Στηρίξτε μας

Οδηγός λεωφορείου σκότωσε και εγκατέλειψε σκύλο στο Μοσχάτο

5 Απριλίου 2015 15:01 | Καταγγελίες
Οδηγός λεωφορείου σκότωσε και εγκατέλειψε σκύλο στο Μοσχάτο

Επιστολή στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α.) έστειλε η Μαρία Κακαλιούρα η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου το οποίο συνέβη στο Μοσχάτο της Αττικής στην οδό Γράμμου το περασμένο Σάββατο με θύμα έναν σκύλο.

Ο Φώτης.

Σύμφωνα με την κα Κακαλιούρα ο οδηγός του λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Α. της γραμμής 218 έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό είχε ως συνέπεια ο σκυλάκος – που δεν ήταν αδέσποτος να πεθάνει ακαριαία – ενώ ο οδηγός παρά τον γδούπο και τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου δεν σταμάτησε καν και συνέχισε το δρομολόγιο του.

Ο Νίκος Λημνιώτης ιδιοκτήτης του ζώου, που είχε βγει βόλτα με τον σκύλο του το κρατούσε από το λουρί. Όμως κάποια στιγμή το σκυλί του ξέφυγε και μέσα σε μερικά λεπτά ο τετράποδος σύντροφος του κείτονταν νεκρός στην άσφαλτο. Σύμφωνα με την κα Κακαλιούρα ο κ. Λημνιώτης σκοπεύει να καταθέσει καταγγελία εις βάρος του οδηγού, που φυσικά είναι εύκολο να εντοπιστεί. Θυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη ζώου θύματος τροχαίου είναι και ποινικό αδίκημα και επιφέρει διοικητικό πρόστιμο.

Η καταγγελία

Η κα Κακαλιούρα στην επιστολή της προς τον Ο.Α.Σ.Α. που έστειλε στο www.zoosos.gr για να κάνει γνωστό το θέμα εξηγεί: «Σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και περί τις 7:30 το απόγευμα, λεωφορείο της ΟΑΣΑ που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα επί της οδού Γράμμου στο Μοσχάτο, παρέσυρε και σκότωσε το Φώτη.

Και ναι μεν η ζωή που θέρισε με τόση ευκολία ο οδηγός σας δεν ήταν ανθρώπινη αλλά ο πόνος που έσπειρε ήταν ακριβώς ο ίδιος όπως και αν ήταν ανθρώπινη. Ο Φώτης ήταν, ναι, ένας σκύλος μα και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή οντότητα καθώς ήταν πολυαγαπημένο μέλος οικογένειας.

Ο οδηγός σας είχε αναπτύξει ταχύτητα απαράδεκτα μεγάλη για ένα δρόμο σε κατοικημένη περιοχή, με αλλεπάλληλες καθέτους, και, στενό. Δεν έκανε καν το κόπο να ανακόψει ταχύτητα - πράγμα βέβαια και που να το έκανε, έτσι όπως έτρεχε θα έθετε, πιθανόν, σε θανάσιμο κίνδυνο τους επιβάτες.

Αφού χτύπησε τον Φώτη, στο ύψος της οδού Πάτμου, και ακούστηκε ένας φοβερός και μακάβριος γδούπος, ο οδηγός συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα. Να σταματήσει ούτε λόγος. Σαν να χτύπησε κάποιο αντικείμενο. Σαν να μην είχε μόλις αφαιρέσει μια ζωή. Έτρεχε, σκότωσε και συνέχισε να τρέχει, επικίνδυνος και παντελώς αδιάφορος. Η θανάσιμα επικίνδυνη οδήγηση ενός ανθρώπου που θεωρείται επαγγελματίας οδηγός και, κατά τα φαινόμενα, η αναλγησία του και η έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς και συνείδησης έκανε και όλους τους επιβάτες αθέλητους μάρτυρες και συνένοχους στο φόνο του Φώτη θέτοντάς τους, απρόσμενα, σε ψυχική ταλαιπωρία.

Ο ραλλίστας, επικίνδυνος και ασυνείδητος οδηγός σας άφησε πίσω του μια ολόκληρη γειτονιά σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. “Πέθανε ο Φώτης… Τον χτύπησε το λεωφορείο… Είδες πως έτρεχε... Ούτε που τον ένοιαξε να σταματήσει…” και άλλα που δε τα γράφω επίτηδες ήταν οι κουβέντες στα χείλη όλων αυτών που συγκεντρώθηκαν να παρηγορήσουν τον κηδεμόνα του Φώτη καθώς περνούσε την Πάτμου με το άψυχο κορμί του ζώου του στην αγκαλιά και κλαίγοντας…

Ήμουνα μάρτυρας, εγώ και μια φίλη μου, στις τελευταίες στιγμές του Φώτη πριν περάσει το λεωφορείο - σφαίρα. Αυτό που είδαμε από το μυαλό σαν εικόνα δε θα φύγει και είναι φρικτό. Μια ζωή που τόσο ξαφνικά, αδόκητα και άδικα κόβεται είναι πάντα κάτι άφατα φρικτό…

Θεωρούμε πως αυτός ο συγκεκριμένος οδηγός, που είναι εύκολο να βρεθεί, (γραμμή 218 Σάββατο 4/4, 7:30 μ.μ.,) οφείλει να τιμωρηθεί και όχι μόνο από τη μήνυση που θα του υποβάλλει ο κηδεμόνας του Φώτη, αλλά και από τη εταιρεία σας για τη ζωή που αφαίρεσε και για το κίνδυνο που διατρέχουν όσοι μετακινούνται μαζί του η κατά κακή τους τύχη βρίσκονται στο δρόμο του.

Είναι απαράδεκτο να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές στους δρόμους χωρίς λόγο και αιτία παρά μονάχα από απερίσκεπτη βιασύνη ενός επαγγελματία οδηγού. Του Φώτη έχουν προηγηθεί και τέσσερις άλλοι θάνατοι παιδιών σ΄ αυτό το δρόμο από οδηγούς της κατηγορίας και της οδικής συμπεριφοράς του προαναφερθέντος υπαλλήλου σας του οποίου η βάρβαρη τακτική υποθέτω ότι δεν σας εκφράζει και θα επισύρει την επιβολή διοικητικής κρίσεως εκ μέρους σας τόσο για την φονική συμπεριφορά του στο δρόμο όσο και για την χυδαιότητα της φυγής του.

Θα ήμουν υπόχρεος να λάβω γνώση της εκ μέρους σας κολάσεως της συμπεριφοράς και της ασυνειδησίας του συγκεκριμένου οδηγού που πιστεύω ότι ασφαλώς και εσείς δεν αποδέχεσθε.

Μαρία Κακαλιούρα».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για το παράλυτο σκυλί που ζει στο Μοσχάτο και σέρνεται στην άσφαλτο (βίντεο)

Σκότωσε και κρέμασε το γατάκι στα κάγκελα πολυκατοικίας στο Μοσχάτο

Έκκληση για την προσφορά ζωοτροφών για τ’ αδέσποτα του Ταύρου

Καταδίκασαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου για την παθητική κακοποίηση του ζώου του στον Ταύρο (βίντεο)

Μικρή ποινή για την γυναίκα που κακοποιούσε επί 7 χρόνια το σκυλί της στο Μοσχάτο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. Γιαννης Ν.

  Αμέτρητοι οι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ....ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΜΗΝ ΟΛΙΓΩΡΕΙΤΕ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

 2. Αγγελος

  Αν είναι αλήθεια ότι "έχουν προηγηθεί και τέσσερις άλλοι θάνατοι παιδιών σ΄ αυτό το δρόμο από οδηγούς", το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο και θα πρέπει να λάβουν μέτρα ο Δήμος και η Τροχαία.

 3. MARIA

  Δεν ήταν θέλημα θεού,αλλά τους ανάγκασε κάποιος να ζήσουν-που μάλλον περνάει τον εαυτό του για τον "σατανα",παίρνει ζωές στο περασμά του,δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα.

  Ηθελημένα ή αθέλητα, μια ζωή έφυγε γιατί κάποιος δεν την λογαριάζει,δεν την εκτιμά, δεν τη σέβεται.

  Είναι αυτός που θα γιορτάσει το Πάσχα & "πιστεύει" στην ανάσταση νεκρών.
  'Αραγε ποιών,της δικιάς του ζωής,των συγγενών του, ποιών?

  Αυτό που ονομάζουμε ψυχή είναι σαν τετράδιο που "γράφεi" την ιστορία στο διάβα της ζωής μας,
  εκεί πάνω ότι γράφει δεν ξεγράφει.

  Όταν έρθει η ώρα, που ο δημιουργός πάρει αυτό το τετράδιο,
  δεν υπάρχει γυρισμός.

  Ο καθένας παίρνει τότε ότι του αξίζει,ανάλογα με αυτά που έδωσε.

  'Ευχομαι στην οικογένεια του θύματος δύναμη να αντέξουν αυτό το γολγοθά.

 4. μαρία

  Δυστηχώς οι οδηγοί των λεωφορείων δεν σέβονται τον Κ.Ο.Κ. Λίγο πριν τελειώσουν την βαρδια τους τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα. Ποτέ δεν σέβονται τα πιο μικρά οχήματα. Δεν τηρούν τις προτεραιότηες των άλλων οχημάτων στον δρόμο. Όλοι οι οδηγοί ιχ το γνωρίζουμε.

 5. christina

  δυστυχως το περιστατικο που εγινε, εγινε ακριβως μπροστα στα ματια μας κ μπορουμε κ εμεις να επιβεβαιωσουμε οτι ο οδηγος ετρεχε με μεγαλη ταχυτητα κ δεν σταματησε ουτε λεπτο παρακατω για να δει τι εκανε. Σιγουρα δεν ηθελε να χτυπησει τον σκυλακο αλλα αν δεν ετρεχε τοσο ισως το συμβαν να ειχε αποφευχθει. επιβαλλεται περαιτερω διερευνηση

 6. Βασίλης

  Είναι υποχρεωμένοι να του επιβάλουν κυρώσεις και από την διοικησή του για υπέρβαση ορίου ταχύτητας εντός κατοικημένης περιοχής. Το έχουν βρεί όλοι οι οδηγοί, κάθονται και πίνουν το καφεδάκι τους, τρώνε δρομολόγια με την ανοχή του εκάστοτε σταθμάρχη και μετά γκαζάρουν για να πιάσουν 2 δρομολόγια σε ένα.

  Για να δούμε αν ο ΟΑΣΑ συγκαλύπτει όλους αυτούς τους αλήτες. Αν συγκαλύψουν κι αυτό το καθίκι ή το υπερασπίσουν πρέπει να τους φτύσει όλη η Αθήνα. Δολοφόνοι!

 7. Γιωργος

  Θα πρεπει χωρις καθυστερηση να κατατεθει μηνυση κατα του ψυχοπαθους αυτου οδηγου και να μη αφεθει το θεμα να "κρυωσει".
  Εαν ηταν ανθρωπος το θυμα,θα ειχε βουηξει ολοκληρο το συμπαν,και τα καναλια θα ειχαν στησει τηλεδικαστηρια,αλλα ειναι προφανες πως ο φριχτος θανατος ενος σκυλου δεν αξιζει ολη αυτη τη βαβουρα,συμφωνα με τους δηθεν "φιλανθρωπους"...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.