Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Σερρών θέλει να μηνύσει τον Φ.Ο.Σ. επειδή αποκαλύπτει τα όσα δεν κάνει για τ’ αδέσποτα!

14 Ιανουαρίου 2014 13:41 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Σερρών θέλει να μηνύσει τον Φ.Ο.Σ. επειδή αποκαλύπτει τα όσα δεν κάνει για τ’ αδέσποτα!

Η αντιπαράθεση του Δήμου Σερρών κυρίως με τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα για τη διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής αλλά και για να βελτιωθούν οι κακές συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο καλά κρατεί. Θυμίζουμε ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο Φ.Ο.Σ. μέσω του www.zoosos.gr αποκάλυψε ότι δεκάδες σκυλιά που ζούσαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο εξαφανίστηκαν – χωρίς να υιοθετηθούν – δηλαδή πέθαναν από διάφορες ασθένειες που αποδεκατίζουν τα ζώα εκεί.

Αυτή την καταγγελία του ο Φ.Ο.Σ. την κατέθεσε και στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβαση του. Εμείς τότε δεχτήκαμε πλήθος υβριστικών σχολίων από κατοίκους των Σερρών, που θίχτηκαν ομαδικά, επειδή - όπως έλεγαν - προσβάλουμε την πόλη τους ενώ όλα εκεί είναι καλώς καμωμένα!

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καλαϊτζίδης μας ζήτησε μέσω email στις 11 Δεκεμβρίου να αποσύρουμε το ρεπορτάζ «Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 15 μέρες» το οποίο χαρακτήρισε αναληθές.

Ζήτησε να κατεβάσουμε και τις φωτογραφίες τις οποίες χαρακτήρισε «παλαιοτέρων ετών» έγραψε μάλιστα ότι αυτές «παραπλανούν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας αλλά και δυσφημούν μια κοινωνία ολόκληρη».

Όταν ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο να μας στείλει γραπτώς την άποψη του Δήμου Σερρών επί του θέματος δικαιολογήθηκε γράφοντας στο email «Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε δημόσιο διάλογο, απ’ την στιγμή που το θέμα βρίσκεται στον εισαγγελέα Σερρών».

Όμως στις 19 Δεκεμβρίου σε συνάντηση, που είχαν οι εκπρόσωποι του Φ.Ο.Σ. με τον αντιδήμαρχο Σερρών Βασίλη Καλαϊτζίδη στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους φιλόζωους ότι και η απολύμανση του Δημοτικού Κυνοκομείου έγινε αλλά και η κατασκευή του χώρου καραντίνας δρομολογήθηκε!

Η συνάντηση αυτή φυσικά πραγματοποιήθηκε μετά την αναφορά που είχε καταθέσει ο Φ.Ο.Σ. στον εισαγγελέα για το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας των σκυλιών εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου από θανατηφόρες ιώσεις και τη μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση αυτών!

Ο Δήμος Σερρών εν ολίγοις συμμορφώθηκε εξαιτίας της παρέμβασης του εισαγγελέα και μετά από όσα έγιναν ευρέως γνωστά από το ρεπορτάζ μας.

Εντούτοις εκεί στο Δήμο Σερρών δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω. Είναι αποφασισμένοι να μηνύσουν τον Φ.Ο.Σ. επειδή πολύ απλά κάθε φορά αποκαλύπτει το τι δεν κάνουν για τ’ αδέσποτα.

Ο Φ.Ο.Σ. με ανακοίνωση του στις 14 Ιανουαρίου τονίζει για τη νέα επίθεση που δέχεται από τον Δήμο Σερρών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Όπως προκύπτει από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών της πρόσκλησης του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών, Κου Στεργίου Γαλάνη, προς τα μέλη αυτής, ως 3ο θέμα της ημερησίας διατάξεως της 9ης τρέχ. μηνός αναγράφεται: “Άσκηση έγκλησης κατά του εκπροσώπου του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών και ορισμός Νομικού Συμβούλου του Δήμου  Σερρών”.

Όπως έγινε γνωστό, σχετική απόφαση δεν ελήφθη εν αναμονή κάποιων πληροφοριακών στοιχείων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου. Εξ αφορμής του γεγονότος, ο Φ.Ο.Σ. επιθυμεί να καταστήσει γνωστές στους δημότες των Σερρών τις θέσεις του:

(1)   Ο Όμιλος εμμένει στην ουσιαστική βασιμότητα των καταγγελιών του σε σχέση με τις απαράδεκτες συνθήκες φύλαξης των αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο που αποτελούν προσβολή για τον πολιτισμό μας και, συνάμα, εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος θεωρεί την πραγματοποίηση των εν λόγω καταγγελιών του ως καθήκον του που απορρέει από τον Νόμο και το Καταστατικό του, πολλώ δε μάλλον, ως ηθική υποχρέωση των μελών  του έναντι των συμπολιτών μας. Άλλωστε μετά την συγκεκριμένη αναφορά μας ξεκίνησαν κάποιες ενέργειες (απολύμανση, δημιουργία χώρου καραντίνας).

(2)   Ο Όμιλος ανυπομονεί να πληροφορηθεί, αφ’ ενός μεν, την αξιόποινη πράξη, περί ής η κυοφορούμενη έγκληση, αφ’ ετέρου, δε, τον παθόντα από την πράξη αυτή και την ηθική βλάβη που υπέστη∙ βεβαιώνει, δε, πάντα ενδιαφερόμενο ότι είναι «έτοιμος για τη μάχη», προκειμένου να καταδείξει το αληθές των καταγγελιών του και, συνακόλουθα, το ψευδές της επαπειλούμενης έγκλησης .

(3)   Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αποτελεί  ιστορική  συλλογικότητα στον τόπο μας,  αναγνωρισμένη στην συνείδηση όλων των Σερραίων, για τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση του από  το 1987.  Τα μέλη μας, οι φίλοι και υποστηρικτές, καθώς και οι πολυάριθμοι επιστήμονες του Φ.Ο.Σ. προσέφεραν & προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προς όφελος της Σερραϊκής κοινωνίας.

Ένα μεγάλο έργο προσφοράς προσφάτως πραγματοποιήθηκε για την πόλη μας, πρωτοφανούς κλίμακας για τη Χώρα μας: H στείρωση 531 αδέσποτων σκύλων που οργάνωσε και έφερε σε πέρας ο Όμιλός μας απέδειξε στην πράξη το ενδιαφέρον του και την αίσθηση ευθύνης που διακατέχει τα μέλη του έναντι των συμπολιτών μας, κατ’ αντίθεση προς κάποιους αυτόκλητους “προστάτες της τιμής και της υπόληψης του Δήμου”, οι οποίοι, κατά τρόπο ασύγγνωστο, δείχνουν να αγνοούν τα όρια μεταξύ της δημόσιας σφαίρας και του προσωπικού τους συμφέροντος.

(4)   Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, δεν πτοούμεθα. Η αλήθεια των ισχυρισμών μας θα προκύψει από τα αδιάσειστα στοιχεία που έχομε στα χέρια μας Είναι βέβαιον ότι η σχετική δίκη θα προκαλέσει πανελλήνιο, αν όχι πανευρωπαϊκό, ενδιαφέρον. Είναι, δε, εξ ίσου βέβαιο ότι οι πραγματικοί συκοφάντες θα αποκαλυφθούν».

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 15 μέρες

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Σέρρες: Στείρωσαν 531 αδέσποτα σε συνεργασία με εθελοντές από το εξωτερικό

Τις νόμιμες στειρώσεις αδέσποτων στις Σέρρες καταγγέλλει ο Π.Κ.Σ.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.