Στηρίξτε μας

Νεοχώρι Άρτας: Ακόμα δύο σκυλιά δολοφονημένα με φόλες (βίντεο)

2 Μαρτίου 2024 17:00 | Καταγγελίες
Νεοχώρι Άρτας: Ακόμα δύο σκυλιά δολοφονημένα με φόλες (βίντεο)

Ακόμα δύο σκυλιά βρέθηκαν χθες δολοφονημένα στο Νεοχώρι Άρτας (Δήμος Νικολάου Σκουφά). Το πογκρόμ κατά των αδέσποτων άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου και είναι διαρκές καθώς μέχρι τώρα σύμφωνα με τους ντόπιους περίπου 30 ζώα έχουν δηλητηριαστεί ή εξαφανιστεί. Η Κατερίνα Λαμπράκη, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στον Δήμο Αρταίων καθώς είναι και μέλος της αρμόδια Πενταμελούς Επιτροπής, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο νεκρών σκυλιών.

Τα δηλητηριασμένα σκυλιά που εντοπίστηκαν την Παρασκευή...

 

Στην ανάρτηση της στο facebook επισήμανε τα εξής: «‼️‼️ SOS SOS SOS Σάββατο,2 Μαρτίου 2024

Από τον όμορφο και παραγωγικό κάμπο της Άρτας, σας στέλνουμε χαιρετίσματα.

Σε δύο διαφορετικά χωριά που αν και βρίσκονται στον ίδιο εύφορο κάμπο, διοικητικά ανήκουν σε δύο διαφορετικούς- όμορους δήμους-  Δήμο Αρταίων και Δήμο Νικολάου Σκουφά, είχαμε και σήμερα νέα θανατική σοδειά.......

Τρία ζώα βρέθηκαν στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες.

AgiosSpyridonasArtasDilitiriasmeniGata2 3 2024 1

Το γατάκι βρέθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και ως και τώρα χαροπαλεύει.

Τα δύο σκυλάκια από το Νεοχώρι, φροντισμένα από όταν τα παράτησαν μωρά από εθελόντρια βρέθηκαν νεκρά

Επειδή σείστηκε το πανελλήνιο με τις μαζικές δηλητηριάσεις στο δήμο Νικολάου Σκουφά,  άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία μόλις έγινε η καταγγελία από την εθελόντρια και πήγαν για νεκροψία στο συμβεβλημένο κτηνίατρο του δήμου-  ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για φόλα όπως μας ενημέρωσαν.

Τα πρώτα θύματα εντοπίστηκαν 19 Φεβρουαρίου...

 

Το γατάκι στο δήμο Αρταίων στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας ( πολύ γνωστό μας επίσης για τις κακοποιήσεις στα ζώα και στους εθελοντές φιλοζωους) έλαβε κάποιες πρώτες βοήθειες από ιδιώτη κτηνίατρο της Φιλιππιάδας που είναι  διπλανή πόλη,με έξοδα των εθελοντών γιατί δεν απαντούσαν οι υπεύθυνοι του δήμου Αρταίων όταν τους κάλεσαν....

Τα ίδια Παντελάκη μου.....

Δεν είναι δολοφονίες παιδιά.

Είναι "ανοιξιάτικη καθαριότητα"

Δείτε εδώ το καθεστώς που καλουμαστε κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε.

Ότι γράφει αυτή η ανάρτηση είναι πέρα για πέρα αληθινό και στοιχειοθετημενο.

https://www.facebook.com/share/p/3rqKtuPG4ipkdY7N/».

Θυμίζουμε ότι μετά τα ρεπορτάζ του www.zoosos.gr και καθώς δεν είχε γίνει καμιά επώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία – ούτε από τον αρμόδιο Δήμο Νικολάου Σκουφά – κινήθηκε η Εισαγγελία Άρτας την περασμένη εβδομάδα και έδωσε εντολή για τη διερεύνηση του εγκλήματος.

Το www.zoosos.gr μετά από σχετικό αίτημα που έλαβε από το Α.Τ. Άρτας παρείχε στις αρχές όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει καθώς κανείς από του ντόπιους – ακόμα και από εκείνους που είχαν συμβάλλει στη διάσωση των σκυλιών – δεν δήλωνε πρόθυμος να καταθέσει ό,τι είδε ή γνωρίζει και οι περισσότεροι μας εξηγούσαν ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θέλουν να εμπλακούν καθώς εκεί είναι μια κλειστή κοινωνία, πολλοί επιχαίρουν με τις δολοφονίες των αδέσποτων και τους καταγγέλλοντες τους αντιμετωπίζουν ως ρουφιάνους.

 

Θυμίζουμε μάλιστα και πως ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, που διαφημίζει τον εαυτό του ως εκλεγμένο για 7η τετραετία, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε στις 25 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Αυτό σημαίνει ότι εκεί δεν γίνονται ούτε στειρώσεις, ούτε περιθάλψεις, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να πολλαπλασιάζονται, να υποφέρουν και να στοχοποιούνται.

Σε εκείνη τη συνέντευξη οι ευθύνες του δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων δεν αναφέρθηκαν και δεν έγινε καμιά αναφορά και από που προέρχονται όλα αυτά τα αδέσποτα ζώα, τα σκυλιά και τα γατιά. Οι δημοσιογράφοι φρόντισαν μόνο να πουν μπράβο κυριολεκτικά στον δήμαρχο αν και δήλωνε ότι ο δήμος του δεν έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα…

Και αυτό αποδεικνύει και την κατάντια πολλών αιρετών και πολλών δημοσιογράφων.

Τι καταγγέλλει η «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ» στις 27 Φεβρουαρίου επισήμανε τα εξής για το ζήτημα: «Άρτα: Μα τι γίνεται επιτέλους σε εκείνη την περιοχή?

Άλλη μια υπόθεση μαζικών δολοφονιών στο συρτάρι?

Εισαγγελείς που αθωώνουν κακοποιητές γιατί όπως λένε «έτσι είθισται στην  Άρτα να έχουν τα ζώα»

Κατ’ επανάληψη αθωωτικές αποφάσεις σε ότι αφορά όλους τους έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενους στην κακοποίηση ή στη θανάτωση ενός ζώου συντροφιάς.

Φιλοζωικά σωματεία που κατεβάζουν ρολά, όταν τους ζητείται να αποδείξουν τη νομιμότητά τους

Δήμοι που κάνουν κρυφές επανεντάξεις σε βουνά ακατοίκητα, μάλλον για να βιώσουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς «τη φύση σε όλο της το μεγαλείο» και είτε να πεθάνουν από ασιτία, είτε να πέσουν θύματα μεγαλύτερων θηρευτών της τροφικής αλυσίδας, είτε να αλληλοσπαραχτούν και να δημιουργήσουν αυτή τη φυλή αγριόσκυλων την οποία κατέγραψε ο βιολόγος του ΑΠΘ και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημιούργημα της ασυνειδησίας των ανθρώπων και των φορέων.

Δήμοι που κάνουν κρυφές επανεντάξεις σε άλλους δήμους- νύχτα και ιδανικά σε δήμους «οπισθοδρομικούς» ως προς τη μέριμνα για τα αδέσποτα που δεν διαθέτουν ούτε σκάνερ

 

Κτηνίατροι συμβεβλημένοι με τους δήμους που στοχοποιούν τους ευσυνείδητους ενεργούς εθελοντές- διασώστες  και τους κάνουν τη ζωή δύσκολη κατά παράβαση κάθε επαγγελματικής δεοντολογίας, ηθικής και όρων συμβάσης με τους δήμους  με βασικά θύματα τα ζώα, τα οποία υποτίθεται θα έπρεπε να υπερασπίζονται, να φροντίζουν και να θεραπεύουν

Και τώρα? Άλλη μια περίπτωση μαζικών δολοφονιών ζώων σε χωριό του κάμπου της Άρτας.

Στο ξακουστό (τουλάχιστον από τη μαζική δολοφονία των ζώων και έπειτα) Νεοχώρι.

Όχι στο Δήμο Αρταίων αυτή τη φορά, αλλά στον όμορο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Έναν δήμο που έκανε ένσταση για τη δημιουργία καταφυγίου στο χώρο που είχε δημοπρατηθεί με την αιτιολογία ότι «υποβαθμίζει την περιοχή»

Οι κάτοικοι λένε ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δολοφονίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί ήταν εξαιρετικά δυνατά και τα ζώα ξεψυχησαν σε δευτερόλεπτα.

Γι’ αυτό και υπάρχει μια παραφιλολογία για «αλλοδαπους εξολοθρευτές σκύλων» .

Οι πιο πολλοί όμως μιλάνε για «επιχείρηση καθαριότητας» που έκανε η ίδια η δημοτική αρχή, που είναι η ίδια που δεν ήθελε το καταφύγιο ως παράγοντα υποβάθμισης…..

Όλα αυτά φυσικά είναι μόνο λόγια του αέρα, αφού κανείς δεν μιλά επίσημα.

Άλλη μια υπόθεση μαζικών δολοφονιών στο συρτάρι?

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Άρτας διέταξε προανάκριση για την υπόθεση από ότι μας πληροφορούν.

Παραταύτα, νεκροψία –νεκροτομή δεν έγινε.

‘Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

https://www.ertnews.gr/.../strong-paremvasi.../...».

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Τι έχει κάνει για τ’ αδέσποτα ο για 7η τετραετία δήμαρχος Νικολάου Σκουφά; (Βίντεο)

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καταδικάζει το αποτρόπαιο έγκλημα της μαζικής δολοφονίας ζώων στο Νεοχώρι Άρτας (βίντεο)

Νεοχώρι Άρτας: Με φόλες δολοφόνησε σκυλιά – Κουταβάκια έψαχναν τη νεκρή μάνα τους (βίντεο)

Δεκάδες τα δολοφονημένα ζώα με φόλες στο Νεοχώρι Άρτας (βίντεο)

Τάισε με παραθείο 15 σκυλιά στο Νεοχώρι Άρτας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.