Στηρίξτε μας

Άρτα: Τι έχει κάνει για τ’ αδέσποτα ο για 7η τετραετία δήμαρχος Νικολάου Σκουφά; (Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2024 08:00 | Επικαιρότητα
Άρτα: Τι έχει κάνει για τ’ αδέσποτα ο για 7η τετραετία δήμαρχος Νικολάου Σκουφά; (Βίντεο)

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, με αφορμή τη μαζική δολοφονία σκυλιών με φόλες στο Νεοχώρι Άρτας στις 19 Φεβρουαρίου, προκαλεί πολλά ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις.

 

Και τα ερωτήματα αφορούν και τη στάση της δημοτικής αρχής αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του και του πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι δημοσιογράφοι οι οποίοι υποτίθεται ότι μας ενημερώνουν. Ο κ. Παπασιώζος δήλωσε στις 25 Φεβρουαρίου ότι εξελέγη για έβδομη τετραετία (τρεις θητείες ως δήμαρχος Αράχθου και έχει διατελέσει και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας). Δηλαδή είναι έως τώρα 21 χρόνια δήμαρχος (όχι συνεχή αν και έτσι το παρουσιάζει) και η κατάσταση με τα αδέσποτα στην περιοχή ευθύνης του είναι πέρα από τραγική.

Στη συνέντευξη ακούστηκαν υπερβολές από τους δημοσιογράφους που αγνοούν βασικά θέματα αναφορικά με τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς αλλά και ψεύδη, γενικότητες δηλαδή όπως ότι όλοι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου αγαπούν τα αδέσποτα. Η πλειοψηφία των κατοίκων μάλλον δεν αγαπά τα αδέσποτα και δεν ενοχλείται καθόλου από τις δολοφονίες αυτών γι’ αυτό και επί τόσες μέρες κανείς δεν έχει πάει να καταθέσει στην Αστυνομία, τι είδε, έστω που βρήκε δηλητηριασμένα σκυλιά πόσα είναι αυτά κ.τ.λ.

Αντιθέτως εμείς οι δημοσιογράφοι του www.zoosos.gr κληθήκαμε να στείλουμε στο Α.Τ. Άρτας όποια στοιχεία έχουμε αναφορικά με το έγκλημα (καθώς έχουμε δημοσιεύσει ήδη τρία ρεπορτάζ για τις δολοφονίες των σκυλιών εκεί με φόλες) και τους αυτόπτες μάρτυρες και το κάναμε για να διευκολύνουμε την έρευνα, η οποία άρχισε με πολυήμερη καθυστέρηση. Και αν δεν είχαμε ασχοληθεί αναδεικνύοντας τη δολοφονία των ζώων εκεί, ούτε η Εισαγγελία Άρτας θα είχε κινητοποιηθεί, ούτε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Νικολάου Σκουφά ή του Δήμου Αρταίων οι ιδιοκτήτες σκυλιών κατά κύριο λόγο δεν φροντίζουν ούτε τα δικά τους ζώα. Δεν τα στειρώνουν, δεν τα εμβολιάζουν, δεν τα τσιπάρουν, δεν τα περιορίζουν στις αυλές τους. Και όποιος το κάνει αντιμετωπίζεται ως γραφικός ή ανόητος επειδή δείχνει ευαισθησία και νοιάζεται ώστε αυτά τα πλάσματα να μην υποφέρουν.

Οι περισσότεροι αφήνουν τα σκυλιά τους να τριγυρνούν, να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα, να πεθαίνουν από τους πυροβολισμούς (με κυνηγετικά και αεροβόλα), τα τροχαία και τις ασθένειες και τα μωρά τους τα πετούν οπουδήποτε για να τα ξεφορτωθούν. Οι λιγοστοί φιλόζωοι έχουν γονατίσει και έχουν απελπιστεί από τις συμπεριφορές των κατοίκων και αυτών των περιοχών.  Τα ίδια συμβαίνουν και στις γάτες που υποφέρουν αντίστοιχα αλλά είναι αόρατες για τους πολλούς.

Αυτό που συμβαίνει στο Νεοχώρι συμβαίνει σε κάθε γωνιά του νομού Άρτας, του νομού Πρέβεζας, παντού στην Ελλάδα. Στις περιοχές μάλιστα που οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί είναι πολλοί, είναι εκατοντάδες και τα αδέσποτα καθώς δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για αυτά τα ζώα από τους ιδιοκτήτες τους. Οι εγκαταλείψεις είναι πολλές και οι ανεξέλεγκτες γέννες χωρίς σταματημό.

Η απουσία οργανωμένου φιλοζωικού έργου από την πλευρά κάθε Δήμου κάνει την κατάσταση τραγική και οδηγεί αποδεδειγμένα στη στοχοποίηση των ζώων, για την κατάντια των οποίων ευθύνονται μόνο οι άνθρωποι. Δεν γίνεται όμως να είσαι επί 21 χρόνια δήμαρχος και να μην έχεις προσπαθήσει να κάνεις ούτε τα στοιχειώδη και οι δημοσιογράφοι να μην σε ρωτούν τίποτε γι’ αυτό.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν έχει ούτε πρόγραμμα στειρώσεων, ούτε πρόγραμμα περίθαλψης και φυσικά ουδέποτε προχώρησε σε ελέγχους των ιδιόκτητων ζώων που είναι η βασική πηγή των αδέσποτων. Και αναρωτιόμαστε τι έχει κάνει γι’ αυτό η πολυδιαφημισμένη Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιά του Υπουργείου Εσωτερικών; Ο κ. Παπασιώζος δήλωσε ότι χρειάζονται οι δήμοι την πρόσληψη κτηνιάτρων για να κάνουν στειρώσεις. Σωστά, πολύ σωστά. Οι δήμοι χρειάζονται και προσωπικό και χρήματα, αν και για να οργανώσουν πανηγύρια και φιέστες βρίσκουν λεφτά ακόμα και από τις άδειες τσέπες... Μόνο για τη φροντίδα των αδέσποτων δεν περισσεύει ούτε ευρώ...

Τι απαντούν για όλα αυτά οι αρμόδιοι; Με τι ποσό έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά για τη διαχείριση των αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του; Θα μας απαντήσει κάποιος; Τι έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ., η Θηροφυλακή, η Δημοτική Αστυνομία (άραγε υπάρχει εκεί;); Τί γίνεται με τα σκυλιά των κτηνοτρόφων, των κυνηγών; Έχουν όλα όσα ορίζει ο νόμος; Έχουν ελεγχθεί ποτέ; Έχει βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο για κακοποίηση ζώου, για απουσία εμβολίων, μικροτσίπ; Έχει εισπραχθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νικολάου Σκουφά διοικητικό πρόστιμο; Η νομοθεσία ορίζει ότι τα ποσά από τα διοικητικά πρόστιμα πάνε για δράσεις φροντίδας των αδέσποτων.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ακούσαμε τον δημοσιογράφο και συμπαρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη, να λέει ξανά και ξανά «χίλια μπράβο» στον δήμαρχο! Άραγε γι’ αυτά που δεν έχει κάνει ή γιατί διοργάνωσε μόνο μια ημερίδα; Και ακούσαμε και από τον δημοσιογράφο Βασίλη Σιώμο να δηλώνει «ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν τα σκυλιά είναι πεινασμένα να επιτεθούν σε ανθρώπους». Ανακρίβειες και ανυπόστατα επιχειρήματα.

Άραγε αυτό το δύστυχο κουτάβι, που του τρέχουν τα σάλια, θα το φροντίσει κάποιος, θα το εξετάσει κτηνίατρος ή το ενδιαφέρον περιορίζεται ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τηλεοπτική εικόνα, του δημάρχου και του χωριού;

Θυμίζουμε ότι και τα κουτάβια στο Νεοχώρι είναι πάρα πολλά και επτά από αυτά έμειναν μόνα τους μετά τη δολοφονία της μάνα τους, όπως θα δείτε και στα δημοσιευματα τα οποία παραθέτουμε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καταδικάζει το αποτρόπαιο έγκλημα της μαζικής δολοφονίας ζώων στο Νεοχώρι Άρτας (βίντεο)

Νεοχώρι Άρτας: Με φόλες δολοφόνησε σκυλιά – Κουταβάκια έψαχναν τη νεκρή μάνα τους (βίντεο)

Δεκάδες τα δολοφονημένα ζώα με φόλες στο Νεοχώρι Άρτας (βίντεο)

Τάισε με παραθείο 15 σκυλιά στο Νεοχώρι Άρτας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.