Στηρίξτε μας

Νεκρός από πυροβολισμό σκύλος που αθλητές προσπάθησαν να προστατέψουν από το κρύο στους Θρακομακεδόνες Αττικής (βίντεο)

8 Ιανουαρίου 2020 08:59 | Καταγγελίες
Νεκρός από πυροβολισμό σκύλος που αθλητές προσπάθησαν να προστατέψουν από το κρύο στους Θρακομακεδόνες Αττικής (βίντεο)

Η δημόσια ανάρτηση στο facebook του δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού, που δήλωσε ότι χθες το πρωί βρήκε έναν τραυματισμένο σκύλο – ο οποίος και τελικά πέθανε – που είχε πυροβοληθεί, και εντοπίστηκε λίγο πριν την Γ’ είσοδο του Ολυμπιακού Χωριού στη λ. Κύμης, κινητοποίησε πολλούς φιλόζωους της περιοχής καθώς αθλητές την προηγούμενη μέρα αναζητούσαν τρόπους να προφυλάξουν το σκυλί (με την κομμένη ουρά και τα κομμένα αυτιά) από το κρύο καθώς έπαθε στα χέρια τους επιληπτική κρίση.

Το σκυλί, που ήταν στειρωμένο, χθες μεταφέρθηκε στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για περίθαλψη και ο δήμαρχος για την αιτία θανάτου έγραψε τα εξής λίγο μετά τις 16:00 καθώς όλοι τον ρωτούσαν τι απέγινε το ζώο: «Φίλοι μου, μετά από ενημέρωση που είχα από τον πρόεδρο του ΔΙΚΕΠΑΖ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο σκύλος δεν τα κατάφερε... Είχε τυφλό χτύπημα από την σφαίρα που του είχε προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό μηριαίο οστό, την σπονδυλική του στήλη και ζημιά σε ζωτικά του όργανα.

Λυπάμαι πολύ.. 😢» καθώς εκατοντάδες ήταν τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του και πολλοί τον ρωτούσαν αν το ζώο επέζησε.

Μεταξύ εκείνων που σχολίασαν την ανάρτηση ήταν και ο Γιώργος Γκαραβέλης ο οποίος δήλωσε ότι το ζώο το βρήκαν την προηγούμενη μέρα να κρυώνει, του έβαλαν τροφή, άρχισε να παθαίνει επαναλαμβανόμενες επιληπτικές κρίσεις και κατάφεραν να το σταθεροποιήσουν εθελοντές, που πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο των Θρακομακεδόνων, αφού λόγω και της αργίας κανέναν αρμόδιο δεν μπόρεσαν να βρουν στις 6 Ιανουαρίου.

Έτσι χθες ο χρήστης George Simon Garavelis στο facebook απευθυνόμενος στον δήμαρχο περιέγραψε τα εξής: «Σπύρος Βρεττός 6/1/19 Ο σκυλακος (γιατί είναι μικρός σε ηλικία) εμφανίστηκε στο κλειστό των Θρακομακεδόνων στις 16.45 και τον βάλαμε μέσα στο γήπεδο γιατί έξω είχε πολύ κακό καιρό. Ήταν πολύ φιλικός και υπάκουος, κάναμε την προπόνηση μας βόλεϊ και αυτός μας παρακολουθούσε. Δεν ήταν αδέσποτος από γέννηση γιατί άκουγε σε εντολές και του είχαν κόψει αυτιά σύριζα, την ουρά και είχαν κάνει στείρωση, οπότε τον παράτησαν. Πιθανόν γιατί πρέπει να είχε επιληψία. Μετά από 45-60 λεπτά έπαθε κρίση για 15 δευτερα ενώ ήταν ξαπλωμενος. Ηρέμησε για 10-15 λεπτά και πάλι μια από τα ίδια. Κατά την διάρκεια των 2 κρίσεων του κρατούσα το κεφάλι για να μην χτυπιέται στα κάγκελα και την κερκίδα και τα κορίτσια το σώμα. Αφού ηρέμησε του ρίξαμε πανω μια μεγαλη πετσέτα αθλήτριας για να είναι στεγνός και πιο ζεστός. Μέχρι τις 19.45 έγιναν πάρα πολλά τηλέφωνα σε κτηνιάτρους και κλινικές αλλά το καλυτερο που ακούσαμε εκτός από πιθανές τηκεφωνικες διαγνώσεις ήταν φέρτε μας τον σκύλο στην βαρυμπομπη και ξεκινάμε από 350€ για εισαγωγή και αρχικές εξετάσεις. Ευτυχώς μια άγνωστη σε εμάς αλλά με μεγαλη ψυχή οπως του τετράποδου φίλου μας, νοσηλεύτρια γνώστης σε κτηνιατρική ήρθε από το Ίλιον αφιλοκερδώς με χάπια για επιληψία και μια κονσερβα να μας βοηθήσει. Ο σκυλακος στάθηκε στα πόδια του έφαγε την κονσέρβα και πήρε δυνάμεις και θάρρος. Τον κράτησα με πολύ προσπάθεια και πολλά χάδια ξαπλωμένο κάτω από πετσέτες μέχρι να φέρουν τα κορίτσια φαγητό. Μόλις ήρθε το φαγητο το εξαφάνισε σε δευτερόλεπτα. Από εδώ και μετά έκατσα λίγο ακόμα μαζί του στο χώρο που είχαν φτιάξει τα κορίτσια έξω από το γήπεδο με μαξιλάρια και πετσέτες για να είναι λίγο προστατευμενος. Έφυγα γύρω στις 20.40 και ο μικρός ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν. Έχω αφήσει τα στοιχεία μου στον υπεύθυνο του δήμου Αχαρνών και σε προσωπικό μήνυμα στον ίδιο τον Δήμαρχο».

Η Ελένη Παναγοπούλου, αφού έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του σκύλου, δημοσίευσε μέσω facebook το βίντεο με το ζώο το οποίο προσπάθησαν να σώσουν. Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Στο βίντεο αριστερά βλέπετε το σκύλο που περιέθαλψαν αθλήτριες στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων λόγω κακοκαιρίας χθες το βράδυ 6/1.

Λίγη ώρα μετά ο σκύλος πάθαινε επαναλαμβανόμενες επιληπτικες κρίσεις. Εφόσον τα τηλεφωνήματα για βοήθεια ήταν δεκάδες σε κτηνιάτρους, κέντρα για ζώα, Δήμο Αχαρνών, σύλλογο "μέριμνα" κλπ χωρίς κανένα αποτέλεσμα ή προθυμία για βοήθεια, τα κορίτσια του έφτιαξαν ένα χώρο εκτός γηπέδου, προσφέροντάς του τροφή και στέγη για το βράδυ.

Αριστερά, βλέπετε λίγες ώρες μετά πλέον τον ίδιο σκύλο Π-Υ-Ρ-Ο-Β-Ο-Λ-Η-Μ-Ε-Ν-Ο να τον έχουν μαζέψει από τη Λεωφόρο Κύμης.

Ο φιλαράκος θα γίνει καλά είπαν. Απεβίωσε.

Ξέρω ήταν των Φώτων εχθές και θέλησες να κάτσεις με την οικογένειά σου. Ήταν αργία χθες και θέλησες να κάνεις κάτι μόνο για σένα. Είχε κρύο χθες και ήθελες ν' απολαύσεις τη ζέστη σου.

Όταν όμως σου ΖΗΤΑΝΕ βοήθεια κι είσαι ο άνθρωπος που φέρει τα πτυχία αγάπης για τα ζώα να την προσφέρεις.

Γιατί εσείς που σας παρακάλεσαν για βοήθεια και δεν τη δώσατε είστε χειρότεροι από τον ανώμαλο με τ' όπλο.

Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι κι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Η κακία και η τρέλα θα υπάρχει. Μπορούμε όμως να λιγοστέψουμε τις πιθανότητες. Μην είσαι άπραγος ρε, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

Μην αγοράζεις ζώο. Υιοθέτησε.

Υιοθέτησε και στείρωσε. Μπορεί να μην υπάρχουν σπίτια για όλα όμως μπορούμε να κάνουμε "σπίτι" τους τον κόσμο αυτό με απλή συμβίωση.

ΥΓ: όταν κάτι δε σου συμβαίνει ή δε το βλέπεις με τα μάτια σου είναι εύκολο να κάνεις ότι δεν συνέβη ή ότι δε το είδες. Όμως υπάρχει και συμβαίνει.

"Κάνε μια κοινοποίηση, για μόλις γίνει καλά ο φιλαράκος να έχει βρεθεί ένα σπίτι να τον φροντίζει όταν παθαίνει τις κρίσεις του είτε λέγονται αγάπης είτε επιληψίας" είχα γράψει αλλά ο φιλαράκος μας "έφυγε".

Αυτός που τον πυροβόλησε όμως είναι εκεί έξω..

Καλό επίγειο ας κανουμε στα πλάσματα που επιβιώνουν ακόμη.».

Πολλά μπράβο αλλά και κριτική στον δήμαρχο...

 

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο δήμαρχος Αχαρνών δέχτηκε την κριτική πολλών φιλόζωων, οι οποίοι τον κατέκριναν γιατί φωτογραφήθηκε με το σκυλί όσο ακόμα ήταν τραυματισμένο και βρισκόταν μέσα στο όχημα μεταφοράς και δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία στα πολλά προφίλ του στο facebook. Mάλιστα τον κατηγόρησαν επειδή η λήψη έγινε έξω από το Δημαρχείο για ευνόητους λόγους ενώ το σημείο που εντοπίστηκε το ζώο ήταν στη λ. Κύμης. Οι επικριτές του κάνουν λόγο για επικοινωνιακή χρήση του εγκλήματος, καθώς προτάσσεται η εικόνα του Σπύρου Βρεττού και όχι του ζώου που υποφέρει και μάλιστα τονίζουν ότι ίσως αυτό να καθυστέρησε τη διαδικασία διάσωσης του αφού το σκυλί τελικά κατέληξε. Μάλιστα επισημαίνεται ότι στη σχετική ανάρτηση δεν διευκρινίζεται αν το ζώο πυροβολήθηκε με αεροβόλο ή με κυνηγετικό όπλο.

Διαβάστε επίσης:

Αχαρνές Αττικής: Σκύλος πυροβολημένος βρέθηκε έξω από το Ολυμπιακό Χωριό

Δηλητηριάζουν με φόλες τα αδέσποτα και στο Ολυμπιακό Χωριό

Έκλεισε 7 κουτάβια σε σακούλα και τα πέταξε σε τρύπα βάθους 10 μέτρων κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό στις Αχαρνές

Θρακομακεδόνες: Επικήρυξαν τον δράστη που μαχαίρωσε και σκότωσε έναν σκύλο στο Ολυμπιακό Χωριό

Καταδικάστηκε ο κτηνοβάτης του Ολυμπιακού Χωριού με 10.000 ευρώ πρόστιμο και 2 έτη φυλακή

Διοικητής Α.Τ. Ολυμπιακού Χωριού: Και που ξέρετε ότι ο σκύλος (που βιάστηκε) δεν το ‘θελε;

Βίασε σκυλίτσα στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες

Θρακομακεδόνες: Πέταξε στο δρόμο 5 κουτάβια για να τα ξεφορτωθεί

Θρακομακεδόνες: Έδεσε τον σκύλο στην κολώνα και τον εγκατέλειψε στο Ολυμπιακό Χωριό

Πόνυ ως ντεκόρ σε φούρνο στους Θρακομακεδόνες

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.