Στηρίξτε μας

Νάξος: Πυροβόλησε δύο σκυλιά με κυνηγετικό όπλο - Το ένα πέθανε το δεύτερο είναι τραυματισμένο (βίντεο)

3 Απριλίου 2026 10:33 | Επικαιρότητα
Νάξος: Πυροβόλησε δύο σκυλιά με κυνηγετικό όπλο - Το ένα πέθανε το δεύτερο είναι τραυματισμένο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Την τελευταία του πνοή σε κτηνιατρείο άφησε σήμερα ένας σκύλος, ο Τζακ, που χθες διέφυγε από το σπίτι του μαζί με το δεύτερο σκυλί της οικογένειας, την Κίκο, και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε πυροβολημένος κοντά σε κεντρικό δρόμο της Βίβλου (Τρίποδες) στη Νάξο πλησίον του Νηπιαγωγείο. Σήμερα μετά από αναζήτηση για αρκετή ώρα εντοπίστηκε και ο θηλυκός σκύλος πυροβολημένος και αυτός αλλά ακόμα ζωντανός και μεταφέρθηκε στο κτηνίατρο.

 

Ο Τζακ μεταφέρθηκε χθες από τους δικούς του στο Κτηνιατρικό Κέντρο Νάξου και εκεί φάνηκαν τα δεκάδες σκάγια τα οποία είχε στο σώμα του. Σήμερα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τελικά κατέληξε... Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών που τα αναζητούσαν από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης τα εντόπισαν 10 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους το ένα δύο ώρες αργότερα και το δεύτερο σήμερα το πρωί.

Το κτήμα τους είναι έξω από το χωριό Άγιος Αρσένιος (Αγερσανί) και τα σκυλιά εντοπίστηκαν στους Τρίποδες (Βίβλος). Προφανώς λόγω του αέρα άνοιξε η πόρτα εισόδου στο κτήμα τους και τα σκυλιά βγήκαν έξω χωρίς κάποιος να το καταλάβει καθώς ο χώρος γύρω από το σπίτι είναι τέσσερα στρέματα και την απώλεια τους την κατάλαβαν όταν πήγαν να τους βάλουν τροφή. Ο Τζακ χθες εντοπίστηκε αιμόφυρτος να κείτεται σε ένα χωράφι και μερικά μέτρα πιο πέρα βρέθηκαν τα τέσσερα φυσίγγια από την καραμπίνα του δολοφόνου, που πιθανότατα έχουν πάνω τα αποτυπώματα και το DNA του.

Πυροβόλησε τα σκυλιά από εξαιρετικά κοντινή απόσταση...

 

Κάποιος είτε στάθμευσε το όχημα του στον δρόμο και πυροβόλησε τα ζώα από ψηλά, είτε βρισκόταν στην περιοχή και έσπευσε να τα «καθαρίσει». Οι αστυνομικοί ρώτησαν τους ενοίκους της μιας οικίας που βρίσκεται σχετικά κοντά στο σημείο και δήλωσαν πως δεν άκουσαν (τους τέσσερις πυροβολισμούς) και είδαν τίποτα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν για να δώσουν εξηγήσεις και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού και τον γιο του που λίγο μετά τους πυροβολισμού (τυχαία;) πήγαν στο σημείο για να δουν τις κότες, τις πάπιες και τα κατσίκια τους... Στο χωράφι υπάρχουν σε περιφραγμένο χωράφι κατσίκιες και έβοσκαν ελεύθερες μερικά μέτρα από τον κεντρικό δρόμο κάποιες κότες και πάπιες.

 

«Τα σκυλιά μας αποκλείεται να κυνηγούσαν τα πουλερικά, έχουμε και εμείς στο κτήμα μας κότες. Τον πρώτο σκύλο τον εντοπίσαμε χθες μετά τις 17:15 και τον εντοπίσαμε ρωτώντας κατοίκους και εργαζόμενους οι οποίοι μας περιέγραψαν ότι είδαν τα σκυλιά να τρέχουν και να είναι καλά. Τον δεύτερο σκύλο τον βρήκαμε σήμερα σε απόσταση 100 μέτρων από τον πρώτο...» εξήγησε στο www.zosos.gr ο Βασίλης Κορρές ο ιδιοκτήτης του Τζακ και της Κίκο.

Η Αστυνομία όπως έγινε γνωστό κάλεσε στους ιδιοκτήτες του χωραφιού με τα ζώα και τους ρώτησε αν έχουν στην κατοχή τους με ή χωρίς άδεια κυνηγετικά όπλα. Αρνήθηκαν ότι έχουν, όμως έλεγχος δεν έγινε. Ελπίζουμε η υπόθεση να ερευνηθεί λεπτομερώς και να εντοπιστεί ο δράστης καθώς πρόκειται για ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος ζώων με τη χρήση κυνηγετικών όπλων σε αυτό το νησί των Κυκλάδων.

Δυστυχώς η ανεπάρκεια των αστυνομικών του Α.Τ. Νάξου έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα ειδικά στον εντοπισμό δολοφόνων ζώων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η τριπλή δολοφονία σκυλιών τον Φεβρουάριο του 2025 – που τελικά ο ιδιοκτήτης των ζώων τους είπε που να πάνε να ψάξουν το κυνηγετικό όπλο – καθώς και η υπόθεση της Δονούσας αφού τα νεκρά γατιά που βασάνιζε μέχρι θανάτου συλλέκτης τα βρήκαν εθελοντές και όχι οι αστυνομικοί οι οποίοι αρκέστηκαν σε επιδερμική έρευνα…

Η ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

«Με αφορμή περιστατικό θανάτωσης ζώου συντροφιάς, ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας προς τα ζώα. Η προστασία τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας, τόσο σε ηθικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ν. 4830/2021, σε περίπτωση απώλειας δεσποζόμενου ζώου, υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή. Παράλληλα, υποχρεούνται να δηλώνουν την απώλεια είτε οι ίδιοι είτε μέσω του κτηνιάτρου τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr ή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ).

Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες να συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.».

H Κίκο όταν ήταν κουτάβι είχε βρεθεί σε τσουβάλι πεταμένη στον δρόμο...

Η Κίκο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όταν ήταν κουτάβι είχε βρεθεί σε τσουβάλι πεταμένη στον δρόμο. Κάποιος θέλησε να βρει το ζώο τραγικό θάνατο αλλά τελικά τότε το ζωάκι στάθηκε τυχερό.

Η Κατερίνα Μουστάκη στις 19 Φεβρουαρίου του 2024 μέσω facebook είχε επισημάνει τα εξής:

«Σήμερα 09:15 το πρωί γυρνώντας από το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΕΛΤΑ λίγο έξω από τον οικισμό της Μονής με περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη... Όπως οδηγούσα στην μέση του δρόμου ένα τσουβάλι έκλεινε το ρεύμα καθόδου σκέφτηκα να μην το πατήσω και να το απομακρύνω.

Κατεβαίνοντας από το αμάξι μου πηγαίνοντας κοντά αντιλήφθηκα ότι το τσουβάλι είχε περιεχόμενο, δυστυχώς ένα μικρό σκυλάκι που ήταν εγκλωβισμένο και παρατημένο μες την μέση του κεντρικού δρόμου!

Το απεγκλώβησα αμέσως, ενημέρωσα το αστυνομικό τμήμα Φιλωτίου όπου στην συνέχεια το μετέφερα εκεί και έδωσα κατάθεση. Οι αστυνομικοί υπηρεσίας φρόντισαν από την πρώτη στιγμή το άτυχο ζωάκι και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του και τους ευχαριστώ πολύ για την ευαισθησία τους. Όσο για τον υπαίτιο αυτής της πράξης εύχομαι να συλληφθεί άμεσα και το μόνο που με τρομάζει είναι να μην μεγαλώνει παιδιά...

Εύχομαι να βρεθεί σύντομα κάποιος να υιοθετήσει αυτό το πλασματάκι  και να πάρει την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει. Οφείλουμε όλοι μας τέτοια θλιβερά περιστατικά να μην τα προσπερνάμε και να τα καταγγέλλουμε.

 

Το σημείο που βρέθηκε το ζωάκι δεν προσδιορίζει σε καμία περίπτωση ότι ο υπεύθυνος μένει στο συγκεκριμένο χωριό άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι το εγκατέλειψε - πέταξε διερχόμενο αυτοκίνητο. Θα παρακολουθήσω την υπόθεση μέχρι να σιγουρευτώ ότι το σκυλάκι κατέληξε στα καλύτερα χέρια.».

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Πέθανε τελικά και ο τρίτος σκύλος που πυροβόλησε κτηνοτρόφος στην Άνω Ποταμιά

Νάξος: Πυροβόλησε 3 σκυλιά με κυνηγετικό όπλο στην Άνω Ποταμιά

Νάξος: Βρέθηκε κυνηγετικό όπλο στο σπίτι κτηνοτρόφου που πιθανότατα πυροβόλησε 3 σκυλιά πέτυχε 2 και εξαφάνισε ένα (βίντεο)

Νάξος: Κτηνοτρόφος ομολόγησε πως πυροβόλησε σκυλιά σκότωσε και εξαφάνισε το ένα και τραυμάτισε το δεύτερο (βίντεο)

dogfestival.gr
Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.