Στηρίξτε μας

Ν. Μπομπολάκη: Ο δήμαρχος Βοΐου δεν απέτρεψε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των αδέσποτων ως όφειλε (βίντεο)

15 Ιανουαρίου 2020 21:06 | Επικαιρότητα
Ν. Μπομπολάκη: Ο δήμαρχος Βοΐου δεν απέτρεψε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των αδέσποτων ως όφειλε (βίντεο)

Μέσω facebook η πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη απάντησε στις απειλές του δημάρχου Βοΐου αναφορικά με τις εγκληματικές πράξεις και τις δολοφονίες ζώων στη Σιάτιστα.


Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής στις 16 Ιανουαρίου: «ΣΙΑΤΙΣΤΑ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ;

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

15 Ιανουαρίου 2020

Πριν μήνες δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από κάτοικο της περιοχής της Σιάτιστας με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεργασία για τα θέματα των αδέσποτων στην Σιάτιστα, όπου με ενημέρωνε για συμβάν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου. Σύμφωνα με την εν λόγω μαρτυρία κατά την ως άνω συνεδρίαση που αφορούσε θέματα των αδέσποτων της περιοχής και μέσα σε οξύτατο πνεύμα αντιπαραθέσεων και οχλαγωγίας «όλο το δημοτικό συμβούλιο φώναζε φόλα στα αδέσποτα πλην του συμβούλου του ΚΚΕ».

Ζήτησα από τον/την μάρτυρα που μου μετέφερε τα συμβάντα να προβεί σε γραπτή επιβεβαίωση ή διάψευση διότι η καταγγελία αυτή ήταν πολύ σοβαρή.. Δεν έλαβα ποτέ κάποια διάψευση του συμβάντος. Θεώρησα ότι μια τέτοια σοβαρή καταγγελία, απολύτως συγκεκριμένη δεν μπορούσε να είναι ψεύτικη εφόσον ποτέ δεν διαψεύστηκε ή αναιρέθηκε. Τη στιγμή εκείνη δεν προχώρησα σε κάποια ενέργεια γιατί κύριος στόχος μου ήταν η συνεργασία με την δημοτική αρχή για τα θέματα των αδέσποτων και όχι η αντιπαράθεση .

Μέσα στα πλαίσια της θεσμικής αρμοδιότητος μου ως πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας επεδίωξα τόσο εγώ όσο και άλλο στέλεχος της Ομοσπονδίας και ήλθαμε 2-3 φορές σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο με σκοπό πάντα την συνεννόηση και την εξεύρεση λύσης, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του φιλοζωικού συλλόγου της πόλης σε καμία ενέργεια, ως όφειλε από το νόμο, δεν είχε προχωρήσει ο κ. Δήμαρχος παρά τις προσπάθειές και εκκλήσεις τους.

Συγκεκριμένα η επικοινωνία με το Δήμαρχο επιδίωκε τον διάλογο για την παντελή έλλειψη προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Βοΐου, όπως ορίζουν οι νόμοι 4039/12 και 4235/14 και τις συνεχείς μαζικές δηλητηριάσεις/ δολοφονίες των αδέσποτων ζώων, όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι και όπως είχε δημοσιευθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. Σκοπός της επικοινωνίας μου λοιπόν ήταν, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας αποκλειστικά, να δοθούν λύσεις, όπως άλλωστε είθισται να δρούμε σε κάθε περίπτωση που τοπικοί φορείς του ζωοφιλικού κινήματος ζητούν τη συνδρομή μας.

Δυστυχώς η συμπεριφορά του Δημάρχου στην επικοινωνία που είχαμε τόσο εμείς όσο και ο τοπικός Φιλοζωικός Σύλλογος, ήταν απαξιωτική, προσβλητική, ειρωνική και γεμάτη από τον εγωισμό της εξουσίας. Αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια από τους φορείς που του την πρόσφεραν και απέρριψε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας.

Σε επιστολή δε που του έστειλε η Ομοσπονδία με πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα αλλά και βοήθεια ΔΕΝ απάντησε ποτέ.

Από ότι πληροφορήθηκα κι άλλος φορέας του έστειλε επιστολή για βοήθεια αλλά επέδειξε την ίδια απαξίωση. Αποκλειστικός σκοπός του ήταν ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων του Δήμου του, σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις και η απομάκρυνση τους από τους χώρους που διαβίωναν παρά τις περί αντιθέτου διατάξεις των ως άνω νόμων. Τα σχέδια αυτά απετράπησαν μετά την επικοινωνία μας με την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία λόγω της πλήρους ακαταλληλότητας του χώρου και όχι βεβαίως επειδή εμείς τον εμποδίσαμε, όπως ψευδώς δηλώνει Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αν είχε το πράσινο φως για την καταλληλότητα του χώρου και των νομίμων προϋποθέσεων των σχεδίων του θα είχε προχωρήσει στην δημιουργία του..

Επιδιώξαμε ως Ομοσπονδία αλλά και εγώ προσωπικά να συνεργαστούμε με τον Δήμαρχο Βοΐου για τη λύση όλων των προβλημάτων στη περιοχή σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Να βρούμε λύσεις που θα οδηγούσαν στη συνύπαρξη των κατοίκων με τα αδέσποτα ζώα αλλά και στη σωστή φροντίδα αυτών ασύμφωνα πάντα με τη κείμενη νομοθεσία. Να είμαστε δίπλα στο Δήμο όπως άλλωστε με όσους Δήμους δέχονται τη συνεργασία. Γιατί μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα .

Δυστυχώς οι προσπάθειες μου απέβησαν όχι μόνο άκαρπες αλλά διαπίστωσα την παντελή αδιαφορία του Δημάρχου για τα αδέσποτα του Δήμου του και την εχθρική του στάση απέναντι σ αυτά αλλά και τους φιλοζωικούς φορείς. Δεν υπήρχε κανένα πνεύμα συνεργασίας.

Η αδιάλλακτη, εριστική και με παντελή έλλειψη διάθεσης συνεργασίας προσωπική στάση του Δημάρχου καθώς και η δήλωση του σε μένα ότι «δεν τον νοιάζουν οι νόμοι αλλά το τι του ζητούν οι κάτοικοι» - και ψηφοφόροι του προσθέτω εγώ -, η καταγγελία που δέχθηκα τηλεφωνικά της ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς μελών του Δημοτικού Συμβουλίου , οι συνεχείς καταγγελίες καθ’ όλο το τελευταίο 5μηνο για τις πράξεις ή μη πράξεις του Δημάρχου ,σε συνδυασμό με τις συνεχείς δηλητηριάσεις των αδέσποτων ζώων στη περιοχή, αλλά και τις πρόσφατες αποτρόπαιες , σοκαριστικές φωτογραφίες των ζώων που έχασαν τη ζωή τους αργά και βασανιστικά, από δηλητηριάσεις σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα του ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ως κάτωθι αλλά και την γνώμη της κτηνιάτρου από την κλινική εικόνα των ζώων, οδήγησαν στην δημόσια τοποθέτηση μου.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει από τις σπαρακτικές εικόνες με τα νεκρά από δηλητήριο ζώα, από την πλήρη αδράνεια της δημοτικής αρχής που ενώ έβλεπε την καταιγίδα να έρχεται αδιαφόρησε επί 5 ολόκληρους μήνες.

2017 δηλητηριάσεις Σιάτιστα , σκληρό βίντεο

?

https://www.google.com/url

2018 δηλητηριάσεις Σιάτιστα

https://www.zoosos.gr/dekades-zoa-nekra-apo-foles-sti-siat…/

2019 δηλητηριάσεις Σιάτιστα

Kozanilife.gr

https://www.google.com/url

sierra.gr

https://www.google.com/url

φιλοζωικός σύλλογος Σιάτιστας

.facebook.com/filozoikossillogossiatist…/…/1269452716598385/…

Μετά τα τόσα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και του φιλοζωικού συλλόγου σε τι συνίστανται τα ψεύδη τα δικά μου;

Μετά την σαφή και επώνυμη καταγγελία σε τι συνίστανται τα ψεύδη τα δικά μου ;

Μήπως κάποιο πρωινό ξύπνησα και είπα, με τι να ασχοληθώ σήμερα, ας ασχοληθώ με την Σιάτιστα, ας πλάσω κι ένα σενάριο.

Κύριε Δήμαρχε,

Εξιλαστήριο θύμα για τις πράξεις και παραλείψεις σας και για τις τεράστιες ευθύνες σας δεν θα βρείτε σε μένα

Ούτε θα φορτώσετε σε άλλους τις δικές σας ευθύνες.

Ούτε οι απειλές για μηνύσεις με φοβίζουν. Αντίθετα θα έλεγα ότι νοιώθω υπερήφανη όταν καλούμαι να υπερασπιστώ, από την θέση του κατηγορουμένου, κάθε ανήμπορο πλάσμα, που δεν έχει φωνή για να μιλήσει.

Να ενημερώσω δε οτι στις λιγοστές μηνύσεις εναντιον μου το δικαστήριο αποφασίζει την αθώωσή μου .Να σας θυμίσω επίσης την μήνυση του κοντινού σας πρώην Δημάρχου Κοζάνης στην οποία επίσης αθωώθηκα .

Μπορεί κάποιοι συνδημότες σας να αποπροσανατολίστηκαν από την προσπάθειά σας να μετατοπίσετε το κύριο και ηθικής τάξης θέμα που είναι η δολοφονία αδέσποτων και η ευθύνη σας για την ανυπαρξία έργου για τα ζώα η παντελής έλλειψη έργου για τα ζώα αλλά νομίζω όχι για πολύ.

Και Ναι ο Δήμος Βοΐου αλλά και κάθε Δήμος της χώρας μας, είναι ηθικός αυτουργός για τις δολοφονίες ζώων. Ναι ο Δήμος Βοΐου είναι ηθικός αυτουργός γιατί δεν έκανε τίποτα να τις αποτρέψει, όπως είναι και ΟΛΟΙ οι Δήμοι για το έγκλημα της δηλητηρίασης τόσων ζώων αλλά και κάθε Αρχή , Εισαγγελική, Αστυνομική, Κρατική , Πολιτειακή που δεν επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα ή αυτόβουλα και δεν λαμβάνει άμεσα και δραστικά μέτρα για το κατ’ εξακολούθηση συντελούμενο έγκλημα.

Ο Δήμαρχος Βοΐου δυστυχώς με τη προσωπική του στάση αλλά και με την έλλειψη δράσης δεν απέτρεψε τις εγκληματικές πράξεις απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ως όφειλε και τις οποίες μπορούσε να προβλέψει. Στο δημοσίευμά μου στο προσωπικό μου προφίλ που είχε χαρακτήρα ενημερωτικό και αφύπνισης των αρμοδίων ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος που επίσης είναι εξοργισμένος από το συνεχές έγκλημα που διαπράττεται στην χώρα μας .Πολλοί από αυτούς αποδοκίμαζαν τα γεγονότα με φράσεις τις οποίες ουδόλως συμφωνώ , ζήτησα μάλιστα να σταματήσει αυτός ο τρόπος σχολιασμού , ενώ πουθενά δεν θα βρει κάποιος στις αναρτήσεις τις οποίες κάνω εδώ και μεγάλο διάστημα να χρησιμοποιώ φράσεις που δεν συνάδουν με την στάση ζωής μου .

Καθημερινά είμαστε αποδέκτες εκατοντάδων καταγγελιών σωματείων αλλά και μεμονωμένων εθελοντών για την εγκληματική αδιαφορία των Δήμων απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις Δημάρχων που αντί να δίνουν λύση στο θέμα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Εθελοντές μεμονωμένοι και εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων δέχονται επιθέσεις γιατί εφαρμόζουν το νόμο και υποκαθιστούν τους Δήμους οι οποίοι αδιαφορούν. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βασανισμούς και θανατώσεις ζώων. Και οι Δήμοι αδιάφοροι. Όπως και ο Δήμαρχος Βοΐου.

Η ανάρτησή μου είχε ΕΝΑ και μοναδικό σκοπό. Το καθημερινό έγκλημα που συντελείται εις βάρος των αδέσποτων και στο Δήμο Βοΐου, από τις πράξεις και παραλείψεις του Δημάρχου. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται θέμα επίθεσης στη πόλη της Σιάτιστας ή σε Δημότη. Είμαστε σαν Ομοσπονδία και εγώ προσωπικά, δίπλα σε κάθε Δημότη που αντιμετωπίζει το μένος και την έχθρα άλλων δημοτών για τη φροντίδα του προς τα αδέσποτα ζώα. Καμία πόλη και κανένας δημότης που σέβεται όλες τις υπάρξεις, δεν αποτελεί στόχο της ανάρτησης μας και εμού προσωπικά ..

Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος θέλοντας να καλύψει τις λάθος ενέργειες του αλλά και τις παραλείψεις του, ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι χειραγώγησης των δημοτών του. Θέλοντας να τους πείσει ότι η Σιάτιστα και οι ίδιοι δέχονται επίθεση. Ήξερε ότι θα βρει απέναντι του τους δημότες τους με ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα ζώα και δεν θα τον στήριζαν. Ξεκίνησε λοιπόν ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού και χειραγώγησης των δημοτών του.

ΟΧΙ κύριε Δήμαρχε. Ξεκάθαρα ΌΧΙ. Καμία Σιάτιστα στο σύνολό της δε κατηγορείται από εμένα , κανένας ευαίσθητος δημότης. Κανένας δημότης σας δεν είναι ηθικός αυτουργός για τη θανάτωση τόσων ζώων, πλην αυτών που διαπράττουν το έγκλημα αυτό και όσων τους γνωρίζουν και δεν μιλούν .

Αναφορικά με την συγκεκριμένη και σαφή καταγγελία που έφτασε σε εμένα σχετικά για το δημοτικό συμβούλιο, εφόσον αποδειχθεί ότι ήταν εσφαλμένη, ότι με πληροφόρησαν λάθος, ότι παραπλανήθηκα και ότι δεν έλαβε χώρα, οφείλω να αναιρέσω τη καταγγελία μου ως προς τα πρόσωπα των Δημοτικών Συμβούλων και μόνο.

Αναρωτιέμαι όμως πως είναι δυνατόν κάποιος να εφεύρει μια τέτοια απολύτως συγκεκριμένη καταγγελία και μάλιστα ευθύς αμέσως από το δημοτικό συμβούλιο εκείνο .

Προσωπικά θα συνεχίσω για όσο μπορώ την προσπάθεια για να σταματήσει αυτό το διαχρονικό έγκλημα του βασανισμού και της θανάτωσης των ζώων και θα καταγγέλλω ΔΗΜΟΣΙΑ τις Αρχές χωρίς να φοβάμαι, μήπως και ταρακουνηθούν. Είναι ηθική και ουσιαστική υποχρέωση όλων μας ..

Μάλιστα με τους συμβούλους μου εξετάζουμε την περίπτωση κατάθεσης μήνυσης εναντίον του Δημάρχου για ηθική αυτουργία στις πρόσφατες δολοφονίες ζώων αλλά και για παράβαση καθήκοντος λόγω της ανυπαρξίας έργου για τα αδέσποτα .

Δηλώνω όμως, ότι στην περίπτωση που η δημοτική αρχή θελήσει να συνεργαστεί και να παράξει έργο για τα ζώα και την κοινωνία βεβαίως και θα προσφέρουμε απλόχερα την βοήθειά μας γιατί αυτό που εμάς μας νοιάζει είναι η προστασία των ζώων και μόνο και όχι οι καρέκλες και τα αξιώματα.

Νατάσα Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Παράκληση για κόσμια σχόλια

https://youtu.be/QUPS1NLXNGw».

Διαβάστε επίσης:

Με φόλες σκοτώνουν αδέσποτα και μη ζώα και στη Σιάτιστα Κοζάνης - Τι απαντάει ο δήμαρχος Βοΐου

Σιάτιστα Κοζάνης: Έκλεισε νεογέννητα κουτάβια σε σακούλα και τα κρέμασε σε δέντρο για να βρουν φρικτό θάνατο

Δεκάδες ζώα νεκρά από φόλες στη Σιάτιστα Κοζάνης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας Κοζάνης: Η εγκατάλειψη κουταβιών σταματημό δεν έχει

Μαζική θανάτωση γατιών στον Προφήτη Ηλία Σιάτιστας

Έσωσαν την αρκούδα που παγιδεύτηκε σε θηλιά των κυνηγών στην Σιάτιστα Κοζάνης (βίντεο)

Βρήκε την αλεπού νεκρή κρεμασμένη σε δέντρο μέσα στο δάσος στο όρος Βόιο στην Κοζάνη

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.