Στηρίξτε μας

Γαλάτσι: Ένας σκύλος μια ζωή στο μπαλκόνι! (Βίντεο)

21 Απριλίου 2012 18:30 | Καταγγελίες
Γαλάτσι: Ένας σκύλος μια ζωή στο μπαλκόνι! (Βίντεο)

Στην οδό Μπουμπουλίνας (αριθμός 9) στο Γαλάτσι ο σκύλος, που βλέπετε, στις φωτογραφίες και στα βίντεο ζει μόνιμα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός διαμερίσματος. Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., που είναι πια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, μέσω της οποίας βρίσκουν προσωρινή στέγη - ανάδοχη οικογένεια αδέσποτα.

GalatsiBalkoni (5)

 

Ο γείτονας, που καταγγέλλει την κακοποίηση του σκύλου απευθυνόμενος στο ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. τονίζει τα εξής: «Όπως σου είχα πει, από το μπαλκόνι μου βλέπω ένα σκυλάκι που από κουτάβι περνάει τη ζωή του στο μπαλκόνι. Η επαφή που βλέπω εγώ είναι απλώς από το παράθυρο. Συνήθως τα ρολά είναι κατεβασμένα, εκτός από ένα παράθυρο (όπως θα δεις σε μερικές φώτο). Όλη μέρα τους ψάχνει από μπαλκονόπορτα σε παράθυρο και το αντίστροφο. Άργησα να σου γράψω γιατί ήθελα να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι έτσι και ότι δεν υπερβάλω.

Όμως αυτές τις μέρες ο μικρός μου γείτονας έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, αφού οι ιδιοκτήτες του έχουν φύγει και τον έχουν αφήσει μόνο του!! (πράγμα που συνηθίζουν σε τριήμερα, διακοπές κλπ). Κλαψουρίζει και τρέχει από άκρη σε άκρη και πραγματικά είναι πολύ λυπηρό θέαμα.

Θα δεις σε μερικές φωτογραφίες και σε βίντεο που ακολουθούν σε χωριστό mail ότι έχουν αφήσει το φως του μπαλκονιού ανοιχτό (οπότε κατά τα αισθήματά τους κάλυψαν την ανάγκη του σκύλου για συντροφιά). Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι για αυτό το κουκλί; Πρέπει πια να πάψει να αναρωτιέται για το πόση παλιανθρωπιά μπορεί να χωράει σε έναν άνθρωπο...».

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο για να καταλάβετε την αγωνία του ζώου:

Τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις

Πρόκειται για κακοποίηση ζώου, η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταγγείλει το συμβάν και να ζητήσει αρχικά να γίνουν συστάσεις, ώστε να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες του ζώου και να του προσφέρουν φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης.

Αν οι κηδεμόνες του ζώου δεν συμμορφωθούν τότε η Αστυνομία θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες της αυτεπάγγελτης δίωξης. Αν κάποιος θέλει σκυλάκι χωρίς υποχρεώσεις τότε να πάρει μια γλάστρα με το αντίστοιχο φυτό, που με λίγο πότισμα βγάζει και ωραιότατα λουλουδάκια…

Τα ζώα χρειάζονται φροντίδα, περιποίηση, και αγάπη! Δεν είναι τούβλα, που τα παρατάμε στο μπαλκόνι και φεύγουμε! Το ζώο έχει ανάγκη να βλέπει τους δικούς του ανθρώπους γι’ αυτό και όπως θα δείτε γρατζουνάει με τα πόδια του τις μπαλκονόπορτες για να μπει στο σπίτι!

Τι είναι το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.

Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 ως μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook με την επωνυμία ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΩΝ. Σκοπός της σελίδας ήταν να υποβοηθήσει το έργο των ενεργών εθελοντών και των Σωματείων προωθώντας την ιδέα της φιλοξενίας ως μια εναλλακτική μεθοδολογία διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της Ελλάδας με το σκεπτικό, ότι ούτε η επανένταξη ούτε η παραμονή σε καταφύγια και πανσιόν είναι η κατάλληλες μεθοδολογίες διαχείρισης σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την ευζωία των ζώων.

Την ιδέα του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. την υλοποίησε η φιλόζωη Τζένυ Καλλέργη. Μέσω του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., που είναι πια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, βρίσκουν προσωρινή στέγη - ανάδοχη οικογένεια αδέσποτα. Επίσης πολλές φορές καλύπτονται ιατρικά έξοδα και επεμβάσεις.

Δημιουργούνται ομάδες - ανάδοχοι των 10 ατόμων και συνεισφέρουν οικονομικά στην φιλοξενία ενός αδέσποτου με 15 ευρώ το μήνα. Τόσο κοστίζουν τα έξοδα ενός αδέσποτου σε μια πανσιόν ή σε μια προσωρινή ανάδοχη φιλοξενία. Υπάρχουν φιλόζωοι και σωματεία, τα οποία αδυνατούν να βάλουν ένα ζώο σε πανσιόν προκειμένου να το σώσουν. Ή δεν έχουν άτομα να το φιλοξενήσουν.

Εκεί επεμβαίνει το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. και κάνει την διασύνδεση μεταξύ των ατόμων. Πολλά σωματεία και φιλόζωοι έχουν βοηθηθεί με ανάδοχες φιλοξενίες μέσω του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. Τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό, υπάρχει λοιπόν απόδειξη, επίσης υπάρχει ο μέντορας, ο οποίος επιβλέπει το ζώο στην ανάδοχη θέση, υπάρχουν φωτογραφίες και ενημέρωση για την πορεία του ζώου προς του αλληλέγγυους που προσφέρουν τα 15 ευρώ. Όταν το ζώο αποθεραπευτεί ή βρει οικογένεια σταματούν οι αλληλέγγυοι να πληρώνουν και να συνεισφέρουν.

Εξ άλλου τίποτα δεν γίνεται στα κρυφά. Όλα είναι φανερά. Ο χώρος φιλοξενίας και το όνομα του ανάδοχου γνωστοποιείται στους 10 αλληλέγγυους, που συνεισφέρουν οικονομικά. Όλα τα περιστατικά, τόσο της φιλοξενίας όσο και των θεραπειών/ χειρουργικών επεμβάσεων ανακοινώνονται με λεπτομέρειες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα.

Πολλά ζώα βρίσκονται σε φιλοξενία αυτή τη στιγμή χάρη στο ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.. Το να κάνεις τις διασυνδέσεις, να ελέγχεις, να συντονίζεις τόσα άτομα, ζώα και περιστατικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. πατήστε εδώ. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τη φιλοξενία του ανάπηρου σκύλου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Γαλάτσι Αττικής

Γαλάτσι: Κακοποιεί συστηματικά τα σκυλιά του

Γαλάτσι: Εγκατέλειψε το νεογέννητο γατάκι έξω από το σούπερ μάρκετ

Γαλάτσι: Έμεινε μια ώρα μέσα στο φρεάτιο για να σώσει το γατάκι! (Βίντεο)

Γαλάτσι: Πέταξε στον δρόμο την εξωτική νεροχελώνα μόλις αρρώστησε!

Βρήκαν στο Γαλάτσι πεταμένα στα σκουπίδια μέσα σε κλουβί ζωντανά 11 κατοικίδια ποντίκια

Γαλάτσι: Αναζητούν πληροφορίες για τον δράστη που πυροβολεί, σκοτώνει, αφήνει παράλυτες γάτες

Μανιακός πυροβολεί συστηματικά και αφήνει παράλυτες αδέσποτες γάτες στο Γαλάτσι

Γαλάτσι: Πυροβολημένο με αεροβόλο το γατάκι που εντοπίστηκε παράλυτο

Γαλάτσι: Ο παράλυτος από πυροβολισμό γατούλης ψάχνει σπιτικό

Γαλάτσι: Έθαψαν ζωντανό το ένα από τρία κουτάβια που εγκατέλειψαν

Γαλάτσι: Βρήκε την γάτα να αιμορραγεί και την ουρά της ακρωτηριασμένη

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.