Στηρίξτε μας

Μουδανιά Χαλκιδικής: Με θηλιές και δηλητήρια συνεχίζει να ξεπαστρεύει τ' αδέσποτα!

24 Φεβρουαρίου 2012 21:38 | Καταγγελίες
Μουδανιά Χαλκιδικής: Με θηλιές και δηλητήρια συνεχίζει να ξεπαστρεύει τ' αδέσποτα!

Στις 16 Φεβρουαρίου δύο γυναίκες, κάτοικοι Μουδανιών Χαλκιδικής επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr, για να καταγγείλουν αυτό, που εδώ και καιρό έβλεπαν. Στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Σ.Λ., το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Ισμήνη του Δήμου Νέας Προποντίδας, είχαν εντοπίσει γύρω από τα περιφραγμένα και υπερυψωμένα κλουβιά (με κουνέλια, κότες, κ.ά.), πλήθος από συρμάτινες θηλιές.

Για δόλωμα ο συγκεκριμένος «κύριος» είχε χρησιμοποιήσει σκυλοτροφή. Οι παγίδες, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες, αποτελούνται από συρμάτινες θηλιές, που είναι δεμένες σε μπετόνια. Το ζώο, που πλησιάζει για να φάει την τροφή, βάζει το κεφάλι του στη θηλιά και όταν προσπαθήσει να φύγει, καταλήγει να πνίγεται από το σύρμα, αφού τα μπετόνια είναι γεμάτα με πέτρες… Καθώς το ζώο σαστισμένο παλεύει, να ξεφύγει, η θηλιά το πνίγει περισσότερο.

Η τροφή, που χρησιμοποιεί ως δόλωμα, δε γνωρίζουμε, αν είναι δηλητηριασμένη, αν και διαρκώς αδέσποτα και ιδιόκτητα γατιά και σκυλιά εντοπίζονται νεκρά κοντά και μέσα στο οικόπεδο του, με εμφανή τα συμπτώματα από την κατανάλωση φόλας.

Αυτός ο άνθρωπος εκτός από τις θηλιές – όπως καταγγέλλουν και οι γείτονες – σκορπάει άδεια δοχεία από επικίνδυνα και ιδιαιτέρως τοξικά φυτοφάρμακα βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και για τα παιδιά της περιοχής!

Άλλος ένας νταής

Την ώρα, που φιλόζωη της περιοχής, έσπευσε στο σημείο, που της υποδείξαμε για να τραβήξει φωτογραφίες, πριν εξαφανιστούν τα πειστήρια, κατέφθασε επί τόπου και ο νταής - ιδιοκτήτης του οικοπέδου και άρχισε εμμέσως πλην σαφώς να την απειλεί. Το www.zoosos.gr επικοινώνησε την ίδια μέρα με τον Σταύρο Καλπάκη, που είναι δημοτικός υπάλληλος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νέας Προποντίδας, αφού είναι από τους ελάχιστους, που νοιάζονται για τα ζώα γενικώς. Τον ενημερώσαμε για την καταγγελία και μας υποσχέθηκε, πως μόλις συνέλθει – επειδή ασθενούσε – θα πάει να δει τι συμβαίνει εκεί.

Πράγματι σήμερα ο κ. Καλπάκης συνοδευόμενος από την Άντα Σαλαμανούδη, στην οποία έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, αφού παλεύει για τη σωτηρία των ζώων της περιοχής, και μαζί με τη μια από τις καταγγέλλουσες είδε, τα όσα του περιέγραφαν. Οι παγίδες μετά τον ντόρο, που είχε γίνει, είχαν απομακρυνθεί από τα κλουβιά, αλλά ο Σ.Λ. τις είχε συγκεντρώσει σε μια γωνία του χωραφιού του, προφανώς για να τις ξαναχρησιμοποιήσει μόλις περάσει η φασαρία.

Ο κ. Καλπάκης πήρε μια από τις θηλιές για να την προσκομίσει ως στοιχείο στον εισαγγελέα. Στον κ. Καλπάκη οι γυναίκες έδειξαν και τη γάτα ενός γείτονα, που την είχαν εντοπίσει εκείνη την ώρα να κείτεται νεκρή σε διπλανό οικόπεδο – προφανώς δηλητηριασμένη. Τα υπόλοιπα κουφάρια των ζώων, που υπήρχαν στο οικόπεδο, ο Σ.Λ. προφανώς τα είχε εξαφανίσει.

Η μια γειτόνισσα εξήγησε στον κ. Καλπάκη, πόσα σκυλιά έχουν εντοπίσει νεκρά, πνιγμένα και δηλητηριασμένα και πως πριν από μερικές μέρες μαζί με την κα Σαλαμανούδη βρήκαν έναν σκύλο εξαντλημένο, να σέρνεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου τραβώντας με τον λαιμό του τη συρμάτινη θηλιά και πως κατάφεραν με κόπο να απελευθερώσουν το ζώο.

Μια τέτοια συρμάτινη θηλιά δεμένη σε λευκό μπετόνι γεμάτο πέτρες είχαμε δείξει από το www.zoosos.gr τον Νοέμβριο του 2011, όταν την είχε εντοπίσει η φιλόζωη Σούλα Στάθη, κάτοικος Μουδανιών, η οποία κατάφερε να απελευθερώσει, τον σκυλάκο, που φροντίζει, από την παγίδα κοντά στο άτυπο κυνοκομείο της περιοχής, στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», εκεί που όλοι πετούν τα σκυλιά, που δεν θέλουν.

Οι αρχές αδιαφορούν επιδεικτικά

Πριν την επιτόπια έρευνα του κ. Καλπάκη, η Ελένη Γερνά εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «κύριο» προκειμένου να του κάνει συστάσεις, γι’ αυτή την παράνομη και εγκληματική προς τα ζώα συμπεριφορά.

Η απάντηση του προς την κα Γερνά έμοιαζε περισσότερο με προειδοποίηση προς τους γείτονες του. Είπε, ότι αυτοί πρέπει, να μαζεύουν τα σκυλιά τους, γιατί του τρώνε τα κουνέλια! Και για αυτές τις παράνομες πράξεις και για τόσες άλλες, στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά, δεν ενδιαφέρεται ούτε η Αστυνομία, ούτε ο Δήμος Νέας Προποντίδας.

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Θυμίζουμε, ότι ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης με αφορμή τα όσα έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύει για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην περιοχή κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 23 Ιανουαρίου 2012. Ο κ. Πλεύρης, ρώτησε εγγράφως στις 23 Ιανουαρίου 2012 τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, τι προτίθεται να πράξει το ΥΠ.Α.Α.Τ., ώστε ο Δήμος Νέας Προποντίδας να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα αδέσποτα της περιοχής.

Εμείς ως www.zoosos.gr αρχικά κάναμε έκκληση στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη, να ασχοληθεί με το θέμα. Εκείνος μετά από αρκετή πίεση και εξαιτίας της δημοσιότητας, που δώσαμε, στα όσα γίνονται στην περιοχή του, αρκέστηκε στη διοργάνωση μιας σύσκεψης τον περασμένο Νοέμβριο και στην έκδοση ενός δελτίου Τύπου. Όλα αυτά έγιναν, ώστε να δείξει πως τελικά κάτι κάνει. Όμως οι υποσχέσεις έμεινα απλά «Θα».

Ιδιώτες κτηνίατροι και απλοί δημότες (5-6 άνθρωποι όλοι κι όλοι), που δεν αντέχουν να βλέπουν τα ζώα θύματα στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων, τα ταΐζουν, στειρώνουν όσα μπορούν, κυνηγούν με μηνύσεις εκείνους που τα δηλητηριάζουν… Όμως μόνοι τους ελάχιστα μπορούν να καταφέρουν!

Δεν θα βαρεθούμε, να αναρωτιόμαστε, και να ρωτάμε: Αλήθεια ο κ. δήμαρχος Νέας Προποντίδας τι άλλο περιμένει να συμβεί, για να συγκινηθεί και να ασχοληθεί με τα αδέσποτα της περιοχής του; Διαμαρτυρηθείτε για όσα συμβαίνουν στα ζώα της περιοχής στο email του δημάρχου: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας για την διαχείριση των αδέσποτων που συστηματικά κακοποιούνται

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Θα ασχοληθεί με τα αδέσποτα δηλώνει ο Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στη Νέα Ηρακλειά Προποντίδας

Υπερήλικας ξυλοκοπούσε κουτάβι στην αυλή του σπιτιού του στη Νέα Καλλικράτεια

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τον σκύλο παραλίγο να πετύχει και τους ανθρώπους

Βρήκαν τον σκύλο με ανοιγμένη τη μουσούδα στα δύο στη Νέα Προποντίδα

Νέα Καλλικράτεια: Διέφυγε τον κίνδυνο το πυροβολημένο σκυλί αλλά δεν συνελήφθη ο δράστης

Χαλκιδική: Τον συνέλαβαν επειδή κοπάνησε με λοστούς τα κουτάβια

Απαγχόνισαν γάτα στα Νέα Μουδανιά

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Τον πέτυχε την ώρα που έβαζε τις φόλες…

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό αδέσποτου σκύλου ηλικιωμένος άνδρας, πατέρας γνωστού τραγουδιστή

Αναρρώνει ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν αδέσποτα μέσα στο προαύλιο του Λυκείου Ιερισσού

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Στειρώσεις αδέσποτων στην Ιερισσό που ο Πάχτας ρημάζει αφήνοντας την «Ελληνικός Χρυσός» ανεξέλεγκτη

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Marie

    Όπως έγραψα και στο δήμαρχο, τα πράγματα είναι απλά:
    αυτός και ο βασανιστής που καλύπτει μπορεί να μην άλλαξαν μυαλά όμως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, ο νόμος για τα ζώα, το γεγονός ότι υπάρχει ειδική εισαγγελέας για την προστασία τους και βέβαια ότι έρχονται εκλογές... Ο νοών νοείτω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.