Στηρίξτε μας

Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία Πάρου – Αντιπάρου με χρήματα ιδιωτών

7 Οκτωβρίου 2014 20:30 | Επικαιρότητα
Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία Πάρου – Αντιπάρου με χρήματα ιδιωτών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» πραγματοποιείται από τις 6 έως τις τις 10 Οκτωβρίου 2014 στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάρου και της Αντιπάρου με πρωτοβουλία του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (Φ.Ε.Π.).

Πρόκειται για τη συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τους Φ.Ε.Π. πέρυσι στα Δημοτικά Σχολεία της Πάρου. Για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση σχετικά με τους μύθους που αφορούν όλα τα ζώα, με αναφορές στη βιολογία και στη συμπεριφορά τους και μέσα από συζήτηση εξετάζεται η σχέση του ανθρώπου με αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το τόσο απαραίτητο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Λύκειο της Παροικιάς και της Νάουσας (που είναι και τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό μαθητών).

Η υλοποίηση του προγράμματος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Τις παρουσιάσεις πραγματοποιεί η Μελίτα Λαζαράτου, ειδικός συμπεριφοράς ζώων με πολυετή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Το «Συμβιώνω με τα ζώα» είναι ένα πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), έχει «ταξιδέψει» ήδη σε όλη την Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 20.000 μαθητές.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργηθεί επιτέλους μια νέα στάση, υγιής και υπεύθυνη απέναντι σε όλα τα ζώα και αυτό δεν μπορεί παρά να ξεκινά μέσα από το σχολείο με σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση.

Με λεφτά εθελοντών

Το πρόγραμμα διεξάγεται χωρίς ΚΑΜΜΙΑ επιχορήγηση από τις αρχές και του αρμόδιους φορείς και καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR Ferries ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ που ζητήθηκε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για το ταξίδι της εκπαιδεύτριας (κόστους 137 ευρώ Χανιά - Πειραιά - Πάρο και επιστροφή) οι Φ.Ε.Π. ζητούν τη συνδρομή σας.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» με την ένδειξη «για πρόγραμμα».

Αlpha Bank 625 00 2002 006798
IBAN: GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798

Οι Φ.Ε.Π. ευχαριστούν θερμά τους μέχρι τώρα χορηγούς του προγράμματος το Γραφείο Ταξιδίων Ν. Σαντοριναιος στην Παροικιά, τα Studio Dimitris στη Νάουσα, το Φυσικοθευραπευτήριο της Ελίνας Δενδρινού στη Μάρπησσα, και το βιολογικό παντοπωλειο Bio-shop.

Διαβάστε επίσης:

Και ο δήμαρχος Πάρου παρακολούθησε τα μαθήματα φιλοζωίας της Π.Φ.Π.Ο.

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα φιλοζωίας στα Δημοτικά Σχολεία της Πάρου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.