Στηρίξτε μας

Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα

10 Φεβρουαρίου 2013 19:39 | Καταγγελίες
Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα

Δύο ζώα νεκρά πυροβολημένα στο κεφάλι με περίστροφο και ένα παράλυτο (στο οποίο έγινε ευθανασία) εντόπισε μέσα σε μερικές μέρες η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) σε διαφορετικά σημεία του νησιού μετά από καταγγελίες κατοίκων. Στα Βασιλικά Σαλαμίνας (περιοχή 8ης Στάσης) εντοπίστηκαν νεκρά χτυπημένα με περίστροφο δύο αδέσποτα χθες 9/2. Τους πυροβολισμούς άκουσαν την προηγούμενη μέρα λίγο μετά τις 19:00 κάτοικοι της περιοχής και ειδοποίησαν τους ανθρώπους της Ζ.Ο.Ε.Σ.

Τα δύο αρσενικά λυκοσκυλάκια είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι. Τα βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό ακόμα και για τους αστυνομικούς που πήγαν επί τόπου μόλις τους ειδοποίησαν. Στην περιοχή της 8η Στάσης ζουν αρκετά αδέσποτα των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τον μανιακό, που αρέσκεται να σκοτώνει αυτά τα πλάσματα. Κάτοικοι λένε ότι θύματα πέφτουν συχνά και γάτες.

Είτε ο δράστης είναι ένας, είτε είναι πολλοί, βέβαιο είναι πως πρόκειται για ανθρώπους με εγκληματική συμπεριφορά και χαρακτήρα. Μόνο κάποιος ψυχικά διαταραγμένος μπορεί να εκτονώνεται σκοτώνοντας ζώα. Και μπορεί τώρα να εγκληματεί εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κακοποιήσει βάναυσα π.χ. και τα παιδιά κάτω από «κατάλληλες» συνθήκες.

SalaminaSkylitsaEfthanasiaΠυροβόλησαν έγκυο σκυλίτσα

Σύμφωνα πάντα με τη Ζ.Ο.Ε.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου εντοπίστηκε μια έγκυος σκυλίτσα στην περιοχή Νταμάρι κοντά στην Αγία Κυριακή να φέρει τραύμα από όπλο. Ο δράστης είχε στοχεύσει ακριβώς πάνω στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πίσω άκρα του ζώου. Το βλήμα αφαιρέθηκε, παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας - ώστε να γίνει βαλλιστική έρευνα - και όπως είπε στο www.zoosos.gr η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ. σύμφωνα με την Αστυνομία το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε, ήταν περίστροφο και όχι καραμπίνα.

Σύμφωνα πάντα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. ο κτηνίατρος, που εξέτασε το ζώο, από τις ακτινογραφίες και τις σχετικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη (μόνιμη παράλυση των πίσω άκρων) γι’ αυτό και αποφασίστηκε να προσχωρήσουν σε ευθανασία. Για τη θανάτωση των δύο ζώων και για τον τραυματισμό της σκυλίτσας που εγκυμονούσε έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Σαλαμίνας.

Έγκλημα η ευθανασία, έγκλημα και η στείρωση εγκύων ζώων αλλά…

Αναφορικά με την ευθανασία της εγκυμονούσας σκυλίτσας διαβάζουμε στο http://happydogsworld.com «Η ευθανασία σε κυοφορούντα ζώα, απαγορεύεται ΡΗΤΑ από τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Η κατάσταση της υγείας της μπορεί να ήταν μη αναστρέψιμη, ωστόσο η ευθανασία ΔΕΝ επιτρέπεται σε αυτή την περίπτωση. Διαβάστε επίσης και ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την ορθολογική χρήση του σκευάσματος της ευθανασίας http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/peti/cm/851/851830/851830el.pdf

Πολύ θα θέλαμε να δούμε ποιος ήταν αυτός ο Κτηνίατρος και τι πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το ΓΕΩΤΕΕ για τον συνάδελφό τους, στους οποίους θα αποστείλουμε το παρόν δημοσίευμα». Εντούτοις οφείλουμε να τονίσουμε πώς όταν τα περιστατικά με τα κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, άρρωστα ζώα είναι πολλά και οι δυνάμεις εκείνων, που έχουν αναλάβει εθελοντικά αυτό το έργο – χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας (βλέπε Δήμος) – διαρκώς μειώνονται είναι πολύ πιθανό να έχουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Η διεθνής βιβλιογραφία τονίζει στους κτηνιάτρους πόσο παρακινδυνευμένο είναι να γίνεται στείρωση σε ζώο που εγκυμονεί, αν η κύηση είναι προχωρημένη, καθώς είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος της ακατάσχετης αιμορραγίας, που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του θηλυκού.

Εντούτοις πολλοί κτηνίατροι στειρώνουν εγκυμονούσες σκυλίτσες και γατούλες, γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αντέξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων, ο οποίος αυξάνεται.

Ούτε οι υιοθεσίες γίνονται εύκολα, ούτε χορηγοί βρίσκονται για να καλύπτονται οι ανάγκες σε φάρμακα και τροφές, ούτε πολλοί είναι οι εθελοντές που ξοδεύουν τον χρόνο τους ή τα προσωπικά τους χρήματα για το καλό των ζώων.

Ναι η δεοντολογία πάει περίπατο και η ευθανασία ή έκτρωση χαρακτηρίζεται ως δολοφονία, αλλά πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατηγορήσεις κάποιον όταν άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Δυστυχώς είναι τέτοιο το πρόβλημα της διαχείρισης των ζώων που έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε πιο είναι το μικρότερο έγκλημα, ποια συμπεριφορά είναι λιγότερο επιζήμια…

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι εξαιρετικά σκληρές... Όμως μόνο δείχνοντας το έγκλημα μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της κτηνωδίας των ανθρώπων εις βάρος των ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Στις 21 Φεβρουαρίου 2017 η δίκη του άνδρα που σκότωσε το σκυλί της πεθεράς του στη Σαλαμίνα το 2013

Ψαράδες έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε με πνιγμό ανοιχτά της Σαλαμίνας

Καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή χωρίς αναστολή ο 34χρονος που έκαψε κουτάβι στη Σαλαμίνα το 2012

Έκαψε ζωντανό κουτάβι στη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα: Συνελήφθη για την κακοποίηση του σκύλου του

Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα

Δολοφόνησε τον σκύλο στη Σαλαμίνα αλλά τιμωρήθηκε με ποινή «χάδι»

Σαλαμίνα: Τον έπιασαν την ώρα που έπνιγε τον σκύλο στη θάλασσα

Βασιλικά Σαλαμίνας: Σκότωσε το σκυλί της πεθεράς του

Σαλαμίνα: Σκότωσε το Πίντσερ με αεροβόλο

Σαλαμίνα: Έπιασαν την σκυλίτσα που πάσχει από σαρκοπτική ψώρα

Στη «μαγευτική» Σαλαμίνα κρέμασαν την έγκυο σκυλίτσα…

Ποιος εγκατέλειψε στη Σαλαμίνα αυτό το τόσο άρρωστο πλάσμα;

Σαλαμίνα: Η αλυσίδα από το καπίστρι κόλλησε στη γνάθο του μουλαριού!

Σαλαμίνα: Με τρεις σφαίρες εκτέλεσε το Επιανέλ ενώπιον του 11χρονου παιδιού του

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. maria protopapa

    Ελεγα ωραια η Σαλαμινα τωρα δενπροκειται να παω εκειζουν και κινουνταιδιαβολεμενοι ανθρωποι? Υπανθρωποι τερατα τι ναπει κανεις γιαυτο και γιαυτο ο θεος δεν προκειται σε απολυτως τιποτα να μας φερει κατι καλο.ΤΕλικα ειμαστε η χωρα πολλων συσωρευμενων διαβολων?Τι να πω τι ναπω!!!!!!!!!!!!;

  2. Θεοδώρα Καράμπελα

    Eπομένως με μικρή έρευνα αλλά απο Ορκισμένους φιλόζωους το ανθρωπόμορφο τέρας θα λογοδοτούσε, Ενώπιον Εισαγγελέα!!!αλλά κάποιοι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Η ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ Η ΦΙΛΟ Η.....Προ ημερών σε κόψιμο πίτας και μετά τη Θεία λειτουργία!.. ,εξεξάνη μιά ΚΑΚΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ έναντί μου επειδή γνωστοποιούσα τον νέο νόμο περί προστασίας ζώων και τόνισε ότι αυτή δηλητηριάζει και ρωτούσε τι θα της κάνω...Αφού έμαθα τα στοιχεία της,καθόλου εύκολο ούτε αυτό! για πολλοστή φορά ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ γραπτώς και επονύμως στον Εισαγγελέα αυτή και άλλους 5 για Βαρελόσκυλα και κακοποιήσεις έως θανάτου!!! και όλα αυτά στην ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗ ΠΥΛΟ!!!Ετρεμαν και οι άνδρες στο άκουσμα της ενέργειάς μου και μούτόνιζαν οτι απειλείται η ζωή μου!!!( στο παρελθόν(2001)κατήγγειλα πα-τέρα,αστυνόμους,τσιγγάνους και Υπουργούς ακόμη για κακοποίηση γαιδαράκου!!)
    ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ !!και πρίν φέρω εις πέρας την ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ τα τέρατα τα ανρωποειδή που υπηρετού΄ν δαίμονες του Βορβόρου της Κολάσεως δεν θα δυνηθούν τίποτα!!ΕΙΜΑΙ Σ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ο Εσωτατός μου εαυτός ειναι αήττητος!Αντιθέτως οι ψυχές τους θα εγκλωβιστούν σε αέναο κόλαση των δαιμόνων που υπηρέτησαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.