Στηρίξτε μας

Λιβάδι Λάρισας: Νεκρές αλεπούδες και σκυλιά πιθανότατα από φόλες

16 Μαρτίου 2023 07:37 | Καταγγελίες
Λιβάδι Λάρισας: Νεκρές αλεπούδες και σκυλιά πιθανότατα από φόλες

Τρείς αλεπούδες νεκρές καθώς και δύο σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά και είναι πιθανότατα όλα δηλητηριασμένα στην περιοχή Λιβάδι Λάρισας. Την έρευνα στην περιοχή έκανε η Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων  (Ε.Μ.Α.Δ.Δ.) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) που επιχειρεί στην περιοχή του Ολύμπου.

LivadiLarissasFolesMart2023 1

Στην ανακοίνωση της στις 15 Μαρτίου: επισημαίνει τα εξής αναφορικά με τα δηλητηριασμένα δολώματα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στην άγρια ζωή: «Η Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων  (Ε.Μ.Α.Δ.Δ.) του ΟΦΥΠΕΚΑ που επιχειρεί στην περιοχή του Ολύμπου, πραγματοποίησε την πρώτη της αποστολή αμέσως μετά τις αναρτήσεις Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για ύπαρξη νεκρών ζώων από πιθανή χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, στην περιοχή Λιβάδι Ελασσόνας.

LivadiLarissasFolesSkylosMart2023 3Μεικτό κλιμάκιο  αποτελούμενο από προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, μαζί με  Δασοφύλακα του Δασαρχείου Ελασσόνας και Θηροφύλακα της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Νότιων Σποράδων πραγματοποίησε  επιτόπια έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν νεκρές τρεις αλεπούδες και δύο κυνηγετικοί σκύλοι. Μάλιστα, κυνηγός της περιοχής βρήκε και παρέδωσε στο κλιμάκιο ύποπτο δείγμα τροφής, ως πιθανό δηλητηριασμένο δόλωμα.

Η Ε.Μ.Α.Δ.Δ. της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου του ΟΦΥΠΕΚΑ, αποτελείται από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Jago (Βέλγικο Malinois) και τον χειριστή του, Σάββα Βασιλειάδη και θα συμβάλει στην έγκαιρη ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο και την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης τους.

LivadiLarissasFolesAlepouMart2023 2

Η παράνομη αυτή δραστηριότητα  πλήττει σημαντικά τα πτωματοφάγα πουλιά, όπως οι γύπες, τους οποίους έχει οδηγήσει στο χείλος της εξαφάνισης. Παράλληλα, σκοτώνει και  πολλά ζώα εργασίας, όπως οι ποιμενικοί και οι κυνηγετικοί σκύλοι.  Για το λόγο αυτό, η έγκαιρη επέμβαση και η άμεση απομάκρυνση των δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι αποφασιστικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των θυμάτων.

Παρακαλούμε, ενημερώστε μας για περιστατικά δηλητηρίασης στην ύπαιθρο και συμβάλετε ενεργά στην εξάλειψη αυτής της παράνομης πράξης. Για να αναφέρετε τέτοια περιστατικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου στο τηλ. 2352 083000 ή με e-mail στη διεύθυνση  [email protected]

#ΟΦΥΠΕΚΑ #necca #εμαδδ».

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.