Ένας 81χρονος άνδρας συνελήφθη στον Έλαφο Λέσβου καθώς ο γάιδαρος του βρέθηκε στις 26 Ιανουαρίου με δεμένα τα πόδια με αλυσίδα παστούρα.
Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» επισήμανε τα εξής στην ανακοίνωση του στις 3 Φεβρουρίου: «Στις 29 Ιανουαρίου 2025, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από περαστικό για ένα «παστουρωμένο» γαϊδουράκι (με δεμένα τα δύο πόδια του) στην περιοχή Έλαφος Λέσβου.
Τι κι αν λέει -χρόνια τώρα!- η Ελληνική νομοθεσία ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περιορίζεται η φυσιολογική κίνηση κάθε είδους ζώου; Κάποιοι δεν εννοούν να βάλουν μυαλό!
Συμβουλέψαμε να προωθήσουν όλο το υλικό στο ειδικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ασχολείται με την κακοποίηση ζώων (μέσω εμαιλ: [email protected]).
Η καταγγελία διαβιβάστηκε αρμοδίως στο ΑΤ Καλλονής, άνδρες του οποίου πήγαν στο σημείο και εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του ζώου στον οποίο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ (Ν.4830/2021, Άρθρο 24, παρ. 1, περ. α) ενώ σχηματίστηκε και σχηματίστηκε δικογραφία. Επίσης ενημερώθηκε η Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ώστε να ελέγξει αν το γαϊδουράκι έχει ηλεκτρονική σήμανση- ώστε σε αντίθετη περίπτωση να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.
Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό αυτών των προστίμων εισπράττεται από τον οικείο Δήμο και διατίθεται αποκλειστικά για τις στειρώσεις και την εν γένει περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που ζουν στα όρια του Δήμο.».
Διαβάστε επίσης:
Λέσβος: Συνελήφθη 81χρονος που κακοποιούσε τον γάιδαρο του
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr