Στηρίξτε μας

Λέσβος: Οι κτηνίατροι ζητούν διπλάσια τιμή για τη στείρωση αδέσποτων ζώων

4 Ιουλίου 2012 12:22 | Επικαιρότητα
Λέσβος: Οι κτηνίατροι ζητούν διπλάσια τιμή για τη στείρωση αδέσποτων ζώων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν» με αφορμή την πρόσφατη διένεξη μεταξύ των κτηνιάτρων του νησιού, των φιλοζωικών σωματείων και του Δήμου Λέσβου, απέστειλε μια «χειμαρρώδη» επιστολή προς τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (Π.Κ.Σ.), της οποίας τα επιχειρήματα αφοπλίζουν, ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της άποψης, ότι οι ξένοι θα «φάνε» το «μεροκάματο» των ντόπιων κτηνιάτρων, αν στειρώσουν μερικές δεκάδες ζώα από τα εκατοντάδες, που υπάρχουν.

Η επιστολή αυτή, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που προκάλεσε και την αντίδραση του Π.Κ.Σ., ο οποίος μίλησε για συκοφαντίες αλλά δεν αναφέρθηκε επί της ουσίας στο πρόβλημα.

Στο ρεπορτάζ αυτό τονίζαμε, ότι οι κτηνίατροι του νησιού, που λένε, ότι νοιάζονται για την ευζωία των ζώων, έχουν οργανωθεί και ως κανονικό καρτέλ (κοινοπραξία επιχειρήσεων για μονοπώληση της αγοράς). Τι σημαίνει αυτό; Όλοι πρότειναν την ίδια τιμή φιξ, όταν ο Δήμος Λέσβου τους απευθύνθηκε ζητώντας προσφορές για τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

«Νεοφανής συνδικαλιστικός οίστρος των κτηνιάτρων της Λέσβου»

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου (Πάνας) παρέχει εδώ και 17 χρόνια τις υπηρεσίες του στα αδέσποτα ζώα του νησιού μας, εκτός των άλλων και χάρη στη πολύ καλή συνεργασία που έχει με τους ντόπιους κτηνιάτρους.

Στη Λέσβο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά χρηματοδότηση από κρατικό ή αυτοδιοικητικό φορέα για τα αδέσποτα ζώα. Οι Φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούμαστε στο νησί, καλούμαστε μόνες μας με δικούς μας πόρους και μέσα να αντιμετωπίσουμε έναν τεράστιο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα του Δήμου Μυτιλήνης για τα αδέσποτα, που λειτούργησε από το 2004 έως το 2009, στηρίχτηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε οικονομικούς πόρους του Συλλόγου μας.

Όπως προείπαμε είχαμε σημαντική βοήθεια από τους ντόπιους κτηνιάτρους, οι οποίοι αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, που αντιμετωπίζουμε, συνέβαλαν καθοριστικά (κυρίως με λογικό τιμολόγιο) στο ότι μπορέσαμε οι Φιλοζωικές Οργανώσεις να ανταποκριθούμε στο πρόβλημα.

Εμείς πάντα υποστηρίζαμε τους κτηνιάτρους προτρέποντας το κοινό να απευθύνεται μόνο σε αυτούς για τα θέματα υγείας των ζώων, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνιάτρους, και δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους κτηνιάτρους μέσω της εργασίας με τα αδέσποτα ζώα ( στειρώσεις) να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία στη δουλειά τους.

Λαμβάνοντας επίσης τον όγκο της δουλειάς, που έχει γίνει, είναι σημαντικό και το αντίτιμο, που έχουμε πληρώσει. Δυστυχώς αυτό το καλό κλίμα ήρθε να τραυματίσει βάναυσα ο νεοφανής συνδικαλιστικός οίστρος των κτηνιάτρων της Λέσβου, που εντελώς ξαφνικά και σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία, κυρίως όμως για την ευζωία των ζώων, έρχεται να δώσει ένα διπλό χτύπημα στα αδέσποτα ζώα και τους φιλόζωους.

1) Απαιτούν απειλώντας, πως θα στείλουν τον Εισαγγελέα, να ακυρωθεί τη τελευταία στιγμή το πρόγραμμα στειρώσεων από αλλοδαπούς κτηνιάτρους που έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Επικαλούνται το υπ’ αριθμό 845/21-06-12 έγγραφο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προς τους Δήμους, δηλαδή τυπικούς γραφειοκρατικούς λόγους που με λίγη καλή θέληση μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική παραβίαση του νόμου.

Προγράμματα στειρώσεων με αλλοδαπούς κτηνιάτρους έχουν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς να επηρεάσουν καθόλου το έργο των ντόπιων, ακριβώς λόγω του τεράστιου αριθμού αδέσποτων στη Λέσβο.

Αυτές οι στειρώσεις θα είναι μια μεγάλη ανάσα, γιατί τόσο ο Δήμος Λέσβου, όσο και οι Φιλοζωικές οργανώσεις βρίσκονται σήμερα σε οικτρή οικονομική κατάσταση.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος παρεμποδίζει τις εθελοντικές προσπάθειες, ενώ θα έπρεπε ο ίδιος να πρωτοστατεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα βοηθούσαν τους νέους κτηνιάτρους, να αποκτήσουν εμπειρία, και θα βελτίωναν την εικόνα της Ελλάδας με τα αδέσποτα ζώα.

2) Ανεβάζουν τη τιμή για τη στείρωση αδέσποτων σκύλων από τα 60 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 120 ευρώ για το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Λέσβου.

Μάλιστα ζητούν αυτά τα χρήματα να προκαταβάλλονται γιατί δεν εμπιστεύονται πως θα πάρουν την αμοιβή τους από το Δήμο. Δηλαδή μας κλείνουν την πόρτα και μας αφήνουν μόνη διέξοδο, να απευθυνόμαστε σε Έλληνες και αλλοδαπούς κτηνιάτρους εκτός Λέσβου, για να στειρώνουμε τα αδέσποτα.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που θα έπρεπε, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, δυστυχώς κάποιοι αποφασίζουν, να επιβάλουν μονομερώς αυτό, που θεωρούν συμφέρον τους.

Ελπίζουμε να επικρατήσουν πιο λογικές αποφάσεις στους Λέσβιους κτηνιάτρους και να αποκατασταθεί ένα αμοιβαία συνεργατικό πνεύμα. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται μόνο με όσους κτηνιάτρους εκτιμούν και βοηθούν τη προσπάθεια των Φιλοζωικών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης:

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο Π.Κ.Σ. σχετικά με τους κτηνιάτρους στη Λέσβο

Δήμος Λέσβου: Προχωρούν στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Κτηνωδία από ανθρώπινο χέρι στη Μυτιλήνη. Δηλητηρίασαν γάιδαρο, σκύλους και γάτες!

Λέσβος: Εξόντωσαν τα κουτάβια και έβαλαν σε κίνδυνο ασθενείς με νοητική υστέρηση

Λέσβος: Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες του «βαρελόσκυλου» το εγκατέλειψε!

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.