Στηρίξτε μας

Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

14 Απριλίου 2015 12:53 | Καταγγελίες
Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

Στη Ζάκυνθο κάθε χρόνο χιλιάδες τρυγόνια εξοντώνονται παράνομα την Άνοιξη από κυνηγούς που τα εξολοθρεύουν συστηματικά - εκτός κυνηγετικής περιόδου - προκαλώντας τεράστια ζημιά στους πληθυσμούς των πουλιών και φυσικά παραβαίνοντας το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο. Μάλιστα σήμερα στο λιμάνι του νησιού έγιναν επεισόδια προκειμένου να εμποδιστεί η μετάβαση 25 θηροφυλάκων που είχαν φτάσει για να κάνουν ελέγχους ώστε να μπει φραγμός σε αυτή την παράνομη παράδοση.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ζητάει από τον κ. Κοντονή «καθαρές κουβέντες» και επισημαίνει: «Πληροφορηθήκαμε ότι αρκετοί Ζακυνθινοί επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κοντονή ο οποίος εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, προκειμένου να του διαμαρτυρηθούν για την επιχείρηση θηροφύλαξης του νησιού που επίκειται.

Με έκπληξη επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο αξιότιμος κ. Κοντονής ως Πόντιος Πιλάτος, προκειμένου να φανεί αρεστός και να μη δυσαρεστήσει τους πελατειακούς ψηφοφόρους του, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός και επέρριψε «τις ευθύνες» για την προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας και εφαρμογής της νομιμότητας στις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις κ. Κοντονή δεν υποκαθιστούν την Πολιτεία και τις Υπηρεσίες της. Απλά την συνεπικουρούν και βοηθούν το έργο της και μάλιστα στα δύσκολα!!!

Λυπούμεθα που αντί να είστε υπέρμαχος της νομιμότητας και να συνδράμετε στην προσπάθεια να πάψει να διασύρεται διεθνώς η όμορφη Ζάκυνθος λόγω της λαθροθηρίας, την οποία ανήγαγαν σε ευρωπαϊκό ζήτημα οι οικολογικο-περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν παίρνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν ως δημόσιο πρόσωπο και πετάτε το μπαλάκι αλλού.

Λυπούμεθα που τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων που νοικιάζουν παράνομα καρτέρια για παράνομη χρήση βρίσκουν ανταπόκριση σε ένοχες σιωπές.

Σε τελική ανάλυση κ. Κοντονή, γιατί δεν επικοινωνείτε με τον αρμόδιο για το κυνήγι Υπουργό κ. Τσιρώνη να του ζητήσετε να κάνει τα στραβά μάτια!!! Ή ακόμη καλύτερα γιατί δε ζητήσατε ως κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδώσει ντιρεκτίβα ώστε αυτό το παραδοσιακό όπως λέγεται Απριλιάτικο κυνήγι να πάψει να είναι παράνομο;;;

Θυμίζουμε στον κ. Κοντονή ότι η μετάβαση σοβαρής δύναμης θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη Ζάκυνθο είναι απόρροια της εντολής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα υπ’ αριθ. 123325/1104/1-4-2015 και 124044/1283/7-4-2015 έγγραφά του με τα οποία μας ζήτησε δίνοντάς μας τη σχετική εντολή να συμμετέχουμε με θηροφύλακές μας προκειμένου να βοηθηθεί η Δασική Υπηρεσία.

Αν λοιπόν όλα όσα πληροφορηθήκαμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είστε υποχρεωμένος να πάρετε δημόσια και ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Εάν εσείς ως Πολιτεία είστε υπέρ της παράνομης θήρας και την επικροτείτε, τότε εμείς να αποσύρουμε τους θηροφύλακες μας και σεις να πάρετε τις ευθύνες για τις συνέπειες.

Καθαρές κουβέντες κύριε Κοντονή. Περιμένουμε άμεσα τη δημόσια τοποθέτησή σας και τις ενέργειές σας ως αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες και δη Υπουργούς με ανάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Ζακύνθου καλύπτει τους κυνηγούς που διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα εξοντώνοντας τρυγόνια και την άνοιξη

Επεισόδια στην Ζάκυνθο από κυνηγούς που απειλούν τους θηροφύλακες

Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Νευροκόπι: Κυνηγοί επιτέθηκαν με όπλο και τσάπα σε θηροφύλακα και δασοφύλακα

Βέροια: Μικρές ποινές για τους κυνηγούς που εξόντωσαν 60 αγριόπαπιες σε προστατευόμενη περιοχή

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. MARIA

  Καθαρές κουβέντες σ΄ενα βρώμικο παιχνίδι?

  Παιχνίδι που στοιχίζει τη ζωή σε χιλιάδες τρυγόνια, που έκαναν το λάθος να διαλέξουν τη χώρα μας.

  'Εθιμα, έχουμε μάθει τώρα
  να καλύβουμε βρώμικα παιχνίδια με τη λέξη έθιμο.
  Έθιμο είναι & οι κροτίδες το Πάσχα & όμως σκοτώνει.
  Έθιμο είναι & οι κόντρες με ακριβά αμάξια & όμως σκοτώνει.

  Αν δεν "καθαρίσει" το μυαλό από βρώμικες σκέψεις,
  οι κουβέντες θα είναι πάντα βρώμικες.

 2. Ζάκυνθος, το νησί του "πολιτισμού" των ημιαγρίων

  Η αυθαιρεσία, η φαυλότητα και η θρασύτητα των αυτοαποκαλούμενων "κυνηγών" στη Ζάκυνθο είναι πέρα από κάθε όριο και φαντασία... Καταστρέφουν συστηματικά το περιβάλλον, γεμίζουν σκουπίδια τα δάση, πυροβολούν ό,τι κινείται, ενοχλούν με μεγάλη αναίδεια και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους πυροβολώντας πλάι σε σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις, στήνουν καρτέρια πάνω στους δρόμους, κακομεταχειρίζονται και εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, προκαλούν ζημιές και κάνουν κλοπές σε περιουσίες και άλλα τέτοια ωραία. Έχουν κι ένα φαιδρότατο "κυνηγετικό σύλλογο" του οποίου κάποιοι φαιδροί "πρόεδροι" προτρέπουν (μέχρι και από την τοπική TV) το συνάφι αυτό να παρανομεί, επειδή εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα. Βέβαια, απολαμβάνουν της υψηλής προστασίας των τοπικών "αρχών", οι επικεφαλής των οποίων τους κάνουν καλή παρέα στις παρανομίες τους και "κυνηγάνε" μαζί τους, και για ψηφοθηρικούς λόγους, εκτός από το ότι αυτός ακριβώς είναι ο "πολιτισμός" τους...
  Η Ελλαδάρα των νεόπλουτων ανεγκέφαλων με τα δανεικά ποτέ δεν πεθαίνει!

 3. Iωάννα

  Αν δεν κάνω λάθος, οι κάτοικοι του νησιού αυτού, εσχάτως είχαν ακουσθεί διεθνώς για το υψηλό ποσοστό τυφλότητας που επικρατεί ανάμεσά τους, γεγονός που παρ' όλα αυτά δεν τους εμποδίζει να οδηγούν αυτοκίνητα κλπ, εισπράττοντας παράλληλα και τα σχετικά επιδόματα από την ταλαίπωρη Δημόσια Διοίκηση.
  Συνδυάστε το με τα ανωτέρω και βγάλτε γενικότερο συμπέρασμα.

 4. Vasilis

  Zάκυνθος: Το νησί που δεν πρέπει να πατήσει κανείς μας μετά από αυτό. Το νησί που αν έχουμε στοιχειώδη τσίπα πρέπει να γνωστοποιήσουμε τα αίσχη του σε όλο τον κόσμο.

  Ήδη ενημέρωσα φίλους μου Ολλανδούς που σκόπευαν να πάνε. Η Ελλάδα έχει τόσα νησιά. Είναι ντροπή να ενισχύσουμε το νησί της δολοφονίας και του αίματος. Ο καθένας μας έχει κάποιους φίλους στο εξωτερικό. Ας φτάσει η είδηση αυτή όσο πιο μακρυά γίνεται.

 5. Θάνος

  Ζακυνθινιώτικες πονηριές. Εδώ θα γούσταρα μερικά χημικά στα μούτρα τους να τσιρίζουν ΄΄Τζογούλα μου πνίγομαιιιιι…΄΄ να το λένε και τραγουδιστά.

  Μου φαίνεται όπως πάμε θα ξαναβαφτιστεί η κυβέρνηση σε ΄΄Τα στραβά μάτια΄΄.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.