Στηρίξτε μας

Καρδίτσα: Ιδιοκτήτης pet shop διαμαρτύρεται επειδή το Δασαρχείο κατάσχεσε & απελευθέρωσε άγρια πουλιά που πουλούσε παράνομα

27 Ιανουαρίου 2017 22:59 | Καταγγελίες
Καρδίτσα: Ιδιοκτήτης pet shop διαμαρτύρεται επειδή το Δασαρχείο κατάσχεσε & απελευθέρωσε άγρια πουλιά που πουλούσε παράνομα

Άφωνοι μείναμε κυριολεκτικά διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε σε τοπικά Μ.Μ.Ε. της Καρδίτσας ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης ζώων (pet shop) από το οποίο και κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο μετά από έλεγχο δεκάδες άγρια πουλιά, τα οποία πουλούσε παράνομα.

Ο πουλοπιάστης - έτσι ονομάζεται στη γλώσσα των σχετικών με το κυνήγι με άρες, ξόβεργες, ηχομιμητικές συσκευές και το παράνομο εμπόριο άγριων ωδικών πτηνών - όχι μόνο διαμαρτύρεται, αλλά θεωρεί και δεδομένη αυτήν την πρακτική αλλά και ότι είναι σωστό να παγιδεύουμε άγρια ζώα, είδη υπό προστασία, εξαφάνιση κ.ο.κ.

Ο έμπορος των άγριων πτηνών κάνει μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνει γιατί του τα κατάσχεσαν αφού όλοι ουσιαστικά κάτι παρόμοιο πράττουν, ενώ επιχειρηματολογώντας εξηγεί ότι είναι: «Πουλιά τα οποία τα αγοράζουνε μοναχικές ψυχές για συντροφιά και μάλιστα κάποιοι τα αποκαλούν παιδιά τους και κλαίνε όταν τα αποχωρίζονται». Ενώ για να δικαιολογηθεί ισχυρίζεται πως όλα τα κάνει για το μεροκάματο και φυσικά κατηγορεί τους υπαλλήλους του Δασαρχείου.

Η επιστολή του δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα www.karditsalive.gr με τίτλο «Απ. Κριαράς: "Καταγγέλλω το Δασαρχείο..."» και www.alithianews.gr με τίτλο «Καταγγέλλω το Δασαρχείο» και την αναδημοσιεύουμε καθώς αποτελεί εξόφθαλμη μορφή παραδοχής του αδικήματος.

Η επιστολή

«Αγαπητοί συμπολίτες...

Ο λόγος που δημοσιεύω αυτή την επιστολή είναι να ενημερώσω την κοινωνία της Καρδίτσα για ένα περιστατικό που συνέβη στο κατάστημά μου με πρωταγωνιστές, υπαλλήλους του Δασαρχείου Καρδίτσας.

Πριν ένα χρόνο, άνοιξα ένα κατάστημα, βάζοντας όλα τα χρήματα που είχα ως απόθεμα με σκοπό να κάνω μια αρχή. Το μαγαζί που άνοιξα είναι pet shop. Μετά από κόπο και μόχθο κατάφερα δίνοντας αρκετά χρήματα και καταθέτοντας προσωπικό αγώνα να λειτουργήσει το κατάστημα. Το κατάστημά μου περιλαμβάνει όλων των ειδών ζωάκια και πτηνά.

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και αγριοπούλια. Αυτά τα πτηνά που όλοι έχουμε στα σπίτια μας, όπως καρδερίνες, φανέτα, γαλιάντρες και λοιπά πουλιά. Τέτοια πουλιά έχουν σήμερα στην κατοχή τους, δικηγόροι, εισαγγελείς, αστυνομικοί κ.λ.π.

Για αυτά τα πουλιά λοιπόν που όλοι κατέχουμε ήρθε κλιμάκιο από το δασαρχείο στο κατάστημά μου, με πέντε άτομα και άλλους τρεις ή τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να μου τα πάρουνε.

Μάλιστα, όταν ζήτησα να μου πουν και να αποδείξουν από ποια υπηρεσία είναι, αντί να το κάνουν, φώναξαν την αστυνομία.

Σαν να είμαι κοινός εγκληματίας, δέκα άτομα στο σύνολο μπήκαν με μανία στο μαγαζί μου. Πουλιά τα οποία ήταν δικά μου και τα είχα για να βγάλω ένα μεροκάματο και να ζήσω,τα κατάσχεσαν.

Πουλιά τα οποία πουλούσα όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου σε όλη τη χώρα, κόβοντας πάντα νόμιμη απόδειξη στους παραλήπτες. Πουλιά τα οποία τα πιο πολλά όταν ήρθαν στην κατοχή μου ήταν άρρωστα έτοιμα να πεθάνουν και ξοδεύονται αρκετά χρήματα σε φάρμακα κατάφερα να τα περιθάλψω και να τα κάνω να σταθούν στα πόδια τους.

Πουλιά τα οποία τα αγοράζουνε μοναχικές ψυχές για συντροφιά και μάλιστα κάποιοι τα αποκαλούν παιδιά τους και κλαίνε όταν τα αποχωρίζονται.

Αυτά φυσικά όλα δεν συγκίνησαν καθόλου τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Καρδίτσας, που με κυνισμό μου είπαν, “θα στα πάρουμε όλα”.

Ερωτηματικά βέβαια προκαλεί η αντίδρασή τους που ήταν έντονη, όταν ζήτησα, όσα πουλιά θεωρούσαν ότι κατείχα παράνομα, να τα ελευθερώσουν μπροστά μου. Επέμεναν να τα πάρουν μαζί τους, άγνωστο γιατί.

Επίσης, ήταν τέτοιο το μένος που είχαν που προκάλεσαν ζημιές στα κλουβιά, τρόμαξαν τα υπόλοιπα πουλιά με αποτέλεσμα κάποια να πεθάνουν και γενικά μου φέρθηκαν σνα να ήμουν κοινός εγκληματίας προκαλώντας μου ηθική βλάβη στην κοινωνία και σε ανθρώπους που είδαν την αστυνομία να μπουκάρει σε ένα κατάστημα, χωρίς όμως να ξέρουν για ποιο λόγο και ίσως δεν το μάθουν ποτέ.

Όταν τους ρώτησα πως και τους ήρθε να κάνουν έλεγχο στο δικό μου κατάστημα, που είπαν ότι έγινε καταγγελία για μια αγγελία που έχω στο ίντερνετ και πουλάω τα εν λόγω πουλιά. Τέτοιες αγγελίες θα βρει κανένας χιλιάδες στο site xrisieukairia.gr στο site car.gr στο ipet.gr και σε όλες τις εφημερίδες. Για τους υπόλοιπους μάλλον ορίζει αλλά ο νόμος που ήδη από συνταγματολόγους κρίθηκε ότι έχει μεγάλα κενά.

Οι άνθρωποι αυτοί, στην ουσία με κατέστρεψαν διότι από αυτά τα πτηνά μπορούσα και έβγαζα ένα μεροκάματο και ζούσα την οικογένειά μου. Βέβαια μετά από αυτό δεκάδες κόσμου ήρθε στο μαγαζί μου για συμπαράσταση που όλοι μου έδιναν δίκιο. Έτσι, λοιπόν εγώ εισέπραξα μία μεγάλη ηθική δικαίωση.

Αντιθέτως, οι υπάλληλο οι εισέπραξαν απέχθεια, χλευασμό και οργή. Κύριοι του Δασαρχείου είστε πλέον δακτυλοδεικτούμενοι μιας και δεν μπορείτε να κλείνετε μαγαζιά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βρείτε όλη την κοινωνία μπροστά σας. Αντί να κυνηγάτε άτομα που βγάζουν μεροκάματα κυνηγήστε μεγάλο κυνηγούς που θησαυρίζουν από παράνομο εμπόριο ζώων και πτηνών.

Εγώ πάντως θα είμαι εδώ και θα συνεχίζω να διατηρώ το κατάστημά μου και την επόμενη φορά βγάλτε με, με χειροπέδες από το κατάστημά μου…

Υ.Γ.1 Τα περισσότερα από τα πτηνά τα οποία απελευθέρωσαν λόγω του βίαιου τρόπου με τον οποίο τα απελευθέρωσαν τα περισσότερα από τα πτηνά έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα περαστικοί και θαμώνες των γύρω μαγαζιών να τα πάρουν και να τα βάλουν σε κλουβιά σπίτι τους. Επίσης πολλά από τα πτηνά πατήθηκαν και από αυτοκίνητα στο δρόμο. Βέβαια αυτό το πράγμα δεν θα ανησυχήσουν καθόλου οι υπάλληλοι και οι όποιες τύψεις συνειδήσεως θα καμφθούν από τον παχυλό μισθό τον οποίο εισπράττουν.

Υ.Γ.2 Όπως έχουνε πει μεγάλοι επιστήμονες φιλόσοφοι. Αν είναι να διαλέξω ανάμεσα στο ζώο και στον άνθρωπο προτιμώ τον άνθρωπο.

Υ.Γ.3 Προτιμώ να πουλώ πουλιά έστω και απαγορευμένα παρά να κλέψω ή να πουλώ άλλων ειδών εμπορεύματα. Γι’ αυτό εγώ θα κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι σε αντίθεση με τους υπαλλήλους της εν λόγω υπηρεσίας.

Με τιμή

Απόστολος Κριαράς

Ιδιοκτήτης καταστήματος

PETO Πωλείων...».

Διαβάστε επίσης:

Καρδίτσα: 70 πουλιά, είδη της άγριας πανίδας εντοπίστηκαν σε κατάστημα & κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο

Κατάστημα πώλησης ζώων στην Καρδίτσα διαφημίζει ξόβεργες για την αιχμαλωσία & βασανισμό πουλιών

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.