Στηρίξτε μας

Κρήτη: 26-3-2024 η δίκη άνδρα που βασάνισε άγρια τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

20 Οκτωβρίου 2023 14:39 | Επικαιρότητα
Κρήτη: 26-3-2024 η δίκη άνδρα που βασάνισε άγρια τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Για τις 26 Μαρτίου του 2024 ορίστηκε η δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης του άγριου βασανισμού ενός σκύλου από τον 58χρονο ιδιοκτήτη του στα Κουνουπιδιανά Χανίων στην Κρήτη, που συνέβη στις 5 Οκτωβρίου 2020.

Οι φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε ο αυτόπτης μάρτυρας και η Ελισάβετ Ηλιάκη δείχνουν τι πραγματικά έκανε σε αυτό το ζώο ο δράστης...

 

Η δίκη θυμίζουμε είχε προγραμματιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 αλλά αναβλήθηκε.

Η υπόθεση είχε συνταράξει το πανελλήνιο και έγιναν ακόμα και διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του δράστη για πολλές ημέρες και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων θα αποφασίσει την ποινή για τον άνδρα τον οποίο επισκέπτης, ο Reinhold Harbauer (κάτοικος Γερμανίας που εργαζόταν εθελοντικά στη φροντίδα σκυλιών στο «The Souda Shelter Project»), εντόπισε και κατήγγειλε στην Αστυνομία, αφού άκουσε τα ουρλιαχτά του σκύλου (άραγε ήταν ο μόνος;) που ο κατηγορούμενος είχε κρεμάσει σε μια πόρτα (αν και αρχικά ειπώθηκε σε δέντρο) και του είχε κόψει τους όρχεις με αιχμηρό αντικείμενο χωρίς αναισθησία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ουρλιαχτά ενός σκύλου που είχε πλήρως τις αισθήσεις του, κινητοποίησαν στις 5 Οκτωβρίου του 2020 απόγευμα τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κατάφερε και ανάγκασε τον βασανιστή και ιδιοκτήτη του σκύλου να μεταφέρει το ζώο για περίθαλψη στο κτηνιατρείο του Σταύρου Ξηρουχάκη.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», Έφη Τσεκμέζογλου, ενημερώθηκε για το έγκλημα από τον κτηνίατρο Κωστή Τερεζάκη και εξήγησε στο www.zoosos.gr τι συνέβη.

Για το έγκλημα είχαν μιλήσει τότε πολλοί, ο δράστης ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε δόλο όταν παρουσιάστηκε στην Αστυνομία μαζί με τον δικηγόρο του Γιώργο Κομισόπουλο στις 8 Οκτωβρίου του 2020.

Κάποιοι τότε έγραφαν ότι ο Α.Χ. θα απολυθεί από τη Δ.Ε.Η. κάτι που δεν συνέβη. Μέσω twitter o τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε έκανε γνωστό στις 7 Οκτωβρίου του 2020 ότι ζήτησε από τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. να αντιμετωπίσει το θέμα του συγκεκριμένου υπαλλήλου της «με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει».

Θυμίζουμε πως ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας είχε ευχαριστήσει δημόσια τον κτηνίατρο Κωστή Τερεζάκη που έσωσε τη ζωή του σκύλου.

NtalarasGiorgosSkylosKounoupidiana6 10 2020Δημόσιο ευχαριστώ στον κτηνίατρο από τον Γιώργο Νταλάρα.

Μάλιστα οι φιλόζωοι είχαν οργανώσει και διαμαρτυρίες τόσο έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου όσο στην πλατεία των Κουνουπιδιανών προσπαθώντας να κρατήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των αρχών, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα...

Η κα Τσεκμέζογλου μας δήλωσε ότι την κάλεσε στο τηλέφωνο ο κ. Τερεζάκης λίγο μετά τις 18:00 φανερά αναστατωμένος καθώς ένας άνδρας πήγε στο κτηνιατρείο που εργάζεται και εκεί παράτησε έναν σκύλο, ο οποίος αιμορραγούσε.

Μάλιστα του φώναξε «κάντο καλά γιατί με κυνηγάει η Αστυνομία» και στη συνέχεια έφυγε, ενώ με το ζώο έμεινε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος στο μεταξύ ενημέρωσε και την Ελισάβετ Ηλιάκη, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Σούδας με τη φροντίδα των αδέσποτων, καθώς ο Γερμανός αυτόπτης μάρτυρας εθελοντικά βοηθούσε στη φροντίδα σκυλιών της περιοχής. Έτσι έσπευσε και η κα Ηλιάκη στο κτηνιατρείο.

Δείτε πόσο φιλικό είναι το Πίτμπουλ παρά το μαρτύριο που βίωσε...

 

Η κα Τσεκμέζογλου αρχικά κάλεσε το 100, ενημέρωσε και άλλα μέλη του συλλόγου τους και τη Νατάσα Μπομπολάκη, τότε πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, και τελικά κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Αστυνομικοί πήγαν στο κτηνιατρείο είδαν το ζώο, το φωτογραφικό υλικό και τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος και τους υπέδειξε σε ποιο σπίτι βρήκε τον αιμόφυρτο σκύλο. Στη συνέχεια περιπολικό πήγε επί τόπου για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε διαφύγει με το μηχανάκι του.

Ο σκύλος που γλύτωσε και υιοθετήθηκε στη Γερμανία...

 

Η γυναίκα του δράστη προσήχθη στο Α.Τ. Χανίων και κατέθεσε ότι το σκυλί ανήκει στον άνδρα της και ότι εκείνη δεν το ήθελε. Μάλιστα είπε πως το ζώο εκνεύρισε τον σύζυγο της, επειδή ήθελε να παίξει μαζί του και δεν τον άφηνε να κάνει δουλειές! Γι’ αυτό και εκείνος το κρέμασε και του έκοψε τους όρχεις! Ο σκύλος χειρουργήθηκε, γλύτωσε τον θάνατο, βρέθηκε γι' αυτόν φιλοξενία και μετά από καιρό υιοθετήθηκε στην Γερμανία.

KounoupidianaXanionSkylosOrxeis9 2023 2Υιοθετήθηκε στη Γερμανία...

Το κτηνιατρείο του κ. Ξηρουχάκη, όπως μας επισήμανε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ανέλαβε όλα τα έξοδα περίθαλψης του σκύλου και δεν έλαβε καμιά αμοιβή.

Στην επικείμενη δίκη δύο φιλοζωικοί φορείς θα παραστούν με δικηγόρο για την υποστήριξη της κατηγορίας τόσο η Ένωση «Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων» όσο και η «ΝΕΜΕΣΙΣ» η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 20-9-2023 η δίκη άνδρα που βασάνισε άγρια τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

Αναζητείται άνδρας που βασάνισε σκύλο κόβοντας τους όρχεις του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο) 

Δεν παραδέχεται δόλο ο άνδρας που κρέμασε και βασάνισε στον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

Η Δ.Ε.Η. θα θέσει σε διαθεσιμότητα υπάλληλο της που βασάνισε τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο);

Δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος της Δ.Ε.Η. που βασάνισε τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

Κρήτη: 11-12-2020 η δίκη του άνδρα που βασάνισε άγρια τον σκύλο του στα Κουνουπιδιανά Χανίων (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.