Στηρίξτε μας

Μέσα στα κόπρανα ζουν διαρκώς τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Αρταίων (βίντεο)

5 Αυγούστου 2020 20:16 | Καταγγελίες
Μέσα στα κόπρανα ζουν διαρκώς τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Αρταίων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η εναντίωση των φιλοζωικών φορέων στη δημιουργία νέων δημοτικών κυνοκομείων - δείτε εδώ - βασίζεται σε γεγονότα και στην κακή πρακτική που ισχύει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας καθώς οι δήμοι φτιάχνουν πρόχειρες εγκαταστάσεις, δηλαδή κλουβιά και κλείνουν εκεί μέσα τα ανεπιθύμητα για την τοπική κοινωνία αδέσποτα για να γλυτώσουν τη γκρίνια εκείνων οι οποίοι απαιτούν ακόμα και τη θανάτωση των ανεπιθύμητων σκυλιών.

Πολλές φορές σε αυτά παράνομα κυνοκομεία δεν υπάρχει περίθαλψη για τα ζώα, αφού δεν υπάρχει σύμβαση με κτηνίατρο, ούτε γίνεται η προβλεπόμενη στείρωση, ούτε και αποπαρασίτωση. Τα ταΐζουν λίγο και συχνά ακατάλληλες τροφές και τα κρατούν αιχμάλωτα, αφού δεν ασχολούνται στα σοβαρά με την προώθηση υιοθεσιών, όπως ορίζει ο νόμος, για όσο αυτά επιβιώσουν.

To βίντεο δείχνει την κατάσταση στα κλουβιά στις 23 Ιουλίου 2020

 

Πρόκειται για ακατάλληλους χώρους και τον χειμώνα τα ζώα υποφέρουν από το ψύχος ενώ το καλοκαίρι καίγονται από τον καύσωνα και τις λαμαρίνες. Εκτός από τους ακατάλληλους χώρους, που μόνο για τον προσωρινό εγκλεισμό των σκυλιών δεν είναι, έχουμε και δημοτικούς υπαλλήλους που συνήθως κάνουν αγγαρεία ή προσπαθούν να την αποφύγουν.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις και εθελοντές βοηθούν με υιοθεσίες και βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά ώστε να μην ιδρυματοποιούνται καθώς ο πολύμηνος εγκλεισμός τα καθιστά ανίκανα να ζήσουν και πάλι ως αδέσποτα π.χ. να θυμούνται πως να διασχίζουν τον δρόμο χωρίς να χτυπηθούν από όχηματα.

ArtaKynokomeioKoprana4 8 2020Τα ζώα δεν έχουν που να σταθούν και αφοδεύουν ακόμα και μέσα στα δοχεία τροφής και νερού, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που τράβηξε χθες 4 Αυγούστου η Κατερίνα Λαμπράκη.

Η Σοφία Εξάρχου, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, με άρθρο της στην τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος Άρτας» περιγράφει αυτό πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε στο κανάλι της μας στο youtube, δηλαδή σε τι συνθήκες διαβιούν αυτά τα σκυλιά εκεί στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Άρτας και όπως θα δείτε τα κλουβιά των σκυλιών - προορίζονται για 17 σκυλιά και μέσα εκεί είναι περισσότερα από 50 - είναι γεμάτα κόπρανα που ο αρμόδιος υπάλληλος δεν μαζεύει.

Φυσικά όλα αυτά είναι σε γνώση των αρμοδίων αφού το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας τους έχει ενημερώσει με επιστολές και σαφώς την ευθύνη δεν μπορεί να έχει μόνο υφιστάμενος. Κάποιος προϊστάμενος επιτρέπει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, τον καλύπτει και τα ζώα να κακοποιούνται καθώς αυτό είναι ξεκάθαρη παθητική κακοποίηση, το να εξαναγκάζεις τα σκυλιά να ζουν πάνω στα σκατά τους, αφού αυτό εκθέτει περαιτέρω την υγεία τους σε κίνδυνο...

To βίντεο δείχνει την κατάσταση στα κλουβιά στις 24 Ιουλίου 2020

 

Αυτόπτης μάρτυρας των κακών συνθηκών διαβίωσης των σκυλιών εκεί είναι και η Κατερίνα Λαμπράκη, που τράβηξε τα βίντεο που βλέπετε στις 23 και στις 24 Ιουλίου και τα έστειλε στο www.zoosos.gr και μας έχει επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα καθώς τα ζώα δεν έχουν που να σταθούν… Μάλιστα τα ζώα αφοδεύουν και μέσα στα δοχεία νερού και από αυτό πίνουν μέχρι τελικά αυτά να καθαριστούν…

«Το καταφύγιο εκπέμπει SOS»

Η κα Εξάρχου για την κατάσταση εκεί επισημαίνει τα εξής: «Ο Δήμος Αρταίων είναι από τους λίγους Δήμους σε πανελλαδικό επίπεδο, που έχει ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχει μια υποδομή. Δεν είναι η καλύτερη, που θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά αποτελεί μια βάση στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί ολόκληρος ο μηχανισμός να γίνει μια σωστή δουλειά.

ΟΜΩΣ πέρα από τα άλλα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην καθημερινή του λειτουργία, το πιο σημαντικό και φλέγον ζήτημα είναι η ανεύρεση μόνιμου προσωπικού. H συνεχόμενη επίμονη παράκληση του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, που συνεργάζεται με το Δήμο Αρταίων σε όλα τα επίπεδα, είναι η πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Να υπάρχει ένας άνθρωπος με αγάπη για τα Σκυλιά, γιατί μόνο σκυλιά φιλοξενεί το Καταφύγιο. Να υπάρχει ένας υπάλληλος, που θα φροντίζει τα σκυλιά. Ένας υπάλληλος που θα τα αυλίζει, που θα τους παρέχει τη φαρμακευτική περίθαλψη βάσει των υποδείξεων του συμβεβλημένου κτηνιάτρου. Ένας υπάλληλος που θα έχει τη συνεχή και καθημερινή επίβλεψή τους.

Είναι πολύ σημαντικό ο υπάλληλος του Καταφυγίου να είναι ο πλέον αρμόδιος για αυτή την «καταφυγή», αυτή την προστασία που θα πρέπει να τους παρασχεθεί. Έχουμε καταλήξει να έχουμε έναν αριθμό Σκυλιών μόνιμα «στοκαρισμένο». Αυτά τα Σκυλιά είναι ζωντανά. Είναι πλάσματα που ναι μεν για κάποιο λόγο κρίθηκε, ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το δρόμο. Αλλά δε…..δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μόνιμα και για πάντα εγκλεισμένα σε ένα κλουβί Καταφυγίου.

Ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες η ύπαρξη μόνιμου προσωπικού είναι επιβεβλημένη. Δεν αρκεί μόνο το τάισμα αυτών των «Ζωντανών». Το φαγητό δεν είναι η μοναδική προτεραιότητα ενός ζώντος οργανισμού. Οι κανόνες ευζωίας του είναι ο αυλισμός, η καθαριότητα του κλουβιού και ακολουθούν βάσει Νόμου. Τα κόπρανα και οι ακαθαρσίες συσσωρεύονται. Οι τρίχες κάνουν κρούστα με τα περιττώματα. Τα Σκυλιά πατάνε μέσα στον άκρως περιορισμένο χώρο ενός κλουβιού ξανά και ξανά πάνω στις ακαθαρσίες. Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω λεπτομερώς...

Δεν επιτρέπεται να παρανομούμε και να φερόμαστε τοιουτοτρόπως σε κανένα Ζωντανό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες πάντοτε μα ΠΑΝΤΟΤΕ συνεχώς και κατ’ εξακολούθηση παρατηρείται πρόβλημα όχι απλώς μόνιμου προσωπικού, αλλά προσωπικού. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και επίμονες οχλήσεις των εθελοντών είναι αδύνατον να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, ή το ήδη υπάρχον προσωπικό του Δήμου να τοποθετηθεί στο Καταφύγιο. Είναι σαφές ότι ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου ως προς τους υπαλλήλους του είναι συγκεκριμένος και ρητός.

Όμως από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επιθυμεί να πάει στο καταφύγιο. Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου έχει μονίμως πρόβλημα και «τρώει πόρτα» από τη μόνιμη άρνηση των ήδη υπαρχόντων δημοτικών υπαλλήλων. Όλες οι άλλες θέσεις καλύπτονται ευχαρίστως, πλην της θέσεως του Καταφυγίου.

Όμως εδώ έχουμε να διαχειριστούμε την ευζωία των Ζωντανών, που από επιλογή μας εμείς κλείσαμε σε ένα καταφύγιο για να τα προστατεύσουμε και να τους παρέξουμε τα απαραίτητα ως προς το ζην. Άρα λοιπόν φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Από τη μια τα «προστατεύουμε» και από την άλλη τα συντηρούμε κακοποιώντας τα παθητικά; Υπολειτουργεί ένα καταφύγιο γιατί αρνείται ο υπάλληλος να συνεργαστεί; Αναγνωρίζουμε ότι στις δύσκολες εποχές λιτότητας που περνάμε είναι δύσκολη η εύρεση νέου προσωπικού, όμως ο σεβασμός στις Ζωές των Ζώων και δη των Σκυλιών του Καταφυγίου είναι πρωτίστης σημασίας.».

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα από 20 σκυλιά δολοφονήθηκαν με φόλες στη Σαλαώρα Άρτας

Βρήκε τον σκύλο που είχε υιοθετήσει δολοφονημένο με φόλα μέσα στο κτήμα του στο Πέτα Άρτας (βίντεο)

Συνέλαβαν κυνηγούς που σκότωσαν ζαρκάδι στην περιοχή της Μεγάρχης Άρτας

Χρειάζεται σπιτικό ο υπέροχος σκύλος που έχει κακοποιηθεί επανειλημμένα στη Ράχη Άρτας (βίντεο)

Ακόμα δύο θαλάσσιες χελώνες δολοφονημένες εκβράστηκαν σε ακτή στην Κορωνησία Άρτας

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο των γειτόνων του στη Ράχη Άρτας (βίντεο)

Υιοθέτησε το κουτάβι που έμεινε παράλυτο αφού το χτύπησε όχημα στους Κωστακιούς Άρτας (βίντεο)

Αναζητούν τον δράστη που σκότωσε άλογο στη Βελανιδιά Άρτας

Γάτες νεκρές από φόλες στην Άρτα

Νεκρός σκύλος πεταμένος στη θάλασσα και πολλά εξαθλιωμένα αδέσποτα στη Σαλαώρα Άρτας

Βρήκε 13 κουταβάκια μέσα σε καφάσι πεταμένα σε χωράφι στην Κορωνησία Άρτας

Πέταξαν κουτάβια στην Κορωνησία Άρτας εκεί που άλλος ξεφόρτωσε υπολείμματα κρέατος από κοτόπουλα

Συνεχίζονται οι δολοφονίες ζώων με φόλες στην Άρτα

Άρτα: Νεκρός από αναθυμιάσεις σκύλος μέσα σε διαμέρισμα που ξέσπασε φωτιά

Άρτα: Άφησε απειλητικό σημείωμα και σιδηρολοστό σε Ι.Χ. γιατρού που φροντίζει αδέσποτα σκυλιά

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας διαμαρτύρονται για την εξόντωση των ζώων με φόλες

24-3-2020 η δίκη του άνδρα που έσερνε σκύλο με αυτοκίνητο στην Ελεούσα Άρτας

Καταγγέλλει την εξόντωση ζώων με φόλες και ο Δήμος Αρταίων με αφορμή τα νεκρά σκυλιά που δηλητηριάστηκαν στα Καλομόδια

Άρτα: Πέταξε νεογέννητο κουτάβι μέσα σε υδρορροή

Άρτα: Έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του για να τον τιμωρήσει

Δεκάδες κουτάβια εγκαταλείπονται στην Άρτα

Άρτα: Βρήκαν τον σκύλο σοβαρά τραυματισμένο από αγροτικό εργαλείο & πυροβολημένο στην Καλαμιά

Με φόλες εξοντώνουν τα αδέσποτα και στο Τ.Ε.Ι. Άρτας

Άρτα: Έκαναν την ταΐστρα για τα αδέσποτα κάδο σκουπιδιών…

Εξαφάνισαν τις ταΐστρες για τ’ αδέσποτα από την Άρτα

Άρτα: Τοποθετήθηκαν ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα

Με φόλες την ημέρα των Χριστουγέννων δηλητηρίασε πουλιά και σκυλιά στο Τ.Ε.Ι. Άρτας

Τάισε με παραθείο 15 σκυλιά στο Νεοχώρι Άρτας

Άρτα: Αγόρια έκαψαν ζωντανό έναν σκύλο (βίντεο)

Σκύλος περιφέρεται σέρνοντας τα πίσω πόδια του στο Τ.Ε.Ι. Άρτας

Κόνιτσα: Κυνηγός απείλησε θηροφύλακα με όπλο για να αποφύγει τον έλεγχο

Δεμένο με σπασμένα τα πόδια και πυροβολημένο το αδέσποτο σκυλί στη Ράχη Άρτας

Καταστρέφουν τις ταΐστρες του Δήμου Αρταίων ώστε τ’ αδέσποτα να μην βρίσκουν τροφή!

Σκότωσε τον σκύλο σέρνοντας τον στην άσφαλτο στο Χανόπουλο Άρτας

Άρτα: Έπνιξαν τα σκυλιά με καλώδιο και τα πέταξαν στο ποτάμι

Γραμμενίτσα Άρτας: Σκότωσαν τα κουτάβια πετώντας τα στο κανάλι από μεγάλο ύψος

Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Αρταίων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.