Στηρίξτε μας

Τάισε με παραθείο 15 σκυλιά στο Νεοχώρι Άρτας

2 Οκτωβρίου 2011 14:21 | Καταγγελίες
Τάισε με παραθείο 15 σκυλιά στο Νεοχώρι Άρτας

Ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των 15 σκυλιών διαπράχθηκε το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου στο Νεοχώρι Άρτας. Στην περιοχή Άγιος Κοσμάς μια φιλόζωη γυναίκα, η κα Μαργαρίτα, φιλοξενεί στο περιφραγμένο κτήμα της 15 αδέσποτα σκυλάκια και μαζί με την κα Ανθή φροντίζουν καθημερινά για το πότισμα και την τροφή τους.

Εκείνη την ημέρα η κα Ανθή πηγαίνοντας να τα ταΐσει, αντίκρισε όλα τα ζώα έξω στον δρόμο, να σπαρταρούν και να ουρλιάζουν ετοιμοθάνατα, αφού είχαν φάει δηλητηριασμένη τροφή. Κινητοποιήθηκε αμέσως και με τη βοήθεια των λιγοστών φιλόζωων, που υπάρχουν στο χωριό, έψαξε και βρήκε ατροπίνες τις οποίες και χορήγησαν στα σκυλιά, που κυριολεκτικά ψυχορραγούσαν.

Οι φιλόζωοι κάλεσαν και την Αστυνομία, η οποία έσπευσε αμέσως και κατέγραψε το γεγονός. Ο αστυνομικός υπηρεσίας   –  όπως έγινε γνωστό – έμεινε άναυδος και σάστισε μπροστά στο θέαμα, καθώς πρώτη φορά έβλεπε μια τέτοια αγριότητα!

Λίγα μέτρα παραπέρα από το σημείο, όπου τα ζώα κείτονταν, εντόπισαν τη  δηλητηριασμένη τροφή, που χρησιμοποίησε ο δράστης, για να τα εξοντώσει. Ήταν ένας σωρός από φαγητό και δίπλα υπήρχε μια σακούλα με φυτοφάρμακο, παραθείο κατά τη διάγνωση του κτηνιάτρου. Ο άνθρωπος, που δηλητηρίασε τα ζώα, παρακολουθούσε από μακριά το θέαμα. Η κα Ανθή, που τον γνώριζε αφού είναι γείτονας, τον είδε να φεύγει, καθώς εκείνη πήγαινε να ταΐσει μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί.

Ο δράστης είχε απειλήσει τις κυρίες επανειλημμένα λέγοντας ότι θα σκοτώσει τα ζώα γιατί τον ενοχλούσε η παρουσία τους! Ο κτηνοτρόφος αυτός σε γειτονικό χωράφι από το κτήμα της κας Μαργαρίτας διατηρεί τα πρόβατα του, τα οποία τα μετακινεί για να βόσκουν ελεύθερα, όπου εκείνος νομίζει. Προφανώς ήθελε να έχει όλο το χώρο δικό.

Τα σκυλάκια ουδέποτε πείραξαν το κοπάδι του, αλλά όπως αποδείχτηκε ο άνθρωπος αυτός μισεί θανάσιμα τα ζώα και το απέδειξε περίτρανα με την αποτρόπαια πράξη του, καθώς το παραθείο είναι δηλητήριο, που όχι μόνο σκοτώνει αλλά προκαλεί αργό θάνατο.

Φυσικά οι δύο κυρίες ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες, τον κατήγγειλαν και η Αστυνομία ακολούθησε την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά δεν τον συνέλαβε γιατί ο ένοχος, υποψιάστηκε ότι θα συλληφθεί και κρύφτηκε. Η πράξη του αυτή αποδεικνύει βέβαια την ενοχή του. Τελικά οι φιλόζωες κυρίες με κόπο έσωσαν τα ζώα εκτός από ένα κουταβάκι που δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες στο ίδιο χωριό είχε καταγραφεί ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος ζώου. Ένας κάτοικος του Νεοχωρίου έσπασε στο ξύλο το ίδιο του το σκυλί, με αποτέλεσμα το ζώο να πέσει σε κώμα. Αυτός ο δράστης τότε συνελήφθη και τώρα πια αναμένεται να δικαστεί, αφού μάρτυρας τον κατήγγειλε.

Δυστυχώς και εκ των πραγμάτων το Νεοχώρι Άρτας εντάσσεται στον κατάλογο των περιοχών εκείνων, όπου τα ζώα περνούν μαρτύρια! Κάποιοι κάτοικοι του Νεοχωρίου προφανώς έχουν ολοκληρωτική έλλειψη φιλοζωικών ή φυσιολογικών αισθημάτων, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι νορμάλ.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110  Ζωοφιλικών Σωματείων με αφορμή και αυτό το έγκλημα καλούν τις αρχές της περιοχής (Δήμος, Αστυνομία, Εκκλησία, Εισαγγελία) να πάρουν μέτρα – καθένας στον τομέα ευθύνης του – ώστε να σταματήσουν ή έστω να περιοριστούν τα  φαινόμενα κακοποίησης (παθητικής και ενεργητικής) αλλά και θανάτωσης των ζώων.

«Αισθανόμαστε ντροπή για την σημερινή σύγχρονη Ελλάδα και θα προσπαθούμε διαρκώς η χώρα μας να γίνει και πάλι μια πολιτισμένη χώρα, στην οποία οι πολίτες της δεν θα ντρέπονται για τα όσα βασανιστήρια  γίνονται ενάντια στα ζώα» καταλήγουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Έπνιξαν τα σκυλιά με καλώδιο και τα πέταξαν στο ποτάμι

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας διαμαρτύρονται για την εξόντωση των ζώων με φόλες

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. STELLA LIANDRAKI

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΛΙΩΝ ...ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΝΑ ΜΑς ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΟ ΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΗΝ ΨΥΦΟ,,,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΟΙ ...ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.