Στηρίξτε μας

Κόμμα για τα Ζώα: Στην πανδημία, να μην εγκαταλείψουμε τα ζώα!

18 Μαρτίου 2020 20:07 | Επικαιρότητα
Κόμμα για τα Ζώα: Στην πανδημία, να μην εγκαταλείψουμε τα ζώα!

Η πολιτική οργάνωση «Κόμμα για τα Ζώα» με αφορμή την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη και στη χώρας μα επισημαίνει με ανακοίνωση της τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα ζώα. Συγκεκριμένα το τονίζει τα εξής:

«Υπάρχει κίνδυνος, η επιδημία του νέου κορωνοϊού να εξελιχθεί σε παγκόσμια καταστροφή για όλα τα ζώα. Οι μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις πάντα έπλητταν περισσότερο τους πιο αδύναμους και τα ζώα. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του COVID-19 σε ευκαιρία για καλύτερη κοινωνία, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό.

Είναι ευθύνη όλων των διαμορφωτών κοινής γνώμης να γίνει κτήμα μας πως "τα ζώα συντροφιάς δεν μπορούν να διασπείρουν τον COVID-19", όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)

Να εξασφαλίσουμε πως τα ζώα συντροφιάς όσων ασθενούν, ιδίως των μοναχικών ατόμων, θα έχουν φιλοξενία και περίθαλψη. Να είμαστε βέβαιοι πως αν πάμε στο νοσοκομείο, θα βρούμε το ζωάκι μας σε καλή κατάσταση όταν επιστρέψουμε.

Να συνεχιστεί η φροντίδα στα αδέσποτα. Το δίκτυο προστασίας που τα καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια (μεμονωμένοι φιλόζωοι και φιλοζωικές οργανώσεις, καταστήματα εστίασης, ακτιβιστές κ.λπ.) καταρρέει στις ερημωμένες πόλεις. Έχουμε ευθύνη να οργανώσουμε τον μηχανισμό που θα το αντικαταστήσει. Ακόμα και σε περίπτωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, να επιτραπεί στους φιλόζωους να συνεχίσουν να ταΐζουν και να ποτίζουν τα αδέσποτα.

Αυτή είναι μια περίοδος που χρειάζεται να ενθαρρύνουμε την αλληλεγγύη και να πατάξουμε τις αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ας δώσουμε κίνητρα για τις υιοθεσίες αδέσποτων. Ας αυστηροποιήσουμε με έκτακτες διατάξεις τις ποινές για τις κακοποιήσεις των ζώων.

Όλες οι μεγάλες επιδημίες των τελευταίων ετών είναι ζωονόσοι, αρρώστιες που μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Όσο πιέζουμε την άγρια φύση και εισβάλλουμε στα οικοσυστήματα της άγριας ζωής, τόσο περισσότερο εκτιθέμεθα σε ασθένειες και πανδημίες. Ας ανοίξει στην κοινωνία μας μια μεγάλη συζήτηση για την κτηνοτροφία, την αλιεία, το κυνήγι, την προστασία της βιοποικιλότητας.

Το Κόμμα για τα Ζώα/ Greek Party for the Animals (animalpolitics.gr) ζητάει να συγκροτηθεί στο Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας μία εθνική "Ομάδα Κρούσης" (Task Force) με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για όλα τα ζώα. Σε αυτή να συμμετέχουν εκπρόσωποι της επιστήμης, των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, των τοπικών και εθνικών αρχών.

"Στο διάγγελμά της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός μας κάλεσε “να κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα το φιλότιμο, τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος”. Αυτός, ο “πόλεμος της ζωής”, συμπεριλαμβάνει εξ ορισμού τη φροντίδα για όλα τα ζώα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή.».

Διαβάστε επίσης:

WSAVA: Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι γάτες και σκυλιά μολύνονται ή μολύνουν με τον νέο κορονοϊό

Ανακαλεί δηλώσεις της προέδρου του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος – Ξεκαθαρίζει πως τα ζώα δεν νοσούν & δεν μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό

Εξίσωσε τους κορονοϊούς των ζώων με τον COVID-19 η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προκαλώντας σύγχυση (βίντεο)

Τα ζώα, κατοικίδια, αδέσποτα κ.ά. δεν μεταδίδουν στον άνθρωπο τον κορονοϊό

Σπ. Κρήτας, καθηγητής Α.Π.Θ.: Δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε κορονοϊό από τα ζώα αλλά από τους ανθρώπους (βίντεο)

Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος: Δεν κινδυνεύετε από τα ζώα καθώς ούτε μεταδίδουν, ούτε νοσούν απ'τον κορονοϊό COVID-19

Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα κατοικίδια μολύνονται από τον κορονοϊό

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.