Στηρίξτε μας

Κολαστήριο σκυλιών το «καταφύγιο» στο Λειψύδριο που ο Δήμος Κιλκίς στοίβαζε ανεπιθύμητα αδέσποτα (βίντεο)

3 Ιουλίου 2024 08:00 | Καταγγελίες
Κολαστήριο σκυλιών το «καταφύγιο» στο Λειψύδριο που ο Δήμος Κιλκίς στοίβαζε ανεπιθύμητα αδέσποτα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τις εγκληματικές πρακτικές, την κακοποίηση δεκάδων σκυλιών που παραμένουν σκελετωμένα, υποσιτισμένα, σοβαρά άρρωστα, άλλα παράλυτα, άλλα τυφλά, πολλά ετοιμοθάνατα αποκάλυψαν εθελοντές που επισκέφθηκαν το ιδιωτικό κυνοκομείο, το «καταφύγιο» με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος Κιλκίς στο χωριό Λειψύδριο.

 

Στα βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα την 1η Ιουλίου ο Γιάννης Λαζαρίδης, φαίνονται τα εξαθλιωμένα σκυλιά, που είναι όπως επισημαίνει περίπου 90, καθώς και οι χώροι του «καταφυγίου».

Κουτάβια και παράλυτα σκυλιά μέσα στον βούρκο στις ακαθαρσίες, ζώα που περιφέρονται σκελετωμένα με τα κόκκαλα τους να εξέχουν, άλλα με όγκους, άλλα τυφλά, άλλα γεμάτα δερματικές παθήσεις και παράσιτα. Ο αριθμός των σκυλιών που βρήκαν εκεί μέσα μαρτυρικό θάνατο είναι άγνωστος...

Πλάσματα που υποφέρουν και τιμωρούνται επειδή υπάρχουν…

 

Τα στιγμιότυπα δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολιών για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση. Προφανώς ο ιδρυτής της Α.Μ.Κ.Ε. και διαχειριστής του κολαστηρίου καθώς και ο Δήμος Κιλκίς - που γνώριζε εξ αρχής τι συμβαίνει εκεί - εντούτοις θέλοντας να ξεφορτωθεί ανεπιθύμητα σκυλιά διαρκώς έδινε εντολές για περισυλλογή και άλλων αδέσποτων.

Κάποια από τα σκυλιά, μόλις πέντε, μεταφέρθηκαν από εθελοντές στην Κτηνιατρική Κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη στη Θεσσαλονίκη και άλλα τέσσερα ανέλαβε να φροντίσει ο Γιάννης Λαζαρίδης.

Τι επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νομού Κιλκίς

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νομού Κιλκίς μετά τα όσα αποκάλυψε η αντιπρόεδρος του Άννα Νικολαΐδου επισήμανε τα εξής χθες 2 Ιουλίου:

«Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς για τον χώρο που δυστυχώς όλοι πρόσφατα συνειδητοποιήσαμε ότι φιλοξενούσε έναν μεγάλο αριθμό ζώων σε άθλια κατάσταση..σαφως και γνωρίζαμε τον κύριο αυτόν μήνες τώρα και δυστυχώς μας έπεισε όλους ψευδώς για την λατρεία του απέναντι στα ζωα.. μοιραζόταν καθημερινά μαζί μας το πάθος τα όνειρα τα σχέδια και την αγάπη του γι αυτά.. μέχρι που πριν μόλις λίγες μέρες αντικρίσαμε αυτό το Δράμα.. Άμεσα αναλάβαμε την καταγραφή των ζώων παρουσία του δήμου ο οποίος αύριο θα μεταφέρει όλα τα επείγοντα περιστατικά στον γιατρό για νοσηλεια.. θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις σε όλα τα εναπομείναντα ζωα και θα δοθούν χάπια αποπαρασιτωσης και κατα της ψώρας ..έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και περιμένουμε με σεβασμό και εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, την έκβαση της υπόθεσης αυτής..

Σκυλιά έγκλειστα σε όχημα μέσα στο καλοκαίρι...

Ζητουμε από όλους σας εφόσον έχετε τη δυνατότητα  και μπορείτε έστω και από ένα ζωάκι να φιλοξενήσετε θα ήταν ευχής έργο..αν θα θέλατε προς το παρόν να κρατήσουμε, για το καλό των ζώων  χαμηλούς τόνους, γιατί  αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή ειναι να σωθούν αυτά τα πλάσματα που τόσο μαρτύρησαν  στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου και τα υπόλοιπα πιστέψτε μας θα πάρουν σύντομα τον δρόμο τους..».

 

Μ. Πουλτίδου: Κάναμε μήνυση σε βάρος του διαχειριστή του «καταφυγίου»

Με αφορμή την αρχική ανάρτηση της κας Νικολαΐδου η κα Πουλτίδου επισήμανε τα εξής:

«Υπόθεση καταφυγίου στο Λειψυδριον Κιλκίς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτοί που γνωρίζουν εδώ και καιρό, δεν προχώρησαν στα νόμιμα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί και τι φοβούνται. Προσωπικά ενημερώθηκα την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί, έγιναν όλες οι  νόμιμες διαδικασίες.

Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων, έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Γ.Κ και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέα Κιλκίς κυρίας Α.Ανδρεου. Θα ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.».

Έκκληση για φιλοξενίες και υιοθεσίες

Η Δόμνα Στεργίου απευθύνει έκκληση για φιλοξενίες (τηλ. επικοινωνίας: 6955168522) ώστε τα σκυλιά να απομακρυνθούν το συντομότερο από τον τόπο του μαρτυρίου τους και με ανάρτηση της στο facebook στις 2 Ιουλίου επισημαίνει τα εξής:

«Ευχαριστουμε όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον σας για τα ζωάκια .Προς το παρών ,είναι στα τηλέφωνα ,το ενδιαφέρον , ( εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις ουσιαστικής βοήθειας και άμεσης παρέμβασης ) ελπίζουμε να το δούμε και σε πράξεις ..Αγάπηστε τα και από κοντά , όχι μόνο απ' το Facebook .Οποίος βοηθήσει με υιοθεσία η φιλοξενία , εννοείται θα μας κερνάει καφεδάκι συχνά , να τσεκαρουμε την ευζωια των ζώων .....Οποίος καει απ' το γάλα , φυσάει και το γιαούρτι .Καλό βράδυ,εις αύριον με υγεία ..».

Την 1η Ιουλίου η κα Στεργίου επισήμανε τα εξής για την κατάσταση ενός από τα δεκάδες σκελετωμένα σκυλιά: «#ΠΑΡΑΚΑΛΩ_ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ Λάτρης υπέρμαχος των ζώων στο Κιλκίς ... Λύκος με προβιά ... Ανεύθυνος εγκληματίας .Ασυνείδητος ...Το ζώο το βρήκα εγώ προσωπικά .

 

Οι φωτογραφίες είναι από το δικό μου κινητό την μέρα που το βρήκα στην περίφραξη του στρατοπέδου Αργυρούπολης Κιλκίς ... 12-02-2024 Μετά , ανέλαβε ο "ειδικός " στο κολαστήριο να φροντίσει για την ευζωια του και για να μεριμνήσει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ...... .. τη συνέχεια και την κόλαση του ζώου την βλέπετε στην τελευταία φωτο ....... Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον φιλοζωικό σύλλογο Κιλκίς ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ , όλοι όσοι θέλετε να σώσετε ένα ζωάκι απ' τον αρχείο ,αδίστακτο " διασώστη " του»

LeipsidrioKilkisSkyliaSkeletomenaDomnaStergiou1 7 2024 1

 

 

Η Βούλα Τζάνου, ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕΪΧ ΣΟΥ», που πήγε επί τόπου να παραλάβει κάποια από τα πλέον άρρωστα, κάνει έκκληση για τα σκυλιά καθώς τα έξοδα για τη διάσωση τους είναι τεράστια. Μάλιστα επισήμανε τα εξής μέσω facebook για αυτό το κουτάβι που πέθανε στο κολαστήριο… «ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΌ ΠΕΘΑΝΕ ΣΉΜΕΡΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΛΚΙΣ!! ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ 10 ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.... ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ..ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.... ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΑΎΡΙΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΊ... ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ.. ΤΟΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..... ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΥΤΟ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΊΦΡΑΞΗ ΕΝΩ ΞΕΨΥΧΟΥΣΕ.....».

Διαβάστε επίσης:

Λειψύδριο Κιλκίς: Δεκάδες σκυλιά σκελετωμένα και άρρωστα σε ιδιωτικό «καταφύγιο» (βίντεο)

Κατήγγειλαν στην Εισαγγελία παράνομες περισυλλογές & την κακοποίηση δήθεν επιθετικών σκυλιών που ο Δήμος Κιλκίς εξαφανίζει (βίντεο)

Πού βρίσκονται τα σκυλιά τα οποία εξαφανίζει μέσα απ'την πόλη ο Δήμος Κιλκίς; (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.