Στηρίξτε μας

Kέντρο εκτροφής πειραματόζωων θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα

21 Ιανουαρίου 2013 12:53 | Επικαιρότητα
Kέντρο εκτροφής πειραματόζωων θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα

Πρόγραμμα για τη δημιουργία κέντρου «αναπαραγωγής, στέγασης και χαρακτηρισμού ζωικών μοντέλων», δηλαδή πειραματόζωων για τη μελέτη ανθρώπινων ασθενειών, εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων – Ε.Σ.Π.Α., σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Η ερευνητική υποδομή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Infrafrontier» και αφορά υπηρεσία εκτροφής ποντικών, δημιουργίας γενετικά τροποποιημένων ποντικών για ερευνητική χρήση, καθώς και υπηρεσία χαρακτηρισμού των πειραματόζωων, που χρησιμοποιούνται σε πειράματα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ήδη το Ερευνητικό Κέντρο Βιοιατρικών Επιστημών «Φλέμινγκ», το οποίο από το 2009 αποτελεί τον ελληνικό κόμβο του Ευρωπαϊκού Αρχείου Μεταλλαγμένων Ποντικών (EMMA) για το «Infrafrontier».

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που θα υποστηριχθούν στο νέο πρόγραμμα είναι:

Υπηρεσίες αρχειοθέτησης, διανομής, αναπαραγωγής και στέγασης ποντικών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του EMMA.

Υπηρεσίες παραγωγής διαγονιδιακών ποντικών, με τεχνικές έγχυσης προπυρήνων και μεθόδους γονιδιακής στόχευσης.

Υπηρεσίες φαινοτυπικού χαρακτηρισμού, στο πλαίσιο μιας «κλινικής ποντικών» με μονάδες γενωμικής, πρωτεομικής, κυτταρομετρίας ροής, ιστοπαθολογίας και απεικόνισης κυττάρων και ιστών.

Με την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – Ε.Σ.Π.Α., Γ. Γιαννούση, η πράξη «Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για το Φαινοτυπικό Χαρακτηρισμό και την Αρχειοθέτηση Πρότυπων Γενοτύπων Θηλαστικών" εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 03- Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης του Επενδυτικού Προγράμματος «Αττική». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 3.641.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 40 μήνες.

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Αλήθεια πόσο απαραίτητα για την εξέλιξη της επιστήμης και τη μελέτη των ανθρώπινων ασθενειών είναι τα πειράματα πάνω στα ζώα τον 21ο αιώνα;

Διαβάστε επίσης:

Πειραματόζωα: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Ε.Ε.: Τέλος τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα

Παράλυτοι σκύλοι περπάτησαν μετά από μεταμόσχευση κυττάρων

Πέταξαν μπογιές στις βιτρίνες των καταστημάτων που πουλάνε γούνες

Πειράματα στα Ζώα; - Όχι Ευχαριστώ

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Τζούλια Χριστογιώργου

    Οι χώροι αυτοί είναι αποκρουστικοί και ανήθικοι οι δε πρακτικές των πειραμάτων σε ζώα δεν είναι μόνο άχρηστες,αλλά είναι και εγκληματικές και βάρβαρες. Ενίσταμαι εντόνως στην ύπαρξή τους .

  2. Μικρός Πρίγκηψ

    "Αλήθεια πόσο απαραίτητα για την εξέλιξη της επιστήμης και τη μελέτη των ανθρώπινων ασθενειών είναι τα πειράματα πάνω στα ζώα τον 21ο αιώνα;"

    Καλώς ή κακώς είναι αρκετά απαραίτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.