Στηρίξτε μας

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν αδέσποτα σκυλιά στην Κατερίνη Πιερίας

12 Ιουνίου 2012 09:14 | Τα καλά νέα
Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν αδέσποτα σκυλιά στην Κατερίνη Πιερίας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη της Πιερίας 23 τετράποδα δηλαδή 19 σκυλιά του δρόμου και 4 από το κυνοκομείο, στειρώθηκαν από τους Έλληνες κτηνιάτρους! Για κάποιους αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, όμως όλοι εκείνοι, οι οποίοι ασχολούνται με τα αδέσποτα αντιλαμβάνονται και πόσο σημαντικές είναι αυτές οι επεμβάσεις και τι είδους προετοιμασία απαιτείται.

Τι κόπος χρειάζεται, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς, να διοργανώσουν – αφού η πολιτεία αδιαφορεί – τις στειρώσεις, και να βρεθούν φυσικά οι επιστήμονες κτηνίατροι, οι οποίοι προχωρήσουν με ασφάλεια στο έργο τους, παραβλέποντας την προσωπική τους χρηματική αμοιβή!

Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Συμμετέχω - Αδέσποτα Κατερίνης» μιλούν γι’ αυτό το επίτευγμα συγκινημένοι και όχι άδικα: «Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεργαστήκαμε άψογα με επιστήμονες και ανθρώπους με όλη την σημασία της λέξεως αποδεικνύοντας, πως όταν υπάρχει θέληση και ανθρωπιά όλα μπορούν να γίνουν. Και όχι, αυτοί οι κτηνίατροι - που λειτούργησαν εθελοντικά - δεν ήταν εισαγόμενοι. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Και χειρούργησαν στο άριστα εξοπλισμένο κτηνιατρείο της Φανής Παπαγιαννούλη, που στέγασε αυτή την προσπάθεια χωρίς επιφύλαξη, γιατί αγαπά τη ζωή και σέβεται αυτούς που προσπαθούν. Και περιμένουμε και άλλους κτηνιάτρους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Νιώθουμε τυχεροί, που μας πρόσφεραν αυτό το υπέροχο δώρο.

Που γλύτωσαν τη ζωή 23 αδέσποτων της πόλης μας, που συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού των ελεύθερων σκύλων, αναπληρώνοντας μαζί μας τα κενά, τα οποία αφήνει η τοπική αυτοδιοίκηση. Που μοιράστηκαν μαζί μας κούραση, αγάπη για τα ζώα και τους ανθρώπους και πολλές στιγμές παρέας, κουβέντας και γέλιου. Γιατί όπως είπε και η αγαπητή μας Νατάσα από τα Μέγαρα κανείς δεν φεύγει από εδώ χωρίς να πιούμε τσίπουρα και τσικουδιές...

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κτηνίατρο Κυριάκο Αγαθαγγελίδη (κοσμήτορα του Α.Π.Θ. και αντιπρόεδρο του Σ.Κ.Μ.Ζ.Μ.Θ.), την κτηνίατρο Βίκυ Ac, τον κτηνίατρο Μηνά Μινασιάν, και βέβαια την κτηνίατρο Φανή Παπαγιαννούλη. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον καθηγητή Άγγελο Δεσίρη, για την αμέριστη συμπαράστασή του αυτό το Σάββατο.

Η σοφία του και η εμπειρία του υπήρξε πολύτιμη για μας και το απίστευτό χιούμορ του απέδειξε για άλλη μια φορά πως όποιος διαθέτει πνεύμα και ήθος πέραν της μόρφωσης είναι εκτός από πολύτιμος καθοδηγητής και εξαίρετη παρέα. Μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους γονείς της Φανής, την Καίτη και τον Δάνη, για την πλήρη υποστήριξη και βοήθεια καθ’ όλη την διάρκεια των στειρώσεων, καθώς και την φιλοξενία των γιατρών στο σπίτι τους.

Με την φιλοζωική “ΑΡΓΟΣ” μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και τον ίδιο σκοπό και συνεργαζόμαστε πάντα όταν προκύπτει ανάγκη. Ευχαριστούμε τα μέλη της Αθηνά, Βούλα, Έλενα και τέλος τηn Τζένη, η οποία ειδοποιήθηκε μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου για την ανάγκη φιλοξενίας και ανταποκρίθηκε αμέσως.

Ευχαριστούμε εκ μέρους των αδέσποτων όλους τους φιλόζωους, που στάθηκαν μαζί μας αυτό το διήμερο, μέλη και μη του “Συμμετέχω”, όσους μετέφεραν αδέσποτα και όσους φιλοξενούν για την μετεγχειρητική φροντίδα. Η παρέα μας: η Πόπη Βασιλειάδου (που ήταν μαζί μας παρά τον τραυματισμό τον οποίο είχε σε μικροατύχημα τις προηγούμενες μέρες), η Γλύκα, η Κατερίνα Βουτσά, η Δέσποινα και ο Στράτος Βουτσάς, που φρόντισαν ιδιαίτερα για την άψογη φιλοξενία των γιατρών και των υπολοίπων, ο Μπάμπης Ιωαννίδης και η αδερφή του η Κική, η Κατερίνα Σβάρνα, η Πόπη Μυρωτή και ο Γιώργος, η Έλενα Λιοτήρη και ο Γιώργος, η Χριστίνα, η Ιταλίδα μας και μόνιμος άγιος Βασίλης του κυνοκομείου, η Βούλα, που αγωνίστηκε για να πιάσει την μικρή σκυλίτσα στα Ευαγγελικά μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια, η Ζωή, η Μαρία, η Άντυ, ο Στέφανος Μισαηλίδης, η Ρέα, που θα βάλει τα γυαλιά σε όλους μας τελικά, ο Χρήστος και η κόρη του Κωνσταντίνα, και βέβαια ο μικρός ανώνυμος, που χωρίς αυτόν η “σύλληψη” της Λάρα στην Αγ. Λαύρας μπορεί και να ήταν αδύνατη!

Σημειώνουμε, πως όλα τα σκυλιά, που στειρώθηκαν, ήταν θηλυκά, λόγω προτεραιότητας. Όλα εμβολιάστηκαν και αποπαρασιτώθηκαν, στην κούκλα από την περιοχή πίσω από τις Πιερίδες ξεκίνησε και θεραπεία για την δεμοδηκτική ψώρα, και όλα κάνουν και θα συνεχίσουν μετεγχειρητική θεραπεία/πρόληψη για 15 ημέρες.

Μετά την πάροδο των 15 ημερών θα επανενταχθούν στα σημεία, που βρέθηκαν, φορώντας ειδικό λουράκι με σήμανση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ. Ελπίζουμε πως αυτή η συμβολική, πέραν του πρακτικού, κίνηση των προηγούμενων ημερών θα αποτελέσει αφορμή, να έρθουν στο προσκήνιο όλοι οι κτηνίατροι, που βοηθούν, καθημερινά φιλόζωους και ελεύθερα ζώα (με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα), χωρίς να διαφημίζεται και να “φαίνεται” η προσφορά τους και ομολογουμένως στην πόλη μας είναι αρκετοί.

Δοθείσης της ευκαιρίας τους ευχαριστούμε εκ βαθέων, που στέκονται καθημερινά δίπλα μας, μας στηρίζουν, μας ανέχονται, κάνουν υπομονή και βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα ελεύθερα ζώα της πόλης μας. Περιμένουμε την ημέρα που εθελοντές κτηνίατροι, δεν θα είναι απαραίτητοι, γιατί οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα έχουν αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν χωρίς παζάρια».

Διαβάστε επίσης:

Ψαράς από την Κατερίνη κακοποιεί θαλάσσια χελώνα πάνω σε βάρκα και ανεβάζει το βίντεο στο facebook

Ακόμα δύο σκυλιά δηλητηριάστηκαν από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Χωρίς σταματημό η δολοφονία αδέσποτων ζώων με φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Συνεχίζεται η εξόντωση των αδέσποτων ζώων με φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

«Βροχή» από φόλες σε Λιτόχωρο, Δίον, Κονταριώτισσα και Λεπτοκαρυά Πιερίας (βίντεο)

Καρίτσα Πιερίας: Γείτονας απείλησε να δηλητηριάσει τον σκύλο της & δύο μέρες μετά βρήκε το ζώο νεκρό

Έκκληση για την σωτηρία του άρρωστου σκύλου που εντοπίστηκε στον Κόλινδρο Πιερίας

Πιερία: Βρήκαν κομμένο πόδι ζώου να κρέμεται από σύρμα κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λιτόχωρου

Λιτόχωρο Πιερίας: Ένα σοκαριστικό βίντεο για τις συνέπειες της φόλας στα ζώα

Καταγγέλλουν τον Δήμο Πύνδας - Κολινδρού για παράνομη περισυλλογή αδέσποτων στην Πιερία

Λιτόχωρο: Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 30/10 για τις φόλες & την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Λιτόχωρο Κατερίνης: Έδεσαν τον σκύλο στην κολώνα και τον εγκατέλειψαν

Βροντού Πιερίας: Πυροβόλησε τον σκύλο και τον έσυρε στην άσφαλτο μέχρι να πεθάνει με το αυτοκίνητο του

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στη Βροντού Πιερίας

Πυροβόλησε τον σκύλο στα Πλατανάκια Πιερίας

Παλιάμπελα Πιερίας: Κυνηγός έφτιαξε αυτοσχέδιες παγίδες με φυσίγγια – δράμια που σκοτώνουν αγριογούρουνα & τις τοποθέτησε κοντά στον οικισμό!

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Καταδικάζει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου την εξόντωση των αδέσποτων στο Λιτόχωρο

Περισσότερα από 30 αδέσποτα νεκρά από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στο Λιτόχωρο Πιερίας

Βαρελόσκυλο στην Κατερίνη αλυσοδεμένο μέσα στον βούρκο! (Βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο να υποφέρει απ’ τη συρμάτινη θηλιά στο κορμί του στη Λαγόρραχη Πιερίας

Πιερία: Δολοφόνησαν 2 ελάφια και 2 σκυλιά στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ

«Κολαστήριο» ο Χ.Υ.Τ.Α. Κατερίνης για 60 αδέσποτα – Αδιάφορος ο δήμος!

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Κατερίνη: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε αλυσοδεμένος μέσα στις λάσπες

Κατερίνη: Βρήκε τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στα χιόνια

Κατερίνη: Με αναστολή η ποινή του άνδρα που σκότωσε σέρνοντας με μηχανάκι τον σκύλο του

Παραγράφηκαν οι ποινές των συμμετεχόντων στις κυνομαχίες στην Κατερίνη

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κατερίνη

Κατερίνη: Πήγε στον κτηνίατρο για να ζητήσει φόλες!

Κατερίνη: Συνελήφθη 72χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν αδέσποτο σκύλο

Που βρίσκονται τα σκυλιά που εξαφάνισε από το Δημοτικό Πάρκο ο Δήμος Κατερίνης;

Κατερίνη: Ο γιατρός πέταξε τα κουτάβια αλλά τον βρήκαν!

Αυτά τα μωρά πέταξε στα σκουπίδια ο γιατρός στην Κατερίνη

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Κώστας

    Μπράβο Μπράβο μπράβο! Δεν βλέπω όμως να πέφτουν κατα ριπάς τα "Μπράβο" σε αυτό το άρθρο από τους δήθεν φιλόζωους που τόσους μήνες είναι σε κόντρα με τους Έλληνες κτηνιάτρους....τελοσπάντων. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους και στους φιλόζωους της Κατερίνης για την άριστη συνεργασία με τους Έλληνες γιατρούς και για την πραγματική και ουσιαστική προσπάθεια να βοηθήσουν τα ζώα και ΜΟΝΟ και όχι την συνείδηση τους και την ψυχολογία του εαυτού τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.