Στηρίξτε μας

Τρίπολη: Κατήγγειλε στον εισαγγελέα εκείνους που με δημοσιεύματα απειλούν με εξόντωση τα αδέσποτα

5 Οκτωβρίου 2013 05:29 | Επικαιρότητα
Τρίπολη: Κατήγγειλε στον εισαγγελέα εκείνους που με δημοσιεύματα απειλούν με εξόντωση τα αδέσποτα

Η Πηνελόπη είναι μια κάτοικος της Τρίπολης η οποία με αφορμή την δηλητηρίαση του σκύλου της με φόλα, τον οποίο ευτυχώς κατάφερε να σώσει, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης καταγγέλλοντας όλους εκείνους που διαδικτυακά με σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια εις βάρος των ζώων τα παρουσιάζουν ως τέρατα, που κατασπαράσσουν ανθρώπους, και προτρέπουν στην εξόντωση των «ενοχλητικών» αδέσποτων. Η Πηνελόπη απευθύνθηκε στο www.zoosos.gr και μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε και το τι συνέβη στον σκυλάκο της αλλά και την καταγγελία που κατέθεσε στον εισαγγελέα της Τρίπολης.

Η καταγγελία

«Πριν ένα μήνα περίπου βρέθηκε στα χέρια μου ένα ημίαιμο αδέσποτο σκυλάκι περίπου 4 ετών, το οποίο χρειαζόταν περίθαλψη. Με το Μπούλη, έχουμε γίνει καλοί φίλοι κι ας τον έχω περιορίσει στη μικρή αυλή που διαθέτω στο πατρικό μου στην Τρίπολη. Ακολουθούμε πιστά τη θεραπεία που μας έχει συστήσει η καλή μας κτηνίατρος και βολτάρουμε συνεχώς, γνωρίζοντας πολύ κόσμο και πολλά σκυλάκια. Όταν δε πηγαίνουμε βόλτα με το ποδήλατο, η χαρά μας είναι απερίγραπτη!

Την ήρεμη κοινή ζωή μας όμως ήρθε να ταράξει ένα απρόσμενο γεγονός το βράδυ της 3/10/2013, γύρω στις 10 η ώρα. Είχαμε λάβει το αντιεμετικό μας και βγήκαμε βόλτα, να περάσει λίγο η ώρα και να γυρίσουμε σπίτι να φάμε τις κροκετούλες μας... σε ένα μικρό πεζοδρομημένο τμήμα που ενώνει τις οδούς Κύπρου και Νεομάρτυρος Δημητρίου, κάτω από την Πλατεία Πετρινού, μας περίμενε η φρίκη... ο Μπούλης ήθελε να κάνει πιπί σε κάτι θάμνους και λάσκαρα λίγο το λουρί της βόλτας. Αυτό του έδωσε ευελιξία κι άρπαξε αστραπιαία από το έδαφος ένα μικρό κοκαλάκι, το οποίο δεν κατάφερα να αποσπάσω από το στόμα του. Προχωρήσαμε προς την πλατεία, όπου ο σκυλάκος άρχισε να κάνει εμετούς και να έχει σπασμούς... Τα επόμενα 45 λεπτά ήταν δραματικά...

BoulisTripoliΟ Μπούλης

Φίλοι και περαστικοί βοήθησαν να του προκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμετούς και κάποιος περαστικός έφερε ένεση ατροπίνης, την οποία έκανε στο Μπούλη φίλος του γιατρός. Το σκυλί άρχισε να συνέρχεται, είχα ήδη καλέσει την αστυνομία, το περιπολικό άργησε κι εμείς φεύγαμε για το κτηνιατρείο μήπως χρειαζόταν παρακολούθηση. Το περιπολικό μας περίμενε έξω από το κτηνιατρείο, όπου διαπιστώσαμε ότι ο μικρός μου φίλος ήταν μια χαρά κι έτσι ξεκινήσαμε για το αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσα καταγγελία για τις φόλες, επιθυμώντας την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Η τοποθέτηση του δηλητηρίου προς εξόντωση των αδέσποτων ζώων, είναι προσφιλέστατη πρακτική στην πόλη μας, η οποία δυναμιτίστηκε πριν λίγο καιρό με δημοσιεύματα περί επικίνδυνων αδέσποτων, σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Έτσι λοιπόν, το πρωί της 4/10/2013 αποφάσισα να γράψω μια καταγγελία κατά των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κι όλων αυτών που αρθρογράφησαν και σχολίασαν κατά των ζώων και να την καταθέσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, προκειμένου να επιληφθεί η δικαιοσύνη του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προκύψει στην πόλη.

Η καταγγελία κατατέθηκε κι αυτεπάγγελτα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε όλους τους προαναφερθέντες. Ενημερώθηκα ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα διαβιβασθεί η υπόθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα αποκαλυφθούν οι ταυτότητες όσων σχολίασαν ανώνυμα κατά των ζώων και θα αποδοθούν ευθύνες και ποινές σε περίπτωση που προκύψουν αυτές. Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε όλη αυτή την προσπάθειά μου για απόδοση δικαιοσύνης και πρόληψη μελλοντικών αποτρόπαιων ενεργειών, έχω τη στήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια κι από καρδιάς, όλους αυτούς τους άγνωστους περαστικούς που συνέδραμαν το Μπούλη. Τέλος, θα κλείσω παραθέτοντας την καταγγελία όπως κατατέθηκε στην εισαγγελία, προκειμένου να ενημερωθούν φίλοι φιλόζωοι και να ενθαρρυνθούν να πράξουν ανάλογα».

Η καταγγελία που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης

«ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τρίπολη 4 Οκτωβρίου 2013

Αξιότιμε κε εισαγγελέα,

Σήμερα 4 Οκτωβρίου, παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω συμπεριφορές συμπολιτών μου, οι οποίες οδηγούν μεθοδευμένα στην εξόντωση με βάρβαρο κι ειδεχθή τρόπο αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στην πόλη μας.

Το βράδυ της 3/10/2013, περί τις 22:00 ώρα, βίωσα ένα αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο συγκλόνισε όχι μόνον εμένα, αλλά κι όσους παρεβρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Πετρινού και για το οποίο έκανα σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης. Φιλοξενώ αδέσποτο σκύλο, ο οποίος χρειάζεται περίθαλψη προκειμένου να αντιμετωπίσει χρόνιο πρόβλημα υγείας του και τον είχα βγάλει βόλτα.

Το ζώο, συνηθισμένο στην παρορμητική συμπεριφορά του αδέσποτου, το οποίο κάνει συνεχή αγώνα για εύρεση τροφής κι επιβίωση, πήρε από το έδαφος μικρό κόκκαλο, το οποίο απεδείχθη δηλητηριασμένο, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να κάνει εμετούς και να έχει σπασμούς. Η εικόνα του ζώου για περίπου 30-45 λεπτά ήταν τραγική!

Ένα αθώο κι ανήμπορο πλάσμα σπαρταρούσε στα χέρια μου, προσπαθώντας να επιβιώσει από την ανθρώπινη κτηνωδία!!! Με τη βοήθεια καταστηματαρχών της πλατείας Πετρινού και περαστικών, προκαλούσαμε συνεχείς εμετούς προκειμένου να αποβάλλει το δηλητήριο και με τη συνδρομή συμπολίτη που προσφέρθηκε και πήγε στο διανυκτερεύον φαρμακείο κι έφερε ένεση ατροπίνης, μπορέσαμε να σταθεροποιήσουμε το ζώο.

Το δηλητηριασμένο δόλωμα βρισκόταν στην εκβολή του πεζοδρομημένου τμήματος που ενώνει τις οδούς Κύπρου και Νεομάρτυρος Δημητρίου, προς την Νεομάρτυρος Δημητρίου (απέναντι από το γραφείο τελετών του κου Μεγρέμη) ακριβώς πάνω από την οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, όπως αναφέρεται και στην προαναφερθείσα καταγγελία μου. Στο ίδιο ακριβώς σημείο, βρήκα αργότερα πάνω στη σχάρα όμβριων, νεκρό νεαρό γατάκι δηλητηριασμένο, καθώς επίσης και κάτω από αυτοκίνητο μπροστά από τον αριθμό 8 της οδού Νεομάρτυρος Δημητρίου, των οποίων φωτογραφίες σας επισυνάπτω.

Τον τελευταίο καιρό, ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες της πόλης μας, δημοσιεύουν άρθρα που βάλλουν κατά των ζώων, με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς περί «επικίνδυνων αδέσποτων ζώων, έτοιμων να επιτεθούν σε οποιονδήποτε περαστικό» συνοδευόμενα από φλογερά σχόλια κατά των ζώων, που αφορούν στη θανάτωση αυτών με τις γνωστές φόλες, καθώς επίσης και σχόλια που αφορούν στη δημόσια υγεία, τα οποία δε στοιχειοθετούνται επιστημονικά, γίνονται από αναρμόδιους και σκοπό έχουν να προκαλέσουν πανικό στους συμπολίτες μας. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εν λόγω άρθρων και σας επισυνάπτω τα άρθρα αυτά με τα σχόλιά τους σε έντυπη μορφή.

http://www.arcadiaportal.gr/news/apisteuti-kataggelia-eleutheronoun-adespota-stin-tripoli

ArcadiaPortal1

http://www.arcadiaportal.gr/news/proini-bolta-12-adespoton-skulon-sti-plateia-petrinou-photos

ArcadiaPortal2

http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/tripoli/32309-ageli-adespoton-skylon-skorpa-to-fovo-stin-perioxi-tis-vilas-tourkovasili-eikones

KalimeraArkadia1

http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/tripoli/32330-ston-eisaggelea-o-antidimarxos-boyras-gia-to-zitima-me-ta-adespota-stin-tripoli

KalimeraArkadia2

Σημειώνω σε αυτό το σημείο, ότι προκειμένου να υποβάλλεις σχόλιο, δηλώνεις διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνεπώς μπορούν να αποκαλυφθούν και τα πλήρη στοιχεία του σχολιαστή.

Κατοικώ στο κέντρο της Τρίπολης, γνωρίζω τη συμπεριφορά των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν και σας διαβεβαιώ, ότι κάθε άλλο παρά επιθετικά είναι αυτά τα ζώα. Αντίθετα μάλιστα, είναι φοβισμένα και προσπαθούν να επιβιώσουν, ψάχνοντας λίγο φαγητό και νερό. Όταν δε δουν ανθρώπους που τα νοιάζονται, δείχνουν την ευγένεια και την ευγνωμοσύνη τους, συνοδεύοντάς τους στην οικία τους τα βράδια και προστατεύοντάς τους από ενδεχόμενους κινδύνους.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά και τη συμπεριφορά συμπολιτών μου, που θεωρούν ότι είναι οι μοναδικοί κάτοικοι σε αυτόν τον πλανήτη και χρήζουν προνομιακής μεταχείρισης, με αποτέλεσμα να μη σέβονται τα ζώα και να τα προκαλούν, ώστε αυτά να αναγκαστούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους και να χαρακτηρισθούν ως επιθετικά.

Γνωρίζω επίσης τη συμπεριφορά ανεύθυνων γονέων, που εγκαταλείπουν ανεπιτήρητα τα μικρά παιδιά τους να κυλιούνται στο τεχνητό γρασίδι της πλατείας Πετρινού και να καταστρέφουν τα λουλούδια που βρίσκονται σε αυτό, προκειμένου αυτοί να πιούν ανενόχλητοι τον καφέ τους σε παρακείμενες καφετέριες, ή τα ξαμολούν αδέσποτα να περιφέρονται στις πλατείες και τα πάρκα, χωρίς ίχνος παιδείας και να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, όπως π.χ. να πετούν πέτρες σε αυτά.

Γνωρίζω τη συμπεριφορά γονέων μικρών παιδιών μαθητών του 1ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τα αδέσποτα σκυλάκια που κοιμούνταν στο πεζοδρόμιο έξω από τη μάντρα του νηπιαγωγείου κι όχι από τις στοίβες σκουπιδιών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι!!!!

Γνωρίζω τη συμπεριφορά καταστηματαρχών της πλατείας Πετρινού, που ενώ οι ίδιοι δεν πληρούν τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για να κατέχουν άδεια λειτουργίας του καταστήματός τους, ή που κάνουν κατάχρηση του χώρου της πλατείας απλώνοντας παντού τραπεζοκαθίσματα, ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων ζώων, διότι θίγεται η «ευγενική» και «πριγκιπική» καταγωγή τους!

Γνωρίζω τη συμπεριφορά ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, οι οποίοι όταν βγάζουν βόλτα τα ζώα τους, δε φροντίζουν να τα έχουν με οδηγό, προκειμένου να μην απομακρυνθούν από την εποπτεία τους, ούτε μαζεύουν τα περιττώματά τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, γνωρίζω ότι αρμόδιοι για την ενημέρωση του κοινού για τις ασθένειες που μπορεί να προσβάλλουν τα ζώα, είναι οι κτηνίατροι και μόνο. Κι επειδή σε κάποιο σχόλιο έχει θιχτεί η νόσος της λεϊσμανίασης, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι μεταδίδεται μέσω σκνίπας από ζώο σε ζώο και ότι το γρασίδι της πλατείας Πετρινού, το οποίο είναι φυτεμένο όχι σε χώμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά το νερό, αλλά σε συνθετικό πλέγμα, το οποίο παρακρατά το νερό και δημιουργεί λιμνάζοντα ύδατα, αποτελεί την καταλληλότερη εστία για την ανάπτυξη της σκνίπας.

Κατόπιν όλων αυτών, αφενός καταγγέλλω τόσο τις ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες arcadiaportal.gr και kalimera-arkadia.gr, όσο κι αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά κι επιθετικά για τα ζώα, ότι βάλλουν κατά της ζωής τους και τους καθιστώ υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί σε αυτά, είτε είναι ήδη σημασμένα ως αδέσποτα ζώα του Δήμου Τρίπολης, είτε όχι και  ζητώ την άμεση επέμβασή σας και την εφαρμογή του Ν.4039/2012, προκειμένου να προστατευθούν τα ζώα από βάναυσες και διεστραμμένες συμπεριφορές.

Με εκτίμηση

Πηνελόπη Συρίου».

Διαβάστε επίσης:

Τρίπολη: Έγραψε σχόλιο προτρέποντας στην εξόντωση ζώων με φόλες & όταν την βρήκαν ισχυρίστηκε ότι χάκερς είχαν χρησιμοποιήσει την ip της

Παράνομες περισυλλογές αδέσποτων και κατασπατάληση πόρων κάνει ο Δήμος Τρίπολης

Την εξαφάνιση των αδέσποτων και όχι την ορθή διαχείριση τους επιθυμεί ο Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη: Δίνουν 3.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει αυτούς που δηλητηριάζουν τ' αδέσποτα με φόλες

Επισκοπή Τεγέας Αρκαδίας: Βρήκαν τον σκύλο να περιφέρεται με την θηλιά από σχοινί να έχει χωθεί μέσα στο πόδι του (βίντεο)

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Με χίλια ζόρια ο Δήμος Τρίπολης τοποθέτησε 2 από τις 15 ταΐστρες που προορίζονται για τ’ αδέσποτα

Τρίπολη: Τον δολοφόνησε επειδή του δηλητηρίασε τα σκυλιά του;

Βρήκε το σκυλί πυροβολημένο κοντά στην Μάκρη Αρκαδίας

Κοτσιρίδι Αρκαδίας: Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκελετωμένο σκύλο

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. parask. oliver

    ο ανεκδιήγητος αντιδήμαρχος τρίπολης πρέπει να μάθει ότι ο δήμος κορινθίων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. φτηνές πολιτικές στην πλλάτη των αδέσποτων........

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.