Στηρίξτε μας

Καταγγέλλει τις παράνομες περισυλλογές και τον εγκλεισμό όλων των αδέσποτων από τον Δήμο Κιλελέρ

3 Ιουλίου 2020 20:29 | Καταγγελίες
Καταγγέλλει τις παράνομες περισυλλογές και τον εγκλεισμό όλων των αδέσποτων από τον Δήμο Κιλελέρ

Η Αλεξάνδρα Βελιούλη, σύμβουλος Κοινότητας Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει την απαράδεκτη πρόταση της αντιδημάρχου Βάνας Χλιάπη - Γκουνιαρούδη (την οποία συνυπέγραψαν όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) και σε αυτή αναφέρεται ότι θα γίνει περισυλλογή όλων των αδέσποτων σκυλιών της Νίκαιας ανεξαιρέτως της συμπεριφοράς τους.

AlexandraVeliouliDimosKileler3 7 2020

Η κα Βελιούλη στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3 Ιουλίου γι’ αυτές τις παράνομες αποφάσεις και πράξεις σε βάρος των αδέσποτων επισημαίνει τα εξής: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29/6/2020 η αρμόδια αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα του δήμου Κιλελέρ, κα Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη εισηγήθηκε την προσωρινή μεταφορά όλων, ανεξαιρέτως της συμπεριφοράς τους, των αδέσποτων σκύλων της Νίκαιας στο κυνοκομείο των Τρικάλων κατόπιν συμφωνίας με τον δήμο Τρικκαίων με την δέσμευση ότι θα επιστρέψουν.

Η πρότασή της ψηφίστηκε από όλες της παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επειδή, σήμερα έγιναν, εξ όσων γνωρίζω, τουλάχιστον 3 περισυλλογές σκύλων. Επειδή, πολίτης μου κατάγγειλε ότι σε συνομιλία μου είχε με την αντιδήμαρχο τον ενημέρωσε ότι οι σκύλοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Επειδή, είναι παράνομο να εγκλειστούν εκεί ισόβια. Επειδή, εκλέχτηκα στο συμβούλιο κοινότητας και για να ελέγχω την νομιμότητα των διοικούντων, θα ζητήσω άμεσα να μου αποδοθούν τα έγγραφα που νομιμοποιούν την συμφωνία των δύο δήμων για την φιλοξενία των ζώων, ποιες υπηρεσίες θα προσφερθούν και με ποιο κόστος και πότε θα επιστρέψουν τα ζώα στο οικείο περιβάλλον.

Επειδή επίσης , οι σκύλοι που περισυνελέγησαν δεν έφεραν ηλεκτρονική σήμανση και εκ του νόμου ο δήμος που κάνει την περισυλλογή οφείλει να προβεί στην ηλεκτρονική καταγραφεί τους, θα ζητήσω να μου αποδοθούν και οι αριθμοί σήμανσης.

Βελιούλη Αλεξάνδρα

Σύμβουλος Κοινότητας Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ

Λαϊκή Συσπείρωση».

Τι κάνει ο Δήμος Κιλελέρ για τα αδέσποτα;

Βάζοντας τη λέξη αδέσποτα στη αναζήτηση, στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοτικής αρχής βρήκαμε μόλις τρεις αναφορές.

DimosKilelerAdespotaSiteΤι βρήκαμε στο σάιτ του Δήμου Κιλελέρ.

Πρόκειται για τρεις ανακοινώσεις, οι δύο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017. Η τρίτη τον Απρίλιο του 2020 και αφορά την επικείμενη τοποθέτηση ταϊστρών για τα αδέσποτα (ο δήμος είχε λάβει επιπλέον επιχορήγηση γι’ αυτό λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων εξαιτίας του κορονοϊού) και την ειδική άδεια που πρέπει να έχουν όσοι σιτίζουν αδέσποτα.

Αυτές οι τρεις αναφορές είναι ένα μικρό δείγμα την ανυπαρξίας ουσιαστικής πολιτικής για τη φροντίδα των αδέσποτων (περίθαλψη, στειρώσεις, εμβολιασμοί, πρόγραμμα υιοθεσιών, Δημοτικό Κτηνιατρείο, σύμβαση με κτηνίατρο κ.ά.).

Οι περισσότεροι δήμοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν τα αδέσποτα ζώα κυρίως τα σκυλιά από την κοινή θέα, να τα κλείσουν παρανόμους κατά κύριο λόγο χώρους όπου ελάχιστοι έχουν πρόσβαση, ώστε εκεί να ζουν σε άθλιες συνθήκες με το λιγότερο δυνατό κόστος… και πέραν αυτού ουδέν…

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτή την παράνομη απόφαση. Το email της αρμόδιας αντιδημάρχου είναι το: [email protected] και το προφίλ της στο facebook εδώ: https://www.facebook.com/bana.gkoy

Διαβάστε επίσης:

Δεσμεύεται ο Δήμος Κιλελέρ για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων

80 ταΐστρες για τ' αδέσποτα θα τοποθετήσει ο Δήμος Κιλελέρ

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.