Στηρίξτε μας

Δεσμεύεται ο Δήμος Κιλελέρ για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων

6 Ιουλίου 2020 21:33 | Επικαιρότητα
Δεσμεύεται ο Δήμος Κιλελέρ για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων

Η Αλεξάνδρα Βελιούλη, σύμβουλος Κοινότητας Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με νέα ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη, την ενημέρωσε ότι τα ζώα θα περισυλλέγονται τμηματικά, θα μεταφέρονται στο Δημοτικό Καταφύγιο Τρικάλων, όχι για μόνιμο εγκλεισμό, αλλά θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, θα περιθάλπονται, θα στειρώνονται, θα σημαίνονται ηλεκτρονικά ως αδέσποτα του Δήμου Κιλελέρ και δεσμεύτηκε ότι αν δεν υιοθετούνται εντός λίγων ημερών θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η κα Βελιούλη γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη που θα φανεί τις επόμενες μέρες αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα, 6.7.2020 επισκέφτηκα το δημαρχείο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ και συναντήθηκα, στο γραφείο της, με την κα Βανα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδια για την προστασία και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με διαβεβαίωσε για την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας περισυλλογής τριών σκύλων απο κεντρικό σημείο της Νίκαιας, που έλαβε χώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, την Παρασκευή 3.7.2020 στις 6.00π.μ. από ιδιώτη με την παρουσία δημοτικού υπαλλήλου και μου παρέθεσε τα ακόλουθα σχετικά έγγραφα:

α) αίτημα του δήμου Κιλελέρ προς δήμο Τρικκαίων για παραχώρηση χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε δικές του εγκαταστάσεις, β) θετική απάντηση του δήμου Τρικκαίων για παραχώρηση χώρου σε ιδιωτικό καταφύγιο το οποίο μισθώνει και γ) τη σχετική απόφαση δημάρχου με αριθμ. πρωτοκόλλου 12013/ 3.7.2020 με τα συνοδευτικά έγγραφα που αφορά στην αξιοποίηση της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την προστασία μικρών αδέσποτων ζώων λόγω covid-19.

Αντίγραφα των εγγράφων αυτών αιτήθηκα να μου χορηγηθούν για να τα μελετήσω διεξοδικά. Κατόπιν, επιφυλάσσομαι για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχου για να διαπιστωθεί ότι προσφέρονται από τον ανάδοχο ιδιώτη οι συμφωνηθείσες με τον δήμο υπηρεσίες. Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει αναδείξει επανειλημμένα το πρόβλημα έλλειψης δημοτικών χώρων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και προτείνει ως λύση, ρεαλιστική οικονομικά για τους δήμους και αποδοτική για την κοινωνία και τα αδέσποτα ζώα, τη δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων με λίγες θέσεις νοσηλείας και προσωρινής διαμονής.

Βελιούλη Αλεξάνδρα

Σύμβουλος κοινότητας Νίκαιας Κιλελέρ».

Διαβάστε επίσης:

Καταγγέλλει τις παράνομες περισυλλογές και τον εγκλεισμό όλων των αδέσποτων από τον Δήμο Κιλελέρ

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.