Στηρίξτε μας

Οδηγίες για το πως κάνουμε καταγγελία σε όσους έχουν ζώα να ζουν μονίμως σε μπαλκόνια και ταράτσες

17 Απριλίου 2015 18:05 | Χρηστικά
Οδηγίες για το πως κάνουμε καταγγελία σε όσους έχουν ζώα να ζουν μονίμως σε μπαλκόνια και ταράτσες

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη με αφορμή τα μηνύματα φιλόζωων που ζητούν συμβουλές για να καταγγείλουν περιστατικά – συνήθως σκύλων – οι οποίοι διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και βρίσκονται μονίμως σε ταράτσες, μπαλκόνια και άλλους κοινόχρηστους χώρους δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν στην αντίληψη μας τέτοιες περιπτώσεις καθώς η νομοθεσία το απαγορεύει.

EgkykliosAreiouPagouMpalkoniΒάσει της Εγκυκλίου Του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή ζώου σε μπαλκόνι, ταράτσες κ.ο.κ.

Σύμφωνα με το άρθρο 8, 1β του νόμου 4039/2012 απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή των ζώων στα μπαλκόνια, βεράντες ή άλλους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο νόμο και την επεξηγηματική εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13  η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας του άρθρου 1 και 5 του ίδιου νόμου, συνιστούν το αδίκημα της παθητικής κακοποίησης ζώων.

Αν λοιπόν δείτε ζώο που να ζει μονίμως είτε δεμένο είτε όχι σε κοινόχρηστο χώρο, ταράτσα κ.ά. έχετε τις εξής επιλογές:

α. Να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη του ζώου, να του εξηγήσετε τι πρέπει να αλλάξει, ως προς τις συνθήκες διαβίωσής του, αναφέροντας του τον νόμο.

β. Αν δεν συμμορφωθεί πρέπει:

1. Να καλέσετε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το 100 (αν είστε σε παραθαλάσσια περιοχή αρμόδιο είναι το Λιμενικό).

Η Αστυνομία, η οποία οφείλει να προσέλθει, αφού διαπιστώσει τις παραβάσεις του νόμου, πρέπει να κόψει τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα, που ορίζονται για την κάθε περίπτωση στον άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 που εξηγεί τις τροποποιήσεις του 4039/2012 (ο οποίος αναφέρει επικαιροποιημένα τα διοικητικά πρόστιμα της παθητικής κακοποίησης).

Εδώ δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα διοικητικά πρόστιμα αν παράβαση

Ο αστυνομικός συνήθως πριν βεβαιώσει το σχετικό πρόστιμο, εξηγεί στον ιδιοκτήτη τον νόμο, του δίνει περιθώριο μιας βδομάδας περίπου και μετά – αν δεν συμμορφωθεί – κόβει το αντίστοιχο πρόστιμο στα ειδικά μπλοκάκια που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα.

2. Καλείτε το 100 και δίνετε ακριβείς πληροφορίες για το σημείο (χωράφι, κατοικία, οικόπεδο) όπου βρίσκεται το κακοποιημένο παθητικά ζώο και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να στείλουν περιπολικό.

Ή πηγαίνετε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα για να κάνετε καταγγελία επώνυμη, περιγράφοντας τις συνθήκες που ζει το ζώο επικαλούμενοι τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014 ενώ δεν χρειάζεται να πληρώσετε παράβολο.

Όταν η Αστυνομία προσέλθει και διαπιστώσει τις παραβάσεις εκ του νόμου, τότε κανονικά πρέπει να προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη, να τον συλλάβει και να έλθει σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, (ή την εισαγγελέα Ζώων Αθηνών αν πρόκειται για την Αττική), ώστε να του δώσει οδηγίες.

Ο εισαγγελέας ή θα διατάξει την κράτηση του ιδιοκτήτη και θα τον οδηγήσει την επόμενη μέρα στο αυτόφωρο ή θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος και θα ορίσει σύντομα μέσα σε ένα μήνα περίπου άλλη ημερομηνία για να εκδικαστεί η υπόθεση.

3. Εάν μετά τα παραπάνω οι συνθήκες του ζώου παραμένουν οι ίδιες, τότε μπορείτε σε συνεργασία με κάποιο φιλοζωικό σύλλογο μπορείτε να καταθέσετε αίτημα στην αρμόδια Εισαγγελία για προσωρινή αφαίρεση ή και μόνιμη κατάσχεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του.

Εάν ο εισαγγελέας, που θα παραλάβει το αίτημά σας, το κάνει αποδεκτό, τότε εκδίδει εισαγγελική εντολή προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα για την αφαίρεση του ζώου και την παράδοσή του στο φιλοζωικό σωματείο.

Οι παραπάνω ενέργειες (η καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. το αίτημα αφαίρεσης από την αρμόδια Εισαγγελία) μπορούν να γίνουν είτε ταυτόχρονα, είτε σταδιακά. Επίσης οι ενέργειες αυτές είναι οι ίδιες σε κάθε περίπτωση κακοποίησης ζώου είτε παθητικής κακοποίησης, είτε ενεργητικής.

Ανάλογα βέβαια με την περίπτωση, πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες για το πως κάνουμε καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση ζώου

Η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου μετά από καταδίκη ή διαπίστωση από αστυνομικό κακοποίησης - θανάτωσης ζώου

Είναι υποχρεωτικό να κρατάμε τον σκύλο μας από το λουρί σε δημόσιους χώρους

Νέα εγκύκλιος από την ΕΛ.ΑΣ. προς αστυνομικούς ώστε να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων & να μην αδιαφορούν στις καταγγελίες

Πως κάνουμε καταγγελία αν βρούμε αδέσποτα ζώα δηλητηριασμένα ή νεκρά από φόλες

Εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη διενέργεια κτηνιατρικής εξέτασης και των αδέσποτων ζώων που εντοπίζονται νεκρά από φόλες ή άλλα αίτια

Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

137 Σχόλια

 1. Κατερίνα

  Συνιδιοκτήτης της οικοδομής βγαζει συχνα τον σκυλο του στην ταρατσα με αποτελεσμα να μην μπορουμε να ανεβουμε στην ταράτσα εμεις και να την χρησιμοποιήσουμε γενικότερα, ο σκυλος ειναι μεγάλος και η ταρατσα γεμάτη κόπρανα. Οταν παραπονεθηκαμε μας ειπε οταν θελετε να πηγαίνετε στην ταρατσα να μου χτυπάτε το κουδουνι ηια να τον παιρνω.
  Ασε που το καημενο το σκυλί δεν το βγαζουν βόλτα το πανε στην ταράτσα και ισως μια φορα το μηνα το θυμηθούν για να το πανε βολτα κανονική.
  Ποσο νόμιμο ειναι αυτο και τι μπορω να κανω για να σταματήσει να συμβαίνει?
  Ευχαριστώ

 2. Dimitris

  Θλίψη. Μετακόμισα τα τελευταία χρόνια στα Μελίσσια. Δυστυχώς η αδιαφορία για τον γείτονα είναι δεδομένη. Σχεδόν όλοι έχουν τα ζώα τους σε μπαλκόνια, αυλές κλπ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.
  Θες να καθίσεις στην αυλή να πιεις έναν καφέ να ηρεμήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό, λόγω διαρκών γαβγισμάτων.
  Η καταγγελία που αναφέρει το άρθρο, δυστυχώς σημαίνει να τσακωθείς ΜΕ ΟΛΟΥΣ στη γειτονιά και μετά να φοβάσαι για το αυτοκίνητό σου ή κάτι άλλο σχετικό, καθώς ΟΛΟΙ έχουν το σκύλο τους 24χ7 έξω.
  Ζούσα στην Αγγλία, και μάλιστα σε επαρχία (Λάνκαστερ) και αυτό δεν το έζησα ποτέ. Έπρεπε να γυρίσω στην πατρίδα μου για να δω τη μπανανία.
  ΘΛΙΨΗ.

  1. Giorgos

   Τα ίδια και χειρότερα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, είτε είναι πόλη, είτε χωριό. Κανένας δεν σέβεται τον γείτονά του. Είμαστε χειρότερα απο το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Δεν είναι μόνο τα σκυλιά που γαβγίζουν. Η αδιαφορία βρίσκεται παντού. Στους δρόμους, στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Αυτοί είμαστε γιατί η παιδεία που έχει η πλειοψηφία θεωρεί φυσιολογική τη συμπεριφορά τους. Ίσα ίσα που θα θεωρούν τον παράξενο εσένα που έχεις δει οργανωμένες κοινωνίες.

 3. Μάνος

  Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Είναι ένας γείτονας που είχε 2 σκυλιά έξω κλεισμένα σε ένα χώρο με παλέτες το πολύ 2*2 τώρα το ένα εξαφανίστηκε και το άλλο το έχει αφήσει έξω και δεν μπορεί να περάσει
  τίποτα από εκεί τι μπορώ να κάνω?

  1. eleni

   Να κάνετε καταγγελία στην Αστυνομία σύμφωνα με τις οδηγίες που θα διαβάσετε στο συγκεκριμένο άρθρο, αν υπάρχει κακοποίηση του ζώου, κακομεταχείριση, εγκατάλειψη κ.ο.κ.

 4. ΑΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  Γεια σας ...Θα ηθελα να ενημερωθω τι μπορω να κανω στην περιπτωση που ενας κατοικος της πολυκατοικιας πηγαινει το σκυλο του για τις αναγκες του στον ακαλυπτο. Ευχαριστω

 5. ΤΡΕΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ

  Αυτο με τα σκυλια στα μπαλονια ειναι οτι χειροτερο!
  Εχω μια γειτονισσα ζωντοχηρα της καταστροφης και εχει το σκυλακι της κλεισμενο στο μπαλκονι να γαβριζει ΣΥΝΕΧΩΣ διοτι το καημενο οτι δει,του γαβγιζει!
  Βλεπει γατακι?γαβγιζει!
  Περναει περαστικος ή διερχομενο αυτοκινητο?το ιδιο!
  Οποτε 24 ωρες το 24ωρο να γαβγιζει το σκυλακι μιας και αυτη ολη την ημερα γυριζει δεξια και αριστερα κανοντας τη ζωη της..
  Οταν της λες οτι αυτο ειναι βασανισμος και ειναι παρανομο εκ του νομου,σου λεει "εμενα δεν μου εκανε κουμαντο ο ανδρας μου,θα μου κανει ο νομος?" και φευγει..

  Και αν της φερεις αστυνομια ή την καταγγειλεις,μετα θα γινεις ο κακος της γειτονιας!

  Μα τι τα αγοραζουν/υιοθετουν τα σκυλακια αφου μετα τα παρατανε στα μπαλκονια?Για να βασανιζουν τους γειτονες?

 6. Αντώνης

  Όσοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα σκυλιά τους να μπαινοβγαίνουν στα μπαλκόνια είναι το ίδιο ασυνείδητοι και απολίτιστοι με τους βλάχους που κορνάρουν και χειρότεροι.

  Αφήνουν ένα ζώο μόνο του να βασανίζεται και ενοχλούν τη γειτονιά σε μόνιμη βάση καθημερινά.

  Κλασσικά και Ελληνικά:
  " απ΄τη στιγμή που βολεύομαι εγώ και περνάω καλά, αν ταλαιπωρήστε και ενοχλείστε οι υπόλοιποι δε με νοιάζει, μετακομίστε ή πάρτε ωτοασπίδες"

  Ακόμα αυτοί είμαστε μέσα στη ζούγκλα που ζούμε

  1. Σοφία Ντελάκη

   Αντωνη, εχεις απολυτο δικιο. Σεβασμος κα αγαπη στα ζωα, αλλα και σεβασμος στους ανθρωπους και στην ποιοτητα ζωης τους.
   Δεν φταινε τα ζωα που κανουν θορυβο. Αυτα εχουν το ακαταλογιστο. Φταινε οι ιδιοκτητες που παιρνουν εναν σκυλο και απο εκει και περα δεν τους νοιαζει τιποτε αλλο. Ειναι εντελως απαραιτητο τα σκυλια να εκπαιδευονται ωστε να μην ενοχλουν τις στιγμες που βρισκονται στο μπαλκονι, ακριβως οπως γινεται σε ολες τις προηγμενες χωρες. Και βεβαια να μη ζουνε στο μπαλκονι σε μονιμη βαση. Αυτο ειναι απαραδεκτο και για το ιδιο το ζωο, αλλα και για τους ανθρωπους που μενουν εκει κοντα. Μπορουν ανετα να τρελαθουν.
   Ο νομος θα επρεπε να ειχε ως εξης: Θελεις σκυλο; Θα τον εκπαιδευσεις, αλλιως σου τον παιρνουμε.

 7. Αντώνης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείται εντάξει το να υπάρχουν σκυλιά να γαυγίζουν στα μπαλκόνια.
  Μου φάινεται τρελό το να συζητάμε αν αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβάινει.

  Άσχετα με το αν κάποιος αγαπά ή όχι τα σκυλιά είναι τρελό να ζείς κάπου και να ακούς σταθερά γαυγίσματα.
  Δεν είναι υποκειμενικό θέμα, ενοχλεί ή δεν ενοχλεί κάποιους. Είναι δυνατός ανεξέλεγκτος θόρυβος που επηρρεάζει την ποιότητα διαβίωσης πολλών κατοίκων.
  Αυτό φτάνει.

  Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει.
  Το πως δεν το ξέρω. Εκπαίδευση σκύλου; Περισσότερη φροντίδα;
  Δεν ξέρω και δεν είναι ρόλος μου να ξέρω.
  Ξέρω όμως πρέπει να βρεθεί λύση στη βάση του δικαιώματος του να έχει κανείς ησυχία στο χώρο κατοικίας του.

  Η ησυχία δεν είναι κάτι που ορίζεται μόνο από τις "ώρες κοινής ησυχίας".
  Είναι βασικη ποιότητα διαβίωσης που διεκδικούν οι άνθρωποι στη ζωή τους σε όλο το ν ανεπτυγμένο κόσμο, στον οποίο λέμε πως ανήκουμε.

 8. Νικος

  Πως κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την συνεχή ενόχληση απο τα γαυγίσματα των σκύλων?
  Υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να ασχολείται με τον σκύλο του?
  Υπάρχει περίπτωση στην Ελληνική κοινωνία να σέβεται κάποιος τον διπλανό του και το δικαίωμα του να θέλει να ησυχάσει στο σπίτι του?
  Γιατί αν κάποιος δεν έχει κατοικίδιο (σκυλί δηλαδή γιατί στην Ελλάδα τα αλλα ζώα δεν μας αφορούν) είναι αυτόματα κακός ανθρωπος?
  Πόση ώρα μπορεί να γαυγίζει ενα σκυλί μεσα σε μια ώρα για να θεωρείται φυσιολογικό?
  Θα πρέπει όλα τα σκυλιά στην γειτονιά να γαυγίζοθν όλα μαζί κάποι συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην ώρα?
  Η Άμεση Δράση γιατί δεν ανταποκρίνεται σε ανάλογες κλήσεις σε ώρες καινής ησυχίας.
  Την νύχτα μπορεί ένα σκυλί να γαυγίζει για 2 λεπτά κάθε μία ώρα?
  Ποιός φορέας είναι υπευθυνος για τα αδέσποτα?
  Έχοντας χαλάσει την ψυχική μου υγεία, έχοντας μετακομίσει 4 φορές, έχοντας καλέσει άπειρες φορές το 100 μεσα στα μαυρα μεσάνυχτα (ούτε μια φορά δεν ήρθε), σας ρωτώ (πιθανόν ρητορικά)
  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΜΟΥ?

  1. andre

   απλώς την πατησες φίλε μου. Σχεδόν όλος ο κόσμος έχει σκυλιά κ προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την ησυχία του γείτονα. κανείς δεν ενδιαφέρεται που τρέμεις απο τα νεύρα σου, που κοιμάσαι με ωτασπίδες (κ παρόλαυτα σε ξυπνάνε τα γαυγίσματα) που κλείνεσαι μέσα στο σπιτι το καλοκαίρι με κλειστες τις μπλακονόπορτες σαν το ποντίκι. Κ στο τέλος είσαι κ ο παράξενος της υποθεσης.... Σε νιώθω αλλά δυστυχώς δεν υπαρχει σωτηρια. Έκανα καταγγελια μεσω εισαγγελίας που διαβιβάστηκε στο αστυνομικό τμημα για να διερευνήσουν κλπ. Το αποτελεσμα ήταν αναφορα του αστυνομικου οτι πηγε δυο φορες στο σπιτι που εχει δυο μεγαλα σκυλια στο μπαλκόνι αλλά αυτά δε μενουν μόνιμα εκεί. Δηλαδη είναι ανοιχτες οι μπαλκονοπορτες κ αυτα μπαινοβγαίνουν κατα βούληση. Βεβαια ακόμη κ ετσι κοροιδα είναι να μένουν μέσα κ να σκάνε? Προφανως θα είναι όλη την ωρα στο μπαλκόνι... Επισης προφανως ο αστυνομικός δεν πήγε στο σπιτι παρα μίλησε τηλεφωνικά. Διότι αν είχε παει θα είχε δει τα σπιτακια στο μπαλκόνι

 9. Τολης

  Παιδια εγω εχω ενα αλασκαν μαλαμουτ.. ειναι απ αυτα τα σκυλια π ειναι φτιαγμενα για να ζουν στα χιονια κ αντεχουν ως -20..
  Τελος παντων.. Επειδη ειμαι φοιτητης.. κ μερα παρα μερα εχω εργαστηρια.. καμια φορα και 6 ωρες..
  αφηνω παντα την μπαλκονοπορτα ανοιχτη κ τ σκυλι δεμενο με αλυσιδα στα καγκελα.. αρκετα μεγαλη ωστε να βγαινει αλλα κ να μπαινει στ σπιτι.. αλλα οχι τοσο ωστε να φτανει σε καναπεδες ή επιπλα κ τ σκισει..
  Κακοποιηση δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Το να ειναι το σκυλι δεμενο τις ωρες που λειπεις απ το σπιτι ειναι καλο για τν εκπαιδευση του, καθως μαθαινει οτι εισαι αφεντικο του.. κ τ περιοριζεις οποτε θελεις στον χωρο σου..
  Επισης.. Τα ατομα παραπανω ποσο βαρεμενα ειναι; Σκυλια κρατιουνται και σε διαμερισματα.Δεν ειναι το ιδανικο, αλλα γινεται. Γερμανια μεγαλωσα.
  Φυσικα και δεν επιτρεπεται το σκυλι να γαυγιζει συνεχεια. Δεν ειναι μωρο. Ειναι σκυλι.
  Κ φυσικα δεν μιλαμε για μερικα «γαβ» οπως ειπε η εφυεστατη φιλη μας παραπανω..μιλαμε για οταν αυτο γινεται ενοχλητικο.. Οταν με το π τ αφησεις μονο του ξεσηκωνει ολη τη γειτονια.
  Συνελθετε μερικοι με τα μυαλα σας.. Θελετε κ ευρωπη..Υπαναπτυκτοι

  1. Αντώνης

   Έζησα στο Σαν Φρανζίσκο 5 χρόνια.
   2 σκυλιά σε κάθε σπίτι. Γαύγισμα άκουγες το πολύ 2 φορές τη μέρα.
   Τα σκυλιά, που τα περισσότερα είναι rescued, πρώην αδέσποτα, εκπαιδεύονται και ζούνε μαζί με τους ιδιοκτήτες.
   Υπανάπτυκτο είναι το να αντιλαλούν γαυγίσματα όλη μέρα σε μια γειτονιά.
   Δεν έχεις ιδέα τι κάνει το σκυλί σου 6 ώρες που λείπεις ούτε το τι τραβάνε οι υπόλοιποι με 20 σκυλιά να γαυγίζουν όποτε τους κάνει όρεξη όλη μέρα.
   Αν το να είναι 6-8 ώρες δεμένο ένα ζωντανό δεν είναι κακοποίηση... υποκειμενικό είναι αυτό.
   Κακοποίηση της ψυχικής υγείας των περιοίκων τα σκυλιά στα μπαλκόνια είναι. Και αυτό είναι τόσο προφανές που έχει θεσπιστεί και νόμος.
   Η εφαρμογή του, απίθανη όπως όλα σε αυτή την υπανάπτυκτη χώρα.

 10. Γιαννης

  Ρε τουβλα καθυστερημενοι υποαναπτυκτοι ευρωβλαχοι εχετε παει σε καμια αλλη γαμω χωρα να δειτε πως τα εχουν τα σκυλια οι ανθρωποι με παιδεια που σεβονται τους συνανθρωπους τους; Δεν καταλαβαινετε οτι οταν αφηνετε τα ζωα σας στα μπαλκονια ενοχλουν και δημιουργουν θεματα στην ψυχικη υγεια αυτων που ζουν τριγυρω; Ουστ να χαθειτε ανυπαρκτοι τεμπελχαναδες που εχετε κανει ολο τον κοσμο να μισει τα σκυλια επειδη στα κεφαλια σας εχετε ενα ματσο σκατα. Παρτε το αποφαση, το κενο που εχετε στην ψυχη σας δεν προκειται να το αναπληρωσει ενα σκυλι. Απαραδεκτοι τριτοκοσμικοι

  1. andre

   γεια στο στομα σου. Έτσι ακριβώς ειναι. Ζουσα στην Αγγλία που αυτοί κ αν είναι ζωοφιλοι κ δεν είχα ακουσει ουτε γαύγισμα. Αλλά άμα τα διποδα ζώα εδω περα ούτε εκπαιδευουν τα σκυλιά τους κ τα παρατάνε 8-10 ωρες που λείπουν στο μπαλκόννι είτε δεμένα είτε όχι, τί περιμένουν να γίνει?

 11. Ανδρέας

  Γεια σας στην απέναντι πολυκατοικία έδω που μένω στο ολυμπιακό χωριό θρακομακεδωνες, ή απέναντι έχουν ένα μποχερ ή πιτ μπουλ δεμένο στο μπαλκόνι επι μονίμου βάσεως παρα μόνο όταν το πάνε αργά για την ανάγκη του τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ? Εκτός του ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το ζωντανό είναι και ενοχλητικό να γαυγιζει συνέχεια. Έχω και εγώ σκύλο αλλά συντροφιάς μέσα στο σπιτι παρεουλα .....

 12. Μιχαλης

  Καλησπέρα έχω αυλή 500τμ και έχω βελγικό ποιμενικό του έχω σπιτακι 4τμ είναι σκύλος φυλάξεις κατά την διάρκεια της μέρας είναι συνέχεια μαζί μου είτε σπίτι είτε έξω το βράδυ τον έχω έξω είναι παράνομο; παρακαλώ απαντήστε μου

  1. andre

   ρε φιλε , εσυ μια χαρα εισαι . του εχεις μισό στρεμμα να τρεχει κλπ. Εδώ οι άλλοι τα εχουν σε μπαλκόνι 5τμ... Κ πάλι κανείς δε τους ενοχλεί

 13. elenclever5

  Απέναντι από το σπίτι μου είναι ένας ο οποίος έχει μέρα νύχτα σε μια αυλή 4*4 χωρίς καθαρό νερό με προβλήματα υγείας 100% γιατι κουτσαινει, και έχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΥΣΚΑΛΑ στον λαιμό του. πρπει να έχει κακοποιηθει και σωματικα από αυτόν. ειμαι ανηλικη και δεν μπορω να κανω κατι 16 χρονων και ο πατερας μου και η μητερα μου δεν δεχονται να το πουν βστην αστυνομια. Τι να κάνω;;; Σε 2 χρόνια που θα ενλικιωθω το σκυλι δεν νομιζω να ζει ετσι οπως περναει... ;(

 14. Αννα

  Να ρωτισω κατι? Σημερα ειδα ενα φοβερο περιστατικο, σε μια περιοχη οπου εχουν 4 σκυλια σε κλουβια. Το 1ο ηταν σε ενα κλουβι γεματο ακαθαρσιες του σκυλου και με εναν κουβα ακαθαρτο νερο. Το 2ο μεσα σε ενα αλλο κλουβι και ειχε τα ιδια προβλιματα με ακαθαρσιεσ και ακαθαρτο νερο . Και τελοσ το 3ο και το 4ο και τα 2 σκυλια ηταν στο ιδιο κλουβι ειχαν τα ιδια προβλιματα με τα προηγουμενα. Επεισησ κανενα απο τα σκυλια δεν ειχε μπολ με φαγιτο! Ολα τα κλουβια ειναι κλιστα με κλιδαριες. Θα ειθελα να ρωτισω για αυτο το περιστατικο ειναι παρανομο? θα μπορουσα να κανω καταγκελια?

  Πηγή: https://www.zoosos.gr/kataggeilte-osous-ehoun-zoa-na-zoun-monimos-se-balkonia-kai-taratses/#comment-32251#ixzz4RnKLFawR

  Πηγή: https://www.zoosos.gr/kataggeilte-osous-ehoun-zoa-na-zoun-monimos-se-balkonia-kai-taratses/#comment-32252#ixzz4RnLbp4MO

   1. Μαρια

    Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ.να κινηθώ σε ένα περιστατικό που συνεβεο στην γειτονιά μου ένας ιδιοκτήτης δύο σκυλιών έχει τα σκυλιά του αρκετά μεγάλα σε περιορισμένο χώρο συνθήκες διαβίωσης δεν γνωρίζω με αποτέλεσμα να είναι αγρια προχθές με κάποιο τρόπο βγήκαν στο δρόμο και επιτέθηκαν θανάσιμα σε ένα αδέσποτο θυλικό το έφαγαν στην κυριολεξία και ο ιδιοκτήτης αδιάφορος χωρις συνείδηση απλά πήγε και μάζεψε το αδέσποτο που ψωφησε

 15. Στελιος

  Για ποιον λογο ακριβως η διαμονη στο μπαλκονι είναι κακοποιηση?Το σκυλι μου ξερω ότι αν το κλεισω μεσα θα υποφερει.(λειπω 8-9 ωρες).Στο μπαλκονι βλεπει κοσμο και είναι αλλιως. Αν ενα σκυλι γαβγιζει συχνα και ενοχλεί οκ! αλλα άλλο εκεινο.

  1. Αναστασία

   κουκλίτσα μου αν εσένα σε άφηναν καθημερινά 8-9 ώρες στο μπαλκόνι "να βλέπεις κόσμο και να είσαι αλλιώς" όταν μεγάλωνες και ήσουν βάρος στους γονείς που σε μεγάλωναν, να δω τί θα έλεγες τώρα. Σούργελο ε σούργελο.

  2. elenclever5

   Στελιο αυτό που λες τώρα είναι παράλογο. Καταρχας τον χειμώνα υποφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο με το κρύο έξω. Ειδικά το βράδυ πρέπει να είναι μεσα στο σπιτι

  3. Αντώνης

   Ρώτα όμως και τον κόσμο που το τρώει στη μάπα όσο λείπεις...
   Κάθε φορά που περνάει άλλο σκυλί σίγουρα γαυγίζει.
   Αν περνάνε 8 σκυλιά κάθε μέρα, συν 5-6 ενοχλήσεις άσχετες έχεις ένα 20 λεπτο φουλ γαυγίσματος για πλάκα μόνο από το δικό σου σκυλί.
   Αυτό κάνουν αλλά 20 σκυλιά στα μπαλκόνια και αν περάσουν 5 λεπτά χωρίς να ακόύω γαύγισμα είναι θαύμα!

 16. Γεωργία

  Υπαρχει καποιος τροπος να κανεις καταγγελία ανωνυμα; Οι "άνθρωποι" που μενουν ακριβως κάτω απο το δικο μας σπιτι εχουν εναν λυκο δεμενο στην αυλή 24 ωρες το 24ωρο με ενα κουβα βρωμονερο και αλλον εναν με μακαρονια η οτι αλλα αποφάγια μεινουν απ το φαγητό τους. Ομως δεν θελω να γινει επωνυμη καταγγελία καθως θα τσακωθουμε και ειναι το τελευταίο πραγμα που μου χρειάζεται. Επίσης η κακοποιηση στα σκυλια ειναι επαναλαμβανόμενη καθως εχουν μες στο σπιτι αλλα 2 που δεν βγαινουν ποτε εξω απ αυτο και ειχαν αλλα 2 που μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν και αλλο εναν λυκο που τον ταιζαν φολες για να τον πεθανουν και τα καταφεραν. Τι να κανω;

 17. Γιάννης

  Καλησπέρα σε όλους.
  Μια απ'τα ίδια και σε μένα. Λυκόσκυλο παρακαλώ σε μπαλκόνι και αυτός κατά τα άλλα είναι φιλόζωος! Εκτός βέβαια από ΜΗ φιλόζωος μια και το σκυλί είναι ολοφάνερο ότι υποφέρει, είναι και μισάνθρωπος επειδή μας γράφει κανονικά καιρό τώρα. Το γεγονός ότι είμαστε πτώματα από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις των παιδιών και ψάχνουμε λίγη ησυχία μέσα στο ίδιο μας το σπίτι δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα. Για τους ανθρώπους δεν μας νοιάζει τίποτα σε αυτήν την μπανανία που ζούμε. Και η αστυνομία που κάλεσα βέβαια δηλώνει εν ολίγης ανήμπορη για οτιδήποτε πέρα από μια καταγραφή και με παραπέμπει σε εισαγγελείς, φιλοζωικές κλπ. Να βγάλω (?) εγώ το φίδι από την τρύπα και να δημιουργήσω έχθρες με (το πιθανότερο) ύπουλους ανθρώπους, επειδή το κράτος είναι για ακόμα μια φορά ανύπαρκτο και τα αυτονόητα δεν τηρούνται.
  Άλλο ένα παράδειγμα όπου ο εκάστοτε νεοέλληνας κρετίνος κάνει ότι γουστάρει επειδή ξέρει ότι κανένας δεν μπορεί να τον αγγίξει στο Στ@ρχιδιστάν που θέλουμε να αποκαλούμε ευρωπαϊκή χώρα.
  Αλήθεια, έβγαλε κανένας άκρη με σχετικό πρόβλημα ποτέ? Αν ναι, ας μοιραστεί παρακαλώ την εμπειρία του εδώ.

  1. Αναστασία

   Γιάννη βγες στη γειτονιά και μάζεψε υπογραφές από όσους περισσότερους μπορείς κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου για παθητική κακοποίηση του ζώου και διατάραξη της γαλήνης των περιοίκων όπως ορίζει ο νόμος.
   Μετά εισαγγελέα κτίριο 16 στην Ευελπίδων για παραγγελία και μετά αστυνομία.
   Η μήνυση αν δεν συμμορφωθεί κοστίζει 100 ευρώ. Αν όλοι δώσουν από ένα 5ευρω θα σας κοστίσει και θα έχετε αποτέλεσμα με τα ασφαλιστικά μέτρα που θα του κάνετε.

 18. Louloudenia

  Εχουμε νοικιάσει με τον αντρα μου στο πρωτο οροφο πολυκατοικίας διαμερισμα μας αρεσει και ειμαστε ευχαριστημένοι ομως τρια διαμερισματα υιοθέτησαν ενα αδέσποτο μεγάλου μεγέθους σκυλο οπου του προσφέρουν τροφή, εμβόλια, νερο και βολτα δυο φορες την ημερα. Το εχουν 24/24 ωρο 3 μετρα απο το υπνοδωματιο μας σε κοινόχρηστο χωρο του ανοιχτού γκαράζ...οτι περναει ειναι φυσικο και επομενο το σκυλι να γαυγίζει ειτε δει γάτα, περαστικό, αμαξι, μηχανάκι κλπ. Εχουμε κανει παρατήρηση το βραδυ 11-7 να το βαζουν καπου μεσα αλλα δεν το θελουν στα σπιτια τους, αυτο που εκαναν ειναι να βαλουν παλέτες ξύλινες με μαύρες σακούλες για να μην βλεπει το σκυλι και να μην γαυγίζει. Καμια φορα ομως το ξεχνάνε, εγω ειμαι εγκυος σε λιγο θα εχουμε ενα μωρο σπιτι το οποιο φοβαμαι πως θα ξυπνάει τα βραδια τρομαγμένο απο τα γαυγίσματα, τι μπορουμε να κανουμε? δεν θελουμε να φυγει το σκυλι ουτε να φέρουμε την αστυνομια για να διατηρήσουμε ενα καλο κλιμα ως γείτονες...?

  1. Μιχάλης

   Δεν ήξερα οτι τα σκυλιά διαταράσουν την ψυχολογική υγεία του βρέφους. Να προσέξεις μην του πάρεις αυτο το παιχνίδι που πατάς τα ζώα και βγάζουν ήχους!! Μπορεί να γίνει δολοφόνος!!!Αμα δε σ'αρέσει να πας στο χωριό σου να έχεις ησυχία , μιας και είναι προφανές οτι κοιτάς το συμφέρον σου και οχι την σωστή μεταχείρηση του σκύλου.

   1. Takis

    Τυπικος θρασσυς ελληναράς, κενος περιεχομενου, που προφανως δεν εχει ζησει ποτε σε ευρωπαικη χωρα, για να καταλαβει οτι τα διαμερισματα εχουν σκυλους, που ομως δεν ενοχλουν τους γειτονες. Και δεν ενοχλουν, διοτι ειναι εκπαιδευμενα.
    Αντι να προσβαλεις την κοπελα, θα επρεπε να συνιστας στους ιδιοκτητες σκυλων, να τα πηγαινουν σε εκπαιδευτη, για να εκπαιδευτουν και να μην γαυγιζουν σαν τρελλα στις πολυκατοικιες.

 19. Παναγιώτης

  Ζούμε σε μια πόλη ασφυκτική, τα προβλήματα με τα οικονομικά και εργασιακά είναι τεράστια για κάθε σπίτι οπότε το τελευταίο που θέλει κάποιος είναι να έχει δεκαπέντε σκυλιά στα γύρω μπαλκόνια να ουρλιάζουν όλη μέρα και να μην μπορεί να ηρεμήσει. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που πρέπει να έχεις το παράθυρο ανοικτό. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους κρετίνους ιδιοκτήτες. Το σκυλί γαυγίζει επειδή κάτι το ενοχλεί, είτε θέλει παρέα, είτε πεινάει είτε θέλει να βγει βόλτα. Το να αφήνεις το σκυλί στο μπαλκόνι, φανερώνει πως δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για το ζωντανό. Και φυσικά δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για τους γείτονες σου. Το σκυλί πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι, τέλος.

   1. Βρικόλακας

    Αν σταματήσετε να το περιφέρετε λες και είστε αγέλη αφιονισμένων ημιαγρίων, θα έχετε κάνει ένα καλό βήμα.
    Έχετε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά σας ντελήδες.

 20. Φάνης Π.

  Το θέμα με τα σκυλιά στα μπαλκόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τι πάει να πει να κάνει ησυχία μόνο στις ώρες κοινής ησυχίας; όλη η γειτονιά μου έχει γεμίσει με σκυλιά που γαβγίζουν όλη την ημέρα, δεν μπορώ να έχω ούτε μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Η νομοθεσία προστατεύει μόνο τον κάθε βαρεμένο που δεν μπορεί να έχει αληθινές σχέσεις με ανθρώπους και καταφεύγει στα ζώα κάνοντας τα το ίδιο ψυχωτικά με τον ίδιο. Αρκετά με τον κάθε χαζοευαίσθητο που μισεί τους ανθρώπους και ζει μόνο για τα ζώα. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την μάστιγα που απειλεί την ψυχική μας υγεία.

     1. Ρενα

      Φιλοζωία και φιλανθρωπία πάνε μαζί όταν είσαι άνθρωπος.Επειδη όμως δυσκολεύονται να νιώσουν Άνθρωποι βγάζουν την εικονική τους συμπάθεια στα ζώα που τα βασανίζουν πάνω σε ταράτσες και μπαλκόνια και τα αφήνουν με τις ώρες μόνα τους να γαβγίζουν.

  1. αννα

   η ψυχικη σου υγεια ειναι διαταραγμενη και δε φταινε τα σκυλια! Απλως τα σκυλια ειναι ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ γι αυτο και ο καθε τυροβλαχος τσομπανης τα βαζει μαζι τους. Ο καθε ΤΥΡΟΒΛΑΧΟΣ αξεστος, τα βαζει με ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΟΝ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ μπορει, διοτι αν ερχοσουν σε μενα και μου ελεγες οτι σε ενοχλω σε ωρα ΟΧΙ κοινης ησυχιας θα σε εστελνα στο διαολο. Αυτα, σε μια πολη οπως η Αθηνα, οπου ο καθε βλαχος γκαριζει και μαρσαρει κατα βουληση.

   1. mak4563

    anna ....na sou ferw mia tsougrana? kala ta eipes,alla twra allakse pleuro giati den uparxei kai to enoxlw tous allous kai se wres mh koinhs ushxias kai einai paranomo......alla esu kserw 8a mas steileis sto diaolo giati mporeis!!!

   2. djz

    Ατόμα όπως εσύ που βρίζεις συνανθρώπους και τους στέλνεις στον ακατονόμαστο όχι για σκυλιά αλλά για οποιοδήποτε ζώο είναι αυτά που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας και μισάνθρωποι προφανώς. Όπως είπες ζεις σε πόλη και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο κορφοβούνι και θα έπρεπε να μάθεις να σέβεσαι τους συνανθρώπους και το δικαίωμα τους στην ΗΣΥΧΙΑ και την οικογενειακή στους γαλήνη μέσα στο άσυλο τους που είναι το σπίτι του καθενός. Δεν έχεις δικαίωμα να παραβιάζεις τον ιδιωτικό χώρο του άλλου με ηχορύπανση. Το σκυλί δεν φταίει γι την χοντροπετσιά του ιδιοκτήτη. Και επειδή είσαι θρασύτατη και παντελώς άσχετη με τη νομοθεσία ενώ και το συγκεκριμένο site παρόλο που ξέρει τα πάντα για τη νομοθεσία των ζώων "παρέλειψε" να ενημερωθεί για την Αστυνομική Διάταξη 3/1996 να ενημερώσω εσένα και τους ομοίους σου ότι ΟΙ «ΚΆΤΟΧΟΙ» ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΩΝ ΖΏΩΝ Ή ΠΤΗΝΏΝ ΥΠΟΧΡΕΟΎΝΤΑΙ ΌΠΩΣ ΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΚΆΘΕ ΠΡΌΣΦΟΡΟ ΜΈΤΡΟ, ΏΣΤΕ ΑΥΤΆ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΆΣΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΤΡΌΠΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΊΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΊΚΩΝ ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ.
    Ευτυχώς ο νόμος προστατεύει ακόμα τους ανθρώπους από τέτοιες εντελώς αντικοινωνικές και μισάνθρωπες συμπεριφορές

    1. καρολος

     ''ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ.'' Εσεις οι εμμονικοι που γινεστε εξαλλοι για μερικα γαβ-γαβ,ποσο κοτες και υπομονετικοι γινεστε οταν η ηχορυπανση προερχεται απο ανθρωπους.Σας ξερουμε πολυ καλα,οτι κανετε την τριχα τριχια και υπερβαλετε.Ο γειτονας μου εχει 3 σκυλια και μπορω και κοιμαμαι επι 10 χρονια σαν αρνακι.Απεναντιας αυτοι που με ξυπνουν ειναι κατι μπαγλαμαδες με μηχανακια και κατι γεροι που κορναρουν σε καθε τετραγωνο για να σιγουρευτουν οτι ο δρομος ειναι καθαρος.

    2. Αναστασία

     Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς αυτοί οι "φιλόζωοι" μισάνθρωποι κάνουν όλο το κακό στα ζώα και στις οργανώσεις.
     Είναι γεγονός ότι όσοι από εμάς έχουν ζώο συντροφιάς να μεγαλώνει στο σπίτι τους ως οφείλει, γνωρίζουν καλά ότι η έλλειψη σεβασμού, η έλλειψη παιδείας, η έλλειψη συνείδησης είναι συχνά χαρακτηριστικά όλων αυτών που έχουν ζώα και κυρίως σκυλιά να μεγαλώνουν σε μπαλκόνια, να λερώνουν στο δρόμο, να τα έχουν βρε αδερφέ για το γούστο τους γιατί είναι της μόδας πια.
     Αφού δεν μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο ή τσάντα Luis Vuitton παιρνουν ένα σκύλο για να καλύψουν την αδυναμία και την μιζέρια τους.

    3. αννα

     Μακρυα παει η βαλιτσα με τους φιλοζωους που συμφωνα με μερικους ειναι και μισανθρωποι.

     Πρωτα πρωτα ολοι οι ανθρωποι ΔΕΝ ειναι ιδιοι, ουτε ειναι ολοι αξιοι σεβασμου. π.χ. κατι αποβρασματα εγκληματιες δολοφονους και βιαστες ουτε ανθωπους τους θεωρω ουτε βαζω τη ζωη τους (ποσο μαλλον την ευζωία τους) πανω απ τη ζωη οποιουδηποτε ζωου. Αυτο ειναι αυτονοητο νομιζω.

     Δευτερον: Ολοι οι φιλοζωοι δεν ειναι ιδιοι. Ενα δίποδο σαν αυτα που προανεφερα, μπορει να κατεχειζωο αλλα δεν ειναι φιλοζωο! Πολλα δεσποζομενα ζωα υποφερουν και βασανιζονται απο τους ιδιοκτητες τους που φυσικα δεν τους λες φιλοζωους.

     Τριτον: Ο καλος ανθρωπος ειναι και φιλανθρωπος ειναι και φιλοζωος. Αυτα πανε μαζι. Αν δεν εισαι φιλοζωος δεν εισαι ουτε φιλανθρωπος . Εισαι ενας υποκριτης που νοιαζεται μονο για τον κ@λο του και την καλοπεραση του και δεκαρα δε δινει ούτε για το ζωο αλλα και ΟΥΤΕ για τον ανθρωπο που υποφερει διπλα του.

     Και τελος, αν ΕΣΥ θελεις ΚΑΘΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ να μην ακους γαυγισμα διοτι για περιεργο λογο ενοχλεισαι ΙΔΙΩΣ απο γαυγισμα καιοχι απο μαρσαρισμα κορναρισμα και γκαρισμα "ανθρωπου" εισαι ¨μισοζωος" και προβληματικος. Παρε χαπια.

   3. Αντώνης

    Οι περισσότεροι που "υπερασπίζεστε" τη φασαρία των σκυλιών είστε πραγματικά τόσο κολλημένοι; η απλά έχετε μειωμένη αντίληψη;

    Ποιός τα έβαλε με τα σκυλιά;
    Με τους τυρόβλαχους που τα παρατάνε στα μπαλκόνια τα έχουμε.
    Και σπαράζουν όλη μέρα και παραπονιούνται και μας κάνουν το κεφάλι καζάνι, να μην μπορούμε να ακούσουμε τις σκέψεις μας.

    Τα σκυλιά δεν πρέπει να ενοχλούν γεενικά γιατί σε ανθρώπινες κοινωνίες η νομοθεσία θεωρεί ότι πρωτεραιότητα έχει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων.
    Και όσο τρελό και να σου φάινεται αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου.

    Και το τελευταίο το επιχείρημα σου, αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός.
    Αφόυ οι βλάχει γκαρίζουν και μαρσάρουν δικαιολογούμαστε όλοι να κάνουμε το ίδιο και χειρότερα. Αυτό λες δηλαδη....
    Τέλεια!

  2. Vivi

   Σε μια πόλη όπως λες στοιβαγμενη σε μπαλκονια λαό διαμέρισμα εσένα δε σε ενοχλούν ο θορυβος απο τις τηλεορασεις από τα αυτοκίνητα οι κορνες τα μηχανάκια χωρίς εξατμίσεις οι μουσικες στη διαπασων κλπ ..Οχι εσένα σε ενοχλούν τα γαυγισματα των σκυλιων... Η ψυχική σου υγεία είναι ηδη πολυ διαταραγμένη με μια πολύ γνωστή ψυχική νοσηρη κατάσταση που λέγεται ΚΑΚΙΑ. Γι αύτο φτιάχτηκαν οι νόμοι να πρπστατευουν εμάς τους χαζοευαισθητους από τετοια συναισθηματικά υπαναπτυκτα όντα.

 21. maria

  nai agapame ta zoa den ta basanizoyme ta prosexoome ta frontizoome. skeftikate pote eseis oi filozoei toys pragmatikoys logoys poy ena zoo einai ekso? ta problimata poy yparxoyn mesa sto spiti? nai den einai oreo na einai sto mpalkoni. skeftikate pote oti mporei na bariete mesa oli mera kai na zestenete? skeftikate pote oti ekso blepei ksmo poylia alla zoa? apopsimoy ta zoa prepei na einai ekso se ena xoro aneto me ayli alla kai katalilos xoros. nai yparxoyn kai aytoi poy ta exoyn epitides ekso. skeftikate pote oti mporei na to exoyn ekso epidei toys kanei xalia to spiti.rotate prota gia piopys logoys ta exoyn ekso kai meta antidraste analoga.
  kai mia teleytea erotisi otan ginonte atiximata kai skotononte eite skilia eite anthropoi nai lipaste ta skilia toys anthropoys toys lipaste?

  1. Ιωάννα

   Αν ο σκύλος είναι στο μπαλκόνι επειδή βαριέται,δεν θα πρέπει όποτε θέλει να μπορεί να ξαναμπεί μέσα στο σπίτι?

   Αν πάλι τον έχουν έξω επειδή κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι δεν θα πρέπει να εκπαιδευτεί για να μην το κάνει, ή να δωθεί σε κάποιον άλλον που θα μπορεί να του παρέχει τη ζωή που του αξίζει?

   Δεν υπάρχει δικαιολογία για έναν σκύλο που περνάει 24 ώρες το 24ωρο μόνος του σε ένα χώρο 10τ.μ.

   Με το ερώτημα σου μάλλον υπονοείς ότι όσοι ενδιαφέρονται για τα ζώα δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους, ή κάτι ανάλογο. Συνήθως το αντίθετο ισχύει. Φαίνεσαι να έχεις καλές προθέσεις, μην κολλάς σε κοινότυπες, επιπόλαιες απόψεις. Αν θες βοήθα ανθρώπους ή/και ζώα με όποια προτεραιότητα θες, αλλά δες και τον κόπο και την ανιδιοτέλεια των υπολοίπων πριν τους κρίνεις.

  2. Νικος

   Αν ειναι ετσι οπως τα λες τοτε να μην παρουνε σκυλο και να λυσουνε πρωτα τα δικα τους προβληματα!Το ζωντανο δεν τους φταιει για να το χιυν φυλακισμενο!Ακου λεει τους κανει χαλια το σπιτι!Ηλιθια ολα αυτα που ειπες τα σκεφτεσαι πριν πας σε αποκτηση σκυλου η γατας!και ειναι το σωστο να το βγαζεις 2 και 3 φορες βολτα τον σκυλο εξω εισαι υποχρεωμενος ανευθυνο διποδο!Αν δεν μπορεις δεν το παιρνεις,δεν το παρατας εξω και αστο εκει μωρε δεν γαμιεται!Και το ζωο δεν το παιρνεις για να το χρησιμοποιησεις για διασκεδαση του μυξιαρικου σου και μετα το πετας!Εσυ τα σκεφτηκες ολα αυτα διποδο ζωο μας το παιζεις και εξυπνη;

  3. Αναστασία

   Από τη στιγμή που παρεμβήκαμε στο περιβάλλον και αστυκοποιήσαμε βάναυσα τα ζώα οφείλουμε να τους προσφέρουμε τα πάντα. Κοριτσάκια και αγοράκια περιορισμένης ευθύνης τα ζώα δεν αποτελούν μέσο για να γεμίζετε την άδεια και μάταιη ύπαρξή σας.
   Αν δεν μπορείτε να τους προσφέρετε όσα έχουν ανάγκη να μην τα παίρνετε. Αφήσετε αυτούς που πραγματικά θέλουν και μπορούν. Ανόητοι κρετίνοι.

 22. Μαριος

  Έχω ένα κοπρόσκυλο στα 50μ που γαβγίζει 24/24 και ζει στο μπαλκόνι....μέχρι και στο googlemaps τον έχει φώτο στο μπαλκόνι που έψαχνα την διεύθυνση.

  https://www.google.ie/maps/@40.6408546,22.9632383,3a,33.8y,67.59h,94.95t/data=!3m6!1e1!3m4!1sfoPlfkUDRYqH3sDh898rwg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

  Το 100 πως ακριβώς θα κάνει την επαλήθευση ότι το σκυλί γαβγίζει ασταμάτητα και ότι ζει στο μπαλκόνι? Από τους γείτονες? Τώρα που καλοκαιριάζει και τα παράθυρα είναι πάντα ανοιχτά δεν υποφέρεται η κατάσταση.

   1. ΠΠ

    Ελένη σ' ευχαριστώ. Έχω το ίδιο θέμα μ' ένα κουτάβι το οποίο το δένουν σε ένα μπαλκόνι κάθε μέρα, σχεδόν όλη μέρα. Θα προχωρήσω σε καταγγελία και ελπίζω να μην την πληρώσει τελικά το σκυλάκι.

  1. venus

   @Μαριος
   Εγω προσωπικα θα διαλεγα την φιλικοτερη οδο, σε πρωτο πλανο.
   Θα εκανα το εξης: θα τυπωνα σε χαρτι την φωτογραφια με το σκυλο στο μπαλκονι που εστειλες σαν λινκ και θα την κολλαγα σε ενα χαρτι.
   Και σε αυτο το χαρτι θα εγραφα: « παρακαλουμε τον ιδιοκτητη του σκυλου να φροντισει το ζωο του αναλογα ετσι ωστε να μην μας ενοχλει ολη την ημερα. Το ζωο χειαζεται συντροφια και περιπατο, γι αυτο γαυγιζει. Εαν σε μια βδομαδα δεν εχει λυθει το προβλημα αυτο, θα αποτανθουμε στην αστυνομια και θα κανουμε μηνυση».
   Καποιοι γειτονες.

   Αυτο το χαρτι θα το κολλαγα στην εισοδο της πολυκατοικιας, απεξω. Και θα ελεγχα καθε μερα, αν ειναι ακομα εκει, για να το αντικαταστησω, σε περιπτωση που το ξεκολλησει.

   Μπορει να υπαρχουν κι αλλοι απο την πολυκατοικια που να εχουν το ιδιο προβλημα και να μην τολμανε να διαμαρτυρηθουνε.
   Ο ιδιοκτητης ομως θα νομισει οτι το εβαλε καποιος απο την πολυκατοικια, ανωνυμα, κι ετσι μπορει να συνετιστει.

   Αυτο ειχα κανει εγω με ενα καθαρμα εδω στη Γερμανια οταν ειδα τυχαια οτι ειχε σε κλουβι δυο κουνελια.
   Τον παρατηρουσα μερες, παρολο που βρισκοταν πεντε χιλιομετρα μακρια απο το δικο μου χωριο, περνουσα απο κει, και τελικα κρεμασα καποια νυχτα ενα σημειωμα στο φραχτη του με απειλη.
   Την επομενη μερα τα κουνελια ειχαν εξαφανιστει, αλλα το σημειωμα το ειχε αφησει εκει.
   Για να το δουν οι γειτονες, που νομισε οτι του το κρεμασαν!!

   Δεν ξερω αν στην Ελλαδα περνανε τετοιες ταχτικες, αλλα παντως δεν μπορει μετα να πει οτι δεν τον προειδοποιησαν.
   Καταγγελια στην αστυνομια ισως να σημαινει γι αυτον οτι το σκυλι πρεπει να πεταχτει στο δρομο, οποτε το αποτελεσμα θα ειναι τραγικο για το ζωο.
   Και κατι τελευταιο: κοπροσκυλο δεν εχεις το δικαιωμα να αποκαλεις ενα ζωο που το καταδικασε η μοιρα του να πεσει στα χερια ενος ασυνειδητου και αναισθητου ιδιοκτητη.
   Η εκφραση «ενα σκυλι που ανηκει προφανως σε καποιον κοπροιδιοκτητη.....» θα ηταν δικαιοτερη.
   Venus

  2. καρολος

   Ενω τα μηχανακια και τα γκαρισματα των ανθρωπων υποφερονται.Νταξει σε καταλαβαμε,μονο που μιλας για κοπροσκυλα,δεν χρειαζεται εξηγησεις.Ωτοασπιδες και ψυχολογο για τις εμμονες σου.

   1. jim

    τη χειροτερη ηχορυπανση τη κανουν τα σκυλια γιατι ειναι ηχος πολλων ντεσιμπελ και γιατι συνηθως γαυγιζουν συνεχεια και συνεχομενα και να πας εσυ σε ψυχιατρο να ξεπερασεις τη σκυλοεξαρτηση σου και να μαθεις να μην επιβαλλεις το σκυλο σου στους αλλους οσο γιάυτα που γραφεις παρακατω σχετικα με το νομο και το λουρι ο νομος λεει οτι για να βγαλεις το σκυλο βολτα θελει και λουρι και φιμωτρο γιατι μπορει να δημιουργηθουν καταστασεις απροβλεπτες απο ατυχηματα ως και επιθεσεις απο σκυλο σε ανθρωπο η σε καποιο αλλο ζωο

     1. Nick

      χωρις λουρί είναι 300 πρόστιμο και άλλα 500 αν δεν έχεις τα χαρτιά του σκύλου.
      Νόμος 4039/12. Αϊντε αναίσθητε.

   2. Αντώνης

    Επειδή λοιπόν δεν υποφέρεται το ένα πρέπει να υποφέρουμε το άλλο;;;
    Τι λογική είναι αυτή;

    Στη γειτονιά μου πειραγμένα μηχανάκια περνάνε 3-4 φορές τη μέρα. τα ακούς για 5-10 δευτερόλεπτα και φύγαν.
    Τα παρατημένα σκυλία τα ακούς αδιάκοπα μέχρι τη 1 το βράδυ.
    Τι δε μπορείς να καταλάβεις;

 23. Vaggelis

  Γινανε ολοι φιλοζωοι και πηραν σκυλο ολοι οσοι δεν επρεπε.Στην γειτονια μου γινεται συναυλια ολη μερα απο τα γαυγισματα γιατι ολοι οι αχρηστοι πηραν σκυλο για πλακα και τον εχουν κλειδομενο σε μπαλκονι 1χ1. μια μαλιστα "καλη σαμαριτισα" εχει μαζεψει 2-3 στην αυλη της και δεν τολμαει να περασει ανθρωπος γινεται της τρελης. γαυγιζουν τα σκυλια της αυλης ξυπνανε τα αδεσποτα τα οποια ομολογουμενως ειναι πολυ καλα σκυλια αλλα με τα γαυγισματα αρχιζουν και δινουν πονο και αυτα. ποιανουν σειρα και τα μπαλκονισια και γινεται το ελα να δεις. οσπου να περπατησει ανθρωπος το τετραγωνο εχει ξυπνησει ολη η γειτονια. αναρωτιεμαι λοιπον. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΜΟ? Δεν δικαιουμαι ρε παιδια να κοιμηθω 6-7 ωριτσες πριν παω στη δουλεια μου? και την μπαλκονοπορτα να κλεισω με διπλο τζαμι παλι ακουγοντε γαμω την κοινωνια μου!

  1. andre

   φιλε, γελάω με την περιγραφη κ κλαίω ταυτοχρονα γιατί συμπάσχω. Έτσι ακριβως είναι. Μου αρεσουν τα σκυλιά, θα ήθελα κ εγώ να ειχα αλλά απο τη στιγμή που ζω σε διαμερισμα δε το κάνω. Αν είχα μονοκατοικία με 1-2 στρεμματα θα ηταν μια χαρα. Σήμερα οι μισοί έχουν 1-2 σκυλιά στα μπαλκόνια ή στις αυλές κ σπανε τα νεύρα των άλλων μισών. Σε λίγο τα σκυλιά θα είναι περισσότερα απο τους ανθρώπους . Κατα τα αλλα έχουμε κρίση... Λογαριασμούς δεν πληρώνουν, χρεη έχουν αλλα κανα 100ρικο το μήνα το εχουν για τα σκυλιά τους

 24. Στράτος

  Περαν του προβληματος των μπαλκονιων , προσεξτε ιδιαιτερα το σημειο 8. Το προστιμο για παρουσια του σκυλου χωρις λουρι σε δημοσιο χωρο ειναι 300ευρω.
  Τωρα που καλοκαιριαζει και πληθαινουν στα παρκα και τα αλσυλια οι δρομεις, ποδηλατες, περιπατητες και τα παιδια, μην αφηνετε το σκυλο χωρις λουρι.
  Απαγορευεται απο το ν. 4235/14 και το προστιμο 300ευρω το ριχνει επι τοπου η αστυνομια.

  1. καρολος

   Εχει αλλαξει ο νομος κατ'αρχαςκαι επι πλεον τι σχεση εχει τωρα δηλαδη αυτο με τη κακοποιηση,δεν καταλαβαινω.Σαν να κακοποιουνται παιδια απο γονεις και εσυ να μας υπενθυμιζεις οτι απαγορευεται να κανουν φασαρια τα παιδια τις ωρες κοινης ησυχιας.Καθε φορα που προκυπτει θεμα κακοποιησης ζωου,θυμαστε οτιδηποτε ασχετο με την κακοποιηση,γιατι μισειτε τα ζωα.

    1. καρολος

     ''εγω δεν ενοχλω κανενα ουτε εχω σκυλια για να καλυπτω το κενο της ψυχης μου ηλιθιε''
     Τι λες μωρη Τσουραπω? Μπαινεις σε φιλοζωικο site και αποκαλεις τους αλλους ηλιθιους.Εσυ ο ιδιος εισαι ενα τεραστιο κενο απο μονο του σκατοψυχο κομπλεξικο τσουτσεκι.

    2. Μιχάλης

     Ωστόσο σαν κλασσικός μαχητής του διαδικτίου , βγάζεις την περισσή χολή σου σαν τριτοκοσμικός βλάχος. Πίσω στο χωριό σου 🙂

   1. eleni

    Εσείς κάνετε λαθος. Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 αναφέρει σχετικά με τις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων: «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

    1. καρολος

     Πολυ φοβαμαι οτι εσεις κανετε το λαθος.Πουθενα δεν αναφερεται σε κανενα νομο η λεξη 'δεμενο'.Κατεβασα τον νομο απο τη σελιδα του υπουργειου και η διατυπωση ειναι αρκετα ασαφης.Αρθρο 5 παραγραφος 3. ''.... Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνε-
     ται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να
     παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ε-
     λεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του
     και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χωρους...''Η λεξη 'δεμενο' αφαντη.

     1. eleni

      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ελπίζοντας ότι θα το καταλάβετε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΚΑΘΩΣ η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει ΣΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ και συγκεκριμένα στο άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 σχετικά με τις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων: «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

     2. καρολος

      Μην επιμενετε αδικα και μην μου γραφετε με κεφαλαια γιατι δεν εχει κανενα νοημα.Δεν ξερω απο που κατεβασατε τον νομο,προφανως απο καποια ιντερνετικη σελιδα η οποια κανει ελευθερη μεταφραση κατα το δοκουν.Αν κατεβασετε τον νομο απο τη σελιδα του υπουργειου και οχι απο οποιαδηποτε σελιδα,η λεξη 'δεμενο' απλως δεν υπαρχει!.Ψαξτε το στο https://nomoi.info και οχι σε οπιαδηποτε σελιδα που κανει αυθαιρετες μεταφρασεις και θα σας λυθει η απορια.Δεν θα το συζητησω αλλο.

     3. jaw

      κι αμα ο σκυλος ορμηξει σε κανεναν ανθρωπο η σε καποιο αλλο ζωο τοτε τι θα γινει ρε ηλιθιε;δε πρεπει εσυ να χεις σκυλο

     4. ΠΡ

      Καρολε κανεις λαθος.
      Εχω φαει προστιμο απο αστυνομια στο παρκο λαου στη Χαλκιδα για αυτον ακριβως το λογο.
      Πηγα και διαμαρτηρυθηκα στο Διοικητη και μου ειπε το νεο νομο απο το 2014.
      Δεν το πληρωσα και το εστειλαν στο taxisnet!

 25. jim

  οι σκυλοφιλοι μας εχουν κανει τη ζωη κολαση η ευτυχια ειναι μεσα σας ρε οχι στα σκυλια σταματηστε να βασανιζετε τους αλλους με τα ψυχωτικα σκυλια σας που τα εχετε θεοποιησει και τα εχετε βαλει διπλα απ'τα σπιτια μας να γαυγιζουν ολη μερα πιο ενοχλητικο ζωο απ'τον σκυλο δεν υπαρχει αν τα αφησεις ελευθερα πολλαπλασιαζονται φτιαχνουν αγελες και ορμανε αν τα παρεις σπιτι σου θα σε τρελανουν και σενα και τους γειτονες δε βρισκεις ακρη γι'αυτο παει ο αλλος και ριχνει φολα γιατι βασανιζεται και φτανει σε απογνωση και τα θεωρει απειλη για την κοινωνια και για το νευρικο του συστημα

  1. αννα

   ΟΧΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 ΑΝΑ ΘΥΜΑ.

   1. jim

    κοιτα εσυ να μην ενοχλεις τους αλλους να εκπαιδευσεις και να ενδιαφερεσαι να κανεις το σκυλο σου καλο ησυχο και φιλικο χαρακτηρα προς τους αλλους ανθρωπους και τα ζωα και τοτε θα εχεις το δικιο με το μερος σου

    1. καρολος

     Αι σιχτιρ που θα μας δωσεις και συμβουλες σουργελο.Πρωτα δικαιολογεις τους εγκληματιες που δηλητηριαζουν τα σκυλια και μετα το παιζεις και λογικος.Ψαξτε την αιτια των εμμονων σας στον εαυτο σας και οχι στα σκυλια κομπλεξικα νεο-ρωμαιικα ανθρωπακια.

  2. καρολος

   'γι'αυτο παει ο αλλος και ριχνει φολα γιατι βασανιζεται και φτανει σε απογνωση ' ....'Γιαυτο βιαζει ο αλλος γυναικες ,γιατι τα πετανε ολα και κυκλοφορουν ξεβρακωτες..' Συμπερασμα..Εισαι στοκος.

   1. jim

    δεν ειναι το ιδιο πραγμα φιλε δεν μπορεις να επιβαλλεις το σκυλο σου και τα γαυγισματα του στους αλλους οι οποιοι δεν θελουν να εχουν σκυλο με την ιδια λογικη να βαλουμε και ηχια 10000 watt στα μπαλκονια να ακουμε μουσικη απο κει εσεις που βαζετε τα σκυλια στα μπαλκονια εισαστε οι ηθικοι αυτουργοι της φολας που μπορει να φαει ο σκυλος σας γιατι οταν βασανιζετε τους αλλους με τα σκυλογαβγισματα και του αλλου του γυρισει το μυαλο δε ξερεις τι μπορει να κανει σκυλια πρεπει να χουν αυτοι που τα βαζουν μεσα και αυτοι που γενικα ειναι ανθρωποι υπευθυνοι

    1. καρολος

     1.Αυτοι που βαζουν τα σκυλια στα μπαλκονια δεν ειναι φιλοζωοι,αλλα παθητικοι βασανιστες ζωων.2.Εσυ που θεωρεις τις φολες ως επακολουθο των γαυγισματων,εισαι ηθικος αυτουργος στο εγκλημα της δηλητηριασης.Εννοειται πως δεν σου περασε απο το μυαλο οι διαμαρτυρομενοι να ξεσπασουν πανω στους ανθρωπους ου εχουν το σκυλο,αλλα θεωρησες οτι η σιχαμενη φολα και η τιμωρια των σκυλων ειναι ενα φυσικο επακολουθο.Το παραμυθι οτι τα σκυλια γαυγιζουν ασταματητα επι 24 ωρες την ημερα ειναι πολυ βολικο για εκεινους που εχουν προβλημα μονο με τα γατυγισματα και ξεσπανε μονο εκει.Οταν προκειται για μηχανακια,για ηχεια για κορναρισματα και μαστορεματα κανετε τη κοτα.Μονο τα σκυλια σας ενοχλουν.

    2. Μιχάλης

     Α σωστά! Αν η γυναικούλα σου λοιπόν έχει το μυξιάρικο της το οποίο κλαίει ακαταπαυστα , μπορώ να το καρυδώσω με την συνειδηση μου καθαρή , εφ'οσον εσύ είσαι ο αυτουργός που το γέννησες. Είσαι τσάκαλος τελικά!

  3. ΕΡΗ

   ...αν είναι να σκοτώνεις την κάθε ζωή που σε ενοχλεί....τότε αποκαλείσαι δολοφόνος φίλε....και όχι καημένος με πρόβλημα νεύρων...μην γράφεται ασυναρτησίες!

   1. ανωνιμος

    μηπως να αφησουμε να γεμισουν τα σπιτια μας και κατσαριδες;κι οποιος σκοτωσει κουνουπι να μπαινει μεσα;γιατι κι αυτα ζωες ειναι.Μηπως η φιλοζωια στις μερες μας ειναι το ιδιο αρρωστημενη με το μισος προς τα ζωα;Παιζει ρολο ο λογος που σκοτωνεις ενα ζωο.Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο.Η καθε περιπτωση πρεπει να εξεταζεται ξεχωριστα.Εδω οι φυλακες ειναι γεματες απο ανθρωπους τα ζωα δηλαδη θα κανουν οτι γουσταρουν και δε τρεχει τιποτα;

  4. Athena Lynne Kollia

   Να Αγιάζει το στόμα σας. Το ίδιο πρόβλημα έχουμε. Δεν υποφέρετε πια. Έχω και σκύλο, αλλά δεν ενοχλεί κανένα. Την έχω εκπαίδευση το να μήν γαβγίζει σε κάθε τι. Ο κόσμος πλέον είναι τόσοι αναγωγή και εγωιστές.Θελουν να έχουν και σκύλο,για μόδα. Δεν αγαπάς το σκύλο, αφήνοντας το όλοι μέρα μόνος στο σπίτι, να γαβγίζει και να ενοχλήσει τους γείτονες.Σεβασομος μηδέν. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει.

 26. σκυλού-γιαγιά

  ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, δώσατε το δικαίωμα στους μισούντες τα ζώα να κυνηγήσουν τους πραγματικούς φιλόζωους: αυτούς που μαζεύουν αδέσποτα από το δρόμο και τους δίνουν σπίτι με μία πενιχρή σύνταξη των 400 ευρώ! Ζω σε μικρό χωριό, σε μονοκατοικία με αυλή και πριν χρόνια μάζεψα από το δρόμο 4 σκυλιά, άλλα χτυπημένα, άλλα πεταμένα. Ζουν στην αυλή μου, με σπιτάκια, τροφή, νερό, εμβόλια, τσιπάκια, φάρμακα και καθημερινή βόλτα εντός του οικοπέδου. Κάποιες ώρες την ημέρα είναι δεμένα γιατί διαφορετικά ανοίγουν τρύπες και φεύγουν. Ο καλός μου γείτονας που σιχαίνεται τα ζώα μου κάνει καταγγελίες εδώ και χρόνια και τώρα με το νέο νόμο βάλθηκε να με καταστρέψει! Μου έστειλε την αστυνομία η οποία "τάχα μου" έκρινε ότι δεν ζουν καλά επειδή τα έχω δεμένα κάποιες ώρες και μου έκοψε πρόστιμο 1000 ευρώ. Δεν θα το πληρώσω γιατί δεν έχω. Εγώ τώρα τι να κάνω αγαπητοί φιλόζωοι; Πού φταίω; Επειδή μάζεψα τα σκυλάκια για να μην παν από φόλα ή αυτοκίνητο; Η γειτονιά έχει τουλάχιστον 10 αδέσποτα. Είστε εσείς φιλόζωοι και δεν είμαι εγώ;

 27. vasiliki Orfanoudaki

  Ερώτηση

  πάρχει ενα σκυλί μεγάλο εδω στο νέο κόσμο αθήνα που το βλέπω στο μπαλκόνι μικρό σε υπερηψωμένο ισόγειο και κάγκελα ως πάνω με ενα μικρό σπιτάκι τροφή νερό, και το λυπάμαι! Σκέφτομαι να κάνω την καταγγελία, αν όμως αυτός που το έχει δεν το θέλει μέσα το σκυλί και αφού φάει το πρόστιμο, μετά πετάξρι το σκυλί στο δρόμο? τότε τι γίνεται??????

  Σας ευχαριστώ.

 28. Κατερινα

  Τι γίνεται στην περίπτωση που ο παραβατης είναι αστυνομικός? Στο Κορωπί πιο συγκεκριμένα, σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο. Αστυνομικός νεαρής ηλικίας που ζει με την κοπέλα του δεν βγάζει ΠΟΤΈ το σκυλί τους βόλτα. Ζει στο μπαλκόνι. Και κανείς από την πολυκατοικια δεν τον καταγγέλλει

  1. Μπιθας

   Μην κανεις καμμία μαλάκια και κανείς καταγγελία γιατί σε κόβω γεμάτη κουμποτρυπες αμα σε πετυχει πουθενά με το κουμπουρι του

   1. Βασίλης

    Έκκληση προς το σάιτ, μπορείτε να βρείτε μέσω της Δίωξης Ηλεκτονικού Εγκλήματος ποιός έγραψε το μήνυμα που προσυπογράφει ο "Μπιθας"; Απειλεί άμεσα ότι μια γυναίκα θα πεθάνει, αν καταγγείλει το καθίκι αστυνομικό στο Κορωπί που κακοποιεί το σκυλί του. Κι έχοντάς το γράψει έναμιση χρόνο μετά το αρχικό μήνυμα της Κατερίνας, είναι πολύ ύποπτο. Νομίζω ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη δίωξη.

 29. ελενη

  Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες των σκύλων που τα αφήνουν όλη μέρα και γαβγίζουν και δεν μπορεί να ησυχάσει κανένας μέρα νύχτα

 30. ελενη

  Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες των σκύλων που τα αφήνουν όλη μέρα και γαβγίζουν και δεν μπορεί να ησυχάσει κανένας μέρα νύχτα

 31. Νικος Καιμακης

  Ρε φιλοζωοι κοψτε αυτες τις μαλακιες με τα προστιμα γιατι θα γεμισει ο τοπος με αδεσποτα και μετα θα παρακαλατε να βρεθουν σπιτια να τα υοθετοισουν

 32. DUNE

  Ο δικος μας ο σκυλος ,26κιλά, ζει στο διαμερισμα και εχει μονιμα προσβαση σε μπαλκονι.Ειναι αδιανοητο να του ειχαμε σπιτι ΜΟΝΙΜΟ στο μπαλκονι.Τα διλημματα αδεσποτο ή σπιτι σε ταρατσα ειναι γελοια. Το σκυλι ειναι ζωο αγελης.. Συμφωνω να ειναι μονιμα σε αυλη αλλα τουλαχιστον για 5 ωρες ΕΚΤΟΣ ΥΠΝΟΥ να εχουν προσβαση στο αφεντικο τους. Αυτο λενε οι εκπαιδευτες. Περαν απο την αυλη οσο μεγάλη και να ειναι θελουν και βολτα. ΑΥτα για αυτους που βαριουνται να τα βγαζουν και βρισκουν δικαιολογιες οτι εχουν αυλη.Το καλο για τον σκυλο δεν αλλαζει οσες παπαριες και να πουμε. Δεν ειναι υποκειμενικο....

  1. Αντώνης

   Μιλάς για εκπαιδευτή, για πρόσβαση στο αφεντικό...

   Χτύπησα σε κάτι γέιτονες που έχουν μόνιμα το σκυλί να βγαίνει στο μπαλκόνι και να γαυγίζει κάθε τέτερτο.

   Ο ιδιοκτήτης, ο γιος, δεν ήταν εκεί επι 3 μέρες.
   Η μαμά και η αδερφή δεν παίρναν ευθύνη για το ζώο.
   Όταν τελικά τον βρήκα και τον παρακάλεσα αρχίσαν να το κρα΄τανε κάποιες ώρες μέσα.
   Τον έχω δεί να το βγάζει βόλτα. Ούτε καν οικοδομικό τετράγωνο.
   Μέχρι την επόμενη γωνία και πάλι μέσα....
   Εκπαίοδευση; μπήκα να μιλήσω με τη μαμα και έπρεπε να κλείσει το σκυλί στο μπαλκόνι για να μιλήσουμε.

   Μακάρι να σκεφτόντουσαν κι άλλοι σαν εσένα

 33. μανώλης

  Με λιγα λογια, θα σας αρεσε καλυτερα ;περισσοτερα αδεσποτα στους δρομους,παρα στα σπιτια!!!!! και ναι σε μπαλκονια και ταρατσες με την στοιχειωδη φροντιδα...τροφη,καθαρο νερο ,βολτες,γιατρους, φαρμακα, και πανο απο ολα αγαπη;;;;; Μη μας τρελανετε τελειως ο καθενας με την μαλακια του...

 34. ολγα αποστολου

  Μα τι ειναι αυτα που λετε ειστε σοβαροι ? απευθυνομαι σε αυτους που εκαναντα σχολια και δεν συμφωνουν με την νομοθεσια . πιστευεται λοιπν οτι ειναι σωστο να περνετε ενα σκυλο καινα το εχετε στην ταρατσα η στο μπαλκονι μεσα στον ηλιο στην βροχη στο κρυο η στιρμωγμενο μεσα σε λιγα τετραγωνικα ενος μικρρου μπαλκονιου ολη μερα και νυχτα μονο του να ζει τις περισοτερες ωρες της ημερας μσα στις ακαθαρσιες χωρις νερο χωρις φαγητο χωρις να το πηγενετε βολτα χωρις γιατρο χωρις εμβολια γιατι για ποιο λογο?για να λετε και καλα οτι εχετε σκυλο ?γιατι ειστε ζωοφιλοι αλλα δεν θελετε να λερωσετε τοσπιτι σας ? γιατι δεν εχετε χωρο? γιατι δουλευεται πολες ωρες?Ολα αυτα πρεπει να τα σκεφτεστε πριν να αναλαβετε αυτη την ευθυνη καιμου εχετε οιπερισοτεροι την δικαιολογια μα ειναι μεγαλοσομο και θελει χωρο και τα μεγαλωσωμα μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα αν βγαινουν την βολτα τους κανουν την ασκηση τους και εκτονουν την ενεργεια τους και αν παλι υπαρχουν τοσο σοβαροι λογοι που πρεπει να μενει να σκυλι στην ταρατσα η στο μπαλκονι θα πρερπει να γινετε σωστα να εχει το δικο του σπιτι να εναι σε σκιερο και στεγνο μερος με τα εμβολια του την αμπουλα του ατιπαρασιτικο λουρακι γιανα αντιπαρασιτικα χαπια προστατευεται απο σκνιπες και κουνουπια δοχεια μενερο καθαρο την τροφητου βολτα ασκηση μπανιο χτενισμα κουρεμα αγαπη στοργη.και αν δεν μπορειτε να τα προσφερετε αυτα τοτε μην περνετε σκυλια δενειναι παιχνιδια μιλαμε για ψυχουλες αθωες που εσεις τις βασανιζετε πρεπει να μπει ενα τελος σε αυτο ελεος !!!!!!!!!
  πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. jim

   μπραβο οποιος δεν ειναι υπευθυνος να μην εχει σκυλια η ευτυχια ειναι μεσα σας μη παιρνετε τα σκυλια σαν ενα ναρκωτικο που θα καλυψει το εσωτερικο κενο σας.Αυτο δε μπορει να γινει ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος να μετατρεψει το υλικο του σωμα σε πνευματικο μεσω της αυτοσυγκεντρωσης και να ενωθει με το θεο ξεκολληστε επιτελους απ'τα ζωα και ψαχτειτε μεσα σας καντε στα ζωα στειρωση και μη δημιουργειτε αδεσποτα με τον ανεξελενκτο πολλαπλασιασμο τους.Σταματηστε να θελετε να σας φυλανε σκυλια ειστε ανθρωποι ανωτερα οντα παιδια του φωτος δεν ειστε προβατα παρτε σκυλο μονο απο αγαπη και καντε τον ενα καλο και ηρεμο ζωο οχι ενα ζωο αγριο και κακιασμενο

 35. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ...
  ΘΑ ΣΕ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΙΓΗ ΗΣΥΧΙΑ...
  ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΑ...

  1. GeorgeT

   Ο γείτονας δεν μισεί τα ζώα. Μισει το ζώο που έχει παρατήσει το σκυλί του στο μπαλκόνι, γαυγίζει ολη μέρα και δεν τον αφήνει να βρει ησυχία ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

    1. jim

     τα σκυλια που βρισκονται σε μπαλκονια καθε λιγο και λιγακι γαυγιζουν και αυτο ειναι τρελο και λογικο ειναι να μη μπορει να το ανεχτει ο αλλος.καλα ρε χωρις σκυλια δεν μπορειτε να ζησετε;τοσο εξαρτημενοι εχετε καταντησει;στο κατω κατω υπαρχουν κι αλλα ζωα που θελουν αγαπη και δεν ενοχλουν τους αλλους

  2. anavatos

   αμα θελετε να εχετε σκυλους να πατε στα χωρια σασ εκει που ειναι και ο φυσικος τοπος αυτων των ζωων στις πολεισ οι ανθρωποι που εργαζοντε θελουν και να κοιμηθουν που πλεον δεν μπορουν .ασε που πρεπει πλεον να προχοραμε και να κοιταμε κατω μηπως και τυχον πατησουμε τα κοπρανα τους που αν ζουσατε σε αλλη χωρα εκει οι αρχες θα σας τα δεινανε να τα φατε.

 36. stauroula

  Πατε καλα τη προστιμα και βλακειες δηλαδη συγνωμη αυτη που δουλευουνε να παρατισουνε την δουλεια τους για να βγαζουνε το σκυλι τους εξω βολτα;;;ααααα δεν πατε καλα μου φενεται δεν ειστε φιλοζοοι χαραμοφαιδες ειστε πατε να φιβισετε το κοσμο με αποτελεσμα να μην περνουν σκυλοι στο σπιτι τους επειδη η φιλοζ.ριχνουν προστιμα

 37. Maria

  επειδη μου εχει συμβεί , η αστυνομία να σας ενημερώσω οτι ισχυριζοταν πως δεν μπορεί να κάνει κάτι εάν εγω δεν μπορουςα να τους δωσω τα ακριβή στοιχεία τ ιδιοκτήτη και τ σπιτιού..... Εγω απλώς γνώριζα τον όροφο και την πολυκατοικία καθώς ο ιδιοκτήτης δεν απαντούσε στο κουδούνι..... Η αστυνομία δεν ήρθε ποτε..... Κάποια στιγμή μαλλον επειδη τον ενοχλούσε τ κλάμα του καημενου τ σκυλιού π ηταν 3 μήνες στο μπαλκόνι τ έδωσε.......

 38. Μαντυ Μαρ

  Αν πραγματικά αγαπάτε το κατοικίδιό σας φαίνεται!Δε παίρνω πάνω Από 500 κ όμως μάζεψα 3κατοικιδι-τα 250 τα δίνω για την περιποίηση τους τα φαγητά σαμπουάν ιατρούς λουριά χάπια,εκτατα κτλ κτλ.Δεν θα τα άφηνα ΠΟΤΕ έξω στο μπαλκόνι για να μη πέσουν τρίχες μεσα,(τα χτενιζω)ούτε το σπιτι μυρίζει,-ίσα ίσα τα έχω πεντακαθαρα τα παντα.Μου τρωει κάποια ώρα την ημερα αλλα αυτή η αγάπη η σχέση ή γνώση της φύσης μεσα κ από τα ζώα είναι απόλυτα η φύση.
  Οταν βλέπω όμως σε ένα κτήμα Γεμάτο αγριόχορτα τεράστια,μεσα παρατημένο ένα γλυκιτατο λυκόσκυλο που όλη γειτονιά αγαπά αλλα έρχεται η κυρία δύο φορες/βδομαδα κ το έχει μόνιμα μόνο του,το σκυλάκι παρακαλάει για επαφη τώρα έβαλε κ σιτες να μην το ταΐζει η αγγίζουν τα παιδακια που το αγαπάνε,σκεφτομαι:Αν καλέσω το 100 (έχω μάρτυρες τη γειτονιά οτι κακοποιηται)αν την προειδοποιησου κ το πάρει κ το παει αλλού χειρότερας;Κ αν αυτή πει οτι δε χωράει σπιτι της κ το εμβολιαζει κλ(το σπιτάκι του είναι ετοιμόρροπο φυσικα)κ τόσα μπορεί ενώ ΠΟΤΕ δε το έχει παει να μυρίσει έστω μια άλλη μυρωδιά από τη δική του.Μια βόλτα αλλού εκτός από τα τεράστια χορτάρια.Τότε τΙ γινεται;Σκεφτηκα ακόμα με μια φίλη να το κλέψουμε για δικό του καλό να το σώσουμε.Είναι άνθρωπος,δεν μπορώ να το εκφρασω με λόγια τη σκύλος είναι.
  Τι προτείνετε;

  1. Γιάννης

   Να πας στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σου κ να αναφέρεις το περιστατικό. Γνώμη να τους αφήσεις να κινηθούν όπως αυτοί γνωρίζουν. Στο να το κλέψεις για να γλυτώσει συμφωνώ αλλά πρέπει να είναι η έσχατη λύση.

 39. l

  Αν εχει τη βολτα,την καθαριοτητα, το καταλυμα, το καθαρο φαγητο κ νερο ποιο το προβλημα μετις ταρατσες που συνηθως ειναι ευρυχωρες,αν μιλουμε για μεγαλοσωμα.. νομιζω οτι γνωριζετε οτι στην πολη δεν πλεοναζουν τα αδεια οικοπεδα και οι αυλες και αν θες να περιθαλψεις και να υιοθετησεις μεγαλοσωμο αδεσποτο ισως χρειαστει να το εχεις σε ταρατσα ή ενα ευρυχωρο μπαλκονι , φυσικα με τις προυποθεσεις που ανεφερα αρχικα. Η υπερβολη θα αποθαρρυνει

 40. Kalliopi Skamnaki

  ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΤΕ ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ [ΔΗΛ.ΟΧΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙ-ΤΑΡΑΤΣΑ];;;
  ΤΙΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,,ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΟ 'Η ΓΑΤΑ...

 41. popi

  POPI APO RODO
  Sofia Gr‎Δωρεάν Αγγελίες Ρόδου
  ενοικιάζετε στο Ροδίνι διαμέρισμα σε μικρη πολυκατοικία 4 διαμερισμάτων με 3 υπνοδ.σαλονι κουζίνα 2 μπάνια πολούς αποθηκευτικους χώρους,βεράντες γύρω και μεγάλη αυλη 60 τμ.απο την πίσω μερια ηλιακό θερμοσίφωνα ,με εύκολο πάρκινγκ με ευκολη πρόσβαση σε σχολεια (πλησίον)δημοτικου-γυμνασίου ,χωρις κοινοχρηστα.με 2ετη συμβολαιο (απαγορευονται κατοικίδια )
  Μου αρέσει! · Σχολιάστε · Κοινοποιήστε AYTO EINAI ENA APLO PARADEIGMA AYTOUS DE THA EPREPE NA TOUS KATAGEILOUME GIA TIS ANARTHSEIS POU KANOUNE TA SKULIA POU PROSPATHOUNE NA DWSOUNE GIA UOTHESIA TOUS PEIRAZOUNE KAI TRWNE PROSTHMO AMA PROSPATHOUNE NA VROUNE GONEIS GIA TA SULIA OI TIS GATOULES AUTOUS POTE THA TOUS TARAKOUNHSEI O NOMOS !!!!

 42. Ένας

  Έχετε ξεφύγει τελείως. Θα γεμίσει το σύμπαν αδέσποτα και κάποια σκυλιά θα θανατωθούν στα κρυφά με αυτά που κάνετε. Σεβαστείτε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που όντως αγαπούν τα σκυλιά, έστω και με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχουν κάποιοι. Φαγωθήκατε με τα μικροτσίπ, με τα μπαλκόνια, με το φαί κτλ.. Όλα αυτά είναι άχρηστα. Ο νόμος θα έπρεπε να στερεί το δικαίωμα σε όσους έχουν κακοποιήσει πραγματικά οποιοδήποτε ζώο, να έχουν στη κατοχή τους γενικά ζώα. Κάποιος για παράδειγμα που εγκαταλείπει ένα σκυλί, την άλλη μέρα έχει κουτάβι και το παίζει φιλόζωος, κάποιος σκοτώνει εν ψυχρώ σκύλο με καραμπίνα και αυτόπτες μάρτυρες και το δικαστήριο του ρίχνει 1 χρόνο με αναστολή και κάποιος επειδή δε γουστάρει να τσιπάρει το σκύλο, ή επειδή είναι σε βεράντα ή επειδή δεν αγοράζει σκυλοτροφές και τους δίνει από τις φακές του γιατί αυτό έχει να του προσφέρει, τρώει υποχρεωτικά πρόστιμο, αναγκάζοντας τον να το σουτάρει γιατί κάποιοι ή κάποιες θέλουν να μετατρέψουν τη συντροφιά των ζώων σε είδος πολυτελείας. Σιχάθηκα και τους φιλόζωους και τα σωματεία τους μαζί.

 43. Aggelos Pitsikalis

  Τι θα γίνουν τα μεγαλόσωμα που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαμέρισμα; Είναι ορισμός ότι το ζώο που δια βιώνει σε ταράτσα -μπαλκόνι κακοποιήται; Ποιός εκέφαλος πρότεινε αυτό το μέτρο; Δηλ/δή τέλος τα ζώα στα αστικά κέντρα;

  1. jim

   ρε φιλε δε καταλαβαινεις οτι τα περισσοτερα σκυλια που ζουν σε εξωτερικους χωρους ενοχλουν τους αλλους με τα γαυγισματα τους;δηλαδη πρεπει ολοι να ζουμε σε κατασταση συναγερμου και τρομοκρατιας επειδη εχετε κολλησει καποιοι με τα σκυλια;αλλα ζωα πιο ηρεμα δεν υπαρχουν δηλαδη;

 44. Aggelos Pitsikalis

  Έλα να πείς σε ένα Γερμανικό ποιμενικό που ζεί σε μπαλκόνι δικό του με το σπίτι του και την άμεση επαφή με τον κύριο του να εγκαταλείψει το χώρο του διότι έτσι προστάζει ο νόμος. Ετσι και συμφωνήσει τότε να τον μετακινήσης. Να γνωρίζετε πάντοτε ότι η υπερβολή βλάπτει, καθώς επίσης δεν έχει κανεις αποκληστικότητα την αγάπη και την προστασία ζώων!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.