Στηρίξτε μας

Ο δήμαρχος Αλμωπίας καταδικάζει αυτούς που δηλητηριάζουν τα ζώα αλλά πέραν τούτου τι;

29 Μαΐου 2012 15:45 | Επικαιρότητα
Ο δήμαρχος Αλμωπίας καταδικάζει αυτούς που δηλητηριάζουν τα ζώα αλλά πέραν τούτου τι;

Ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης, απάντησε στην επιστολή, που έστειλε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σχετικά με τις φόλες, που πέφτουν συστηματικά στα διοικητικά όρια του δήμου του εξοντώνοντας τα αδέσποτα ζώα. Όμως ο κ. Πασόης στην απάντηση του προς την Π.Φ.Ο. τοποθετήθηκε γενικόλογα τονίζοντας την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του γι’ αυτό το έγκλημα, αλλά δεν ανέφερε καμιά από τις πράξεις, που έκανε για να το αποτρέψει, ή για να τιμωρηθούν οι ένοχοι ή έστω για να διαπιστωθούν τι δηλητήρια χρησιμοποιήθηκαν στις φόλες.

Ο κ. δήμαρχος δεν απάντησε σε κανένα από τα ακόλουθα ερωτήματα. Δεν ανέφερε, ούτε αν έχει ζητήσει εκτενή αστυνομική έρευνα (βάσει των οδηγιών που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Αύγουστο του 2010, τον Φεβρουάριο του 2011 και ξανά τον Μάρτιο του 2012 προς όλα τα Α.Τ. της χώρας), ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην Αστυνομία και να τιμωρηθούν.

Δεν ανέφερε ούτε αν έχει δώσει εντολές για συστηματικές τοξικολογικές αναλύσεις.

Δεν ανέφερε ούτε αν έχει πάρει μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των κατοικίδιων τους και ποιά είναι αυτά.

Δεν ανέφερε ούτε αν έχει περιφράξει και απομονώσει τους χώρους όπου διαπιστώθηκε χρήση δηλητηρίων.

Δεν ανέφερε ούτε αν έχει ενημερώσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες – έλληνες και αλλοδαπούς – για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων χώρων.

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Αλμωπίας

«Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού σας εγγράφου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλμωπίας έχει καταγγείλει και έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων στα Λουτρά Αλμωπίας όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ανεγκέφαλους και ασυνείδητους “υπανθρώπους”.

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Επιπλέον, έχει ζητήσει από τους δημότες του να είναι σε επαγρύπνηση και να υποδεικνύουν τους δράστες τέτοιων παρόμοιων ενεργειών.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει και επικροτεί το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμωπίας “Η Ελπίδα” που υπό τις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες με την εθελοντική του δράση, συνεχίζει να προστατεύει και να περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα, βοηθώντας έτσι το έργο του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Δήμος Αλμωπίας, έχοντας υπόψη του τις νέες αρμοδιότητες, που περιήλθαν στους δήμους και αφορούν την περίθαλψη και την προστασία των αδέσποτων ζώων και στο μέτρο του δυνατού, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί για το Δήμο Αλμωπίας όχι ένα ψηφοθηρικό πρόγραμμα, αλλά ανάγκη για την ευζωία τους.

Η εξόντωση των ζώων με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.

Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα αποδεικνύει και τον πολιτισμό μας και την παιδείας μας.

Τέλος, τα όσα αναφέρονται στη σχετική επιστολή σας και αφορούν την εμπλοκή "ανεύθυνων δημοτικών αρχών" στην εξόντωση αδέσποτων ζώων είναι τουλάχιστον αναληθή στην περίπτωση του Δήμου Αλμωπίας και σε καμία περίπτωση απλές υπόνοιες δεν μπορούν να οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, άνθρωποι με αισθήματα πραγματικής φιλοζωίας.

Προσβλέποντας σε περαιτέρω συνεργασία μας, θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας».

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνει ο Δήμος Αλμωπίας για την εξόντωση των ζώων με φόλες;

Δήμος Αλμωπίας: «Σηκώνει τα χέρια ψηλά» γιατί άλλοι δουλεύουν για να σώσουν τ’ αδέσποτα

Ο Δήμος Αλμωπίας δηλώνει προστάτης των ζώων όμως είναι;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.