Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή απ'το Εφετείο Πειραιά άνδρας που έπνιξε 4 γατάκια το 2012

10 Ιουνίου 2019 23:19 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή απ'το Εφετείο Πειραιά άνδρας που έπνιξε 4 γατάκια το 2012

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με μια πολύ μικρή ποινή καταδίκασε στις 10 Μαΐου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά τον άνδρα, ο οποίος τον Απρίλιο του 2012 έπνιξε τέσσερα γατάκια στον κήπο της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην οδό Βαλαωρίτου 4-6 στον Πειραιά. Ο δράστης τότε άρπαξε τα μωρά, τα έκλεισε σε μια πλαστική σακούλα και με το λάστιχο της βρύσης τη γέμισε με νερό και τα έπνιξε μπροστά στα μάτια της γειτόνισσας του, η οποία τα τάιζε και εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι της. Μάλιστα για την εκδικηθεί άφησε τα πτώματα κάτω από το διαμέρισμα της σκόπιμα.

Ο δράστης σήμερα καταδικάστηκε μόλις σε 8 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή και 700 ευρώ χρηματική ποινή, ενώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε καταδικαστεί αρχικά σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Σήμερα στο δικαστήριο ο δολοφόνος των γατιών, που δεν παραδέχτηκε την πράξη του, ισχυρίστηκε ότι απλώς πότιζε τα φυτά στον κήπο της πολυκατοικίας και ο δικηγόρος του προσπάθησε ατυχώς να πείσει ότι η καταγγέλλουσα – που δεν ζει πια – ενοχλούσε επειδή τα τάιζε, ενώ φυσικά δεν έγινε καμιά αναφορά από μέρος του ότι ο πελάτης του την είχε πλακώσει και στο ξύλο.

Για άλλη μια φορά στο δικαστήριο καταπέλτης εναντίον του δολοφόνου των γατιών ήταν και Μαρίνα Τελή, η οποία τότε ήταν μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ρέντη και είχε ενημερωθεί για το έγκλημα. Στη δίκη κατέθεσε και ο γιος της γυναίκας, της Ανδρούλας Μιχαλάκη, η οποία πέθανε την 1η Ιανουαρίου 2015, πριν δει τον δράστη – τον οποίο και είχε καταγγείλει στο Α.Τ. Καμινίων – να καταδικάζεται, η οποία μάλιστα είχε ξυλοκοπηθεί από τον γείτονα της επειδή φρόντιζε τα γατάκια.

Ο δολοφόνος των γατιών θυμίζουμε ήταν τότε και διαχειριστής της πολυκατοικίας και ζει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου ενώ η φιλόζωη διέμενε στον πρώτο. Η κα Τελή τότε πληροφορήθηκε από την αυτόπτη μάρτυρα πως επί χρόνια κακοποιείται φραστικά – και με απειλές κατά της ζωής της – από τον συγκεκριμένο τύπο.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ενοχλούνταν επειδή η γειτόνισσα του τάιζε και πότιζε τα γατάκια, τα οποία πηγαινοέρχονταν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Γι’ αυτό και η Ανδρούλα συνήθιζε να δένει με σχοινί μια λεκάνη και με που τα γατιά έτρωγαν και έπιναν την τραβούσε και πάλι πάνω στο μπαλκόνι της.

PireasValaoritouGatakiaAprilios2012 2Άφησε τα πτώματα των γατιών κάτω από το μπαλκόνι της σκόπιμα.

Αυτό το έκανε – εδώ και χρόνια – διότι ο διαχειριστής ήταν ο μόνος που είχε το κλειδί της πόρτας, η οποία οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο και αρνούνταν να το δώσει στους υπολοίπους ενοίκους. Αν η Ανδρούλα ξεχνούσε και δεν μάζευε έγκαιρα την λεκάνη, την έβρισκε σπασμένη. Όμως αυτό είναι το λιγότερο, αφού κάθε φορά που την συναντούσε την έβριζε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Κατά διαστήματα η Ανδρούλα έβρισκε πτώματα από γάτες, όμως δεν είχε δει τον δράστη αν και υποψιαζόταν το ποιος είναι. Όμως τον Απρίλιο του 2012 βγήκε στο μπαλκόνι της και είδε τον Διονύση Κ. να βάζει μέσα σε μια πλαστική σακούλα τέσσερα ζωντανά μωρά γατάκια και μπροστά της πήρε το λάστιχο, άνοιξε τη βρύση γέμισε τη σακούλα με νερό και τα έπνιξε επί τόπου. Εκείνη του φώναζε για να τον σταματήσει αλλά ο Διονύσης Κ. αδιαφορώντας ολοκλήρωσε την εγκληματική του δράση και μάλιστα – επειδή το θράσος του δεν έχει όρια – άφησε τα άψυχα κορμάκια τους κάτω από το μπαλκόνι της Ανδρούλας.

Όταν έγινε αυτό το έγκλημα η ώρα ήταν περίπου 22:00, η Ανδρούλα τότε κάλεσε τότε το 100 και της είπαν, ότι δεν είχαν περιπολικό διαθέσιμο να στείλουν, πως ήταν αργά και ότι καλύτερο θα ήταν να πήγαινε την επομένη το πρωί να το καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πράγματι την επομένη το πρωί η Ανδρούλα μαζί με μια φίλη της πήγαν στο Α.Τ. Καμινίων. Η αξιωματικός υπηρεσίας ήταν και ανίδεη ή και αδιάφορη – και για το τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 αλλά και η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – γι’ αυτό και είπε στην καταγγέλλουσα να πάει στον εισαγγελέα για να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία!

Φυσικά εξαιτίας της ασχετοσύνης της συγκεκριμένης αστυνομικού ο δράστης διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η κα Τελή εξήγησε στο www.zoosos.gr πως μια εβδομάδα μετά από αυτό το έγκλημα η Ανδρούλα ήρθε σε επαφή μαζί της εξηγώντας της, τι έχει τραβήξει και τι έχει συμβεί.

Η κα Τελή μας είπε: «Μου εξήγησε τι είχε γίνει και την επομένη μέρα πήγαμε στο Α.Τ. Καμινίων κρατώντας το νόμο 4039/2012 και την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. στο χέρι. Τους είπα, ότι ήταν υπεύθυνοι, που χάθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ότι μου έκανε εντύπωση, που δεν γνώριζαν πως η δολοφονία ζώων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα. Φυσικά έμειναν αμίλητοι και αγέλαστοι οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια καταθέσαμε την καταγγελία».

Επικίνδυνος για τα ζώα και τους ανθρώπους

Λίγες μέρες μετά το έγκλημα ο διαχειριστής χωρίς να ρωτήσει κανέναν παρανόμως, έπιασε και έκοψε ένα δέντρο πολλών χρόνων από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, για να μην έχουν πρόσβαση οι γάτες μέσω αυτού. Φυσικά και γι’ αυτό έγινε καταγγελία στην Πολεοδομία, οι υπάλληλοι της οποίας πήγαν και φωτογράφισαν το κομμένο δέντρο και κάποια παράνομα αυτοσχέδια κτίσματα του διαχειριστή. Ο εγκληματίας – διαχειριστής καθώς τα χρόνια περνούσαν συνέχισε να σπάει τις λεκάνες με την τροφή και το νερό των ζώων αλλά και να βρίζει την Ανδρούλα όποτε την πετύχαινε.

Η κα Τελή μάλιστα επισκέφθηκε το κατάστημα του, που βρίσκεται στον Πειραιά στην οδό Κέκροπος και του κόλλησε στην τζαμαρία την σελίδα του νόμου, που αναφέρει την ποινή φυλάκισης και τα πρόστιμα για την κακοποίηση του ζώου. Όμως από ό,τι φάνηκε δεν θορυβήθηκε καθόλου απεναντίας έγινε και πιο θρασύς.

Η κα Τελή μας εξήγησε: «Η Ανδρούλα τότε μου τηλεφωνούσε ξανά και ξανά κλαίγοντας και μου έλεγε, ότι διαρκώς την έβριζε, την απειλούσε λέγοντας της, ότι αν τη συναντήσει στον δρόμο θα τη σκοτώσει. Της εξηγούσα, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε, να δώσει εντολή ο εισαγγελέας, να καλέσουν τον διαχειριστή στο Αστυνομικό Τμήμα για προανάκριση.

Δεν πίστευα, ότι θα κάνει κάτι χειρότερο, από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Όμως το απόβρασμα της κοινωνίας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Έτσι την ώρα που η γυναίκα ψώνιζε στο κατάστημα των χαρτικών κάτω από το σπίτι της στις 25 Ιουνίου του 2012 εκείνος μπήκε μέσα, την έβρισε και άρχισε να την χτυπάει στον σβέρκο. Την έσυρε από τα μαλλιά ταρακουνώντας το κεφάλι της. Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά σε δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Η Ανδρούλα την ίδια μέρα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα και ανέμενε τη σύλληψη του δράστη. Όμως την επόμενη μέρα το πρωί ο εγκληματίας πήγε ανενόχλητος και άνοιξε το μαγαζί του. Αν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε εκεί, μετά από 40 λεπτά, ο δράστης είχε ήδη φύγει. Στο μαγαζί βρισκόταν η γυναίκα του και όπως εξήγησε στους αστυνομικούς ο άντρας της πετάχτηκε σε μια δουλειά». Ο δράστης δεν συνελήφθη ούτε τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η υπόθεση ξυλοδαρμού της γυναίκας μπήκε στο αρχείο.

Όμως τόσο η κα Τελή, όσο και η Νικολέτα Ήσυχου, φίλη της Ανδρούλας που για χρόνια γνώριζε τον δράστη - ο οποίος έλεγε «Εσύ να τα ταΐζεις εγώ θα τα σκοτώνω»  - παρά τη μικρή ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο από το Εφετείο - μιλούν για τη δικαίωση της γυναίκας, η οποία υπερασπίστηκε τα ζώα.

Prostimo30.000euroKatheZooΟ νόμος ορίζει διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που δολοφονείται ή κακοποιείται.

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι όποιος είναι επικίνδυνος για τα ζώα είναι επιζήμιος και για τους ανθρώπους. Ειδικά οι γυναίκες που ασχολούνται συστηματικά με την φροντίδα αδέσποτων ζώων απειλούνται συχνά και κυρίως από άνδρες γι' αυτό που κάνουν. Πλέον μετά την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό ανοίγει ο δρόμος για το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε γατάκι που έπνιξε ο δράστης.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Την ξυλοκόπησε επειδή φροντίζει τις αδέσποτες γάτες

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του άνδρα που έπνιξε 4 γατάκια και ξυλοκόπησε την γυναίκα επειδή τον κατήγγειλε

Θα καταδικαστεί ο δράστης που έπνιξε στον Πειραιά 4 γατάκια;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.