Στηρίξτε μας

Πειραιάς: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του άνδρα που έπνιξε 4 γατάκια & ξυλοκόπησε την γυναίκα επειδή τον κατήγγειλε

14 Δεκεμβρίου 2015 13:50 | Καταγγελίες
Πειραιάς: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του άνδρα που έπνιξε 4 γατάκια & ξυλοκόπησε την γυναίκα επειδή τον κατήγγειλε

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Για ακόμα μια φορά αναβλήθηκε σήμερα – εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων – η δίκη του άνδρα που όχι μόνο έπνιξε 4 γατάκια βάζοντας τα μέσα σε μια σακούλα με νερό τον Απρίλιο του 2012 στην οδό Βαλαωρίτου στον Πειραιά αλλά δύο μήνες μετά χτύπησε και την γειτόνισσα του επειδή τον κατήγγειλε για το έγκλημα.

Ο δράστης κυκλοφορεί ακόμα ατιμώρητος αν και η Ανδρούλα Μιχαλάκη η 64χρονη γυναίκα που υπερασπιζόταν για χρόνια τα ζώα πέθανε την 1η Ιανουαρίου 2015 με αυτόν τον καημό αφού η υπόθεση του ξυλοδαρμού της μπήκε στο αρχείο εξαιτίας των πολύ μικρών ποινών και της αλλαγής της νομοθεσίας, ενώ η υπόθεση της ζωοκτονίας δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Διονύσης Κ. τον Απρίλιο του 2012 είχε πνίξει 4 μωρά γατάκια βάζοντας τα σε μια σακούλα με νερό όμως ο δολοφόνος των ζώων όμως δεν σταμάτησε εκεί δύο μήνες μετά ξυλοκόπησε την γειτόνισσα του η οποία τον είδε να πνίγει τα ζώα και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο δράστης τότε επειδή οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Καμινίων αδιαφόρησαν παραδειγματικά – αφού αγνοούσαν την νομοθεσία και έδωσαν λάθος οδηγίες στην καταγγέλλουσα – δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Έτσι ατιμώρητος προχώρησε στον ξυλοδαρμό της γυναίκας που επί χρόνια απειλούσε επειδή τάιζε τ’ αδέσποτα που περνούν από την πολυκατοικία.

Την Ανδρούλα ξυλοκόπησε στις 25 Ιουνίου 2012 ο Διονύσης Κ., που ήταν τότε και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην οποία αυτή η γυναίκα διέμενε επί της οδού Βαλαωρίτου 4-6 στον Πειραιά. Επί χρόνια ανάμεσα στην Ανδρούλα, που επέμενε να φροντίζει τις αδέσποτες γάτες βάζοντας τους φαγητό και νερό και στον συγκεκριμένο άνδρα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα καθώς ο Διονύσης Κ. εξόντωνε τα ζώα ποικιλοτρόπως αλλά και πνίγοντας τα γατιά με νερό!

PireasValaoritouGatakiaAprilios2012 2Άφησε τα πτώματα των γατιών κάτω από το μπαλκόνι της σκόπιμα.

Για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της γυναίκας το www.zoosos.gr ενημερώθηκε τον Ιούνιο του 2012 από την Μαρίνα Τελή, η οποία τότε ήταν μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η κα Τελή πληροφορήθηκε από την αυτόπτη μάρτυρα πως επί χρόνια κακοποιείται φραστικά – με απειλές κατά της ζωής της – από τον συγκεκριμένο τύπο.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας – όπως προαναφέραμε – ενοχλούνταν επειδή η γειτόνισσα του τάιζε και πότιζε τα γατάκια, που πηγαινοέρχονται στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Η Ανδρούλα συνήθιζε να δένει με σχοινί μια λεκάνη και με που τα γατιά έτρωγαν και έπιναν την τραβούσε και πάλι πάνω στο μπαλκόνι της.

Αυτό το έκανε – εδώ και χρόνια – διότι ο διαχειριστής ήταν ο μόνος που είχε το κλειδί της πόρτας, η οποία οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο και αρνούνταν να το δώσει στους υπολοίπους ενοίκους. Αν η Ανδρούλα ξεχνούσε και δεν μάζευε έγκαιρα την λεκάνη, την έβρισκε σπασμένη. Όμως αυτό είναι το λιγότερο, αφού κάθε φορά που την συναντούσε την έβριζε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Κατά διαστήματα η Ανδρούλα έβρισκε πτώματα από γάτες, όμως δεν είχε δει τον δράστη αν και υποψιαζόταν το ποιος είναι. Όμως τον Απρίλιο του 2012 βγήκε στο μπαλκόνι της και είδε τον Διονύση Κ. να βάζει μέσα σε μια πλαστική σακούλα τέσσερα ζωντανά μωρά γατάκια και μπροστά της πήρε το λάστιχο, άνοιξε τη βρύση γέμισε τη σακούλα με νερό και τα έπνιξε επί τόπου. Εκείνη του φώναζε για να τον σταματήσει αλλά ο Διονύσης Κ. αδιαφορώντας ολοκλήρωσε την εγκληματική του δράση και μάλιστα – επειδή το θράσος του δεν έχει όρια – άφησε τα άψυχα κορμάκια τους κάτω από το μπαλκόνι της Ανδρούλας.

Όταν έγινε αυτό το έγκλημα η ώρα ήταν περίπου 22:00, η Ανδρούλα τότε κάλεσε τότε το 100 και της είπαν, ότι δεν είχαν περιπολικό διαθέσιμο να στείλουν, πως ήταν αργά και ότι καλύτερο θα ήταν να πήγαινε την επομένη το πρωί να το καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα. Πράγματι την επομένη το πρωί η Ανδρούλα μαζί με μια φίλη της πήγαν στο Α.Τ. Καμινίων. Η αξιωματικός υπηρεσίας ήταν και ανίδεη ή και αδιάφορη – και για το τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 αλλά και η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – γι’ αυτό και είπε στην καταγγέλλουσα να πάει στον εισαγγελέα για να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία!

Φυσικά εξαιτίας της ασχετοσύνης της συγκεκριμένης αστυνομικού ο δράστης διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η κα Τελή εξήγησε στο www.zoosos.gr πως μια εβδομάδα μετά από αυτό το έγκλημα η Ανδρούλα ήρθε σε επαφή μαζί της εξηγώντας της, τι έχει τραβήξει και τι έχει συμβεί.

Η κα Τελή μας είπε: «Μου εξήγησε τι είχε γίνει και την επομένη μέρα πήγαμε στο Α.Τ. Καμινίων κρατώντας το νόμο 4039/2012 και την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. στο χέρι. Τους είπα, ότι ήταν υπεύθυνοι, που χάθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ότι μου έκανε εντύπωση, που δεν γνώριζαν πως η δολοφονία ζώων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα. Φυσικά έμειναν αμίλητοι και αγέλαστοι οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια καταθέσαμε την καταγγελία».

Επικίνδυνος για τα ζώα και τους ανθρώπους

Λίγες μέρες μετά το έγκλημα ο διαχειριστής χωρίς να ρωτήσει κανέναν παρανόμως, έπιασε και έκοψε ένα δέντρο πολλών χρόνων από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, για να μην έχουν πρόσβαση οι γάτες μέσω αυτού. Φυσικά και γι’ αυτό έγινε καταγγελία στην Πολεοδομία, οι υπάλληλοι της οποίας πήγαν και φωτογράφισαν το κομμένο δέντρο και κάποια παράνομα αυτοσχέδια κτίσματα του διαχειριστή. Ο εγκληματίας – διαχειριστής καθώς τα χρόνια περνούσαν συνέχισε να σπάει τις λεκάνες με την τροφή και το νερό των ζώων αλλά και να βρίζει την Ανδρούλα όποτε την πετύχαινε.

Η κα Τελή μάλιστα επισκέφθηκε το κατάστημα του, που βρίσκεται στον Πειραιά στην οδό Κέκροπος και του κόλλησε στην τζαμαρία την σελίδα του νόμου, που αναφέρει την ποινή φυλάκισης και τα πρόστιμα για την κακοποίηση του ζώου. Όμως από ό,τι φάνηκε δεν θορυβήθηκε καθόλου απεναντίας έγινε και πιο θρασύς.

Η κα Τελή μας εξήγησε: «Η Ανδρούλα τότε μου τηλεφωνούσε ξανά και ξανά κλαίγοντας και μου έλεγε, ότι διαρκώς την έβριζε, την απειλούσε λέγοντας της, ότι αν τη συναντήσει στον δρόμο θα τη σκοτώσει. Της εξηγούσα, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε, να δώσει εντολή ο εισαγγελέας, να καλέσουν τον διαχειριστή στο Αστυνομικό Τμήμα για προανάκριση.

Δεν πίστευα, ότι θα κάνει κάτι χειρότερο, από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Όμως το απόβρασμα της κοινωνίας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Έτσι την ώρα που η γυναίκα ψώνιζε στο κατάστημα των χαρτικών κάτω από το σπίτι της στις 25 Ιουνίου του 2012 εκείνος μπήκε μέσα, την έβρισε και άρχισε να την χτυπάει στον σβέρκο. Την έσυρε από τα μαλλιά ταρακουνώντας το κεφάλι της. Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά σε δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Η Ανδρούλα την ίδια μέρα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα και ανέμενε τη σύλληψη του δράστη. Όμως την επόμενη μέρα το πρωί ο εγκληματίας πήγε ανενόχλητος και άνοιξε το μαγαζί του. Αν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε εκεί, μετά από 40 λεπτά, ο δράστης είχε ήδη φύγει. Στο μαγαζί βρισκόταν η γυναίκα του και όπως εξήγησε στους αστυνομικούς ο άντρας της πετάχτηκε σε μια δουλειά».

Ο δράστης δεν συνελήφθη ούτε τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η υπόθεση ξυλοδαρμού της γυναίκας που τον είδε να πνίγει τα τέσσερα γατάκια μπήκε στο αρχείο ενώ η παθούσα δεν ζει πια. Όμως τόσο η κα Τελή όσο και η Νικολέτα Ήσυχου, φίλη της Ανδρούλας, που για χρόνια γνώριζε τον δράστη οποίος έλεγε «Εσύ να τα ταΐζεις εγώ θα τα σκοτώνω» θα περιμένουν και θα επιμένουν για την εκδίκαση της υπόθεσης και για να δικαιωθεί η γυναίκα η οποία τα προστάτευε θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο.

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι όποιος είναι επικίνδυνος για τα ζώα είναι επιζήμιος και για τους ανθρώπους. Ειδικά οι γυναίκες που ασχολούνται συστηματικά με την φροντίδα αδέσποτων ζώων απειλούνται συχνά και κυρίως από άνδρες γι' αυτό που κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Θα καταδικαστεί ο δράστης που έπνιξε στον Πειραιά 4 γατάκια;

Πειραιάς: Την ξυλοκόπησε επειδή φροντίζει τις αδέσποτες γάτες

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.