Στηρίξτε μας

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

12 Απριλίου 2012 11:58 | Καταγγελίες
Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Στην Κατερίνα Οικονομέα - Σίβηρη, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κασσάνδρας Χαλκιδικής «Ειρήνη των Ζώων», ένας βοσκός της περιοχής, ο Κ.Μ., εξήγησε, ότι είδε τον συγχωριανό του, Α.Μ., ν’ αφήνει φόλες δίπλα στην ποτίστρα, όπου πηγαίνει τα κατσίκια του να πιουν νερό. Το συμβάν καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας Χαλκιδικής στις 27 Μαρτίου 2012 και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων, αλλά ο κτηνοτρόφος φοβούμενος τα αντίποινα, δεν κατονόμασε τελικά τον δράστη.

Η Κατερίνα Οικονομέα – Σίβηρη, που κατέθεσε και η ίδια στο τμήμα, εξήγησε, ότι τελικά την υπόθεση ανέλαβε το Δασαρχείο Κασσάνδρας καθώς δείγματα της φόλας – που βλέπετε στις φωτογραφίες – εστάλησαν για ανάλυση. Η υπόθεση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 7799/27/3 και μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουμε πιο δηλητήριο έχει χρησιμοποιηθεί, αφού κοντά στο σημείο, που εντοπίστηκαν οι λευκοί κύλινδροι, βρέθηκε νεκρή μια γάτα και μια αλεπού.

Η κα Οικονομέα – Σίβηρη προσπάθησε να μεταπείσει τον βοσκό, ώστε να καταγγείλει επώνυμα και να κατονομάσει τον δράστη στην Αστυνομία – αφού σε εκείνη, είχε περιγράψει ακριβώς τι είχε συμβεί – όμως δεν τα κατάφερε.

Το ίδιο προσπάθησε, να κάνει, και η Ελένη Γερνά, που εκπροσωπεί το φιλοζωικο σωματείο Νικητής Χαλκιδικής «Άνθρωποι και Ζώα», αλλά ούτε αυτό στάθηκε αρκετό να τον μεταπείσει.

Όμως τελικά ο βοσκός για να πάρει την εκδίκηση του, ξυλοκόπησε το συγχωριανό του μέσα στο καφενείο του χωριού!

Συνταγές θανάτου!

Οι φόλες, που βλέπετε, παρασκευάζονται παράνομα από ιδιώτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μια εκ των συνταγών, που χρησιμοποιούν είναι αυτή, που περιέχει λίπος κατσίκας σε συνδυασμό με κάποιο δραστικό δηλητήριο.

Μέσα σε ειδικά καλούπια ρίχνουν το ζεστό ζωικό λίπος ή την παραφίνη. Μόλις αυτό κρυώσει προσθέτουν το δηλητήριο. Στη συνέχεια ξαναρίχνουν λίπος για να κλείσει και έτσι δημιουργούν αυτούς τους μικρούς λευκούς κυλίνδρους, που μοιάζουν με κομμάτια λαμπάδας και τα οποία σπέρνουν τον θάνατο, αποδεκατίζοντας ζώα της άγριας και ήμερης πανίδας.

Αυτοί οι θανατηφόροι κύλινδροι τοποθετούνται από «επαγγελματίες» κτηνοτρόφους, κυνηγούς και άλλους παντού στην Ελλάδα. Έτσι ξεπαστρεύουν εύκολα τα αδέσποτα, τις αλεπούδες και άλλα ζώα για ποικίλους λόγους…

Οι αλεπούδες είναι πάντα μεταξύ των στόχων καθώς οι κυνηγοί τις θεωρούν «ανταγωνιστικές» στο δικό τους σπορ, επειδή τους τρώνε τα θηράματα (που είναι η φυσιολογική και φυσική τροφή τους) και οι κτηνοτρόφοι θέλουν να τις εξοντώσουν, για να μη φάνε κανένα κουνέλι και καμιά κότα!

Σπάνια εντοπίζονται οι δράστες και σπάνια τιμωρούνται γι' αυτό το έγκλημα, καθώς η χρήση δηλητηρίων για την εξόντωση ζώων απαγορεύεται εδώ και χρόνια και τιμωρείται.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε, ότι αν τέτοιες πράξεις δεν καταγγέλλονται, δε θα μπει φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές.

Από τις φόλες κινδυνεύουν τα ζώα, οι άνθρωποι, το περιβάλλον!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να θυμόμαστε και να μην αγνοούμε, ότι τέτοιες πράξεις όπως οι δηλητηριάσεις των ζώων κρύβουν κινδύνους ακόμα και για τους ανθρώπους (κυρίως για τα παιδιά) και για το περιβάλλον και για την άγρια φύση.

Μπορεί να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο ένα παιδί να καταναλώσει δηλητηριασμένη τροφή. Όμως δεν είναι απίθανο να γλύψει τα χέρια του, αφού προηγουμένως έχει πιάσει το χώμα ή το σημείο, στο οποίο κάποιοι πέταξαν το φυτοφάρμακο και το εντομοκτόνο για να εξοντώσουν τα «κοπρόσκυλα» ή τα άλλα «ενοχλητικά» ζώα!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που δράστες ρίχνουν φόλες σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, απέναντι από σχολεία, σε μέρη που παίζουν παιδιά! Σχετικά πρόσφατο είναι το περιστατικό στα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής. Εκεί πριν από τέσσερις μήνες, κάποιοι έριξαν φόλες μέσα στην παιδική χαρά.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Λευκάδας, που τον Ιούνιο του 2010 εξόντωσαν τα περιστέρια ρίχνοντας δηλητήρια στην κεντρική πλατεία! Στις 19 Μαρτίου 2012 στην Ρόδο κάποια κυρία ράντισε με ποντικοφάρμακο τον τοίχο του σπιτιού της απέναντι από το σχολείο, για να μην ουρούν εκεί τα γατιά και τα σκυλιά!

Θα πρέπει φυσικά να συνυπολογίζουμε και τους κινδύνους στον ψυχισμό των παιδιών. Η εικόνα ενός δηλητηριασμένου ζώου, που σπαρταράει και αργοπεθαίνει σφαδάζοντας από τους πόνους, καθώς τα δηλητήρια του καίνε τα σπλάχνα, είναι ένα φριχτό θέαμα, που κανείς λογικός άνθρωπος μικρός ή μεγάλο δεν αντέχει.

Διαβάστε επίσης:

Ακαριαίος θάνατος από φόλες για δύο σκυλιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Θα δικαστεί ο άνδρας που κρέμασε σε τσιγκέλι και έπνιξε σκύλο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Αναρρώνει ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν αδέσποτα μέσα στο προαύλιο του Λυκείου Ιερισσού

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Στειρώσεις αδέσποτων στην Ιερισσό που ο Πάχτας ρημάζει αφήνοντας την «Ελληνικός Χρυσός» ανεξέλεγκτη

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας για την διαχείριση των αδέσποτων που συστηματικά κακοποιούνται

Θα ασχοληθεί με τα αδέσποτα δηλώνει ο Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στη Νέα Ηρακλειά Προποντίδας

Υπερήλικας ξυλοκοπούσε κουτάβι στην αυλή του σπιτιού του στη Νέα Καλλικράτεια

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τον σκύλο παραλίγο να πετύχει και τους ανθρώπους

Βρήκαν τον σκύλο με ανοιγμένη τη μουσούδα στα δύο στη Νέα Προποντίδα

Νέα Καλλικράτεια: Διέφυγε τον κίνδυνο το πυροβολημένο σκυλί αλλά δεν συνελήφθη ο δράστης

Χαλκιδική: Τον συνέλαβαν επειδή κοπάνησε με λοστούς τα κουτάβια

Απαγχόνισαν γάτα στα Νέα Μουδανιά

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Τον πέτυχε την ώρα που έβαζε τις φόλες…

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό αδέσποτου σκύλου ηλικιωμένος άνδρας, πατέρας γνωστού τραγουδιστή

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. feni

    τραγική η κατάσταση και στη Ν.Προποντίδα Χαλκιδικής στη Ποτίδαια όπου κάθε τέλος καλοκαιριού ρίχνουν φόλες μέσα στο χωριό χωρίς να τους νοιάζει τιποτα καποιος σίγουρα κάτι θα ξέρει αλλα δεν μηλάνε...δυστηχώς ο δράστης άγνωστος έχει γίνει κατάγγελια κατα αγνώστου ομως η κατάσταση συνεχίζεται παντο και οι τουρίστες φωτογράφιζαν τα πεθαμένα σκυλια και γάτες αυτο το παραδειγματισμο ξερουμε να δειχνουμε ντροπή μας ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.