Στηρίξτε μας

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

6 Μαΐου 2013 10:28 | Καταγγελίες
Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Την ώρα που οι φιλόζωοι εναγωνίως ψάχνουν στην περιοχή των Αλυκών του Βόλου το θηλυκό τσοπανόσκυλο, το οποίο περιφέρεται εδώ και μια εβδομάδα με το στόμα του δεμένο με σύρμα, άλλη μια είδηση ξεφτιλίζει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας και αφού για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα κατοικούν άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούν ότι τα πάντα τους ανήκουν και πως σ’ αυτό τον τόπο τα ζώα – ειδικά τα αδέσποτα – δεν έχουν θέση.

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» στις 20 Απριλίου μας ενημέρωσε για την απαράδεκτη πρωτοβουλία των κατοίκων των Καλών Νερών Μαγνησίας, οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας να εξοντωθούν τα αδέσποτα της περιοχής επειδή μολύνουν τον χώρο!

Τη σχετική λίστα της ντροπής με τα ονόματα των κάφρων, που προτείνουν τη θανάτωση των ζώων, έδειξε στους εκπροσώπους του φιλοζωικού σωματείου ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γεωργαδάκης όταν πήγαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει συνοδευόμενοι από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλέων.

Για να αποτραπεί το έγκλημα οι εκπρόσωποι του σωματείου και οι αστυνομικοί εξήγησαν τι ορίζει η νομοθεσία και πως υπάρχουν κυρώσεις ακόμα και για την προτροπή διάπραξης εγκλήματος όπως προβλέπει ξεκάθαρα ο Ποινικός Κώδικας.

Κανείς ντόπιος φωστήρας από αυτούς που κόπτονται για το πόσο επιζήμια είναι τ' αδέσποτα για τον τουρισμό δεν σκέφτηκε τη δυσφήμηση και το πλήγμα που θα προκαλέσει στον τουρισμό ή η διάπραξη ενός τέτοιου εγκλήματος - όπως είναι η εξόντωση των ζώων - ή προτροπή σε κάτι τέτοιο;

Η επιστολή που εστάλη στις 22 Απριλίου στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νίκο Φορτούνα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση» μας δίνει μια «γεύση» για τις καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι εκείνοι που παλεύουν για να σώσουν τ’ αδέσποτα, τα οποία και εκεί υποφέρουν.

Θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα για να μην πλήττεται ο τουρισμός

«Κύριε Δήμαρχε

Προ ημερών πληροφορηθήκαμε ότι επαγγελματίες και κάτοικοι Καλών Νερών ετοιμάζονται να εξοντώσουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην παραλία Καλών Νερών με πρόσχημα την “άσχημη εικόνα” που “πλήττει τον τουρισμό” αυτής της περιοχής.

Επανειλημμένα προσπαθήσαμε  να σας πείσουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν λύνεται με αποσπασματικές λύσεις  και επειδή η κατάσταση όπως πληροφορηθήκαμε ήταν έκρυθμη με κατοίκους να μαζεύουν υπογραφές, αποτανθήκαμε στον διοικητή του Α.Τ. Μηλεών ο οποίος και έστειλε το περιπολικό με δύο αστυνομικούς και με την συνοδεία τους πήγαμε στα Καλά Νερά για να εξακριβώσουμε τις καταγγελίες που είχαμε στα χέρια μας. Μας περίμενε και ο Τοπικός Πρόεδρος κ. Γεωργαδάκης ο οποίος είχε την λίστα των πολιτών που είχαν υπογράψει για την εξόντωση των αδέσποτων!

Μιλήσαμε και με δύο εκ των επαγγελματιών δίνοντας τους να καταλάβουν ότι η σχεδιαζόμενη δράση τους είναι ποινικά κολάσιμη και όπως τους επέστησαν την προσοχή και οι παριστάμενοι αστυνομικοί θα θεωρηθούν αυτοί υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ενέργεια κατά των ζώων αρχής γενομένης από το γεγονός της σύνταξης αυτής της λίστας που σύμφωνα με τον ΠΚ 184 που ορίζει ότι “οποιος δημόσια με οιονδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος η πλημμελήματος τιμωρείται...”.

Περαιτέρω τους επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι σύμφωνα με την νομοθεσία Ν.4039/2012 η θανάτωση υγιών κατά τ΄αλλα ζώων αποτελεί βαρύ πλημμέλημα και τιμωρείται ιδιαίτερα αυστηρά με ποινές φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια.

Σημειώστε επιπροσθέτως ότι η παρότρυνση των κατοίκων για διάπραξη παράνομης πράξης συνιστά το αδίκημα του άρθρου 183ΠΚ που ορίζει ότι “όποιος με οιονδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων...τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών”.

Κύριε Δήμαρχε, λυπούμεθα που αναγκαστήκαμε  πράγματι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αήθη και πέραν πάσης λογικής παράνομη ενέργεια των πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής σας και ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι καταστάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί εάν εσείς είχατε έστω και κατ΄ όλίγον ενδιαφερθεί να σκύψετε πάνω  στο υπάρχον όντως πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής σας  και να υλοποιήσετε  αυτές τις αποφάσεις  που έχετε προ καιρού εξαγγείλει !

Ζητούμε να  αποκηρύξετε δημοσίως αυτές τις ποινικά κολάσιμες και επαίσχυντες για τον πολιτισμό μας  πράξεις και προθέσεις  και να υλοποιήσετε το ταχύτερο αυτά τα οποία ο Νόμος 4039 ορίζει  ότι πρέπει να γίνουν από τον κάθε Δήμο αυτής της χώρας που πλήττεται βάναυσα από την αβελτηρία Δημόσιων Προσώπων.

Επ΄ αυτού θα σας καλούσαμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  ξένων υπηκόων κατοίκων της περιοχής σας http://www.paws-peliongreece.com/paws-r-a-programme/ για να αντιληφθείτε ιδίοις όμασι την εντροπή που εμείς αισθανόμαστε όταν ξένοι μας κατηγορούν  δυστυχώς δικαίως για την έλλειψη ηθικής και σεβασμού προς τα άμοιρα ζώα.

Κύριε Δήμαρχε  η έκκληση μας αυτή είναι και η τελευταία αν δεν πράξετε τα δέοντα δυστυχώς  απομένει για μας μόνο η δικαστική οδός για παράβαση καθήκοντος του Δημ. Συμβουλίου σας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΣΕΜΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Βόλος  22/4/2013».

Διαβάστε επίσης:

Καλά Νερά Μαγνησίας: Αποφάσισαν να φροντίσουν τ’ αδέσποτα και να πιέσουν τον αρμόδιο δήμο

Φόλες στη Μακρυνίτσα: ή «Ζήσε τη φρίκη στην Ελλάδα! Εμπειρία αλησμόνητη»

Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 69χρονο άνδρα που έσερνε με το αγροτικό τον σκύλο του στην άσφαλτο στη Μαγνησία

Συνελήφθη ο άνδρας που έλιωσε τον σκύλο του σέρνοντας τον με το αγροτικό στη Μαγνησία

Κατήγγειλε τον άνδρα που έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό στην άσφαλτο στον κόμβο Μικροθηβών

Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στον Αλμυρό Μαγνησίας

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον σκύλο του για να τον τιμωρήσει στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας

Σούρπη Μαγνησίας: Το βρήκε εγκαταλελειμμένο μέσα σ’ ένα αυλάκι

Αερινό Μαγνησίας: Κρέμασε την αλεπού στην πινακίδα του STOP

Σκελετωμένο και άρρωστο στην Γορίτσα Μαγνησίας

Βόλος: Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον καταγγείλει ποιος βασάνισε τον σκύλο

Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Βόλος: Περιφερόταν άρρωστο και πυροβολημένο από αεροβόλο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. Sini Sgouraki

  Μαζι σου Θαναση ,ελεος πια τοσο σκατοψυχους εχει η Ελλαδα αμαν πια φτανει θα πεσει φωτια και θα μας καψει ,στο κατω κατω τι δουλεια εχει η Μερκελ και η καθε Μερκελ ρεπαιδια η Ελληνες δεν ηταν ποτε φιλοζωοι,δεν εχουμε παιδεια αυτο ειναι δεν εχουμε μαθει να σεβομαστε ,ουτετονεαυτον μας.Ποσο μαλλον τα ζωα και τους αλλους.

 2. Elenigr

  Εκεί που πρέπει να τα βάζουν με τους δημάρχους για το χάλι με τα αδέσποτα ,τα βάζουν με τους εθελοντές ,τα σωματεία,που προσπαθούν να τα μειώσουν.Μας βάζουν τους εθελοντές να μαλώνουμε με τον κόσμο ενώ η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Ζιμπάμπουε και βγάλε ...

 3. Θάνος

  Εμ και το μίσος για την Μέρκελ στα ζώα το ξεσπούν οι κανίβαλοι.

  Είναι αυτοί οι άνθρωποι του θεού που πηγαίνουν στην εκκλησία το Πάσχα και ανάβουν λαμπάδες; Που πυροβολούσαν τον Ιησού σαν επικίνδυνο επικηρυγμένο εγκληματία;

  Υπογράφω για την εξόντωση των κανίβαλων κατοίκων των Καλών Νερών Μαγνησίας.

  Θανάσης Αγγελίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.