Στηρίξτε μας

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Πατρών που αποφάσισε πειθαρχικές διώξεις για όσους εργαζόμενους ταΐζουν αδέσποτα

18 Απριλίου 2018 18:10 | Καταγγελίες
Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Πατρών που αποφάσισε πειθαρχικές διώξεις για όσους εργαζόμενους ταΐζουν αδέσποτα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) καταγγέλλει την απόφαση του Θεόδωρου Πισιμίση, που είναι ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ο οποίος αποφάσισε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων αν συλληφθούν να τα να ταΐζουν σκυλιά στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στο Ρίο της Αχαΐας.

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στην ανακοίνωση της εξηγεί «Γελάει και το «παρδαλό σκυλί» στην Πάτρα. Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών, παρά την Δημόσια κατακραυγή συνεχίζει να έχει εν’ ισχύ μια ασύλληπτη Απόφαση που στοχοποιεί τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Αντί να λάβει πρωτοβουλίες όπως οφείλει σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, να συγκεντρωθούν τα σκυλιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο σε ειδικό χώρο, να υποβληθούν σε στείρωση, έβγαλε το εξής Διοικητικό Διάταγμα.

Όποιος υπάλληλος συλληφθεί από το αρμόδιο Προσωπικό ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου να δίνει τροφή στα σκυλιά στον αύλιο χώρο του Νοσοκομείου θα ξεκινούν αυτόματα πειθαρχικές διώξεις.

Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος που θα πράξει το αυτονόητο να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η Διοίκηση, θα υπόκεινται σε πειθαρχική δίωξη. Που αλλού συμβαίνει αυτό; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πεινασμένα σκυλιά είναι πολύ πιο επιθετικά.

Ασφαλώς και άμεσα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα για ασθενείς και επισκέπτες. Αυτή είναι μια από τις αρμοδιότητες για τις οποίες πληρώνεται ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου. Όχι όμως και να ποινικοποιούμε τους υπαλλήλους που τα ταΐζουν.

Ποιο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει ποινές, για τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων επειδή ταΐζουν σκυλιά. Ωραία απόφαση. Να την κορνιζάρουμε!!! Θυμίζουμε ότι ο ίδιος Διοικητής, πριν λίγο καιρό, έβγαλε απόφαση και για την περιστολή κατανάλωσης χαρτιού υγείας στις τουαλέτες του Προσωπικού.
Άξιος ο μισθός του.

Σας κοινοποιούμε την Απόφαση του Διοικητή.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

Τι ορίζει η νομοθεσία

Όπως πολλές φορές έχουμε πει και στην Αχαΐα γενικότερα ο αριθμός των αδέσποτων είναι εξαιρετικά μεγάλος, οι κάτοικοι συστηματικά εγκαταλείπουν τα δικά τους ζώα αυξάνοντας τον αριθμό των αδέσποτων, οι δήμοι κάνουν από ελάχιστα έως τίποτα και μεταξύ αυτών είναι ο και ο Δήμος Πατρέων. Η σίτιση των αδέσποτων εντός των εγκαταστάσεων του προαύλιου χώρου απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Εντούτοις το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δεκάδες ζώα ζουν εκεί και πρέπει να τρέφονται, να βρίσκουν νερό, να είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα ώστε να μην υποφέρουν και να μην πολλαπλασιάζονται.

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει λοιπόν, γιατί μιλάμε για νοσηλευτικό ίδρυμα, να απαιτήσει τη συνδρομή του αρμόδιου δήμου για να οργανωθεί σωστά η σίτιση των ζώων και φυσικά με τοποθέτηση π.χ. καμερών και ειδικών πινακίδων να προειδοποιούνται όσοι εγκαταλείπουν εκεί τα σκυλιά τους ότι θα διωχθούν. Οι κυρώσεις πρέπει να αφορούν όσους εγκαταλείπουν ζώα και όχι εκείνους που τους βάζουν τροφή.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούν τον σκύλο που κάποιος κακοποίησε στην Πάτρα τρυπώντας το αυτί του με συρραπτικό

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Έριξαν φόλες στον περίβολο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΔΑΦΝΙ»

Τοποθέτησε πινακίδες για την μη εγκατάλειψη ζώων το Νοσοκομείο Χανίων

Τι απαντάει το Νοσοκομείο Χανίων για τις καταγγελίες σχετικά με εκείνους φροντίζουν αδέσποτα εκεί

Με περικοπές μισθού απειλούνται οι εργαζόμενοι που ταΐζουν αδέσποτα στο Νοσοκομείο Χανίων

Σύρος: Απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων και ΕΚΤΟΣ νοσοκομείου ο διοικητής

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας διαμαρτύρονται για την εξόντωση των ζώων με φόλες

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.