Στηρίξτε μας

Για λύσσα σε άγρια ζώα στα βουνά της Αττικής κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει

16 Απριλίου 2020 20:02 | Καταγγελίες
Για λύσσα σε άγρια ζώα στα βουνά της Αττικής κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει

Να εκφοβίσει την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας τελικά τα αδέσποτα – λες και ο κορονοϊός δεν είναι αρκετός – προσπαθεί ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) ο οποίος για να δείξει το σημαντικό του έργο παρουσιάζει τη λεϊσμανίαση (καθώς καλααζάρ στην Ελλάδα δεν υπάρχει) ως απειλή για τους ανθρώπους, αν και είναι γνωστό ότι από αυτή νοσούν στη χώρα μας χιλιάδες σκυλιά και μόνο περίπου 20 άνθρωποι ετησίως.PesydapAnakoinosiLyssa16 4 2020H σχετική ανακοίνωση...

Όμως δεν αρκείται σε αυτό παράλληλα σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για λύσσα σε άγρια ζώα στα βουνά της Αττικής (!) αν δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα από το 2014 σύμφωνα με το ΥΠ.Α.Α.Τ. και θυμίζουμε ότι περιστατικά με ζώα που είχαν λύσσα (άγρια ή οικόσιτα) ήταν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και δεν υπήρξε κανένα άρρωστο από ζώο λύσσα στην Αττική.

Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. με τον οποίο συνεργάζονται πληρώνοντας 19 δήμοι της Αττικής (άρα εκατομμύρια δημότες) αντί να συνεχίζει να κάνει το έργο για το οποίο αμείβεται, δηλαδή την ορθή διαχείριση αδέσποτων παραπληροφορεί και φυσικά παραβλέπει να πει ότι έχει σταματήσει εδώ και έναν μήνα να κάνει στειρώσεις, το πιο κρίσιμο βήμα για τον περιορισμό αύξησης των αδέσποτων και δέχεται μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ όλες άλλες κτηνιατρικές κλινικές συνεχίζουν κανονικά το έργο τους.

PesydapAntiperifereia

Όλες αυτές οι αναλήθειες περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. στις 16 Απριλίου στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αντιπροσωπείας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Ανδρέα Λεωτσάκου, αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) Δημήτρη Τσατσαμπά, τον εντεταλμένο για το ΔΙΚΕΠΑΖ και μέλος της ΕΕ Μιχάλη Ευθυμιάδη και το μέλος της ΕΕ Γιώργο Γκόγκο, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει σε βάθος τις δράσεις του Συνδέσμου.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε ο  σχεδιασμός για τις δράσεις ελέγχου της ζωοανθρωπονόσου ΚΑΛΑ ΑΖΑΡ, που μέσω της σκνίπας θερίζει τα σκυλιά στην Αττική αλλά και της λύσσας, λόγω της πιθανότητας επαφής των αδέσποτων ζώων με την άγρια ζωή που υπάρχει στα βουνά της Αττικής. Στην συνέχεια, εξετάστηκαν θέματα πυροπροστασίας και ανάδειξης ειδικά του Αιγάλεω Όρους (αποτελούμενο από τις δυο οροσειρές του Αιγάλεω και Ποικίλου Όρους), δεδομένου ότι έχει πολύτιμη αξία για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα συμφωνήθηκε ότι λόγω και της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να διερευνηθεί η προοπτική αξιοποίησης των νερών της Ψυττάλειας, ειδικά για άρδευση στη Δυτική περιοχή.

Ο αντιπεριφερειαρχης Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για τα θέματα αυτά. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικά: "Ο αντιπεριφερειαρχης γνωρίζει πολύ καλά τις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφού για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του. Γι' αυτό και η συνάντησή μας ήταν πολύ εποικοδομητική"».

Διαβάστε επίσης:

Απαράδεκτη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. να μην κάνει στειρώσεις αδέσποτων λόγω... κορονοϊού

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Κανένα κρούσμα λύσσας σε αλεπούδες από τον Μάιο του 2014

Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. ζητάει έκτακτη χρηματοδότηση για τη φροντίδα αδέσποτων και θεσμικές αλλαγές

Μύθοι και αλήθειες για την λεϊσμανίωση και το καλααζάρ

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.