Στηρίξτε μας

Απαράδεκτη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. να μην κάνει στειρώσεις αδέσποτων λόγω... κορονοϊού

16 Μαρτίου 2020 23:46 | Επικαιρότητα
Απαράδεκτη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. να μην κάνει στειρώσεις αδέσποτων λόγω... κορονοϊού

Λόγω κορονοϊού ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) αποφάσισε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) να μην κάνει στειρώσεις αδέσποτων επιτρέποντας έτσι σε εκατοντάδες σκυλιά να γεννήσουν και νέα αδέσποτα κάτι που δικαίως έχει εξοργίσει πολλούς φιλόζωους.

Η απαράδεκτη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. που δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου στη σελίδα του στο facebook αναφέρει τα εξής: «Επιπλέον μέτρα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού

Με νέα απόφασή του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, ενεργει αφενός για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού και αφετέρου για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Συγκεκριμένα θεσπίζονται τα ακόλουθα μέτρα:

(α) Αναστέλλονται οι περισυλλογές αδέσποτων ζώων, με εξαίρεση τις περισυλλογές που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις ζώων και

(β) Απασχολούνται εκ περιτροπής οι εργαζόμενοι στο ΔΙΚΕΠΑΖ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας της Υπηρεσίας.».

Θυμίζουμε ότι όλες οι ιδιωτικές κλινικές ζώων και όλα τα ιδιωτικά κτηνιατρεία λειτουργούν κανονικά ή με ραντεβού ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων στην αναμονή. Ουσιαστικά ο ΠΕΣΥΔΑΠ κατεβάζει ρολά - αν και πληρώνεται από τους δήμους για να λειτουργεί όλο το έτος - και χωρίς να υπάρχει κυβερνητική απαγόρευση που να του επιτρέπει το να μην κάνει απολύτως απαραίτητα χειρουργεία σε ζώα όπως οι στειρώσεις - για άγνωστο χρονικό διάστημα - και να δέχεται μόνο έκτακτα.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλεται το επισκεπτήριο στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. εξαιτίας του κορονοϊού

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.