Στηρίξτε μας

Για καταπάτηση του Άλσους N. Φιλαδέλφειας κατηγορείται ο Φιλοζωικός Σύλλογος επειδή φροντίζει εκεί αδέσποτα!

9 Ιανουαρίου 2016 12:30 | Καταγγελίες
Για καταπάτηση του Άλσους N. Φιλαδέλφειας κατηγορείται ο Φιλοζωικός Σύλλογος επειδή φροντίζει εκεί αδέσποτα!

Έξωση στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας από τον χώρο του άλσους κάνει η Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία ουσιαστικά αντιμετωπίζει τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου ως καταπατητές γιατί μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώην ζωολογικού κήπου φιλοξενούν 120 σκυλιά (κουτάβια, άρρωστα που αναρρώνουν, άλλα που κοινωνικοποιούνται για να δοθούν για υιοθεσία) καθώς και 50 γάτες.

Η Διεύθυνση Δασών παραβλέποντας το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τα μέλη του συλλόγου - οι οποίοι εθελοντικά φροντίζουν τα ζώα τα οποία οι δημότες πετούν στον δρόμο - τους αντιμετωπίζει ως καταπατητές μιας δημόσιας έκτασης γης, ενώ ο χώρος τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής γι’ αυτό τον σκοπό και ενώ μέσα στο άλσος δεν έχει γίνει καμιά φθορά ή κοπή δέντρων, ενώ τα κλουβιά είναι οι χώροι που προϋπήρχαν όταν εκεί λειτουργούσε ο άθλιος ζωολογικός κήπος.

Για την υπόθεση αναφορικά με την δρομολογούμενη έξωση ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας χρειάστηκε να συγκεντρώσει από εθελοντές του – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ – για να πληρώσει τον δικηγόρο (ειδικό σε τέτοιες υποθέσεις) 2.500 ευρώ (παράβολα, αμοιβή) ώστε να καταθέσει εγκαίρως αίτηση αναστολής και ανακοπής η οποία θα εκδικαστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2016.

«Έως τότε προετοιμαζόμαστε και ελπίζουμε ο δικαστής να μας δώσει αρκετό χρόνο παράτασης ώστε να προετοιμάσουμε έναν νέο χώρο για τη μεταστέγαση των ζώων που φιλοξενούμε. Παράλληλα, γίνονται από μέρους μας οι κινήσεις για την ανεύρεση αυτού του χώρου. Θα ενημερώσουμε μόλις υπάρχει κάποια εξέλιξη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πάλι όσους ενδιαφέρθηκαν, κοινοποίησαν και βοήθησαν να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο. για το θέμα

Στην ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) επισημαίνει: «Συγκλονισμένη αλλά ταυτόχρονα και εξοργισμένη η φιλοζωική κοινότητα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθήνας και την διοικητική αποβολή κατά της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας βάσει της οποίας ζητείται το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που διατηρεί ο ανωτέρω σύλλογος με την σύμφωνη γνώμη και συνδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας σε δασική περιοχή στα όρια του Δήμου.

NeaFiladelfiaPaidiaTrofes

Το καταφύγιο αυτό όχι μόνο αποτελεί μια όαση ανάμεσα στα διάφορα κυνοκομεία Νταχάου που διατηρούν οι Δήμοι ανά την επικράτεια, αλλά επιτελεί ταυτόχρονα και ένα πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο υψηλών προδιαγραφών για τα δεδομένα της χώρας μας.

Διαβάσαμε με σκωπτική διάθεση τα αποδιδόμενα στο φιλοζωικό σύλλογο για καταπάτηση, νομή και κατοχή του χώρου και με πολύ περίσκεψη για τα πραγματικά αίτια αυτής της απόφασης όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι πάντες καταπατούν τα πάντα, καίνε τα πάντα, ξεπουλούν τα πάντα προς ίδιον όφελος -σε αντίθεση με το φιλοζωικό σύλλογο που επιτελεί κοινωνικό κυριολεκτικά έργο-, χωρίς να δούμε την Διεύθυνση Δασών να πρωτοστατεί κατά των εγκλημάτων εναντίον της φύσης και του περιβάλλοντος σε πανελλαδική κλίμακα!

Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο;

NeaFiladelfiaPaidia

Ζητάμε από την ανώτερο Διεύθυνση, τα Υπουργεία ΥΠΑΑΤ και Περιβάλλοντος να σταματήσουν αυτή την φαρσοκωμωδία καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα για το φυσικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελούν άνθρωποι και ζώα.

Κάτω τα χέρια σας εδώ και τώρα από μια δραστηριότητα που θα 'πρεπε να την στηρίζετε με κάθε τρόπο και να ευγνωμονείτε τους εθελοντές και όχι να τους κυνηγάτε ανηλεώς.
Ασχοληθείτε με τους πραγματικούς καταπατητές γης.

NeaFiladelfiaKoutavi

Αναμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να σταματήσουν αμέσως αυτή την επαίσχυντη πράξη δείχνοντας έστω και κατ’ επίφαση τον στοιχειώδη σεβασμό στην εθελοντική προσφορά και δραστηριότητα. Παραθέτουμε εικόνες πολιτισμού από τις δράσεις στην καταπατηθείσα (!) δασική περιοχή. Αιδώς “κύριοι” της Δασικής. Η Κυβέρνηση μας ακούει;» Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο και καμιά καταστροφή δεν έχει υποστεί από τις δράσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής Άρης Βασιλόπουλος με επιστολή του στις 9 Ιανουαρίου 2016 η οποία θα χρησιμοποιηθεί στη δίκη βεβαιώνει ότι «ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας δεν προέβη σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, οι υφιστάμενες κατασκευές προϋπήρχαν και δη από της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου εντός του Άλσους.

Ο χώρος τον οποίον χρησιμοποιεί ο Σύλλογος κατά διαστήματα για τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας αδέσποτων ζώων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανάπτυξης φιλοζωικού πνεύματος κ.λπ., έχει παραχωρηθεί με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν κατελήφθη αυθαίρετα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Μέχρι σήμερα, από την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκύπτει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν έχει προβεί σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αντίθετα, η παρουσία και η δραστηριοποίηση του Συλλόγου εντός του Άλσους, περιφρουρεί αυτό από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που ξεκίνησε το 2015» καταλήγει ο κ. Βασιλόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Εγκατέλειψε τον σκύλο στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας μαζί μ’ ένα σημείωμα

H γάτα έμεινε για πάντα παράλυτη επειδή κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας την πυροβόλησε με αεροβόλο (βίντεο)

Απειλητικό σημείωμα για τις γάτες στη Ν. Φιλαδέλφεια: «Θα τις φωλιάσω και θα είστε εσείς οι δολοφόνοι»

Διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέταξε ζωντανό το κουνέλι στα σκυλιά

Νέα Φιλαδέλφεια: Γάτα εγκλωβισμένη σε δέντρο επί 4 μέρες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου διαμένει ο δράστης που πέταξε σκύλο από μπαλκόνι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή

Διαμαρτυρήθηκαν για την κακοποίηση της Λεϊλά έξω από το σπίτι του άνδρα που την πέταξε από μπαλκόνι 3ου ορόφου (βίντεο)

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.