Στηρίξτε μας

Προσπαθεί να σώσει γάτα που εγκλωβίστηκε σε οικοδομή στον Νέο Κόσμο της Αθήνας και όλοι οι αρμόδιοι αδιαφορούν

16 Φεβρουάριος 2019 00:03 | Καταγγελίες
Προσπαθεί να σώσει γάτα που εγκλωβίστηκε σε οικοδομή στον Νέο Κόσμο της Αθήνας και όλοι οι αρμόδιοι αδιαφορούν

Μια ιστορία καθημερινής τρέλας από αυτές με τις οποίες διαρκώς έρχονται αντιμέτωποι οι φιλόζωοι θα σας διηγηθούμε αλλά μην ξεχαστείτε και νομίσετε ότι πρόκειται για σενάριο. Αντιθέτως! Κάθε λέξη περιγράφει τη δεινή πραγματικότητα για τα ζώα και όσους τα νοιάζονται.

Η ιστορία έχεις ως εξής: Σε μια οικοδομή εγκλωβίστηκε μια γάτα και μια γυναίκα που διαπίστωσε ότι το ζώο παραμένει εκεί για καιρό θέλησε να το βοηθήσει καθώς ο ψιψίνος είναι για περίπου έναν μήνα σε αυτό το κτίριο στη διασταύρωση των οδών λ. Κορομηλά και Καλλιρρόης στον Νέο Κόσμο (στο κέντρο της Αθήνας και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό), ακριβώς δίπλα στη στάση Κασομούλη του Τραμ.

Η γυναίκα που προσπαθεί να σώσει τη γάτα περιγράφει ως εξής τα εμπόδια που αντιμετωπίζει: «Κοντεύει μήνας που ο γατούλης που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει εγκλωβιστεί μέσα σε ημιτελές κτίριο στη συμβολή των οδών Λ. Κορομηλά και Καλλιρρόης στον Νέο Κόσμο, ακριβώς δίπλα στη στάση Κασομούλη του Τραμ.

Ο γατούλης είναι αδέσποτος και προέρχεται από την παρακείμενη αποικία που φροντίζουν εθελοντές από το Αδεσποτολόγιο, το Φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής. Φαίνεται ότι βρέθηκε στην οικοδομή βολτάροντας μέσα στους ακάλυπτους χώρους του οικοδομικού τετραγώνου πριν από περίπου ένα μήνα, και από τότε δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο της επιστροφής.

Στην αρχή ήταν μαζί του και μια θηλυκή γάτα, την οποία καταφέραμε να απομακρύνουμε μετά απο συνεννόηση με ένοικο διαμερίσματος του κτιρίου, ο γατούλης όμως έτρεξε πανικόβλητος και πήδηξε σε μπαλκόνι γειτονικής πολυκατοικίας. Την επόμενη μέρα ξανά ο ενοικιαστής μάς άνοιξε για να τον ψάξουμε, αλλά ο γατούλης δεν φαινόταν πουθενά.

Ο ενοικιαστής είχε την εντύπωση ότι ο γατούλης κατέβηκε μόνος του νωρίτερα που η εξωτερική πόρτα της εισόδου ήταν ανοιχτή λόγω εργασιών κατασκευής διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, και οι εθελόντριες φύγαμε ανακουφισμένες.

Δυστυχώς όμως δύο ημέρες μετά ο γατούλης εμφανίστηκε ξανά στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου νιαουρίζοντας την ώρα που περνούσαμε από κάτω στο δρόμο για να ταΐσουμε τα υπόλοιπα γατιά. Έκτοτε, δηλαδή εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, το ζώο βγαίνει στο μπαλκόνι και κλαίει την ώρα που περνάμε με το φαγητό κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το βοηθήσουμε!

Ο ενοικιαστής, αφού για αρκετές ημέρες αγνοούσε τα τηλεφωνήματά μας, στο τέλος μας είπε ότι φεύγει για τον τόπο καταγωγής του και μας υπέδειξε να βρούμε την ιδιοκτήτρια, η οποία επίσης βρίσκεται εκτός Αθηνών αυτό το διάστημα, αποφεύγοντας όμως να μας δώσει ο ίδιος τον αριθμό τηλεφώνου της.

Για καλή μας τύχη οι ενοικιαστές καταστήματος στο ισόγειο της κατασκευής μάς έδωσαν τον αριθμό. Δυστυχώς όμως η ιδιοκτήτρια αγνοούσε επίσης τις κλήσεις μας καθώς και τα μηνύματά μας με την έκκληση για βοήθεια, μέχρι τη στιγμή που επικαλεστήκαμε τον νόμο.

Τότε ξαφνικά σήκωσε το τηλέφωνο και έκανε την ανήξερη, ρωτούσε να της πούμε περί τίνος πρόκειται. Στο άκουσμα όμως της λέξης "γάτα¨ έγινε έξαλλη και άρχισε να φωνάζει ότι δεν υπάρχει καμία γάτα στην ιδιοκτησία της. Της εξηγήσαμε ότι όχι μόνο υπάρχει μία γάτα αυτή τη στιγμή, αλλά νωρίτερα υπήρχε ακόμα μία την οποία και απομακρύναμε με ασφάλεια δύο εβδομάδες πριν, με τη βοήθεια του ενοικιαστή της.

Ανίκανη να συζητήσει πολιτισμένα, συνέχισε να ουρλιάζει κατηγορώντας μας για παράνομη είσοδο στην ιδιοκτησία της και για κλοπή υλικών υδραυλικής εγκατάστασης, να απειλεί ότι θα φέρει την Αστυνομία και θα μας κάνει μήνυση!

Σε απάντησή μας ότι ο ενοικιαστής της ήταν αυτός που μας άνοιξε και διόλου παράνομα δεν μπήκαμε μέσα, ούτε βέβαια κλέψαμε οτιδήποτε από τον κοινόχρηστο χώρο που επιστεφτήκαμε διότι είμαστε γείτονες και δεν είχαμε καμιά τέτοια πρόθεση, αλλά ούτε και άλλο ενδιαφέρον πέρα από τη σωτηρία του γατούλη, μας έκλεισε το τηλέφωνο, και, λίγη ώρα αργότερα, έστειλε σε μορφή sms τις απειλές της.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πτοούμαστε ούτε τρομοκρατούμαστε από αυτή την απαράδεκτη επίθεση και θα προχωρήσουμε όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε τον γατούλη από το εχθρικό γι' αυτόν μέρος, και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να προλάβουμε να τον σώσουμε όσο ακόμα αντέχει να ζει κάτω από συνθήκες ασιτίας.

Ζητάμε την συμπαράσταση των φιλόζωων πολιτών, ηθικής πρώτα απ' όλα καθώς και πρακτικής φύσης, ώστε να φτάσουμε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.».

Η γυναίκα στο μακροσκελές κείμενο της εξηγεί και τους λόγους που την ανάγκασαν να δημοσιεύσει στο facebook όλα όσα αντιμετωπίζει γιατί από καμιά αρμόδια αρχή, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εισαγγελία δεν βρήκε βοήθεια με αποτέλεσμα το ζώο να παραμένει εκεί και να υποφέρει.

Συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου επισημαίνει τα εξής: «Την "καταγγελία" στο φμπ την κάναμε γιατί νευριάσαμε όταν η ιδιοκτήτρια μας έβρισε. Συγγνώμη κιόλας! Καθημερινά βλέπουμε δημοσιευμένα ένα σωρό περιστατικά, σοβαρά ή μη, και ένα σωρό ξεκατινιάσματα μεταξύ φιλόζωων, δεν καταλαβαίνουμε προς τι η κριτική στη δική μας δημοσίευση!

Η Πυροσβεστική δεν ερχόταν επειδή πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και δεν τους κάλεσε κανείς από μέσα στην οικοδομή.

Η Αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε πέρα από το να μας παραπέμψει στην Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων και ήταν χαμένος χρόνος η αναμονή στο Τμήμα 2 φορές.

Η Αστική Πανίδα σε αίτημά μας μέσω του Σωματείου (Αδεσποτολόγιο) ανταποκρίθηκε άμεσα και βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αστυνομία (και αυτό είναι τόσο συγκεκριμένο όσο ακούγεται).

Όσο για την αρμόδια Εισαγγελέα για την Προστασία των Ζώων, αυτή δέχεται για τον μήνα Φεβρουάριο ΜΟΝΟ τις Τρίτες.

Μην πάρετε θάρρος και νομίζετε ότι αυτό θα ισχύει και για το μήνα Μάρτιο ας πούμε, ο γραμματέας της θα βγάλει ανακοίνωση. Αλλά ούτε και να τηλεφωνήσετε να ρωτήσετε, δεν θα σας πουν, πρέπει να τρέχετε εκεί. Με το ρίσκο να φάτε πόρτα.

Επίσης κανένας άλλος Εισαγγελέας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την περίπτωση, οπότε μόνο αναμονή.

Κατά τα άλλα, έχουμε απ' όλα: παγίδα, σκάλα, γερανό, ανθρώπους πρόθυμους να ανέβουν, και περιμένουμε.

Στο ενδιάμεσο ο γατούλης έχει απαυδήσει και προσπαθεί να βρει την έξοδο από την άλλη πλευρά, πηδώντας στο μπαλκόνι ενός πολύ παλιού εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Σιγά μην κάτσει να περιμένει τις νόμιμες διαδικασίες!»…

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Βρήκαν δεκάδες δηλητηριασμένα περιστέρια έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Κόσμο (βίντεο)

Δεκάδες περιστέρια νεκρά δηλητηριασμένα από σιτάρι – φόλα στην Αγία Παρασκευή Αττικής

Χανιά: H Eurobank ισχυρίζεται ότι τα καρφιά που σκοτώνουν τα περιστέρια διαθέτουν υπερήχους!

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες περιστέρια νεκρά από φόλες

Δεκάδες περιστέρια νεκρά δηλητηριασμένα από σιτάρι – φόλα στην Αγία Παρασκευή Αττικής

Δεκάδες περιστέρια νεκρά πιθανότατα από φόλες εντός του αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας»

Αθήνα: Με φόλα - δηλητηριασμένο ψωμί εξόντωσε δεκάδες περιστέρια στο πάρκο Ριζάρη

Αθήνα: Περισσότερα από 150 περιστέρια δηλητηριασμένα με φόλες στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στα Άνω Πατήσια

Συστηματικά πυροβολεί - σκοτώνει ή αφήνει ανάπηρα περιστέρια στην Κυψέλη της Αθήνας

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιστέρι: Ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ δηλητηρίασε τα περιστέρια

Κηφισιά: Έβαλαν καρφιά για να διώχνουν τα περιστέρια ακόμα και στο πλατάνι!

Περιστέρι: Δεν θα δικαστεί ο υπάλληλος που δηλητηρίασε τα περιστέρια

Με δηλητηριασμένο σιτάρι εξόντωσαν τα περιστέρια στην Καλλίπολη Πειραιά

Πειραιάς: Μετά τον σκύλο δολοφόνησε τα περιστέρια

Δηλητηριάζουν περιστέρια, δεκαοχτούρες, γάτες κ.ά. ζώα στην Δάφνη της Αττικής

Δηλητηρίασαν 150 περιστέρια, σκυλιά και γάτες στο Λουτράκι

Κηφισιά: Έβαλαν καρφιά για να διώχνουν τα περιστέρια ακόμα και στο πλατάνι!

Χανιά: H Eurobank ισχυρίζεται ότι τα καρφιά που σκοτώνουν τα περιστέρια διαθέτουν υπερήχους!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.