Στηρίξτε μας

Χανιά: H Eurobank ισχυρίζεται ότι τα καρφιά που σκοτώνουν τα περιστέρια διαθέτουν υπερήχους!

20 Οκτωβρίου 2015 22:05 | Καταγγελίες
Χανιά: H Eurobank ισχυρίζεται ότι τα καρφιά που σκοτώνουν τα περιστέρια διαθέτουν υπερήχους!

Ένα φαιδρό επιχείρημα χρησιμοποίησε η διοίκηση του υποκαταστήματος της Eurobank Ergasias Α.Ε. στα Χανιά προκειμένου να πείσει τους εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για να καρφιά που τοποθετήθηκαν στην ταμπέλα της τράπεζας ώστε εκεί να μην κάθονται τα πουλιά.

Τους είπαν ότι αυτά δεν είναι απλώς καρφιά… αλλά ότι είναι ένα σύστημα υπερήχων που απωθεί τα πτηνά και δεν τα τραυματίζει καθώς είναι ασφαλές λες και απευθύνονται σε ανθρώπους με μειωμένη αντίληψη που δεν μπορούν τα διακρίνουν την αλήθεια από το ολοφάνερο ψεύδος.

VelonesKarfiaPeristeriaΟι πλαστικές και οι μεταλλικές βελόνες-καρφιά που τοποθετούνται για την εκδίωξη των πουλιών από τα κτίρια δεν διαθέτουν κανένα σύστημα υπερήχων...

Ο σύλλογος «Η Προστασίας των Ζώων» στην ανακοίνωση του για το θέμα καθώς από αυτά τα καρφιά αποδεδειγμένα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα περιστέρια επισημαίνει: «Μετά την καταγγελία συμπολίτη μας στις 14 του μήνα για τα καρφιά που τοποθετήθηκαν εκ νέου στο κατάστημα της Εurobank με σκοπό την αποτροπή των περιστεριών, ο σύλλογός μας επικοινώνησε με τη διεύθυνση της τράπεζας, από όπου ενημερώθηκε ότι τα συγκεκριμένα καρφιά δεν τραυματίζουν τα ζώα, αλλά διαθέτουν σύστημα υπερήχων.

Επειδή η απάντησή του δεν μας κάλυψε ζητήσαμε τα στοιχεία της εταιρίας για να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να μάθουμε τι ακριβώς έχουν τοποθετήσει γιατί από τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώσαμε ότι με υπέρηχους ή χωρίς, αυτά που έχουν τοποθετηθεί είναι καρφιά. Και από την εταιρία όμως δεν δόθηκε σαφής απάντηση. Μετά από αυτό ετοιμάσαμε επιστολή προς την Τράπεζα για περαιτέρω διευκρινήσεις».

EurobankXanionKarfia (2)Το «υπερηχητικό σύστημα ασφαλείας».

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έστειλε την ακόλουθη επιστολή στην διοίκηση της τράπεζας ζητώντας το αυτονόητο δηλαδή οι δράσεις της για να παραμένει το κτίριο καθαρό να μην οδηγούν στον θάνατο τα πουλιά. Στην επιστολή του αυτή επισημαίνει: «Πολίτες επικοινώνησαν με τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων "Η προστασία των ζώων" και κατήγγειλαν ότι σε κατάστημα της Eurobank Ergasias Α.Ε. στα Χανιά, συγκεκριμένα στο κατάστημα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και Α. Αρχοντάκη, έχουν τοποθετηθεί όρθια σύρματα – καρφιά πάνω από τις ταμπέλες. Πρόκειται για μια κατασκευή απώθησης – ή μάλλον θανάτωσης – περιστεριών.

Μέλος του συλλόγου μας επικοινώνησε με τον διευθυντή του καταστήματος την Πέμπτη 15.10.2015 ο οποίος μας παρέπεμψε στην εταιρεία η οποία είχε τοποθετήσει την ως άνω κατασκευή. Εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε ότι πρόκειται για "πιστοποιημένο" σύστημα με υπερήχους για την απώθηση των πουλιών και ότι είναι ασφαλές.
Σε ερώτησή μας όμως από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα καρφιά και γιατί έχουν τοποθετηθεί εφόσον υπάρχει "πιστοποιημένο σύστημα υπερήχων" για την απώθηση των περιστεριών, δεν λάβαμε καμία απάντηση, πέραν του ότι αυτό είναι "ασφαλές".

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 11.11.2014, στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.agonaskritis.gr δημοσιεύτηκε άρθρο με τον τίτλο: "Χανιά: Τι πραγματικά ισχύει με το αποκρουστικό θέαμα με τα ανασκολοπισμένα πουλιά στην πινακίδα της Eurobank;".

KarfiaPeristeriaAgonasKritisΤο σχετικό δημοσίευμα.

Τμήμα του άρθρου σας παραθέτουμε στην παρούσα: "Χανιά, Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και ο μοναδικός τρόπος που σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της Eurobank για να κρατήσουν την “πολύτιμη” ταμπέλα τους καθαρή από τα πουλιά και τα περιστέρια, ήταν να τοποθετήσουν όρθια σύρματα – καρφιά. Εκεί, πάνω από την είσοδο του καταστήματος, πλέον κείτονται νεκρά πουλιά, προσφέροντας, άθελά τους (;) ένα αποκρουστικότατο θέαμα στους περαστικούς και στους πελάτες τους. Ανύποπτα περιστέρια, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια στο “Αγώνα της Κρήτης”, ανασκολοπίζονται πάνω από την πινακίδα της Eurobank και κρέμονται ως ένα μήνυμα εκφοβισμού προς τους πολίτες; Η ενέργεια των υπευθύνων της Eurobank δείχνει δυστυχώς νοσηρότητα […]".

EurobankXanionKarfia (6)Το «υπερηχητικό σύστημα ασφαλείας» σκοτώνει τα πουλιά που προσπαθούν να κουρνιάσει πάνω στην ταμπέλα της τράπεζας.

Μετά από το ως άνω δημοσίευμα και την επικοινωνία μας με τον διευθυντή του καταστήματος τότε, το σύστημα αυτό με τα καρφιά, όπου είχαν ήδη εγκλωβιστεί και θανατωθεί περιστέρια, αποσύρθηκε. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε ότι η θλιβερή αυτή "εγκατάσταση" τοποθετήθηκε εκ νέου και εκφράζουμε την ανησυχία ότι θα γίνουμε πάλι μάρτυρες βασανιστικού θανάτου πουλιών στο ίδιο σημείο.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε τα καρφιά που έχουν τοποθετηθεί στις ταμπέλες του ως άνω καταστήματος (όπως βέβαια και σε κάθε άλλο κατάστημα έχουν τυχόν τοποθετηθεί) καθώς ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να εγκλωβιστεί εκεί κάποιο πτηνό και να πεθάνει με τρόπο βασανιστικό. Εάν εξάλλου έχετε τοποθετήσει σύστημα υπερήχων απώθησης των πτηνών, τα καρφιά είναι μάλλον περιττά.

EurobankXanionKarfia (4)Και αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει πόσο ασφαλές για πουλιά είναι τα καρφιά...

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. α του νόμου 4039/2012, "απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ` αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός".

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 2 του ίδιου ως άνω νόμου "Οι παραβάτες των διατάξεων (…) των παραγράφων α` και β` του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ".

EurobankXanionKarfia (3)

Επειδή τέλος σύμφωνα με το άρθρο 21 περίπτωση 39 του ίδιου ως άνω νόμου, η κακοποίηση και ο βασανισμός ζώου επιφέρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα την κατασκευή με τα καρφιά από το ως άνω κατάστημα, για να αποτραπεί γεγονός αντίστοιχο με αυτό του Νοεμβρίου του 2014, και σας ενημερώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να υποβάλλουμε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία» καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Περισσότερα από 150 περιστέρια δηλητηριασμένα με φόλες στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στα Άνω Πατήσια

Συστηματικά πυροβολεί - σκοτώνει ή αφήνει ανάπηρα περιστέρια στην Κυψέλη της Αθήνας

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιστέρι: Ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ δηλητηρίασε τα περιστέρια

Κηφισιά: Έβαλαν καρφιά για να διώχνουν τα περιστέρια ακόμα και στο πλατάνι!

Περιστέρι: Δεν θα δικαστεί ο υπάλληλος που δηλητηρίασε τα περιστέρια

Με δηλητηριασμένο σιτάρι εξόντωσαν τα περιστέρια στην Καλλίπολη Πειραιά

Πειραιάς: Μετά τον σκύλο δολοφόνησε τα περιστέρια

Δηλητηριάζουν περιστέρια, δεκαοχτούρες, γάτες κ.ά. ζώα στην Δάφνη της Αττικής

Δηλητηρίασαν 150 περιστέρια, σκυλιά και γάτες στο Λουτράκι

Κηφισιά: Έβαλαν καρφιά για να διώχνουν τα περιστέρια ακόμα και στο πλατάνι!

 O Δήμος Κηφισιάς ξήλωσε τα καρφιά από τα δέντρα μετά το δημοσίευμα

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης

    Καρφιά έχουν βάλει και στην είσοδο του μετρό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου. Εκεί μιλάμε για δημόσιο οργανισμό που παρανομεί. Και απορώ ποιος έχει πάρει αυτή την απόφαση λες και η δημόσια περιουσία είναι τσιφλίκι του, όπου μπορεί να βγάζει το αρρωστημένο και παράνομο μένος του ο κάθε ψυχάκιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.