Στηρίξτε μας

Φιλοζωική Ένωση Πατησίων: Ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί για την περίθαλψη - στείρωση αδέσποτων γατιών

26 Ιουλίου 2022 14:39 | Επικαιρότητα
Φιλοζωική Ένωση Πατησίων: Ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί για την περίθαλψη - στείρωση αδέσποτων γατιών

Την απουσία περίθαλψης αδέσποτων γατιών καθώς και τις περιορισμένες (αριθμητικά) στειρώσεις γατιών επισημαίνει η Φιλοζωική Ένωση Πατησίων η οποία με ανακοίνωση της στο facebook κατηγορεί τον Δήμο Αθηναίων για όσα δεν κάνει αν και οφείλει να πράξει για την ορθή διαχείριση και προστασία και των αδέσποτων γατιών.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός φορέας στειρωμένα ζώα δεν τα κρατούν οι συμβεβλημένοι κτηνίατροι ούτε για μια μέρα στα κτηνιατρείο τους και επανατοποθετούνται αμέσως μετά την επέμβαση εκεί που ζούσαν δηλαδή στον δρόμο, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την τομή, τα ράμματα, τον πόνο που βιώνουν ζώα.

Μάλιστα καταγγέλλουν πως συχνά ζώα που έχουν δοθεί για στείρωση επιστρέφονται χωρίς να έχουν χειρουργηθεί και χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση γι’ αυτό.

Δυστυχώς ο Δήμος Αθηναίων εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο πραγματοποιεί κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο έναν ελάχιστον αριθμό στειρώσεων αδέσποτων γατιών. Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2021 είχε βγάλει ανακοίνωση ότι σταματάει τη σύμβαση που είχε με την κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά και ουδέποτε ανακοίνωσε ότι πρόγραμμα άρχισε ξανά, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν.

Παρά τα συνεχή αιτήματα  και τα ερωτήματα του www.zoosos.gr για το θέμα της στείρωσης των γατιών ουδέποτε λάβαμε ουσιαστική απάντηση από τους αρμόδιους στον Δήμο Αθηναιών.

Στην ανοιχτή επιστολή της Φιλοζωικής Ένωσης Πατησίων επισημαίνονται τα εξής:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς δήμαρχο Αθηναίων

Κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Είμαστε μια ομάδα εθελοντών φιλόζωων που φροντίζουμε αδέσποτες γάτες στην περιοχή μας στα Πατήσια και όχι μόνο. Μετά από χρόνια επικοινωνίας με την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Ο Δήμος δεν παρέχει καμία απολύτως ιατρική φροντίδα στης αδέσποτες γάτες κατά συνέπεια τα άρρωστα, τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα ζώα να πεθαίνουν αβοήθητα στο δρόμο. Κάποιες φορές δημότες με δικά τους έξοδα περιθάλπουν αυτά τα πλάσματα, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όσον αφορά τις στειρώσεις  ο Δήμος συμβάλλεται με δύο μόνο κτηνιάτρους οι οποίοι στειρώνουν ένα πολύ μικρό αριθμό γατιών. Οι γιατροί αυτοί αδυνατούν να κρατήσουν τα χειρουργημένα ζώα για νοσηλεία με αποτέλεσμα να επιστρέφονται αμέσως μετά την επέμβαση σε οικόπεδα, κήπους, αυλές και ακάλυπτους. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι γάτες που δίνουμε στον Δήμο για στείρωση επιστρέφονται αστείρωτες χωρίς να μας εξηγήσει κάποιος τον λόγο.

Κύριε Μπακογιάννη, πως επιτρέπετε να διαιωνίζεται αυτή η αθλιότητα στο μεγαλύτερο Δήμο της  χώρας που είστε επικεφαλής. Σας στηρίξαμε γιατί πιστέψαμε ότι επί τον ημερών σας θα άλλαζε η κατάσταση. Όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για τα ζώα είμαστε πάρα πολλοί και πλήρως ενημερωμένοι. Επιπλέων η κυρία που έχετε ορίσει ως εντεταλμένη για τα αδέσποτα ζώα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της. Η αγάπη για τα ζώα  από μόνη της δεν αρκεί, για αυτό ζητάμε τα αυτονόητα:

Να δημιουργηθεί νοσοκομείο εικοσιτετράωρης λειτουργίας όπου τα αδέσποτα ζώα θα στειρώνονται και θα νοσηλεύονται. Ένα  νοσοκομείο αντάξιο  χώρας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης να συμβάλλεται ο Δήμος με κτηνιάτρους εντός των ορίων του για τα εκάστοτε ιατρικά περιστατικά. Τέλος η Αστική Πανίδα δεν ανταποκρίνεται με τίποτα στην οριζόμενη από τον Δήμο  λειτουργία της  διότι κλείνει στο τυπικό ωράριο ενώ οι ανάγκες των ζώων είναι εικοσιτετράωρες.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα αιτήματα μας και να προχωρήσετε στην υλοποίηση τους.

Με εκτίμηση

Φιλοζωική Ένωση Πατησίων

Αθήνα 25/07/22».

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς περίθαλψη για τις γάτες και ο Δήμος Αθηναίων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.