Στηρίξτε μας

Έξω από τα Δικαστήρια της Άρτας οι τσιγγάνοι έκαψαν το σκυλί

30 Σεπτεμβρίου 2014 05:35 | Καταγγελίες
Έξω από τα Δικαστήρια της Άρτας οι τσιγγάνοι έκαψαν το σκυλί

Τις έρευνες για τον εντοπισμό του μαύρου σκύλου που δύο νεαροί τσιγγάνοι έκαψαν ζωντανό πριν από μερικές μέρες συνεχίζουν οι εθελοντές και τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας ώστε να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο αν ακόμα ζει. Από το βίντεο το οποίο ανέβασε στο προφίλ του στο διαδίκτυο ένας ανήλικος Ρομά τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου κατάλαβαν ότι το έγκλημα συνέβη έξω από τα Δικαστήρια της Άρτας.

Στο ρεπορτάζ του www.zoosos.gr είχαμε αναφέρει ότι οι δύο νεαροί άντρες που απεικονίζονται στο βίντεο μιλούν μια γλώσσα ή διάλεκτο που δεν είναι γνώριμη σε εμάς.

zouglaDimosievma26 9 2014Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραπληροφόρησης!

Κάποιες ιστοσελίδες – γνωστές για την παραπληροφόρηση που αφειδώς προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό τους – έγραψαν ότι το βίντεο αυτό δεν είναι από την Ελλάδα και ότι μάλιστα γι’ αυτό έχει αποφανθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ψάχνοντας διαπιστώσαμε ότι και αυτό είναι αναληθές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στο προφίλ του στο facebook (που τώρα ποια το έχει κατεβάσει) ένας νεαρός τσιγγάνος με το όνομα Babis Papadhmhtrioy – πιθανότατα κάτοικος Άρτας αφού αυτό αναφέρει ως τόπο διαμονής – δημοσίευσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 το βίντεο στο οποίο δύο άντρες που είναι και εκείνοι Ρομά (ο ένας εκ των δύο σίγουρα ανήλικος) καίνε (!) ζωντανό έναν σκύλο.

KaineSkyloZontanoΟ ένας κρατάει το ζώο με σχοινί και ο δεύτερος του βάζει φωτιά αφού το έχει περιλούσει με εύφλεκτο υγρό!

Ο πιτσιρικάς κρατάει το δύστυχο ζώο μ’ ένα πράσινο σχοινί. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος στην ηλικία αφού περιλούζει το σκυλί με εύφλεκτη ουσίας του βάζει φωτιά και το μικρό αγόρι αφήνει το σχοινί ενώ το σκυλί φεύγει ουρλιάζοντας καθώς καίγεται το σώμα του. Το www.zoosos.gr που έφερε στη δημοσιότητα το έγκλημα έστειλε τα στοιχεία του συγκεκριμένου προφίλ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

TsiganoiAnilikoiKaineSkyloArta2014 3Ο σκύλος φεύγει ουρλιάζοντας και τα αγόρια που τον έκαψαν χαζογελάνε για το κατόρθωμα τους!

Θυμίζουμε πέραν της τραγικότητας του βασανιστηρίου στο οποίο υπέβαλαν αυτό το πλάσμα τα δύο αγόρια - για να κάνουν πλάκα - απαγορεύεται η δημοσιοποίηση και στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν βασανισμό ζώου. Ακόμα και αν δεν εντοπιστούν δηλαδή οι δράστες εις βάρος του διαχειριστής του συγκεκριμένου προφίλ οφείλει η Εισαγγελία να ασκήσει δίωξη. Αν είναι κάτω των 18 ετών αντί αυτού διώκονται οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακόμα και αν το βίντεο κατέβει από το προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη, ή αν αυτός αλλάξει όνομα μπορεί να βρει τα ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία δεν χάνονται, ούτε σβήνονται.

Με αφορμή και αυτό το έγκλημα οφείλουμε για ακόμη μια φορά να επισημάνουμε ότι η βαρβαρότητα και η εγκληματική συμπεριφορά - και εις βάρος των ζώων - δεν είναι θέμα, φυλής, ηλικίας, καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος ή φύλου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που σε χωριό της Λιβαδειάς το 2011 έκαψαν μια γάτα αφού αρχικά τη δελέασαν για να πλησιάσει. Τα δύο αδέρφια, που είναι Ελληνόπουλα, και δεν ήταν ανήλικοι όταν βασάνισαν τα ζώο καταγγέλθηκαν τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της πρόσφατης βάναυσης κακοποίησης σκύλου σε περιοχή της Άρτας

«Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων

Πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά, οι οποίοι περίελουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο

Αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς….. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές".

Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, οι οποίοι πρόσφατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, σε περιοχή της Άρτας.

Σημειώνεται ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το επίμαχο υλικό είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, λόγος για τον οποίο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε σωρεία καταγγελιών.

Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Σήμερα (30-09-2014) νωρίς το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε: "Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές"».

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Αγόρια έκαψαν ζωντανό έναν σκύλο (βίντεο)

Βρέθηκε ζωντανό το σκυλάκι που έκαψαν ανήλικοι στην Άρτα

Άρτα: Συνέλαβαν τους 3 ανήλικους τσιγγάνους που έκαψαν ζωντανό τον σκύλο

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

 1. ρια

  νομοι υπαρχουν αλλα δυστυχως κανεις δεν τους τηρει.....οταν εκατονταδες τετοια περιστατικα μενουν ατιμωρητα απλα θα επαναλαμβανονται...ξερωντας τα καθικια οτι δεν θα τους κανουν κατι....2 μενουν η να εφαρμοστουν οι νομοι στο απολυτο η να παρουμε εμεις τους νομους στα χερια μας....ευχομαι η ψιχουλα αυτη οπως και ολες οι αλλες να ειναι καλα πραγματικα ποναει η ψυχη μου...
  Ξερετε κατι δικαιωμα εχουν ολοι και εξηγω..
  Δεν αγαπανε ολοι τα ζωα οκ αλλα μη τα βασανιζεται ψυχανωμαλα αρρωστημενα καθικια.....

 2. Λαγκαδίτης Κωνσταντίνος

  Μπασταρδα μαλακισμενα κωλοζωα..να παθετε καρκινο σας ευχομαι...και να βρεθει καποιος να σας κανει τ ιδιο..μουνοπανα..ρε, τα ζωα ρε?? τι σας φταινε?? το βρσκετε κ αστειο..δε σεβεστε τιποτα γαμω την ανατροφη π σας δωσανε..το μ***ι της μανα σας γελοιοι..βρειτε τους και τιμωρηστε τους παραδειγματικα παρακαλω..αυτο τους πρεπει..ημαρτον πια μ τν καθε διεστραμενο κ μη εχων νου που βγαζει το κομπλεξ του σε ζωα..

 3. ΕΛΛΗΝ

  ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΥΝΟΥΣ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

 4. Γεωργια Διλαμη

  Ανθρωπομορφα διποδα σκουληκια, γεννημενοι φονιαδες που κακοποιουν και δολοφονουν αθωα ζωακια μονο και μονο γιατι δεν τους επιτρεπει ο νομος να το πραξουν και σε ανθρωπους οπου πιστεψτε με το ιδιο ευχαριστα θα το εκαναν και εκει.
  Ατομα ανεραστα, διανοητικα λειψά, που προσπαθουν να τραβηξουν την προσοχη ξεσπωντας τα εκατομμυρια απο κομπλεξ κατωτεροτητας που κουβαλουν πανω σε αθωα πλασματα.

 5. EUGENIA

  ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ !!!!!!ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!!

 6. Νικος

  Μπορει καποιος να μου εξηγήσει αφου υπαρχει νομος οτι απαγορεύεται η αναρτηση βίντεο με κακοποίηση ζωου στο ιντερνετ γιατι οταν εκανα αναφορά στο Facebook για το συγκεκριμένο βιντεο μου απαντησαν οτι το βιντεο με το βασανισμο του σκυλου ειναι ΝΟΜΙΜΟ;;

 7. Brigitte Lucien Tartot

  Τίποτα, τίποτα! Αυτές οι υποκουλτούρες είναι γνωστές σε όλους μας! ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ και να ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ! Τώρα ο καθένας, ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.....

 8. penny damianou

  Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν, αύριο θα παίζουν τέτοια μακάβρια "παιχνίδια" με τα παιδιά και τα εγγόνια μας αν τα βρουν του χεριού τους. Δημιουργείται ένα σαθρότατο κομμάτι στην κοινωνία το οποίο θα εξελιχθεί σε μάστιγα, αν από τώρα κάνει τέτοια ανατριχιαστικά "αστεία". Και βέβαια προέχει να βρεθεί το δύστυχο θύμα αν είναι ακόμη στη ζωή και γλύφει τις πληγές του.

 9. elsa

  γιατι ρε μπασταρδοι γαμω το σπιτι σας;;;;;;;;; τι σας εκανε;;; κομπλεξικοι ανθρωποι, δεν ξερετε τι να κανετε στην ανιερη ζωη σας. εχετε πολλα ψυχολογικα. μακαρι να σας κανουν το ιδιο παλιομαλακες και ακομα χειροτερα, να τρεχετε και να μη φτανετε, ψωλες.

 10. Sini Sgouraki

  Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που νοιώθω ελπίζω να βρεθεί το ζώο εαν είναι ζωντανό oσο για τα τσιγγανάκια τι να πω, είναι γνωστό οτι κακοποιουν τα ζώα. Αλλά ας μην ξεχνάμε και το 8 χρόνο που σκοτώνει τα γατάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.