Στηρίξτε μας

Εθελόντρια καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες για τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας στο Κρυονέρι

21 Απριλίου 2024 08:44 | Καταγγελίες
Εθελόντρια καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες για τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας στο Κρυονέρι

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας που βρίσκεται στο Κρυονέρι έρχεται ξανά στην επικαιρότητα εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης των 200 σκυλιών τα οποία είναι έγκλειστα εκεί και αυτή τη φορά στοιχεία και το τι συμβαίνει εκεί μας δίνει η Laura Crapa από το Λουξεμβούργο η οποία δούλεψε εθελοντικά από τις 31 Οκτώβριου του 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 θέλοντας να βοηθήσει τα ζώα. Σύντομα όμως κατάλαβε πως η δημοτική αρχή δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της, δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν και βολεύεται χρησιμοποιώντας τους εθελοντές .

Η γυναίκα τονίζει ποιες είναι οι ελλείψεις και σε προσωπικό και σε εγκαταστάσεις υποδομές - άλλωστε ο χώρος είναι η μη αδειοδοτημένος - με αποτέλεσμα τα σκυλιά να μη φροντίζονται επαρκώς, να μη σιτίζονται επαρκώς, να αλληλοδαγκώνονται, να μην τους προσφέρεται περίθαλψη, να ζουν μέσα στον βούρκο τον χειμώνα καθώς το έδαφος δεν στεγνώνει ποτέ εξαιτίας των βροχοπτώσεων, των ούρων και των κοπράνων και να μη τους δίνεται ουσιαστικά η ευκαιρία να βρουν ένα φιλόξενο σπιτικό.

Τις απαράδεκτες συνθήκες για τα σκυλιά εκεί και τις ελλείψεις που η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει ζητώντας τη βοήθεια εθελοντών επισήμανε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» το οποίο και πάλι έφερε στη δημοσιότητα τι συμβαίνει εκεί δημοσιεύοντας και βίντεο που δείχνουν ότι ακόμα και το πτώμα ενός σκύλου αφήνεται για ώρες εκτεθειμένο από τους εργαζόμενους στον χώρο.

Η τωρινή καταγγελία, που και πάλι δόθηκε στη δημοσιότητα από τον «Αίσωπο», δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από πολλά τοπικά Μ.Μ.Ε. της Καβάλας και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr προγραμματισμένες συνεντεύξεις και ρεπορτάζ «κόπηκαν» και δεν μεταδόθηκαν ποτέ, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις προς τους εκπροσώπους του φιλοζωικού φορέα... Ο λόγος; Όλοι καταλαβαίνετε τι πιθανότατα συνέβη...

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι καταγγέλλει η αυτόπτης μάρτυρας.

DimotikoKynokomeioKavalasLauraCrapaFev2024

Η Laura Crapa στην πολυσέλιδη καταγγελία της ουσιαστικά επισημαίνει τα εξής:

-Σκυλιά αλυσοδεμένα διαρκώς γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας για τα «επιθετικά».
-Περιφράξεις γεμάτες τρύπες και ο Δήμος Καβάλας δεν πληρώνει ούτε για να τοποθετηθούν γερά συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα τα σκυλιά είτε να δραπετεύουν, είτε να αλληλοδαγκώνονται μόλις ανοίξουν τις πρόχειρα τοποθετημένες πόρτες, αφού σπάσουν τα πολυκαιρισμένα σύρματα.
-Τα ζώα δεν ταΐζονται το Σάββατο.
-Σε κάποια σημεία δεν γίνεται ποτέ περισυλλογή κοπράνων.
-Οι λεκάνες/μπανιέρες με το νερό καθαρίζονται σπάνια.
-Τα κουτάβια σπάνια επιβιώνουν εκεί καθώς συνήθως πεθαίνουν από τύφο, παρβοϊό κ.ά. αφού δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος φιλοξενίας (καραντίνας) του και τα νεοεισερχόμενα τα αφήνουν μαζί με άλλα με αποτέλεσμα να μεταδίδουν θανατηφόρες για τα μικρά ασθένειες.
-Χρέη του δήμου προς τον συμβεβλημένο κτηνίατρο με αποτέλεσμα να μην προσφέρεται περίθαλψη και σκυλιά άρρωστα, τραυματισμένα κ.ο.κ.
-Πολλά σκυλιά είναι μονίμως απομονωμένα και δεν έχουν καμιά επαφή με ανθρώπους πλην των πέντε λεπτών που εργαζόμενος τους πετάει τροφή.
-Δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για υιοθεσίες εντός ή εκτός Ελλάδας και τα ζώα πεθαίνουν έγκλειστα, από τις ασθένειες, τις επιθέσεις ή κάποια από γεράματα.

Ο «Αίσωπος» στις 17 Απριλίου μέσω facebook επισήμανε τα εξής: «ΑΝΑΦΟΡΑ πρώην εθελόντριας στο καταφύγιο αδεσπότων του δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι!!!
Η ανάγνωση του παρακάτω καταγγελτικού κειμένου από μια ανθρώπινη φωνή, μια μάρτυρας που αντικρίζει την απελπιστική πραγματικότητα μέσα από τα τείχη του καταφυγίου μας.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πραγματικότητες με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είναι μόνο μια απεικόνιση της απάθειας, αλλά ένα κάλεσμα για δράση. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναλάβουμε δράση ως κοινότητα για να βελτιώσουμε την κατάσταση.

 

Είναι καιρός να σταθούμε ενωμένοι και να δώσουμε τη φωνή μας σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Αναζητούμε την υποστήριξή σας για να αναδείξουμε αυτά τα θέματα και να εργαστούμε προς μια κοινωνία όπου κάθε ζωή θα τιμάται και θα προστατεύεται.
Συνεχίζουμε να προωθούμε την αγάπη, την φροντίδα και την αναλλοίωτη προστασία για κάθε αδέσποτο ζώο.».

 

Τι επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ»

«Εφιαλτικό το σκηνικό. Βαριές κατηγορίες από το εξωτερικο για το δημοτικό κυνοκομείο Καβάλας.

Κουτάβια νεκρά από τύφο κλπ, κουτάβια δαγκωμένα, ενήλικα κατασπαραγμένα, νερό καταπράσινο από τη βρωμιά και τη μούχλα,σε μια φωτογραφία βλέπουμε κομμάτι εντέρου με σκουλίκια, το ξεχαρβαλωμένο σπιτάκι είναι .. χώρος νοσηλείας, κάτι σα το Υγεία περίπου.

Αυτά και άλλα πολλά κατήγγειλε γραπτά στο φιλοζωικό σύλλογο Αίσωπος Καβάλας εθελόντρια από το Λουξεμβούργο, που πήγε να βοηθήσει στο κυνοκομείο βάσει κάποιων προγραμμάτων, δεν άντεξε αυτά που έβλεπε και ζούσε και έφυγε σοκαρισμένη με το σκηνικό τρόμου στο κυνοκομείο Καβάλας.
#Οι #Εισαγγελείς #Καβάλας #ακούνε;
#Η #Εισαγγελία #του #ΑΠ;
Το Υπουργείο Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ;
Η Αστυνομία;
#Γενική #Περιφερειακή #Αστυνομική #Διεύθυνση #Ανατολικής #Μακεδονίας #και #Θράκης
Η ανάρτηση του Αισώπου.
https://www.facebook.com/share/Pft1YGzbsi266ck7/
Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ τα μαρτύρια των ζώων στα ανά την Ελλάδα δημοτικά κυνοκομεια.».

Διαβάστε επίσης:

Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας (βίντεο)

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.