Στηρίξτε μας

Επιδερμικό «ρεπορτάζ» της ΕΡΤ για τ’ αδέσποτα στο Νεοχώρι Πρέβεζας – Οι καταγγέλλοντες ξεχνούν τις ευθύνες ντόπιων και Δήμου (βίντεο)

14 Μαρτίου 2024 17:18 | Επικαιρότητα
Επιδερμικό «ρεπορτάζ» της ΕΡΤ για τ’ αδέσποτα στο Νεοχώρι Πρέβεζας – Οι καταγγέλλοντες ξεχνούν τις ευθύνες ντόπιων και Δήμου (βίντεο)

Την στοχοποίηση των αδέσποτων σκυλιών καταγγέλλει η Βάνα Ζέρβα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα - Πρέβεζα», καθώς στην εκπομπή «Περίμετρος» στις 13 Μαρτίου μεταδόθηκε «ρεπορτάζ» και τι καταγγέλλουν ουσιαστικά ένας ιερέας ο Άβελ Κωνσταντινίδης και η Έλλη Γκάνα, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Οι φίλοι της Αγίας Τριάδας».

«Αγέλες αδέσποτων σε χωριό της Πρέβεζας "κλείνουν" τους κατοίκους σπίτια τους» ο τίτλος της ΕΡΤ...

 

Και οι δύο καλεσμένοι μίλησαν και για την επικινδυνότητα των σκυλιών, που είναι πράγματι πολλά, καθώς εκεί λειτουργούσε για χρόνια το παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας και σε αυτόν τον χώρο - τόπο μαρτυρίου - υπέφεραν και συχνά πέθαιναν έγκλειστα σκυλιά, τα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Το θέμα των ευθυνών όσων πετούν τα ζώα τους στον δρόμο τέθηκε κυρίως από την παρουσιάστρια της εκπομπής την Κατερίνα Ρενιέρη και οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να συναινέσουν κατά κάποιον τρόπο. Το τι δεν έχει κάνει εδώ και τόσα χρόνια ο Δήμος Πρέβεζας έμεινε απ’ έξω. Το ότι το φιλοζωικός φορέας έχει κάνει καταγγελίες του Δήμου και η Εισαγγελία τις αρχειοθετούσε με τη δικαιολογία «θα γίνει νέο κυνοκομείο» δεν ειπώθηκε.

Το ότι η ειδική γραμματέας για την Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Μάρσα Δημοπούλου, έκανε ένα πέρασμα από την περιοχή και έμεινε στις ευχές δεν επισημάνθηκε…

Ουσιαστικά λιγοστοί άνθρωποι εθελοντικά παλεύουν να στειρώσουν, να περιθάλψουν, να φροντίσουν, να κάνουν υιοθεσίες και είναι αντιμέτωποι με ολόκληρη την κοινωνία. Αυτούς που τα σιχαίνονται, αυτούς που δεν στειρώνουν τα δικά τους, που πετούν νεογέννητα στο δρόμο, που πετούν ενήλικα τα οποία γίνονται αδέσποτα…

«Δεν ξέρω αν πρέπει να θυμώσει κανεις η να γελάσει με αυτό το ρεπορτάζ της Ερτ3»

Η κα Ζέρβα για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή και όσα γίνονται εκεί επισήμανε τα εξής με ανάρτηση στης στο facebook στην ομάδα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ»:

«Δεν ξέρω αν πρέπει να θυμώσει κανεις η να γελάσει με αυτό το ρεπορτάζ της Ερτ3. Σκυλιά που κλείνουν τους κατοίκους στα σπιτια τους την νύχτα, που κάνουν επιθέσεις, που είναι 400 τουλάχιστον όπως τα καταμέτρησε η κυρία που κάνει την καταγγελία live. Εν τω μεταξύ η κάμερα έδειχνε κάποια λίγα σκυλιά να κάθονται ήσυχα και να παρακολουθούν η να κοιμούνται. Τόσο άγρια…

Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 200 πια.  Το απογοητευτικό, το λυπηρό είναι ότι η δημόσια τηλεόραση προσεγγίζει το ζήτημα των αδέσποτων στην περιοχή με τόσο φοβικό, τόσο απαράδεκτο τρόπο. Καμμια επι της ουσίας συζήτηση, πως προέκυψαν αυτά τα σκυλιά εκεί, αν υπάρχει φροντίδα, αν ο Δήμος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του για  κτηνιατρική περίθαλψη. Αν ο Δήμος κάνει ελέγχους και στειρώσεις ώστε να  σταματήσουν κάποτε οι ανεξέλεγκτες γέννες και οι εγκαταλείψεις;

 

Και ναι τα ζώα εκεί είναι στειρωμένα. Από την Παρέμβαση τα περισσότερα. Και αφού υπάρχουν αυτά τα ζώα εδώ και τόσα χρόνια και δεν μπορούν να εξαφανιστούν όσο και αν το θέλουν κάποιοι, προσπαθούμε όσο μπορούμε για την ευζωία τους και πιέζουμε τον δήμο να κάνει πράγματα.

Επι χρόνια κάποιοι εγκατέλειπαν τα ζώα που δεν ήθελαν στο καταφύγιο και γύρω από αυτό. Και κάποιοι αιρετοί ακόμη έδιναν εντολές να μεταφέρονται σκυλιά εκεί, για να κάνουν το χατήρι ψηφοφόρων τους.

Και έτρεχαν κάποιοι άλλοι να πληρώνουν στειρώσεις από την τσέπη τους, να παίρνουν τα σκυλιά σπίτι τους, αυτοί οι φιλόζωοι που δεν αφήνουν να γίνουν δράσεις!!! Το θέμα έχει μεγάλη προϊστορία για να εξαντληθεί τώρα εδώ, και το πως ξεκίνησε το καταφύγιο από τον κ. Κλαπα με μηδέν υποδομές και όλο το βάρος έπεσε στις πλάτες μας και πως επι χρόνια δεν έδινε ο Δήμος ούτε ευρώ για το καταφύγιο ( επι δημαρχίας Κλαπα ξεκίνησε και αυτό) κλπ. κλπ. Στο σήμερα, τα σκυλιά που ζουν εκεί δεν έχουν πειράξει ποτε κανένα.

Η κυρία που βγήκε στην ΕΡΤ 3 εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να φύγει από εκεί το καταφύγιο και τα σκυλιά, με καταγγελίες, αναφορές, και βεβαίως και ο γνωστός για τα …φιλοζωικά του αισθήματα κ. Νιτσας έφερε για πολλοστή φορά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Καταλήγοντας. Το νέο καταφύγιο  αν γίνει έχει περιορισμένες θέσεις και σύμφωνα με τον νόμο, αυτες θα είναι για προσωρινή φιλοξενία, αποθεραπείες..Μην ονειρεύονται κάποιοι σύγχρονη φυλακή για τα ζώα. Εκει που θα έπρεπε να επικεντρώσει η δημόσια τηλεόραση είναι ενημέρωση, εφαρμογή του νόμου, έλεγχοι, στειρώσεις και πάλι στειρώσεις. Και υπάρχει και η ευθύνη του πολίτη. Εντάξει; Ποσα κουτάβια βρέθηκαν εγκαταλειμμένα τον τελευταίο μήνα; Μόνο προχθές η Αγαθή Λαμπρακουλη βρήκε εκεί κοντά στο καταφύγιο 6 κουτάβια που τα πήρε σπίτι της.».

Τι καταγγέλλει η γυναίκα που φροντίζει τα αδέσποτα

Την οργή της γυναίκας, της Αγαθής Λαμπρακούλη, η οποία φροντίζει τ’ αδέσποτα εκεί προκάλεσε το «ρεπορτάζ» της ΕΡΤ 3 για τα δεκάδες σκυλιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας.

 

Με ανάρτηση της στο facebook επισήμανε τα εξής:
«Μετά το τραγελαφικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στην εκπομπή "Περίμετρος", που αρχικά με νευρίασε τόσο πολύ αλλά όταν το ξαναείδα άρχισα να γελάω με όλα αυτά που άκουγα
Τράβηξα ένα βίντεο,ως απάντηση σε κάποια από τα πολλά και σε σχέση με ότι είδα, λόγω ότι η αφορμή ήτανε τα κουτάβια μέσα στο εκκλησάκι του Αγίου Σωτήρος, που με αφορά, χωρίς βέβαια να αναφερθεί το όνομα μου.
Τώρα θυμήθηκαν ότι είναι "Αρχαιολογικός χώρος"... Τους έπιασε ο πόνος...
Τόσα χρόνια ένα ξέφραγο αμπέλι...εγκατελειμμένος χώρος, με σκουπίδια και μέσα στα βάτα.
Σκυλιά ανεβοκατέβαιναν από το Παλιό Καταφύγιο περνώντας μέσα από τον χώρο αυτό. Καθώς και κάποια έμεναν εκεί μέσα.Διότι συνορεύει με την Περίφραξη του Παλιού Καταφυγίου.
Τα ανοίγματα τα κλείσαμε. Καθώς και κάποια που υπήρχαν στο πλαϊνό μέρος.
Φυσικά, τα κουτάβια θα επανενταχθούν έξω από το εκκλησάκι λίαν συντόμως. Όπως ορίζει ο Νόμος. Εκεί όπου εγκαταλείφθηκαν.
Οπότε, έλεγα να το ανεβάσω...να μην το ανεβάσω...Να ασχοληθώ ή όχι...
Επειδή όμως θα εσκαγα η άτιμη να μην βγάλω λίγο την μούρη μου στην κάμερα...
Εεε...Η απάντηση μου όσον αφορά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, τα επιθετικά κουτάβια και ο Χώρος.
Να με συγχωρείτε... αλλά από το σύγχυση μπέρδεψα και το έτος στο τέλος...
Έχω και άλλα να πω και να δείξω, έφ Όλης της Ύλης.Σε άλλη ανάρτηση όμως...
Agathi Labrakouli (Αυτόνομη Εθελόντρια)
https://www.facebook.com/share/p/oCiZyMmG5TJjRsQP/».

Διαβάστε επίσης:

Παραμένουν εξαθλιωμένα και άρρωστα δεκάδες σκυλιά έγκλειστα στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Πρέβεζας

Δυο σκυλιά νεκρά σε κλουβιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Πρέβεζας (βίντεο)

Μήνυση σε βάρος του Δήμου Πρέβεζας για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει στ' αδέσποτα

Ερώτηση στη Βουλή απ'το MέΡΑ25 για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας

Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά μέσα στο κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας – Τα ζώα ζουν πάνω στα λύματα

Αλήθειες, ψέματα και υπερβολές για τα «παραβατικά» αδέσποτα σκυλιά της Πρέβεζας

Δολοφονία των «παραβατικών» σκυλιών ζητάει η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα»

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.