Στηρίξτε μας

Δολοφονία των «παραβατικών» σκυλιών ζητάει η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα»

16 Απριλίου 2020 18:40 | Καταγγελίες
Δολοφονία των «παραβατικών» σκυλιών ζητάει η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα»

Με ανακοίνωση της σήμερα η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» ζητάει θανάτωση των «παραβατικών» αδέσποτων, και αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή θα γελούσαμε διαβάζοντας τον χαρακτηρισμό παραβατικός για έναν σκύλο.

Τα αδέσποτα στην Πρέβεζα όπως και παντού στην Ελλάδα είναι πολλά γιατί οι τοπικές κοινωνίες προκαλούν τη γέννηση τους. Αναρίθμητα οικόσιτα ζώα πετιούνται σε κάδους, σε χωράφια, σε γκρεμούς, σε παραλίες, εγκαταλείπονται οπουδήποτε και όσα επιζήσουν γίνονται αδέσποτα. Φυσικά ούτε στην Πρέβεζα, όπως και στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν εφαρμόζεται συστηματικά ούτε η στείρωση των αδέσποτων, ούτε φυσικά και έλεγχοι στα δεσποζόμενα, τη βασική πηγή των νέων ανεπιθύμητων ζώων.

Η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» χωρίς να κατανοήσει το πρόβλημα, χωρίς να μιλήσει για όσα οι άνθρωποι κάνουν στα ζώα - αφού ο νομός Πρέβεζας συχνά πρωταγωνιστεί σε περιστατικά άγριας κακοποίησης μέχρι θανάτου ζώων κάθε είδους -  ζητάει λύσεις, επειδή σκυλιά επιτέθηκαν σε ανθρώπους. Φυσικά δεν εξετάζει υπό ποιες συνθήκες έγινε το κάθε περιστατικό, και ξεκάθαρα απαιτεί τη δολοφονία τους δίνοντας αυτή τη... λύση, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως μονόδρομο.

Η Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» παραβλέπει ότι όσα αδέσποτα σκυλιά και να δολοφονήσεις άλλα τόσα θα προκύψουν αν δεν προνοήσεις ώστε να μην γεννιούνται αδέσποτα, αν δεν μεριμνήσεις τα ζώα να υιοθετηθούν, για να μην είναι στον δρόμο και να μην επιτίθενται κυρίως αμυνόμενα...

Πριν διαβάσετε ολόκληρη την απαράδεκτη και επιδερμική ανακοίνωση της παράταξης οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η δολοφονία υγειών αδέσποτων απαγορεύεται από τη νομοθεσία και πρέπει να αποδειχθεί από την αρμόδια τριμελή επιτροπή, που τελικά θα αποφασίσει την ευθανασία ενός αδέσποτου σκύλου, ότι η επίθεση του ζώου προς τον άνθρωπο ήταν απρόκλητη.

«Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος»

Η Πραγματικότητα  είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα

Η Ανεξάρτητη δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στην Πρέβεζα το πρόβλημα των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε δημότες Πρέβεζας.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα επικοινωνιακά τερτίπια, ή τεχνάσματα, προκαλούν τη νοημοσύνη, την απογοήτευση αλλά και τον θυμό των δημοτών Πρέβεζας.  Στην Πρέβεζα κατοικούμε όλοι και όλες κύριοι της δημοτικής αρχής και η πραγματικότητα, δεν στρογγυλοποιείται, δεν τετραγωνίζεται . Βασικό της  γνώρισμα ότι δεν μπορεί να παραποιηθεί όσες προσπάθειες αλλοίωσής της κι αν επιχειρηθούν.

Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας είναι με την πλάτη στον τοίχο για το οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πρέβεζα κι αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Πρέβεζας . Σε καθεστώς πανικού και σύγχυσης βγήκε  μια μακροσκελής ανακοίνωση από  τη δημοτική αρχή στα ΜΜΕ και ο δήμαρχος νομίζει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μια μακροσκελής ανακοίνωση απολογίας της δημοτικής αρχής, που προσπάθησε –χωρίς επιτυχία- να αποποιηθεί των ακέραιων ευθυνών της και που φυσικά δεν έπεισε και δεν πείθει. Έγινε μια προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Παλαιοκομματική, πολιτικαντίστικη, επικοινωνιακή τακτική, από αυτές που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο 2020.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε το συνήγορο κανενός, βλέπουμε τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο να αφήνουν για το πρόβλημα των αδέσποτων αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή :  «Στις περιπτώσεις  που έχουν παραλάβει έτοιμα έργα  από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα εκτελούν, δεν βλέπουμε να κάνουν αναφορά. Που είναι ο πολιτικός πολιτισμός;»

Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η επικοινωνία όταν υπολείπεται της δράσης και της αποτελεσματικότητας είναι καταστροφική για όποιον την επιχειρεί.  Το οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα αποτελεί πια δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των δημοτών Πρέβεζας και είδαμε πάλι καμαρωτούς τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή, να ποζάρουν σε …λουλουδάκια… στα αυτονόητα.  Τα συμπεράσματα  μπορούν να τα βγάλουν πλέον οι δημότες Πρέβεζας.

Την ίδια περίπου ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, είχαμε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε νεαρό παιδί, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα. Μια πραγματικότητα που φανερώνει ξεκάθαρα πλέον τις χτυπητές αδυναμίες της σημερινής δημοτικής  αρχής  και του σημερινού δημάρχου,  να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε θλιβερά φαινόμενα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς. Απευχόμαστε το σενάρια να βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα δολοφονίας αδέσποτων σκύλων και τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν τα μέγιστα τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Μην πυροδοτείτε τέτοιες καταστάσεις εξαιτίας της απάθειας και της αναλγησία σας.  Μην εξωθείτε με την αδράνειά σας και την αδυναμία σας την κατάσταση στα άκρα! Μην Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί! ΣΤΟΠ!

Διαβάσαμε με έκπληξη σε site ότι τα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, θα πρέπει να μη φοβούνται και να έρχονται στο δημαρχείο και να συναντούν τον κ. Γεωργάκο.  Στην ψυχική οδύνη των θυμάτων, στα τραύματά τους θα πρέπει να έχουν ως πρωταρχική σκέψη πως να πάνε στο δημαρχείο;   Στο δημαρχείο Πρέβεζας θα γίνεται και αντιτετανικός ορός; Θα γίνονται και ράμματα; Θα τοποθετούνται και γάζες στα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Στο δημαρχείο Πρέβεζας όλα αυτά;  Η θλιβερή πραγματικότητα του οξύτατου προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στην Πρέβεζα, επιτάσσει και επιβάλλει σοβαρότητα! Πόσα παραβατικά αδέσποτα υπάρχουν; Πότε και πόσα μαζευτήκαν για να ελεγχθούν; Ποιος έκρινε ότι έπρεπε να αφεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον;

Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;

Κύριε δήμαρχε, κύριοι και κυρία της παράταξης που διοικείτε σήμερα τον δήμο Πρέβεζας, είναι δυνατόν να  «πρωτοπορείτε» με τέτοιον απίθανο τρόπο; Είναι δυνατόν ολόκληρη η ανθρωπότητα να τρέμει  στο να μη κολλήσει κορονοϊό  και οι δημότες Πρέβεζας να τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων;  Σε τι  δήμο Ζούμε κύριοι της δημοτικής αρχής; Σε Δήμο … Ζούγκλας να φοβόμαστε τα… άγρια θηρία!!!; Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φταίνε τα άμοιρα τα ζωντανά. Ειδική μεταχείριση, τροφή, νερό και αγάπη χρειάζονται.

Αυτή η πραγματικότητα  των «Μοιραίων» του Βάρναλη που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας  με το πρόβλημα των αδέσποτων καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση με αναπτυξιακό πρόσημο για τον δήμο Πρέβεζας. Είναι εντελώς οξύμωρο να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με αδέσποτα και να θες να συζητήσεις για «ανάπτυξη»

Για την «Ανάπτυξη Τώρα»

Διαμαρτυρηθείτε

Στη σελίδα στο facebook της Δημοτικής Παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα μπορείτε να εκφράσετε την άποψη σας και την αντίθεση σας σε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις.

 

NitsasGiorgos 1

Διαβάστε επίσης:

Καναλάκι Πρέβεζας: Παπάς πέταξε κουτάβια έξω από σχολείο (βίντεο)

Ρωμιά Πρέβεζας: Νεογέννητα κουτάβια πεταμένα σε σκουπιδότοπο

Σκυλιά και γάτες δηλητηριάστηκαν από φόλες στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας (βίντεο)

Σκυλιά νεκρά από φόλες στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας

Έσωσαν σκύλο που υπέφερε από συρμάτινη θηλιά στον λαιμό του και περιφερόταν στην Καστροσυκιά Πρέβεζας (βίντεο)

Πάργα Πρέβεζας: Κατήγγειλε στην Αστυνομία γυναίκα που έπιασαν επ’ αυτοφώρω να πετάει 3 γατάκια μέσα σε σακούλα

Βρήκε 6 ζωντανά κουτάβια μέσα σε δύο κουβάδες στο γήπεδο στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Ακόμα ένας σκύλος νεκρός από φόλα στην Πάργα Πρέβεζας

Πρέβεζα: Πυροβολημένος σταχτοτσικνιάς βρέθηκε στη Λασκάρα

Φρόντισαν τα κουτάβια για τα οποία ζήτησαν βοήθεια τα προσφυγόπουλα στην Φιλιππιάδα

Βρήκαν 5 κουτάβια ζωντανά πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στην Πρέβεζα

Ηλιοβούνιο Πρέβεζας: Είχε τον σκύλο του δεμένο εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή - νερό (βίντεο)

Από φόλες - δηλητηριασμένες σαρδέλες βρήκαν φρικτό θάνατο 15 γάτες στην Αγιά Πρέβεζας

Γάτες νεκρές από φόλες στην Πάργα Πρέβεζας

Σκύλος νεκρός με δεμένα τα πόδια στο Κανάλι Πρέβεζας

Καμένος με χημική ουσία βρέθηκε αδέσποτος σκύλος στην Πρέβεζα

Ψαθάκι Πρέβεζας: Ο σκύλος περιφερόταν με συρμάτινη θηλιά στο σώμα του

Πρέβεζα: Σκύλος αλυσοδεμένος χωρίς τροφή, νερό και η Αστυνομία δεν βλέπει κακοποίηση! (Βίντεο)

Επικήρυξαν τον δολοφόνο των γατιών και των σκυλιών που δηλητηριάστηκαν με φόλες στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

Ψεύδεται ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Β. Ροπόκης για τις αιτίες καθυστέρησης στην προμήθεια σκυλοτροφής

Χωρίς τροφή αφήνει ο Δήμος Πρέβεζας 350 σκυλιά στο κολαστήριο που χαρακτηρίζει «καταφύγιο» (βίντεο)

Πρέβεζα: Αναζητούν ποιος θα φιλοξενήσει τον σκύλο που κάποιος βασάνισε με συρμάτινη θηλιά στην Αγία Τριάδα (βίντεο)

Πολλά σκυλιά νεκρά από φόλες στο Ριζοβούνι Πρέβεζας

Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση ζώων με φόλες στον Μύτικα της Πρέβεζας (βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο σκελετωμένο, με όγκο και τυφλό από το ένα μάτι στον Μύτικα της Πρέβεζας

Μαζική δολοφονία δεκάδων αδέσποτων σκυλιών με φόλες σε Λούρο, Μύτικα και Νέο Ωρωπό Πρέβεζας

Πρέβεζα: Βρήκαν θαλάσσια χελώνα χτυπημένη στο κεφάλι με τσεκούρι στον Φάρο του Αμβρακικού (βίντεο)

Βρήκαν τον Αργυροτσικνιά δεμένο από το πόδι σε καφενείο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας αντί να εφαρμόζει τη νομοθεσία για τα αδέσποτα κατηγορεί τους λιγοστούς φιλόζωους που πραγματικά νοιάζονται

Πρέβεζα: Βρήκε τρία κουτάβια ζωντανά πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών

Η υπόθεση του δολοφόνου της γάτας στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας μπήκε στο αρχείο

Βρήκαν την γάτα τους σκοτωμένη με πυροβόλο όπλο και πεταμένη στα σκουπίδια στο Κανάλι της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Βρήκαν τα κουτάβια να αργοπεθαίνουν στην παραλία μέσα στο τσουβάλι

Συνελήφθη 68χρονος στη Λούτσα Πρέβεζας για δηλητηρίαση ζώων με φόλες

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.