Στηρίξτε μας

Ημερίδα για τη συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με τα άγρια ζώα

26 Ιουλίου 2013 11:30 | Επικαιρότητα
Ημερίδα για τη συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με τα άγρια ζώα

Ημερίδα για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Το θέμα της: «Διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533] και υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη - Μετέωρα - Κόζιακας των Τρικάλων.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων που επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) από τον Ιωάννη Καταβούτα διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς και από τον Λάζαρο Γεωργιάδη, διευθυντή Προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων μαζί με τους Δήμους Καλαμπάκας και Πύλης.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από κτηνοτρόφους στις οχτώ πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, τέσσερις στην Ισπανία, δύο στην Πορτογαλία και δύο στην Ελλάδα (Τρίκαλα και Κρήτη) με κοινή συμφωνία και συνέργεια για:

·       Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

·       Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμησητης παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.

·       Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο τηλέφωνο: 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LIFE+ μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: www.bit.ly/LifeAgainstPoison

Διαβάστε επίσης:

Έναρξη αιτήσεων για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.