Στηρίξτε μας

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

23 Σεπτεμβρίου 2012 17:57 | Επικαιρότητα
Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα και συγκεκριμένα στην 3η Μοίρα έξω από τα Μαγειρεία και το Κ.Ψ.Μ.  περιφέρονται σε κακή κατάσταση περίπου 16 σκυλιά. Αυτό τονίζαμε σε σχετικό δημοσίευμα μας στις 14/9 και μάλιστα αναφέραμε πως ένα από τα ζώα πάσχει από προχωρημένης μορφής ψώρα.

Σήμερα το www.zoosos.gr φέρνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Επειδή πρόκειται για μια ασθένεια, που δεν γιατρεύεται από μόνη της (!) οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου είτε πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Θηβαίων, οποίος είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου 4039/2012 να φροντίσει τον σκύλο ή να αναζητήσουν μεταξύ των εκατοντάδων φαντάρων του στρατοπέδου κάποιον κτηνίατρο ώστε να εφαρμόσει επί τόπου την θεραπεία.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα είναι τεράστιο σε έκταση – και αν δεν κάνουμε λάθος το δεύτερο μεγαλύτερο των Βαλκανίων – γι’ αυτό και εμείς αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο – στο οποίο περιφέρεται το άρρωστο ζώο – καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα σκυλιά ζουν συνολικά εντός των ορίων του.

Αυτά τα 16 ζώα όπως μας καταγγέλθηκε είναι εμφανώς υποσιτισμένα και ικετεύουν ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ είναι βέβαιο ότι τα αποφάγια από το καθημερινό συσσίτιο δεν θα είναι και λίγα. Ανάμεσα τους υπάρχουν και δύο κουτάβια το ένα εκ των δύο το βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία.

Όπως μας περιέγραψε ο φαντάρος, που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, για να ζητήσει τη συνδρομή μας για την νοσηλεία αυτού το πλάσματος, το άρρωστο ζώο δεν έχει τρίχωμα, διαρκώς τρέμει και δαγκώνεται (ίσως από την φαγούρα) και έχει ματώσει.

Αυτό το ζώο το βλέπουν εκατοντάδες μάτια, τα οποία δεν συγκινούνται από την κατάσταση του. Γι’ αυτούς προφανώς είναι φυσιολογικό ένα ζώο να είναι άρρωστο, να ζει δίπλα μας και όχι κάπου που δεν το βλέπουμε και κανείς να μην ασχολείται με τη γιατρειά του.

Το www.zoosos.gr έχει επικοινωνήσει με το Γ.Ε.Σ. και το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. ζητώντας το αυτονόητο. Δηλαδή ο διοικητής του στρατοπέδου σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, να αναλάβει το ζώο που χρειάζεται περίθαλψη αλλά και για να γίνει κάτι για τη σίτιση και τη στείρωση των υπολοίπων σκύλων.

Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.