Στηρίξτε μας

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κάθεται με «σταυρωμένα» χέρια...

1 Δεκεμβρίου 2011 14:57 | Επικαιρότητα
ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κάθεται με «σταυρωμένα» χέρια...

Για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η φιλόζωη Φωτεινή Κυζούλη, προκειμένου να συντηρήσει στο άσυλο ζώων, το οποίο έχει στην Οινόη Αττικής, έχουμε αναφερθεί στο www.zoosos.gr λεπτομερώς παλιότερα. Όμως επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένουν άλυτα επανερχόμαστε με νέα αναφορά.

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται πραγματικά τρελό το να ταλαιπώρησε τόσο για να συντηρήσεις ένα άσυλο με 80 σκυλιά και γατιά, ενώ ουσιαστικά για διάφορους λόγους δεν έχεις πια την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις. Ελάχιστοι θα υπέβαλαν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία και οι περισσότεροι θα τα είχαν παρατήσει, αφού τελικά όλα πήγα στραβά.

Όμως η Φωτεινή Κυζούλη επιμένει και προσπαθεί να προσφέρει στα ζώα που ανέλαβε ό,τι καλύτερο μπορεί. Αν και πιστεύουμε ότι με ελεημοσύνη δεν γίνεται να συντηρήσεις ένα καταφύγιο με 80 πλάσματα, εντούτοις η επιμονή της Φωτεινής Κυζούλη μας κάνει να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις προσπάθειες της.

Διαβάστε εδώ ποια είναι η καθημερινότητα αυτής της γυναίκας και αν θέλετε βοηθήστε την. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε τις παλιότερες δημοσιεύσεις μας που εξηγούν το τι αντιμετωπίζει και πως έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

«Σχετικά με την δημοσίευσή μου “Απαραίτητες Εβδομαδιαίες Προμήθειες και σχετικές δαπάνες για την περίθαλψη (ευζωία) 80 ζώων”, με προσωπική επίπονη προσπάθεια έχει περικοπεί η σχετική δαπάνη για πλατάρια κοτόπουλων ύψους 40 ευρώ.

Καθημερινά «ταξιδεύω» κάθε απόγευμα από τη Ραφήνα στην Αθήνα, στη Βαρβάκειο Αγορά και μαζεύω υπολείμματα κρεάτων, στο κλείσιμο των κρεοπωλείων. Στη συνέχεια, αυτά που έχω μαζέψει, από 40 μέχρι και 60 κιλά, τα μεταφέρω από την Βαρβάκειο Αγορά, τσουλώντας βαλιτσάκι με ρόδες, σέρνοντας τεράστιο κουβά δεμένο με σκοινάκι, καθώς και σε ορειβατικό σακίδιο στην πλάτη, στην Ομόνοια, όπου επιβιβάζομαι και ταξιδεύω «λαθραία» μαζί με το πολύτιμο φορτίο μου – ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ για τα ΜΜΜ, ώστε να γλυτώσω από σίγουρο ρεζιλίκι, τη στιγμή που θα «συλληφθώ» χωρίς εισιτήριο! – ως το Μοσχάτο.

Από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, πηγαίνω στο κατάστημα των φιλόζωων φίλων, Τάκη και Σοφίας, στην οδό Μακρυγιάννη, περίπου 1 χλμ από τον σταθμό. Ανάλογα δε με τα κιλά που μεταφέρω, αν είναι μέχρι 40, μοιρασμένα, καταφέρνω να σηκώσω σχετικά εύκολα το βαλιτσάκι και τον κουβά και να τα «επιβιβάσω» στο πολύ εξυπηρετικό τρόλεϊ που σταματάει ακριβώς έξω από το κατάστημα των παιδιών.

Αν όμως είναι περισσότερα και δεν μπορώ να τα φορτώσω στο τρόλεϊ, τότε αναγκαστικά τα πηγαίνω πεζή. Επειδή μάλιστα άρχισαν να δημιουργούνται «κάλοι» στις παλάμες μου από την έλξη των φορτίων, επέτρεψα στον εαυτό μου την πολυτέλεια ενός ζεύγους δερμάτινων γαντιών, «ότι πάρετε, ένα ευρώ!!!» (χα, χα, χα!), τα οποία απεδείχθησαν σωτήρια!!!

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Λόγω της επείγουσας φύσης της δυνατότητας επικοινωνίας, δεν αναφέρομαι στην απαραίτητη μηνιαία κάρτα για τα ΜΜΜ, αλλά στην ακόμη πιο απαραίτητη κάρτα ανανέωσης χρόνου κινητού vodafon, για να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον Πέτρο στο κτήμα, ώστε να μπορώ να ενημερωθώ άμεσα για οτιδήποτε αλλόκοτο συμβεί σε κάποιο ζωάκι, αν είναι εφικτό σε κάποιους από εσάς που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, σας παρακαλώ πολύ σπεύσετε να καταθέσετε ελάχιστα ευρώ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που μένει ανοικτό μέχρι αρκετά αργά, μήπως προλάβω να τα πάρω σήμερα κιόλας!

Αριθμός Λογαριασμού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: 00060400913-5, ΙΒΑΝ : GR8709611370000000604009135 BIC: GPSBGRAA

Επί πλέον, με την πολύτιμη ηθική και υλική συμπαράσταση του Τάκη και της Σοφίας, έχουν επίσης περικοπεί οι δαπάνες για την αγορά ορυζοτρίμματος (κομμένο ρύζι), άλλα 65 ευρώ, για την αγορά καυσίμων μετάβασης, άλλα 60 ευρώ, αφού εκείνοι μεταφέρουν καθημερινά τις απαραίτητες προμήθειες στο κτήμα μου.

Στο σημείο αυτό, θα ήταν απαράδεκτο να μην αναφερθώ στα συγκεκριμένα άτομα.

Ο Τάκης και η Σοφία, εκτός από τα ζώα που περιθάλπουν στο σπίτι τους και σε άλλους δικούς τους χώρους (σκύλους και γάτες), τα οποία κάποτε έσωσαν οι ίδιοι από βέβαιο θάνατο, επίσης αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο ακόμη και από τον απαραίτητο ύπνο τους, ταΐζοντας καθημερινά, ακόμη και χορηγώντας θεραπείες με δικές τους πάντα δαπάνες, σε πολλά περισσότερα ζωάκια.

Οι πραγματικοί αυτοί Φιλόζωοι ξεκινούν κατάκοποι από την ολοήμερη εργασία τους 21:00 με 21:30 κάθε βράδυ και καταλήγουν σπίτι τους στην Οινόη, όχι νωρίτερα από τις 23:00, έχοντας πραγματοποιήσει στο μεταξύ διάφορες διαδρομές για να παρέχουν τροφή, κάποιες φορές και φάρμακα, σε πολλά αδέσποτα, ή ψάχνοντας άλλες φορές, μετά από σχετική πληροφορία, για κάποιο ταλαιπωρημένο ζώο, έκθετο σε κίνδυνο, ακόμα και στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων!

Αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν έχω δυνατότητα να προμηθευτώ, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για τον Πέτρο, κάρτα ανανέωσης κινητού, με αποτέλεσμα να στερούμαι δυνατότητας επικοινωνίας, και ουαί και αλλοίμονο αν συμβεί κάτι αλλόκοτο σε ζωάκι στο κτήμα και δεν το μάθω έγκαιρα, έστω για να συμβουλευθώ τηλεφωνικά είτε τον φίλο μου κτηνίατρο στη Ραφήνα, Παναγιώτη Τσεσμετζή, είτε τον φίλο μου κτηνίατρο στη Νέα Μάκρη, Αλέξη Ντιναλέξη, οι οποίοι συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως στην φιλοζωική μου προσπάθεια.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για οτιδήποτε, εκτός από την οικονομική ή υλική σας συμπαράσταση, μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε σε είδος π.χ. σε φάρμακα ή σε πετρέλαιο θέρμανσης (είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο κίνησης) για την γεννήτρια ή σε κάρτα/κάρτες ανανέωσης χρόνου Vodafone ή σε άμμο και ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες, είτε με εθελοντική βοήθεια στο κτήμα κατόπιν συνεννόησης μαζί μου από την προηγούμενη ημέρα, θα ήταν ευλογία Θεού, να προωθηθεί το θέμα της υιοθεσίας για κάποια από τα ενήλικα ζωάκια μου, δηλαδή από ηλικία ενός έτους και άνω, αν και υπάρχουν επίσης δύο αρσενικά κουτάβια, καθώς και ένα θηλυκό και ένα αρσενικό γατάκι.

Τα ενήλικα ζωάκια που προσφέρονται για υιοθεσία, σκύλοι ή γάτες, έχουν μεγαλώσει όλα στα χέρια μου και είμαι σε θέση να περιγράψω λεπτομερώς κάθε πτυχή του χαρακτήρα τους.

Τηλεφωνείστε μου στο 6943159955, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου!

Περιμένω νέα σας…

Φωτεινή».

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης! Μια φιλόζωη ζητά τη βοήθεια μας για την επιβίωση 75 ζώων!

Έκκληση βοήθειας: Μια τριτοκοσμική ιστορία τρέλας στην Αττική - «μάθημα» για φιλόζωους...

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.