Στηρίξτε μας

Έκκληση για την σίτιση των 70 σκυλιών που κάποιος εγκατέλειψε στην Κουρούτα Αμαλιάδας (βίντεο)

16 Ιουνίου 2015 18:54 | Καταγγελίες
Έκκληση για την σίτιση των 70 σκυλιών που κάποιος εγκατέλειψε στην Κουρούτα Αμαλιάδας (βίντεο)

Έκκληση βοήθειας για τη σίτιση και το πότισμα των 100 σκύλων, 70 που εγκαταλείφθηκαν στο δάσος της Κουρούτας – Μαραθιάς του νομού Ηλείας την περασμένη Τρίτη και 30, τα οποία προϋπήρχαν, απευθύνουν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Φιλόζωοι Αμαλιάδας».

Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι φιλόζωοι για μας ευαισθητοποιήσουν.

 

Η Τζένη Αλεξανδροπούλου και η Δώρα Παπαδοπούλου, που επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr ζητώντας βοήθεια για τα ζώα, μας εξήγησαν ότι οι πέντε άνθρωποι που ασχολούνται εθελοντικά με τα αδέσποτα της περιοχής δεν επαρκούν για την φροντίδα αυτών των 100 σκυλιών πολλά εκ των οποίων είναι άρρωστα (κυρίως με δερματικές παθήσεις) αλλά και φοβικά με τους ανθρώπους.

Τα 70 σκυλιά (κυρίως ημίαιμα Γκριφόν, Κανίς, Τσιουάουα, Πομεράνιαν) εγκαταλείφθηκαν την Τρίτη 9 Ιουνίου καθώς ακριβώς την προηγούμενη μέρα όταν οι φιλόζωες πήγαν να ταΐσουν αδέσποτα είδαν εκεί μόνο τα γνώριμα σκυλιά της περιοχής.

Όλα τα σκυλιά, που εγκαταλείφθηκαν στο δάσος της Κουρούτας – Μαραθιάς, είναι μικρόσωμα ημίαιμα και πιθανολογείται ότι συλλέκτης, που έχει υπό την κατοχή του περίπου 200 ζώα, τα εγκατέλειψε εκεί μη μπορώντας να τα φροντίσει.

Ο Δήμος Αμαλιάδας συμφώνησε να προσφέρει την τροφή για την σίτιση των ζώων αλλά πέραν τούτου δεν έχει ως οφείλει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και έτσι τα σκυλιά αστείρωτα θα πολλαπλασιαστούν ταχύτατα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αριστοτέλεια Δόγκα, έχει δώσει εντολή για να διεξαχθεί έρευνα για την εγκατάλειψη τόσων ζώων, αφού αυτό συνιστά κακοποίηση, αλλά θα πρέπει να εξετάσει και το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαλιάδας, αν και είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν έχει κάνει τίποτα για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.

Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Μάιο η ομάδα «Φιλόζωοι Αμαλιάδας» κατήγγειλε την αδιαφορία των συμπολιτών της αφού και εγκαταλείπουν ή δεν στειρώνουν τα κατοικίδια τους συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του αριθμού των αδέσποτων και ρίχνουν φόλες δηλητηριάζοντας τα ζώα, αλλά και κατακρίνουν και εκείνους οι οποίοι συστηματικά ασχολούνται με την διάσωση τους.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενίες, υιοθεσίες, προσφορά σε σκυλοτροφές, φάρμακα εξωτερικής και εσωτερικής αποπαρασίτωσης ή ακόμα και με προσφορά χρημάτων παρακαλείται να καλέσει την Ευγενία Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο: 6930328661 ή τη Δώρα Παπαδοπούλου στο τηλέφωνο: 6971803336 ή να στείλει μήνυμα στο email: [email protected].

KoutoutaAmaliadasMikrosoma (2)

...

KoutoutaAmaliadasMikrosoma (3)

...

KoutoutaAmaliadasMikrosoma (4)

...

KoutoutaAmaliadasMikrosoma (6)

...

Διαβάστε επίσης:

Καταγγέλλουν την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων στην Αμαλιάδα

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Αμαλιάδα: Οι αστυνομικοί έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κρεμασμένο

Αμαλιάδα: Πέταξε τον σκύλο από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Μαρια Καραγιαννοπουλου

    Πάντως η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι γίνεται στη Μαραθιά...Εκτός του ακριβούς αριθμού των ζώων ,πολλά θέματα είναι σε εκκρεμότητα.. ποιος ταΐζει τα σκυλιά;Τι γίνεται για την περίθαλψη τους καθως σχεδον ολα είναι άρρωστα ;.Με τις υιοθεσίες και τις φιλοξενιες τι γίνεται(ποιος τις διεξάγει και με ποιο τρόπο;υπάρχουν τα νόμιμα χαρτιά μέσω δημου;Αυτομδεν απαιτει χρηματα.Μια απλη δηλωση ειναι στην αστυνομια ή οχι;)Με τις στειρώσεις (θα πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα;)με το τσιπαρισμα,την καταγραφή των ζώων ,με όσα δηλ.ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν ;Σε λιγο θα ξεχαστούν κι αυτά;;;;Ο νόμος κ η εφαρμογή του πού υφίστανται;Οι φιλοζωικές κρατούν ενήμερο τον Δήμο,εφαρμόζεται το άρθρο 9 κτλ ,κτλ,;Ας ενημερώσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ διότι οι φιλοζωικές Πύργου και Αμαλιάδας μάλλον θεωρούν πως είναι εντολοδόχοι κι όχι βοηθοί του δήμου ...σε δύσκολες εποχές κι απαξιουν να απαντούν σε εύλογες απορίες ανθρωπων-πολιτών που και τα χρήματα τους δίνουν στις φιλοζωικές κι απαιτούν διαφάνεια και πραγματική δουλειά και αφετέρου πληρώνουν φόρους για την υποτιθέμενη διαχείριση των ζώων(πράγμα που αφορά το δήμο).Για αποφυγή παρεξηγήσεων ,επιτρέψτε μου να προσθέσω το νόμο για τα αδέσποτα καθώς και την ευχή το σχόλιο μου να παραμείνει στην ενημερωτική σας σελίδα.Ευχαριστω. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ http://www.eetaa.gr/nomothesia/fek/fek/f_1133.pdf

  2. Μαρια Καραγιαννοπουλου

    70 ξαναγιναν τα ζωα στο δασος;Μα η Φιλοζωική Αμαλιάδας τα 20 τα ειχε κανονίσει απ ο.τι λέγανε στη σελίδα τους......σε συνεργασία με Αδεσποτες Πατουσες Πύργου... Τι ισχύει;Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την περίπτωση Μαραθιά αλλά ενημερώνετε μας κι εσεις που είστε έγκυρο σάιτ..Πάντως η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι γίνεται στη Μαραθιά...Εκτός του ακριβούς αριθμού των ζώων ,πολλά θέματα είναι σε εκκρεμότητα.. ποιος ταΐζει τα σκυλιά;Τι γίνεται για την περίθαλψη τους καθως σχεδον ολα είναι άρρωστα ;. Με τις υιοθεσίες και τις φιλοξενιες τι γίνεται(ποιος τις διεξάγει και με ποιο τρόπο;υπάρχουν τα νόμιμα χαρτιά μέσω δημου;Αυτο δεν απαιτει χρηματα.Μια απλη δηλωση ειναι στην αστυνομια ή οχι;)Με τις στειρώσεις (θα πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα;)με το τσιπαρισμα,την καταγραφή των ζώων ,με όσα δηλ.ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν ;Σε λιγο θα ξεχαστούν κι αυτά;;;;Ο νόμος κ η εφαρμογή του πού υφίστανται;Οι φιλοζωικές κρατούν ενήμερο τον Δήμο,εφαρμόζεται το άρθρο 9 κτλ ,κτλ,;Ας ενημερώσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ διότι οι φιλοζωικές Πύργου και Αμαλιάδας μάλλον θεωρούν πως είναι εντολοδόχοι κι όχι βοηθοί του δήμου ...σε δύσκολες εποχές κι απαξιουν να απαντούν σε εύλογες απορίες ανθρωπων-πολιτών που και τα χρήματα τους δίνουν στις φιλοζωικές κι απαιτούν διαφάνεια και πραγματική δουλειά και αφετέρου πληρώνουν φόρους για την υποτιθέμενη διαχείριση των ζώων(πράγμα που αφορά το δήμο).Για αποφυγή παρεξηγήσεων ,επιτρέψτε μου να προσθέσω το νόμο για τα αδέσποτα καθώς και την ευχή το σχόλιο μου να παραμείνει στην ενημερωτική σας σελίδα.ΕυχαριστωΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ http://www.eetaa.gr/nomothesia/fek/fek/f_1133.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.