Στηρίξτε μας

Το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας επιβάλλει την εκδίωξη δεσποζόμενων ζώων!

19 Νοεμβρίου 2011 12:46 | Καταγγελίες
Το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας επιβάλλει την εκδίωξη δεσποζόμενων ζώων!

Με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία στις 9 Νοεμβρίου 2011, υποχρεώνεται φιλόζωος, κάτοχος δύο λυκόσκυλων, που τα διατηρούσε στο προαύλιο της μονοκατοικίας του να τα απομακρύνει.

Υποχρεώνεται - όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας - και να μην τοποθετήσει στο μέλλον οποιοδήποτε σκύλο, με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι διαταράσσεται η νευρική ισορροπία και ψυχική γαλήνη περίοικου και των μελών της οικογενείας του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν αυτός και η σύζυγός του στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τα τέκνα τους να αποδώσουν στο σχολείο και στα μαθήματά τους, με άμεσο κίνδυνο να καταστούν τα σκυλιά αδέσποτα και χωρίς καμιά επιείκεια και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα φιλοζωικά αισθήματα του κατόχου.

Το www.zoosos.gr κρίνει ότι παρέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων (δικηγόρων που ειδικεύονται σε αυτά τα νομικής φύσεως θέματα) είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον παραλογισμό και στην ασυδοσία εκείνων, που χειρίζονται τους νόμους κατά πως τους βολεύουν, και σε βάρος των ζώων.

Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα, είτε μας αρέσει είτε όχι!

Οι γείτονες που μένουν ακριβώς δίπλα από το σπίτι στο οποίο διαβιούσαν τα ζώα δεν ενοχλούνται και ενόρκως έχουν δηλώσει ότι τα σκυλιά δεν γαυγίζουν (πέραν του φυσιολογικού).

Ο αντίδικος, που προφανώς μπορεί να χαρακτηριστεί και δικομανής (είναι πάγια η τακτική που ακολουθεί σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας του), όπως μάθαμε χρησιμοποιεί την επιρροή που ασκεί και στην τοπική κοινωνία, αφού εργάζεται στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να «εξαφανίσει» τα σκυλιά τα οποία τον «ενοχλούν»!

Όπως μάθαμε ο φιλοζωικός σύλλογος Πρέβεζας «Παρέμβαση για τα ζώα» χαρακτηρίζει την απόφαση πρωτοφανή και απαράδεκτη και θα παρέμβει στην επόμενη δίκη, κατά την εκδίκαση της έφεσης.

Το χρονικό αυτής της απίθανης ιστορίας

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης, έτσι όπως το καταγράψαμε μιλώντας με την κα Νίκη Αρματά, σύζυγο του ιδιοκτήτη των ζώων και τους γείτονες, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δηλαδή τους πρωταγωνιστές αυτής της απίθανης ιστορίας – δικαστικής τρέλας, που ταλαιπωρεί τους φιλόζωους και τα ίδια τα ζώα.

«Τον Μάρτιο του 2004 αποφασίσαμε να πάρουμε ένα λυκόσκυλο, που είδαμε ότι χαρίζονταν, την σκυλίτσα μας την Alba, την οποία έχουμε μέχρι σήμερα. Πρόπερσι αποφασίσαμε να την ζευγαρώσουμε και έτσι στις 8 Ιουνίου 2009 γέννησε 8 κουταβάκια.

Από αυτά κρατήσαμε δυο αρσενικά (στα υπόλοιπα φροντίσαμε να βρούμε ένα ζεστό σπιτικό) και στις 28 Οκτωβρίου του 2009 κάποιος μας έριξε φόλα μέσα στον προαύλιο χώρο της μονοκατοικίας μας με αποτέλεσμα να πεθάνει το ένα και να μας μείνει μόνο ο Jack. Δεν καταγγείλαμε το γεγονός στην αστυνομική αρχή της περιοχής γιατί εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα.

Τα δύο μας σκυλιά έχουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και την κατάλληλη κτηνιατρική περίθαλψη. Έχουν το καθένα το σπιτάκι του το οποίο προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες.

Το καλοκαίρι του 2010 και συγκεκριμένα στα τέλη Αυγούστου μας τηλεφώνησε ο γείτονας, ο οποίος μένει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, και με αυταρχικό τόνο απαίτησε να απομακρύνουμε τον Jack από τον προαύλιο χώρο του σπιτιού μας με την πρόφαση ότι γαύγιζε όλη τη νύχτα και τον ενοχλούσε.

BΑριστερά ο προάυλειος χώρος που βρίσκονται τα σκυλιά δεξιά το σπίτι του γείτονα που ενοχλείται

Ο Γιάννης, ο σύζυγός μου, τότε του απάντησε να κάνει λίγο υπομονή και του εξήγησε ότι λόγω διαφόρων περαστικών και λόγω της μικρής του ηλικίας το σκυλί γαύγιζε για μικρό χρονικό διάστημα και όχι συνεχόμενα όπως ισχυρίζονταν. Αυτός ήταν ανένδοτος και τότε του είπε να πάρει και αυτός κάποια μέτρα όπως π.χ. να αγοράσει ωτοασπίδες. Εκείνος το θεώρησε προσβλητικό και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Πρώτη Οκτωβρίου λαμβάνουμε το πρώτο τηλεφώνημα από την αστυνομία στο οποίο καλούσαν τον Γιάννη να περάσει από το αστυνομικό τμήμα. Στην Πρώτη αυτή ειδοποίηση ο αστυνομικός που είχε βάρδια του είπε ότι έχει έντεκα καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας, τις οποίες όπως είπε δεν είχε το δικαίωμα να μάθει ποιος τις έκανε, και τον απείλησε ότι αν δεν απομακρύνει το σκύλο (Jack) θα τον πάνε αυτόφωρο.

Του είπε στο τέλος να παρουσιαστεί την Δευτέρα το πρωί στον διοικητή όπως και έκανε. Ο διοικητής του ζήτησε και αυτός να απομακρύνει το σκυλί γιατί του είπε ότι αν δεν το κάνει θα του κάνουν μήνυση.

Ο Γιάννης ήξερε ποιος είχε κινήσει όλη αυτή την διαδικασία αλλά στη αστυνομία του είπαν ότι ήταν ανώνυμη καταγγελία και βέβαια όπως αποδείχθηκε μετά δεν ήταν έντεκα οι καταγγελίες…

Στις 16 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 λαμβάνει δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο τον καλούν δεύτερη φορά στην αστυνομία γιατί είχαν μια εισαγγελική παράκληση να του κοινοποιήσουν. Πάλι τον καλούσαν να απομακρύνει το σκυλί γιατί γαύγιζε λέει όλη μέρα.

Εννοείτε ότι και αυτή τη φορά αρνήθηκε να εκτελέσει την παράκληση αυτή σκεπτόμενος να παρουσιαστεί και ο σύζυγός μου στον εισαγγελέα για να του πει την δική του εκδοχή. Την Δευτέρα όμως πρωί - πρωί του κοινοποιήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο γείτονας είχε πάει στον εισαγγελέα την Τρίτη και κρατούσε το χαρτί της εισαγγελικής παράκλησης μέχρι το Σάββατο όπου και το έδωσε στην αστυνομία για να τον καλέσουν.

Στα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έχασε, που εκδικάστηκαν στις 24 Νοεμβρίου ειπώθηκαν πολλά ψέματα από την αντίθετη πλευρά. Μετά την έκδοση της απόφασης απομάκρυνε τον Jack και έμεινε μόνο η Alba.

Όταν πήγε να πληρώσει τα 450 ευρώ ο δικηγόρος του αντιδίκου, του είπε ότι δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση γιατί δεν απομάκρυνε και το άλλο σκυλί και του απάντησε ότι αυτός έκανε ασφαλιστικά μόνο για το ένα και ότι η απόφαση αφορά μόνο το ένα σκυλί όχι και τα δυο και ότι η Alba ζει εκεί 7 χρόνια και δεν έχει υπάρξει ποτέ παράπονο από κανέναν ούτε καν από τον κύριο αυτόν που του έκανε την μήνυση. Είχε ρωτήσει προηγουμένως την ειρηνοδίκη και του είπε ακριβώς αυτό ότι η απόφαση αφορά μόνο το ένα σκυλί.

Την 1 Ιουνίου βγαίνει η απόφαση της τακτικής διαδικασίας την οποία και κερδίζουμε, του κοινοποιούμε την απόφαση 27 Ιουνίου. Από την κοινοποίηση περιμένουμε 31 μέρες ακριβώς και αφού δεν κάνει έφεση φέρνουμε πάλι τον Jack στο σπίτι μας.

Μετά από μερικές μέρες στις 3 Ιουνίου καλούν τον Γιάννη από την αστυνομία και παίρνει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί για μήνυση (παραβίαση της απόφασης των ασφαλιστικών), που έχει καταθέσει ο γείτονας στις 6 Ιανουαρίου 2011. Στις 21 Ιουνίου του επιδίδεται η νέα αγωγή για το ίδιο θέμα.

Στις 13 Ιουλίου μας παίρνουν τηλέφωνο από την αστυνομία και ζητούν από τον σύζυγό μου να πάει στο τμήμα, εκεί του ανακοινώνουν ότι τον κάλεσαν για να τον κρατήσουν αυτόφωρο, αφού ο αντίδικος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του ότι τάχα δεν τηρεί τα ασφαλιστικά μέτρα και έχει σκυλί στο σπίτι του! Τους έδειξε την απόφαση της τακτικής διαδικασίας και περίμενε 2 ώρες μέχρι να πάρουν τηλέφωνο τον εισαγγελέα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τον Ιούλιο τον καλεί η εισαγγελέας για μια κουβέντα, που αφορούσε το ίδιο θέμα. Είχε πάει ο αντίδικος με ένα χαρτί από την acoustic Hellas για να της πει ότι ο σκύλος μας ο Jack βγάζει 71.5 decibel (το όριο είναι 80) έπειτα από μέτρηση που έκανε η εν λόγω εταιρεία από τη 1 έως τις 2 τα ξημερώματα. Η μέτρηση όπως αποδείχτηκε μετά έγινε τον Απρίλιο χωρίς την συγκατάθεσή μας και μετρήθηκε η Alba αφού ο Jack τότε δεν ήταν στο σπίτι.

Στις 14 Σεπτεμβρίου και ενώ ο Γιάννης ήταν στην αυλή του σπιτιού μας, έρχεται ένα περιπολικό με ανοιχτό το φάρο και του λένε να τους ακολουθήσει στο τμήμα. Του είχε κάνει μήνυση πάλι ότι παραβιάζει την απόφαση των ασφαλιστικών. Πάλι τους δείχνει την απόφαση και παίρνουν τηλέφωνο τον εισαγγελέα.

Τέλος στις 19 Σεπτεμβρίου μας κοινοποιεί ο δικαστικός επιμελητής τα καινούρια ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, αυτή τη φορά όμως υποστηρίζει ότι τον ενοχλούν και τα δυο μας τα σκυλιά...

Η απόφαση της ειρηνοδίκης ήταν να απομακρυνθούν και τα δύο μας τα σκυλιά από το σπίτι, μια απόφαση, η οποία καταστρατηγεί το δικαίωμα μας να έχουμε σκυλιά παραβιάζοντας τον νόμο.

Έχουμε μιλήσει με πολλούς δικηγόρους και όλοι μας είπαν ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να υφίστανται. Η δικηγόρος μας έχει καταθέσει όλη την νομολογία και νομοθεσία εξηγώντας ότι οι κατηγορίες του δεν ευσταθούν.

Μάλιστα ο μάρτυράς του στη δίκη είπε ότι μένει 20 χιλιόμετρα μακριά, και ήρθε λέει στο σπίτι του στις 04:00 τα ξημερώματα και γαύγιζαν πάρα πολύ τα σκυλιά, τα άκουγε μέσα από το σπίτι με κλειστά παράθυρα, αλλά παρόλα αυτά τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ και μετά ξύπνησε από τα γαυγίσματα!

Τα 2/3 της γειτονιάς βεβαιώνουν ότι τα σκυλιά δεν ενοχλούν και ότι ζουν σε σωστές συνθήκες. Εμείς θα ασκήσουμε έφεση για την τελευταία απόφαση των ασφαλιστικών καθώς και αίτηση για αναίρεση της απόφασης.

Θέλω να σημειώσω ότι δεν έχει καταθέσει ποτέ μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας και ότι όλες του τις κατηγορίες τις στηρίζει στον 1003 του Αστικού Κώδικα».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την υπόθεση στείλτε email στο www.zoosos.gr από την κατηγορία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, προκειμένου να σας φέρουμε σε επαφή με τους φιλόζωους της Βόνιτσας!

Διαβάστε επίσης:

Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας: Δικαστήριο εξαναγκάζει την εγκατάλειψη ζώων επειδή ενοχλούνται οι γείτονες;

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Theresa Tzitzira

    EGW THA EKANA MHNYSH ENANTION KAI THS ASTYNOMIKHS AFTHS ARXHS, GIA THN APISTEVTH KAI KATAFWRH KATAPIESH KAI KATAXRHSH EKSOUSIAS POU EPEDEIKSAN APENANTI STON IDIOKTHTH TWN ZWWN. KRIMA POU TON EPAGGELMATIKO TOUS "ZHLO" TON EKTONONWNOUN MONO SE NTAHDIKES SYMPERIFORES SAN KAI AFTH THS PERIGRAFHS.

  2. ντισέπτικον

    Ρε βάλτε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι σε μια γωνιά να τελειώσουν τα προβλήματα σας και των γειτόνων. Να τα αφήνετε στον κήπο όταν είστε και εσείς σπίτι , αλλιώς μέσα. Τα σκυλιά ,αν σας ενδιαφέρουν , θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.Λάθος και οι δύο πλευρές . Οσο παράξενος, μίζερος και δικομανής είναι ο γείτονας , σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά οι ιδιοκτήτες, μυρίζει το πράγμα. Γι αυτό δεν βρίσκουν άκρη οι δικηγόροι. Βάλτε τα σκυλιά μέσα και έληξε το θέμα. Εκτός βέβαια αν φοβάται ότι δεν ταιριάζουν με το βλαχομπαρόκ του εσωτερικού της μαντάμ , που ευτυχώς βρίσκει καλά σπιτάκια στο χωριό για τα κουτάβια που γεννοβολά η αγαπημένη της σκύλα.

  3. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΖΩΑ;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.