Στηρίξτε μας

Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας: Δικαστήριο εξαναγκάζει την εγκατάλειψη ζώων επειδή ενοχλούνται οι γείτονες;

17 Νοεμβρίου 2011 21:54 | Επικαιρότητα
Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας: Δικαστήριο εξαναγκάζει την εγκατάλειψη ζώων επειδή ενοχλούνται οι γείτονες;

Η Νίκη Αρματά επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει ότι «με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας (νομός Αιτωλοακαρνανίας), υποχρεώνεται φιλόζωος, κάτοχος δύο λυκόσκυλων, που τα διατηρούσε στο προαύλιο της μονοκατοικίας του να τα απομακρύνει. Αλλά υποχρεώνεται και να μην τοποθετήσει στο μέλλον οποιοδήποτε σκύλο, με το πρωτοφανές σκεπτικό, ότι διαταράσσεται η νευρική ισορροπία και ψυχική γαλήνη περίοικου και των μελών της οικογενείας του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν αυτός και η σύζυγός του στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τα τέκνα τους να αποδώσουν στο σχολείο και στα μαθήματά τους, με άμεσο κίνδυνο να καταστούν τα σκυλιά αδέσποτα και χωρίς καμιά επιείκεια και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα φιλοζωικά αισθήματα του κατόχου».

Είναι μια εξαιρετική κακή και παράνομη απόφαση δικαστηρίου, η οποία προστατεύει μονομερώς τις ευαισθησίες του καταγγέλλοντος και προτρέπει επί της ουσίας στην εγκατάλειψη των ζώων κάτι που ο νόμος απαγορεύει! Φυσικά και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Δε γνωρίζουμε πως τα ζώα ενοχλούσαν τους γείτονες αν π.χ. γαύγιζαν διαρκώς (είναι το συνηθέστερο πρόβλημα) ή αν οι ιδιοκτήτες των σκυλιών είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την ενόχληση π.χ. με τη χρήση κολάρου σιτρονέλας (το οποίο αυτόματα ψεκάζει μόλις το ζώο γαυγίζει και έτσι του αποσπά την προσοχή η μυρωδιά και σταματά το γαύγισμα).

Θα αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες και θα σας ενημερώσουμε.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας επιβάλλει την εκδίωξη δεσποζόμενων ζώων!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΣΟΥΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ ΔΦΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.