Στηρίξτε μας

Η Ώρα του Πολίτη καθιερώνεται στην Ελληνική Αστυνομία

17 Απριλίου 2015 13:50 | Χρηστικά
Η Ώρα του Πολίτη καθιερώνεται στην Ελληνική Αστυνομία

Την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα 20/4 και αρχικά για δύο μήνες η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας. Το πρόγραμμα συναντήσεων θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Επειδή η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά αφορά και τις πράξεις των ανθρώπων προς τα ζώα είναι μια καλή ευκαιρία όσοι διαπιστώνετε εγκλήματα εις βάρος των άλλων έμβιων όντων και αδιαφορία εκ μέρους των αρμόδιων αστυνομικών για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία να συζητάτε και προσωπικά το θέμα με τον διοικητή του Α.Τ. της περιοχής τους.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι καταγγελία για κακοποίηση ζώου μπορείτε να κάνετε οποτεδήποτε στην Αστυνομία αφού πρόκειται για πράξεις που διώκονται αυτεπάγγελτα και για τις οποίες δεν απαιτείται καταβολή παράβολου 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.

Δύο φορές το μήνα, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).

Με τη δράση αυτή πολίτες, φορείς και κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία ή φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.

Οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης, που παραθέτουμε, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους διοικητές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν υποθέσεις που τους απασχολούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας».

Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων (εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-14:00):

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - 210-7473396

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - 210-2117968

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 210-4949677

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - 210-2486230

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - 210-6875106

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - 210-9769858

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - 2310-644353

ΤΟΥΜΠΑΣ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ - 2310-953711

Α’ ΠΑΤΡΩΝ - 2610-465514

ΧΑΛΚΙΔΑΣ - 22210-83333

ΡΟΔΟΥ - 22410-23278

Α’ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - 2810-274055

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - 26510-65937

Α’ ΛΑΡΙΣΑΣ- 2410-683139

Διαβάστε επίσης:

Καταγγείλτε στους διοικητές των Α.Τ. εγκλήματα εις βάρος των ζώων «Την Ώρα του Πολίτη» που καθιερώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μήνυμα του Γ. Πανούση προς τους αστυνομικούς για την κακοποίηση των ζώων

Εγκύκλιο για την εφαρμογή της νομοθεσίας από τους αστυνομικούς ζήτησαν από τον Πανούση

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.